Keresés

Részletes keresés

sensei47 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 69
Forrás:

http://www.szabadfold.hu/csaladotthon/lelki_bajok/halalra_itelt_ujszulottek
Előzmény: sensei47 (68)
sensei47 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 68
===============================
Halálra ítélt újszülöttek

2009. május 07. | csütörtök

Józan érvekkel elfogadhatatlan, ha egy anya meggyilkolja újszülött gyermekét. Az utóbbi időben mégis egyre több ilyen ügyre derül fény. Döbbenetes.

Egészséges fiút szült, majd az udvari vécé emésztőjébe dobta újszülött gyermekét egy kétgyerekes nő a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban. Az eset épp anyák napján történt. A családban állítólag nem tudtak arról, hogy az asszony terhes volt és senki nem vette észre gömbölyödő idomait. Amikor látták rajta, hogy rosszul van, csak annyit mondott: vérzik, és nem érzi jól magát, de visszautasította, hogy orvost hívjanak hozzá. Nem sokkal ezután a férj hallotta meg a mellékhelyiség emésztőjében sírdogáló gyermek hangját. Ő talált az újszülöttre, s hívta a mentőket. Az anyát és a babát is a nyíregyházi kórház szülészeti osztályára szállították. Eddigi információink szerint mindketten jól vannak. Az anya ellen emberölési kísérlet miatt indítottak eljárást.

A balkányi eset után, friss hírként sokkolta a közvéleményt: egy 39 éves dunakeszi nő a szülés után a fagyasztóba tette a kisfiát. A nő el akarta titkolni, hogy terhes, csakhogy a szülés után erősen vérzett, ezért kórházba került. Ott állapították meg az orvosok, hogy nem sokkal korábban szült. Az asszony még ekkor is tagadott, a nőgyógyászok viszont értesítették a rendőrséget. Végül a házkutatás során találtak rá az egyenruhások a fagyasztóba rejtett kisfiúra, akinek az életét már nem tudták megmenteni, halálát fulladás okozta. A nő beismerő vallomást tett a kórházban, a rendőrség előzetes letartóztatását kezdeményezte emberölés gyanújával.

Nemrég, kiránduló diákok bukkantak egy pokrócba csavart újszülöttre a debreceni állatkert előtt, akit anyja ugyancsak titokban szült, majd magára hagyott. A kisfiút kórházba szállították, s a gondos orvosi ellátásnak köszönhetően megmentették az életét.

Az emberölések 10-15 százalékában újszülött az áldozat. Magyarországon évente legalább 25 csecsemőgyilkosság válik ismertté, amit egyes szakemberek a duplájára becsülnek. Felmérések igazolják, hogy a csecsemőgyilkosságért elítélt nők mintegy 20 százalékát a terhesség elején legalább egyszer látta nőgyógyász vagy védőnő. Csakhogy a nem kívánt babákkal állapotos nők rejtőzködő életet élnek, kerülik mások társaságát, titkolják terhességüket, s ha csak tehetik, elköltöznek megszokott környezetükből.

Az újszülötteket a legtöbb anya beszűkült tudatállapotban öli meg – tudtuk meg dr. Gulyás Éva pszichiátertől, aki hozzátette: a nem kívánt magzatot kilenc hónapon át hordó asszonyok egyetlen célja, hogy a babát titokban megszüljék, és minden nyom nélkül eltüntessék. Mintha soha nem is létezett volna a gyermek, és meg sem történt volna a tragikus eset. A felfokozott ideg-, és lelkiállapotban a legtöbben lepedőbe helyezik az újszülöttet, majd hogy ők maguk se hallják a baba síró hangját, mielőbb igyekeznek megszabadulni tőle. Kevesen tervelik ki előre az „elnémítás” módját, lényegesebb számukra, hogy hamar cselekedjenek, s a külvilág semmiről ne szerezzen tudomást.

Sok esetben érett, látszólag ép elméjű és lelkületű, több gyermekes anyák az elkövetők. Máskor pedig azok a leányok, akiket szüleik nem világosítottak fel kellő időben a nemiségről, a teherbe esés elleni védekezésről, akiket túlzott szigorban vagy túl nagy szabadságban neveltek. A csecsemőgyilkos anyák többsége félelemből, szégyenből vagy tudatlanságból nem vállalja a babáját, s öli meg újszülöttjét, ami bűncselekményként 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Minden hasonló tragédiát el lehetne kerülni, ha a bajba jutott nő segítséget kérne családorvosától, nőgyógyászától, védőnőjétől, a gyermekjóléti szolgálat vagy a Gólyahír Egyesület munkatársaitól. Ma már titokban, névtelenül is el lehet helyezni a nem kívánatos babákat az egészségügyi intézmények előterében található inkubátorokba.

Balogh Mária
===============================
sensei47 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 67
Beismerte, hogy megölte újszülöttjét
2009. május 6. 10:15

MNO
Beismerő vallomást tett az a nő, aki megölte fiúgyermekét hétfőn Dunakeszin – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szerdán. Az anya elszámoltatása során ismerte be tettét, a rendőrség javaslatot tett az asszony előzetes letartóztatásának indítványozására – olvasható a rendőrség közleményében.

• Halott csecsemő a hűtőszekrényben

A halott csecsemőre hétfőn délután találtak rá a rendőrök egy dunakeszi ingatlan egyik helyiségében. Erre az után került sor, hogy a reggeli órákban az ott lakó férfi kórházba vitte feleségét, s az orvos megállapította, hogy a nő nem sokkal korábban szült.

A kórház értesítette a rendőrséget. A nyomozók a dunakeszi házban megtalálták a gyermeket, de életét már nem tudták megmenteni. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.
(MTI)
Előzmény: sensei47 (66)
sensei47 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 66
Halott csecsemő a hűtőszekrényben
2009. május 4. 21:00

MNO
Egy halott csecsemő ügyében nyomoz emberölés miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya – közölte a megyei rendőrkapitányság sajtóügyeletese hétfő.

Beluzsárné Belicza Andrea csak annyit közölt: hétfőn kora délután találtak rá a halott csecsemőre Dunakeszin, és emberölés miatt indítottak nyomozást. További részleteket a sajtóügyeletes a nyomozás érdekeire tekintettel nem közölt. Hozzátette: várhatóan kedden adnak további információkat az ügyről. Az MTI helyszínről származó értesülései szerint egy dunakeszi ház hűtőszekrényében találtak rá a csecsemő holttestére.
(MTI)
Unua Creative Commons License 2007.09.17 0 0 65
Most még az otthonszülés bajnokai is csökkentik a gyerekszámot.
Unua Creative Commons License 2007.09.10 0 0 64

Ha a  fertilitást tekintjük, nagyon fura eredményekre jutunk. Nem igazán függ az ország abszolút gazdasági helyzetétől, a gazdasági fejlődés mértékétől, sőt a keresztény országok csoportjában a vallásosságtól sem. Sőt még az abortusz engedélyezése vagy tiltása sem jelentős tényező: Írország, Lengyelország. Koreában északon jobb a helyzet, mint délen, pedig ugye az észak-koreaiak egyes tudósítások szerint füvön élnek.  A 2006-ra közölt értékek:

 

Mali 7,38

Izrael 2,84

Föld 2,59

USA 2,09

Izland 2,07

Észak-Korea 2,05

Franciaország 1,98

Norvégia 1,90

Írország 1,86

Nagy-Britannia 1,85

Finnország 1,73

Svédország 1,66

Svájc 1,44

Németország 1,40

Ausztria 1,37

Magyarország 1,33

Szlovákia 1,33

Olaszország 1,29

Lettország 1,28

Dél-Korea 1,28

Szlovénia 1,26

Lengyelország 1,26

Litvánia 1,21

 

Magyarország különben mérsékelt javulást mutat:

2000 1,25

2006 1,33

 

Bár ezt azért nem magyaráznám a kormányváltással.

 

A hasonló kultúrájú országok hasonló értékeket mutatnak, így pl. kisérteties az azonosság a szlovák és magyar adatok között. Svájc értéke nagyobb a németnél, de kisebb mint a francia, talán a kevert lakosságból adódik. Lettország, Litvánia és Lengyelország is erősen hasonlít egymásra.

 

Előzmény: dalstroi (57)
Antisystem Creative Commons License 2007.09.09 0 0 63

A családi adózás és a részmunkaidős/távmunkás foglalkoztatás nagyon fontos dolgok lennének. Jellemzően olyan témák, amiről mindig megy a szájtépés a politikusok részéről, a választást megelőző hónapban. Azután méla kuss.  Úgy tűnik, ezek olyan bonyolult dolgok, amiben 17 év alatt egy lépést se lehet haladni...

Márpedig a részmunka/távmunka még az ontopic témánkban is előrelépés lenne, nem csak a demográfiai problémákban, úgy általában. Ugyanis biztosítana valamekkora elérhető önálló egzisztenciát a kisgyermekes nőnek is...

 

ÜdV

 

Előzmény: rabida (59)
Antisystem Creative Commons License 2007.09.09 0 0 62

Meg kell találni az aranyközéputat.

 

Ezzel simán egyetértek:)

 

ÜdV

Előzmény: Nagylexikon (58)
régi vendég Creative Commons License 2007.09.09 0 0 61
csak egy link, arról h máshol másképpen osztják szét a pénzt. nem feltétlenül jobb az a szitu sem. itthon az a baj, h az anya kiesik a munkaerőpiacról évekre ( nem csak a gyed/gyes idején hanem még utána is, évekig húzzák a szájukat a munkáltatók), angliában meg az a baj, h a sitter neveli fel a gyerekeidet....
Előzmény: urál (53)
Nagylexikon Creative Commons License 2007.09.09 0 0 60
Gyest, gyedet az anyák kapják, pont azért, mert otthon vannak a gyerekkel, a csp ezen felüli juttatás.

igazi megoldás a 4-6 órás munka és a távmunka volna. Na ez nincs megoldva normálisan. Inkább felvesznek egy embert napi 10 órára mint 2-t 5-5 órára. kevesebbet kell utána fizetni.

Az állam támogathatná azokat a munkahelyeket, akik félidős munkát biztosítanak, akkor mindenki jól járna.
Előzmény: rabida (59)
rabida Creative Commons License 2007.09.09 0 0 59
én pl simán támogatnám azt, hogy a kismama dolgozhasson gyed és gyes alatt is, ugyanis ezek a támogatások a gyereknek járnak alanyi jogon és nem az otthon unatkozó anyának. A legtöbbjük nyomorog a 23 e forint miatt és nem vállalhatnak munkát, bár asszem ezt már valamelyest enyhítették.
Hosszútávon az sem megoldás, hogy ne szüljenek a nők, a fityisznek talán az egyetlen használható ötlete a családi adózás, amit meg lehetne oldani normálisan, de ne csp-ből álljon a világ.
Előzmény: Nagylexikon (58)
Nagylexikon Creative Commons License 2007.09.09 0 0 58
"A kapitalizmus teremtette kinálati munkaerőpiac teszi lehetővé, hogy a burzsuj játszadozhasson a munkaerő bejelentésével,"

A cucializnusban meg alkalmazták a semmihez nem értő aktatologatókat, ami miatt szívott mindenki.
Meg kell találni az aranyközéputat.
Előzmény: Antisystem (56)
dalstroi Creative Commons License 2007.09.09 0 0 57
A büdös geci kapitalizmus Franciaországban működik. Inkább az ő rendszerükkel próbálkoznék, mint az észak-koreaival.
Előzmény: Antisystem (56)
Antisystem Creative Commons License 2007.09.09 0 0 56

Aminek pusztulnia kell, az a munkanélküli nőt szülésre ösztönző csp, gyermekellátási rendszer.

Én viszont azt mondom, hogy ha valaminek pusztulnia kell, az az ótvar kapitalizmus. Ugyanis a gengszterváltás volt az, ami itt az 1,8-1,9 körüli népesedési rátából 1,3 körülit csinált, és semmi más.

A kapitalizmus teremtette kinálati munkaerőpiac teszi lehetővé, hogy a burzsuj játszadozhasson a munkaerő bejelentésével, a neki a munka törvénykönyve szerint járó juttatásokkal. A kapitalizmus azon tulajdonsága, hogy mindent a gazdaságnak rendel alá tette lehetővé, hogy a szociális juttatások elvesszék vásárlóértékük nagy részét.

 

ÜdV

Előzmény: dalstroi (54)
urál Creative Commons License 2007.09.09 0 0 55
Ez természetes. Itt nagyon kemény szankciókat, sok milliós bírságokat látnák szívesen. A teljes fizetést állami büdzséből nem is, viszont azt örömmel látnám, ha a szülési szabadságon levő alkalmazott teljes bérköltsége leírható lenne valamilyen módon.
Előzmény: dalstroi (54)
dalstroi Creative Commons License 2007.09.09 0 0 54
Azért nem árt, ha annak - de kizárólag annak - az anyának, aki a szülés előtt bejelentett munkahelyen dolgozott, valami minimális ideig (mondjuk 6 hónap) az állam a teljes fizetését megadja a munkáltató helyett, és nagyon erős munkajogi rendelkezésekkel kikényszeríti, hogy visszavegyék.

Aminek pusztulnia kell, az a munkanélküli nőt szülésre ösztönző csp, gyermekellátási rendszer.
Előzmény: urál (53)
urál Creative Commons License 2007.09.09 0 0 53

A jól kiépített bölcsöde, óvoda és iskolahálózat nemzetgazdasági érdek, mivel a dolgozó nő hasznosabb tagja a társadalomnak, mint a nem dolgozó. Egy munkát vállaló nő bőségesen kitermeli azt a költséget, amit a gyermekét ezalatt ellátó hálózat ígényel. Ellenben a segélyezés soha nem térül meg. Amúgy nem állami, hanem önkormányzati hálózatok amiről szó van, de felőllem az állam is besegíthet csak szűnjön meg végre a mostani rendszer.

Előzmény: régi vendég (52)
régi vendég Creative Commons License 2007.09.09 0 0 52
én mint gyes-en lévő anyuka igazat is adnék neked azonnal, csak majd mond meg h mi a francot csináljak a gyerekemmel - akit nem vettek fel bölcsödébe, és az oviba is csak a jóakarat segítette be, - amíg én a családfentartáson fáradozom. (nem mintha netto 23 e huf-ból (gyes) nagyokat dorbézolnánk, de azért mégis valami.) ha az állam most azt mondaná h oké, nincsenek ezek az anyasági juttatások, akkor vagy biztosít olyan ellátórendszert mellé mint anno (bölcsödék, óvodák), ha nem akkor gyereket vállalni olyan luxus lesz mint sportautót venni, valamint ugrásszerűen fog megnőni az állami gondozásba adott gyerekek száma. (ami ismént csak az adófizetők pénzét terheli) pl. angliában valóban nincs ennyi juttatás a gyerekek után, viszont nem is kell könyörögni h a közel 4 éves gyereket vegye már fel valamelyik óvoda. pillanatnyilag szerintem az államnak olcsóbb ezt a rendszert fentartani, mint az h életre keltse újra a régi intézményeket. teszem hozzá h sajnos. a statisztikai adatokból (amit idemásoltál) én pl azt olvasom ki, hogy aki egyszer végigcsinálta azt a tortúrát, (bölcsődei/óvodai felvétel, munkahelyre visszailleszkedési problémák stb) akkor az valóban kétszer is átgondolja, h ebbe még egyszer belevágjon. (ezen a gyed/gyes emelése/csökkentése nem változtat)
Előzmény: urál (43)
dalstroi Creative Commons License 2007.09.09 0 0 51
De csak miután megkapta és benne alszik.
Előzmény: fekete szentember (49)
fekete szentember Creative Commons License 2007.09.09 0 0 50

Ez a piaci értéke a reprodukciónak. Nulla Forint. Ugyanis a bevándorló ingyen jön.

 

Egyetértek.

Előzmény: urál (43)
fekete szentember Creative Commons License 2007.09.09 0 0 49
Én a vendéglőmet gyújtottam volna fel, de azt okvetlenül. Meleg fogadtatás az új tulajnak.
Előzmény: dalstroi (42)
fekete szentember Creative Commons License 2007.09.09 0 0 48
Mit tegyenek? Zárják karámba az anyákat, másik karámba a srácokat, akiket az anyák kizárólag szoptatás céljából kereshetnének fel? Egyáltalán mi köze a nagycsaládosoknak az öngyilkosságok mnegelőzéséhez? Vagy nem is az a baj, hogy a gyerekes anyák öngyilkosok lesznek, hanem hogy in effigie eltángálták Gyurcsányt? Nem szeretik a pantokrátort, hát istenem. Nem ők az egyedüliek.  
Előzmény: Unua (5)
urál Creative Commons License 2007.09.09 0 0 47

Egyvalami biztos, teljesen hiábavaló GYES-t, GYED-et, anyasági segélyt, miegyebet fizetni, hiszen mint láthatjuk ettől még nem szülnek többet, tehát hiába van több pénzük, ettől még nem vállalnak gyereket. Részint mert eleve nem is akarnak, részint azzal az ürüggyel, hogy nincs rá pénzük.

 

forrás: www.tarki.hu

Előzmény: Unua (45)
rabida Creative Commons License 2007.09.09 0 0 46
akkor jól elbeszéltünk egymás mellett. Azt akartam volt mondani, hogy az életszínvonal az anyagiak mellett a szellemire is értendőek, meg a lelkire. Hiába nagy az anyagi jólét, attól még lehet valaki hülye és élhet szarul. A pránások jó példa erre, hogy jó anyagi körülmények közt is éhen bírnak halni.
Kevesebb anyagiakkal is lehet boldogan, magas színvonalon élni.
Előzmény: urál (30)
Unua Creative Commons License 2007.09.09 0 0 45
Szerintem nem ilyen egyszerű az összefüggés a család jövedelme és a gyermekszám között.
Előzmény: urál (43)
Unua Creative Commons License 2007.09.09 0 0 44
Bálnák szoktak öngyilkosok lenni...
Előzmény: Antisystem (37)
urál Creative Commons License 2007.09.09 0 0 43

A probléma az, hogy a mai társadalmak a reprodukciós feladatkör betöltését ingyen várják el a családoktól, főképp pedig az abban legtöbbet teljesitő (szülés, felnevelés, háztartás) nőktől.

 

Már megbocsáss, de ez a piaci értéke a reprodukciónak. Nulla Forint. Ugyanis a bevándorló ingyen jön. Azonkívül az alacsony gyermekvállalási kedvért leginkább a GYED, GYES és a többi segély felelős, mivel ezek az állami juttatások felvitték a gyerek árát. Nézd meg a cigányokat, régen a magyarok is így szülték halomra a kölköket, csak mostanság már a magyarnak nem akaródzik gyereket szülni hacsak nem él luxuskörülmények közt. Olyan irreális elvárásai vannak a gyerekvállalás kapcsán, hogy az csak na. Ide vezetett az, hogy az állam fizetni kezdett a gyerekekért.

 

Nohát ennek kell véget vetni. Ilyen hülyeségre egy fillért sem szabad áldozni. Ha fogy a magyar, hát fogy, ki mondta, hogy nem jó ez az ország kilencmilliósan. Jó, nagyon jó, ötmilliósan is kafa lenne.

Előzmény: bizony (40)
dalstroi Creative Commons License 2007.09.09 0 0 42
A Faludy által írt "Pokolbéli víg napjaim"-ban is említést tesz egy vendéglőtulajdonsról, aki, mikor kiforgatták mindenéből és odaadták valami apparatcsiknak a vendéglőjét, akkor kiirtotta a saját családját aztán felkötötte magát a vendéglője előtti nagykapura. Én amikor ezt olvastam, arra gondoltam, hogy az ipse totál hülye, legalább valami komcsit kinyírhatott volna. Ha már úgyis elszánta magát a halálra, akkor onnantól kezdve ő bármit megtehet, hiszen azok a hátrányos következmények, amelyek egy bűncselekményhez fűződnek a modern társadalomban, számára már elveszítik a jelentőségüket, mert úgyis végezni fog saját magával.
Előzmény: Unua (19)
Nagylexikon Creative Commons License 2007.09.09 0 0 41
Azért ez nem így működik. szerencsére. Aki gyereket vállal az lemond egy kicsit saját magáról, az anyagiakon kívül is az állandó készenlét megfizethetetlen. Pont ezért nem tartom szerencsésnek, hogy a gyereknevelést munkához hasonlítják, ugyanis annak a bére nem az, hogy majd öreg napjaimban eltart, hanem az a szeretet amit most kapok tőle.
Előzmény: bizony (40)
bizony Creative Commons License 2007.09.09 0 0 40

Ne keverjétek a nagycsaládosok egyesületét a nagycsaládosokkal.

 

A mai világ a nőt gyermekestül a férfi nyakára sózza, egyúttal ki is szolgáltatva neki; hiszen abból a pénzből, amit egy két-három  kisgyermeket nevelő-szoptató anya kap, három-négy  személy nem tud megélni, de még egy sem!

 

Hamost ebből a helyzetből az apa kihúz a fizetésével együtt, vagy netán visszaél az üdvözitői szerepével, és tűrhetetlen viszonyokat teremt odahaza, mig az asszony fel nem mond, és vele a pereskedés évekbe telhet, addig mit tud csinálni szerintetek egy anya gyermekestül manapság ???

 

A probléma az, hogy a mai társadalmak a reprodukciós feladatkör betöltését ingyen várják el a családoktól, főképp pedig az abban legtöbbet teljesitő (szülés, felnevelés, háztartás) nőktől.

Teszik ezt annak ellenére, hogy ennek a munkának nagyonis kézzelfogható gazdasági értéke van : a következő generációk munkaképessége és vásárlóereje.

 

de a multik és mindenki csak a pillanatnyi haszonért fizet, a nők meg ingyen robotolnak odahaza, és gyerekestül maradnak megélhetés nélkül, ha a férfi lelép.

 

A társadalmaknak lenne feladata, hogy a sápot lenyúlóktól beszedje a továbbműködésüket garantáló új nemzedékek felneveléséhez való méltó hozzájárulást és azt a nők reprodukciós munkájára forditsa.

 

De az érdeklobbik mást kivánnak, a sor végén dolgozó anyák meg elfogadják, hogy nekik merő szeretetből kell mindezt végigcsinálniuk, különben önző disznók, akik nem szeretik kellőképpen  a saját gyereküket.

Aztán ha úgy fordul a kocka, és szembesülnek e helyzet kiméletlenségével, megzakkannak. Bizony:(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!