Keresés

Részletes keresés

landdie Creative Commons License 2007.09.21 0 0 23
A karakterek szempontjából 1. szintű Jonah Pap a befutó, aki kivágta magát a Quiron tengeri halból. +40Tp! szabadulóművész képesítést vásárolhat. Mosva, mosatlanul, kitalálva. Valós fikció. ..Ja! A bárd mágikus? (a kivágás eszköze...:-))
Előzmény: Nagylexikon (22)
Nagylexikon Creative Commons License 2007.09.21 0 0 22
Milyen karakter? 0. szintű paraszt? 20. szintű mágus? 25. szintű Dreina pap? 5. szintű tolvaj? 15. szintű bárd?
Előzmény: elsoszulott (21)
elsoszulott Creative Commons License 2007.09.21 0 0 21

"Míg a Magus szabályrendszert e 90-es évek elején dolgozta ki a Novák-Nyulászi páros.
Az az Ynev a 90-es évek elején született meg. merthogy az egy fantasy világ"

Ilyen szempontból nézve persze. De a karakterek szemszögéből nézve érdemes a kérdéskört vizsgálni szerintem.

Előzmény: Nagylexikon (20)
Nagylexikon Creative Commons License 2007.09.19 0 0 20
"Tehát igen keveset tudunk Satarlis eredetéről, és így Ynevéről is."

ööööö.. te figyu, a Bibliát, na pontosan a tórát, a törvényeket, 5-6000 évvel ezelött vetették pergamenre. Abban szerepel egy metafórikus teremtéstörténet az IRL világról

Míg a Magus szabályrendszert e 90-es évek elején dolgozta ki a Novák-Nyulászi páros.
Az az Ynev a 90-es évek elején született meg. merthogy az egy fantasy világ.

Persze, ha a karakterek szemszögéből nézzük, akkor igen keveset tudunk. Főleg egy ynevi paraszt szemszögéből.
Előzmény: elsoszulott (19)
elsoszulott Creative Commons License 2007.09.19 0 0 19

"Ellentétben a Bibliával itt van hiteles forrás, tudjuk hogy született Ynev :))"

No nem teljesen értek egyet, a Kilencek és az Egy, amikor érkeztek, már itt volt maga a bolygó, szárazföld is volt. Sőt a Kilencek által megidézett teremtményeket sem Ők teremtették. Ugyanígy mint a Bibliában már jelen volt a kezdet kezdetén a víz, vagy a hinduknál a Világkígyó és Visnu. Tehát igen keveset tudunk Satarlis eredetéről, és így Ynevéről is.

Előzmény: Nagylexikon (16)
elsoszulott Creative Commons License 2007.09.19 0 0 18
Nem feltétlenül értek egyet, elég ha megnézed, hogy milyen kultúrákból merít, és milyen művészi módon rendezi új koncepcióba a világról való ismereteket.
Előzmény: Törölt nick (17)
Nagylexikon Creative Commons License 2007.09.10 0 0 16
"A teremtéstörténetekből számomra ez a "leghitelesebb", mert kráni és anváriai források is alátámasztják."

Ellentétben a Bibliával itt van hiteles forrás, tudjuk hogy született Ynev :))

Az rpg.hu-n nem szoktál járni? Ott mintha lenne ilyen topik.
Előzmény: elsoszulott (14)
elsoszulott Creative Commons License 2007.09.10 0 0 15
Raul Renier az illető? Vagy titokban szeretnéd tartani inkább? Mesélj, milyen bennfentes infók birtokában vagy?:))
Előzmény: Törölt nick (10)
elsoszulott Creative Commons License 2007.09.10 0 0 14

Elsősorban a teremtéstörténeteket szeretném megvizsgálni, a különböző transzcendens entitások származási és hatalmi viszonyai tekintetében.

Tehát ismeretes a Geofrámiás vonulat, ahol az Egy és a Kilencek (mai Isteneknél hatalmasabb entitások) játszák a főszerepet, ám a világot nem Ők teremtették, hanem már kész volt.

Summariumban viszont van egy kráni teremtéstörténet, ahol egy Létező szakad négyfelé a világ kezdetén, ehhez hasonlót találtam Anváriával kapcsolatban, itt a 4 entitás nevei "TerraQui" v meg ilyesmik. Ha valaki tudja, hogy ez milyen oldalon van, kérem írja meg, egyszer odataláltam neten, de most nem találom, pedig nagyon érdekes.

A teremtéstörténetekből számomra ez a "leghitelesebb", mert kráni és anváriai források is alátámasztják. Ez esetben viszont milyen kapcsolat fűzi a Kilenceket és az Egyet ezekhez a Teremtőkhöz szerintetek?

Ha valaki tudja, hogy hol lehet megnézni a teremtésről a legfrisebb álláspontot, az kérem írja meg. Köszönöm. 

Előzmény: Nagylexikon (6)
Nagylexikon Creative Commons License 2007.09.10 0 0 13
Én dolgoztam egy szobában profi fotóssal évekig, ez még önmagában nem elég ahhoz, hogy én is értsek hozzá. nem is értek :)
landdie Creative Commons License 2007.09.10 0 0 12
Nem vitás egy pillanatig sem. Egy káosz-angyal saját szektáját okította hasonló zagyvaságokkal, így már érthető lehet minden tárgybeli tévedés. :-))
Előzmény: Törölt nick (9)
Khelben Creative Commons License 2007.09.09 0 0 11
Te szegény :o)
landdie Creative Commons License 2007.09.09 0 0 7
Miután Or-Vella megteremtette az első orkpárt a saját sógornőjének képmására, adott nekik egy társasjátékot az Ynev-et a végént. Látta Or-vella, hogy igen gonoszak az orkok és a goblinok is, ráadásnak szaporodni sem tudnak. Valahogy oda keveredtek a Taba-El-Ibara sivatagba, ahol várta őket a többi teremtmény, pl. amundok. Az amundokat nem különösebben zavarta az orkok ottléte, viszont a Jann-ek nagyon! Amhe-Ramun személyesen manifesztálódott sivatagipor-oltóvá, hogy betemesse a Quiron Tengert. A szent poroltóval megsuhintották az amundok a tengert, és így az egész porrá változott. Or-Vella kiaknázta a Quiron Tenger és a sivatagipor-oltó hatására létrejött nedves talajt. Szóval Or-Vella sóskák tömkelegét küldte a földre. A sóskának örültek az amundok, meg az orkok is. De a Jann-ek nem! Jött Ranagol, örömittasan bólogatott mindhárom kosfejével, és mondta.
-Lám, lám, kész a fű útja!-
Hiába mondták neki az amundok meg az orkok, hogy ez csak sóska, személyesen A.-Ramunnak hitte csak el Ranagol az igazságot. Méltatlankodott is szarvai alatt.
- A fene egye meg! Biztos ezek a Jann-ek csinálják az egészet. Összeszövetkeztek Pyarronnal, Domvik Szent Válásdobozát hordozzák seregeik előtt, csak, hogy mink elpusztuljunk! Ha nem megy a fű útjának kiépítése, jöttök itt nekem a sóskajárással, akkor elhúzok, vissza Kránba, aztán teremtek valami értelmes fajt én is. Mondjuk sötét elfeket. Ti meg csókolgassátok a pyarroni inkvizítorokat Erionban!-
Avval eltűnt, de előtte még adott az egyik papjának egy doboz magot. A pap kérdőn nézett istenére.
- Mi ez én istenem?-
- Mi lenne, Víztulamag! Elszórod a beporozott, sóskajárásos Quiron Tengeren, osztán visszacsinálódik az. Ja! Meg húzd ki a dugót a Sinemos-szorosnál, a Jann-ek 20cm/secundummal emelik az Óceánok szintjét. Nehogymár, ne vezessem el!

Egy kis virtuális improvizáció. :-))))

Előzmény: elsoszulott (-)
Nagylexikon Creative Commons License 2007.09.09 0 0 6
Pontosan milyen szempontból szeretnél erről beszélni? Melyik vallásról? A vallások összehasonlításáról?
Ez olyan mintha nyitnál egy topikot: beszélgessünk a föld vallásairól. Túl általános.
disconnect Creative Commons License 2007.09.09 0 0 4
Karakteremen keresztül, és persze saját lelki világomból következvén nekem Tooma volt a legszimpatikusabb. Komolyabban viszont soha nem vetettem bele magam a témába :)
landdie Creative Commons License 2007.09.09 0 0 2
Nagyon régen játszottam, de a "Hekkák" sajna nem mond semmit. Kosfejű Ranagol a legősibb istenek egyike, rengeteg szektával, humanoid, és sötét-elf szektával leginkább Kránban elterjedt, + Gorvikban(?)
Előzmény: elsoszulott (1)
elsoszulott Creative Commons License 2007.09.09 0 0 1

Ha valaki, aki járatos a témában ír ide, akkor megkérdezném Tőle, hogy "TerraQui" vagy vmi hasonló nevű illetőről hol lehet olvasni. Annyira emléxem, hogy Anváriával és a Teremtéssel kapcsolatos. De nem találom a neten.

Mi a véleményetek Urriáról?

Hekkák és Ranagol angyalai közötti hasonlóságok különbségek mennyiben befolyásolják, a vallások elterjedését?

landdie Creative Commons License 2007.09.09 0 0 0
0 od pont. Krán!:-)))
elsoszulott Creative Commons License 2007.09.09 0 0 topiknyitó
Elsősorban a címben szereplő szerepjáték világán uralkodó vallásokról, teremtéstörténetekről szeretném ha beszélgetnénk, aki nem tudja mi ez, az is írhat nyugodtan.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!