Elsősorban a címben szereplő szerepjáték világán uralkodó vallásokról, teremtéstörténetekről szeretném ha beszélgetnénk, aki nem tudja mi ez, az is írhat nyugodtan.
A karakterek szempontjából 1. szintű Jonah Pap a befutó, aki kivágta magát a Quiron tengeri halból. +40Tp! szabadulóművész képesítést vásárolhat. Mosva, mosatlanul, kitalálva. Valós fikció. ..Ja! A bárd mágikus? (a kivágás eszköze...:-))
"Míg a Magus szabályrendszert e 90-es évek elején dolgozta ki a Novák-Nyulászi páros. Az az Ynev a 90-es évek elején született meg. merthogy az egy fantasy világ"
Ilyen szempontból nézve persze. De a karakterek szemszögéből nézve érdemes a kérdéskört vizsgálni szerintem.
"Tehát igen keveset tudunk Satarlis eredetéről, és így Ynevéről is."
ööööö.. te figyu, a Bibliát, na pontosan a tórát, a törvényeket, 5-6000 évvel ezelött vetették pergamenre. Abban szerepel egy metafórikus teremtéstörténet az IRL világról
Míg a Magus szabályrendszert e 90-es évek elején dolgozta ki a Novák-Nyulászi páros. Az az Ynev a 90-es évek elején született meg. merthogy az egy fantasy világ.
Persze, ha a karakterek szemszögéből nézzük, akkor igen keveset tudunk. Főleg egy ynevi paraszt szemszögéből.
"Ellentétben a Bibliával itt van hiteles forrás, tudjuk hogy született Ynev :))"
No nem teljesen értek egyet, a Kilencek és az Egy, amikor érkeztek, már itt volt maga a bolygó, szárazföld is volt. Sőt a Kilencek által megidézett teremtményeket sem Ők teremtették. Ugyanígy mint a Bibliában már jelen volt a kezdet kezdetén a víz, vagy a hinduknál a Világkígyó és Visnu. Tehát igen keveset tudunk Satarlis eredetéről, és így Ynevéről is.
Nem feltétlenül értek egyet, elég ha megnézed, hogy milyen kultúrákból merít, és milyen művészi módon rendezi új koncepcióba a világról való ismereteket.
Elsősorban a teremtéstörténeteket szeretném megvizsgálni, a különböző transzcendens entitások származási és hatalmi viszonyai tekintetében.
Tehát ismeretes a Geofrámiás vonulat, ahol az Egy és a Kilencek (mai Isteneknél hatalmasabb entitások) játszák a főszerepet, ám a világot nem Ők teremtették, hanem már kész volt.
Summariumban viszont van egy kráni teremtéstörténet, ahol egy Létező szakad négyfelé a világ kezdetén, ehhez hasonlót találtam Anváriával kapcsolatban, itt a 4 entitás nevei "TerraQui" v meg ilyesmik. Ha valaki tudja, hogy ez milyen oldalon van, kérem írja meg, egyszer odataláltam neten, de most nem találom, pedig nagyon érdekes.
A teremtéstörténetekből számomra ez a "leghitelesebb", mert kráni és anváriai források is alátámasztják. Ez esetben viszont milyen kapcsolat fűzi a Kilenceket és az Egyet ezekhez a Teremtőkhöz szerintetek?
Ha valaki tudja, hogy hol lehet megnézni a teremtésről a legfrisebb álláspontot, az kérem írja meg. Köszönöm.
Miután Or-Vella megteremtette az első orkpárt a saját sógornőjének képmására, adott nekik egy társasjátékot az Ynev-et a végént. Látta Or-vella, hogy igen gonoszak az orkok és a goblinok is, ráadásnak szaporodni sem tudnak. Valahogy oda keveredtek a Taba-El-Ibara sivatagba, ahol várta őket a többi teremtmény, pl. amundok. Az amundokat nem különösebben zavarta az orkok ottléte, viszont a Jann-ek nagyon! Amhe-Ramun személyesen manifesztálódott sivatagipor-oltóvá, hogy betemesse a Quiron Tengert. A szent poroltóval megsuhintották az amundok a tengert, és így az egész porrá változott. Or-Vella kiaknázta a Quiron Tenger és a sivatagipor-oltó hatására létrejött nedves talajt. Szóval Or-Vella sóskák tömkelegét küldte a földre. A sóskának örültek az amundok, meg az orkok is. De a Jann-ek nem! Jött Ranagol, örömittasan bólogatott mindhárom kosfejével, és mondta. -Lám, lám, kész a fű útja!- Hiába mondták neki az amundok meg az orkok, hogy ez csak sóska, személyesen A.-Ramunnak hitte csak el Ranagol az igazságot. Méltatlankodott is szarvai alatt. - A fene egye meg! Biztos ezek a Jann-ek csinálják az egészet. Összeszövetkeztek Pyarronnal, Domvik Szent Válásdobozát hordozzák seregeik előtt, csak, hogy mink elpusztuljunk! Ha nem megy a fű útjának kiépítése, jöttök itt nekem a sóskajárással, akkor elhúzok, vissza Kránba, aztán teremtek valami értelmes fajt én is. Mondjuk sötét elfeket. Ti meg csókolgassátok a pyarroni inkvizítorokat Erionban!- Avval eltűnt, de előtte még adott az egyik papjának egy doboz magot. A pap kérdőn nézett istenére. - Mi ez én istenem?- - Mi lenne, Víztulamag! Elszórod a beporozott, sóskajárásos Quiron Tengeren, osztán visszacsinálódik az. Ja! Meg húzd ki a dugót a Sinemos-szorosnál, a Jann-ek 20cm/secundummal emelik az Óceánok szintjét. Nehogymár, ne vezessem el!
Pontosan milyen szempontból szeretnél erről beszélni? Melyik vallásról? A vallások összehasonlításáról? Ez olyan mintha nyitnál egy topikot: beszélgessünk a föld vallásairól. Túl általános.
Karakteremen keresztül, és persze saját lelki világomból következvén nekem Tooma volt a legszimpatikusabb. Komolyabban viszont soha nem vetettem bele magam a témába :)
Nagyon régen játszottam, de a "Hekkák" sajna nem mond semmit. Kosfejű Ranagol a legősibb istenek egyike, rengeteg szektával, humanoid, és sötét-elf szektával leginkább Kránban elterjedt, + Gorvikban(?)
Ha valaki, aki járatos a témában ír ide, akkor megkérdezném Tőle, hogy "TerraQui" vagy vmi hasonló nevű illetőről hol lehet olvasni. Annyira emléxem, hogy Anváriával és a Teremtéssel kapcsolatos. De nem találom a neten.
Mi a véleményetek Urriáról?
Hekkák és Ranagol angyalai közötti hasonlóságok különbségek mennyiben befolyásolják, a vallások elterjedését?
Elsősorban a címben szereplő szerepjáték világán uralkodó vallásokról, teremtéstörténetekről szeretném ha beszélgetnénk, aki nem tudja mi ez, az is írhat nyugodtan.