Keresés

Részletes keresés

-zsivány- Creative Commons License 2011.11.29 0 0 389

Morgen ....

harcsy Creative Commons License 2011.11.20 0 0 388

Szerencsés eb :))

 

Előzmény: ágika1 (387)
ágika1 Creative Commons License 2011.11.20 0 0 387

A kutyus gazdis lett.

Előzmény: ágika1 (386)
ágika1 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 386

Sziasztok! Cicagazdik vagyunk, de most SOS segítséget kérek!

Adolf szombaton csapódott hozzánk, csipezve, így megtaláltuk azt aki egy éve kihozta az Illatos útról, továbbadta, de a jelenlegi gazdi nem jön érte. Mivel emeleten lakunk macskákkal, Adolfot panzióztatjuk, legalább ideiglenes befogadóra lenne szüksége, mert sokáig nem tudjuk a helyet fizetnei, az Illatosra nem szeretnénk visszavinni. Eddig az volt az egyetlen hely ahová mehetett volna, máshol  teltház van. :((

 

Előzmény: pinkapanni (385)
pinkapanni Creative Commons License 2011.02.23 0 0 385

Szia Kedves Spillo!

Én is ritkábban járok erre,mostanában megduplázódtak a problémák,ugyanis január 10.-én örökbefogadtam még egy kis csaut,aki rémes állapotban volt.A kis testét sebek borították,totálba kivakarta és szétrágta magát.Szerintem ezért adták le a menhelyen,rögtön láttam,hogy ételallergia.Később a bőrkaparék vizsgálat is beigazolta.Sajnos ez már a sokadik esetem,rögtön rizs és icipici főtt nyúl diétára fogtam,közben persze a dokik adták neki a szteroidot.Szuriban is,aztán Prednisolon tablettában.Elkezdtem fürdetni az Allermy samponnal,mindezek segítettek,mostmár jól van,az Állatkórház topik WetRinR dokija is sokat segített,(köszönet neki!).Most kezdődik a nehezebb része a dolognak,mert nővésben lévő szervezete megkívánja a vitaminokat és ásványi anygokat,de lehetőleg úgy,hogy ne turbózzák a már egyébként is pörgő immunrendszerét.A napokban kaptam egy nagyszerű állatdokinőtől tanácsot,már adagolom is,a Dermafit Dog diétás takarmány kiegészítőt.Sajnos a nyáron adoptált öreg csaum is,Maci,ebben szenved.Amíg betartom a rizs+nyúl vagy hekk-hal diétát minden rendben van,de ha véletlenül bekap egy pici darabka száraz tápot(a 3.kutyám Happy Dog Ireland-on él)kezdődik a vakaródzás.Hát itt tartunk,főzök nekik,azt hiszem életük végéig ez marad a diétájuk.Ha van valami ötleted,szivesen fogadom!Még annyit hozzátennék,hogy Medgyesegyházán(Békés megye) gyerekes család szivesen befogadna kölyök Német Juhászt,(azért kölyök,mert 6 éves gyerek van).Körbetelefonáltam a környék menhelyeit,nincs sehol.Udvar van,kennel is.Baráti üdvözlettel:

                                                 Veronika

Ps:Itt láthatod kicsi csaumat:Cherry-t

Előzmény: Törölt nick (384)
elesek Creative Commons License 2011.02.10 0 0 382

Csak másolom:

Emailben érkezett:
"Ma február 10-én találtuk 18 órakor a 18. ker. Királyhágó úton ment keresztül a fatelepnél, közel az Alacska körforgalomhoz.
Fiú, idősebb, ezért sántikál. Szeme is már kicsit hályogos. Amúgy élénk, nincs letörve. Németjuhász (keverék). Nagyon szelíd, kocsiba magától száll be/ki.
Hátha valaki keresi. Természetesen se nyakörv, se chip ...
11-én kénytelenek leszünk bevinni az Illatos útra, ahol teljes telt ház van. Ha valaki ráismer keressen nyugodtan a hetven/3303721-en!"

pinkapanni Creative Commons License 2010.11.11 0 0 381

Kedves Spillo!

Kétségbeesve navigálok a neten ételallergiás tanácsokat keresve,így találtam Rád.A nyáron fogadtam örökbe a harmadik csau csau-mat és sajnos rajta is kijött az ételallergia.Az előző kettő is az volt,úgyhogy van némi tapasztalatom ám mégsem elég,ezért fordulok hozzád segítségért.Olvastam,hogy egy Bolognese gazdinak írtál egy bizonyos fehérjementes tápról,melyik az?Már mindennel próbálkoztam,most homeopátiás kezelésen van,a diétája:jól átmosott főt rizs+vajbab+tök és egy icipici birkahús,de ez sem vált be.Továbbra is megy a vakarózás és kirágja magát folyamatosan,ráadásul folyik az orra.Tudom,hogy ez a nyavalyás ételallergia nagyon megerölteti az immunrendszert és nem jó vége lesz.Pleuresan V is adok neki folyamatosan,mégsincs javulás.Ráadásul vitaminokban és ásványi anyagokban is szegény ez a diéta.Étvágya nagyon jó.Kérlek,ha van valami ötleted,segíts nekünk.Köszönettel és hálával Neked,szeretettteljes simogatás minden kutyusodnak!

 

ziko3 Creative Commons License 2010.09.06 0 0 380

Manócska,Spillo  köszönöm a segitségeteket!

 

2010.jul.6-án este  hazajött..)))

 

Elvesztésének története:

 

Valami " értelmi szuperan" megbontotta a hálós keritést,épp csak annyira,hogy a kutyák kiférjenek....(((

A befogó eladta a közelbe,ahol egy szük helyre be lett zárva.

 

A házunk volt tulajdonosa felismerte nála a kutyát és értesitett.Mire  összeszedtem volna a visszavásárláshoz a pénzt,addigra hazajött.

 

 

ziko3 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 379

Tudom..((

 

A dokik is megérnének egy misét.................. beteszik a chipet ugy,hogy nem kérnek semmi érdemit a tulajdonjog igazolására sem.

Zikknél simán visszadta az adásvételit,hogy ez nem kell..............

 

Zóénál azért kis vigasz,hogy ivartalan,a bunkója nem tudja szaporitani legalább ( kárörvendő smayli )

Előzmény: Manócska01 (378)
Manócska01 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 378
Tudod aki el akar lopni egy kutyát, azt nem érdekli a tetkó se meg a chip se. És sajnos az állatorvosokat se. Pedig ha egy idegen kutyát visznek orvoshoz, nem ártana chipet ellenőrizni.
Előzmény: ziko3 (377)
ziko3 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 377

Láttam.. (((

 

Másnak is feltünt már!!

 

Látod  Bea Melionja sincs meg október óta,pedig ő tetkós,chipes...(((

 

 

 

Előzmény: Manócska01 (376)
Manócska01 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 376

Szegény Zoé, pedig biztos menne haza, de nem tud. De annak is törjön le a keze aki befogja, bezárja, és nem tesz semmit hogy hazataláljon a kutya.

 

Mostanában nagyon sok a szörén szálán lltünk hosszúszőrü német juhász.

Előzmény: ziko3 (375)
ziko3 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 375

sehol................

 

Tuti befogta  valaki és  megtartja..(((

 

Már csak a dokinkban reménykedhetek,mert sokhelyre kijár erre ... tán felismeri és szól.

Előzmény: Manócska01 (374)
Manócska01 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 374
Még mindig sehol? 8-(((
Előzmény: ziko3 (373)
ziko3 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 373

Nincs meg,de nagy gyanum van!!...(((

 

A kerités nem véletlen bontódott meg alul.................. lehet valaki pályázott valamelyik kutyára............ Ziki itthon van,menni se akar.

Előzmény: ziko3 (372)
ziko3 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 372

Spilló,Manócska köszönöm!

 

Infó volt több is,mentünk jó pár kört,de mire ott voltun,már nyoma se volt...((

 

 

Manócska01 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 371

Még nincs meg ?

 

Nagyon drukkolok 8-(

Előzmény: ziko3 (367)
leokuty Creative Commons License 2010.01.02 0 0 369
KIÁLLTVÁNY A KUTYÁKÉRT!

2009. karácsonya táján minden magyar emberhez elérkezett a változás szele! A gleccserek, jégmezők olvadása már nem színes dokumentumfilm többé. Emlékezünk az egész napos hóviharra, a mínusz 18 fokra. Majd a négy nappal későbbi plussz 20 fokos nyárelőre.

Ideje felismernünk, hogy a közös jövőnkért itt kell tenni a mában, most. A környezettudatosságot nem lehet levenni a polcról, betenni a kosárba és kifizetni. Azt magunkban kell kialakítani!

Most nem szólunk a madarakról, az erdőkről, a kipufogó gázokról, az elpocsékolt energiafelhasználásunkról, a csomagolóanyagokról, a kommunális hulladékainkról, a felesleges vásárlásainkról.

Most a kutyákról szólunk!
Több tízezrük él menhelyeken, ketrecben, a szerencsésebbje némi jó szóval, némi törődéssel.
Több ezrük él utcákon, az éhhalál küszöbén, autók, kamionok, vonatok között állandó életveszélyben.
Több tízezren élnek láncon, udvari portákon, elhanyagolva, élelem, orvosi ellátás, szeretet szűkében. Rettegésben, félelemben, bizonytalanságban, agresszivitásban, vagy teljes közönyben, méltatlan szerepben.

Ma elérkezett az idő, hogy észrevegyük, erről nem mások tehetnek, hanem mi magunk.
Itt az ideje, hogy ma, gondolkodást váltsunk.
Képesek legyünk egymással beszélni és megvizsgálni, én mit tehetek értük.

Be kell látnunk, hogy a kutyák tenyésztése tanulmányokat, pénzt, időt, szelektálást és minőségi követelményeket igényel. Meg kell értsük, hogy ők érző lények, akik ki vannak szolgáltatva nekünk embereknek. Mi hoztuk létre őket, nekünk is kell értük felelősséget vállalni.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk a problémát és kitaláljunk különböző megoldásokat. A törvények, rendeletek és szabályok csupán időt húznak és altatnak.
Eljött az idő, hogy felébredjünk mély álmunkból és megoldásokat keressünk, tettekkel!
Ideje, hogy megvizsgáljuk mivel tudunk tenni itt a mában, hogy a sok problémára megoldások szülessenek.

Néhány maroknyi csapat igyekszik erőn felül tenni a kutyákért. Mentik őket, élelemhez, gyógyuláshoz és otthonhoz juttatni őket. Mind emellett szükség lenne tájékoztatásra, megelőzésre, és mindenek előtt gondolkodásmód váltásra.
Ideje, hogy valami picit tegyünk értük is, csatlakozzunk hozzájuk. Éppen annyira ami nem erőn felüli, hanem ami jól esik. Nem várhatjuk egymástól, hogy megszakadjon, de jólesően adhatunk bele egy apró dolgot, hogy megszülethessenek a megoldások!

Van, akinek pénze van. Van, akinek ideje. Van, akinek szállítóeszköze, valaki jól tud kommunikálni, valaki ért a számítógéphez, valaki az internetet bújja, valaki szívesen ápol, valaki szívesen gyógyít, sétáltat, nevel. Valaki csak a másik emberhez szól, de a lényeg, hogy tehetünk valamit értük.
El kell jutni az állatvédelemmel minden emberhez, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, a kóborlást, az utcára dobást, a kutyák ezreinek felesleges létét és halálát.

Szükségünk van nevelőkre, akik a gyerekeknek mutatják a jövő kutyatartásának elveit. Türelmes emberekre akik elmagyarázzák a chipeztetés és az ivartalanítás jelentőségét.
Tettre kész emberekre, akik elhárítják a bajt, akik kimentik a rászoruló kutyát a legsanyarúbb körülményből, legnagyobb veszélyből. Szükségünk van egymásra, hogy meghalljuk egymás gondolatait.
Még az is segítség, hogy meghallgatjuk az állatvédőket. Kezdetnek elég nézni és hagyni őket ahogyan teszik a dolgukat. Majd meglátva tettük jelentőségét, elismerve munkájukat, jó ha magunkénak érezzük már nézeteiket. A többi jön magától.
Lassan megszületnek a cselekedetek, a tettek, a megoldások.
Mi emberek, tudunk tenni a kutyákért, jobb sorsukért, európai körülményeikért!

Itt az ideje, hogy változzon a gondolkodásmódunk!
A kutyákért, a környezetünkért, az emberiségért és egy új földért!

Sztrucska Ildikó
ziko3 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 368

A fenébe! a lényeg lemaradt!

 

Cegléden a termálfürdő közelében,a Budai uton kószált el..(((

Előzmény: ziko3 (367)
ziko3 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 367

Sziasztok!

 

Megtörtént............((((

 

Sziasztok!

Segitségre lenne szükségem az elveszett ónémetjuhász szukám  miatt.

Keritésmegbontással elment tegnap / 2009.dec.27-én /,sajnos még nem találtam meg,pedig a környéket végigjártam...((

 

Kb 8-10 éves,Neve Zoé,ivartalanitott ónémetjuhász szuka. A csipője és a jobb könyöke nem jó,kezelésre szorul.Más kutyákkal nem túl jól jön ki,a baromfit irtja..((

Valószinű,hogy a környéken az utóbbiért befoghatták.

 

Amennyiben hozzátok kerül,vagy tudtok a hollétéről,kérlek értsitsetek,szeretném visszakapni.

Elérhetőség: 06-30-6135721 vagy ziko3@cirtomail.hu.

 

 

Ezt a levelet a ceglédi menhelyre irtam,de még több gazdikersőbe is felteszem.

zoe
Manócska01 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 366
Szia Barbara. Velem beszéltél az előbb. A kérésed továbbitottam. Egyenlőre vigyázzatok még rá, és köszönünk mindent amit tettetek érte.
Előzmény: Zebrabara (365)
Zebrabara Creative Commons License 2009.12.21 0 0 365
Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni.

 

December 13.-án, azaz múlt vasárnap délelőtt Zalalövő külterületén, a 86-os főút 34-es km-szelvénye környékén az árokban találtunk egy öreg (12 év körüli) fajtatiszta kan németjuhászt. A falubeliek szerint már napok óta feküdt ott, nagy eséllyel kidobták. Rettentő sovány, és le volt bénulva a hátulja, azt hittük, elütötte egy autó.

Megröntgeneztettük, a kutya nincs eltörve, viszont Cauda Equina szindrómás. Chipet, tetoválást nem találtunk benne, egy vékony barna bolhanyakörvet viselt. Mindkét szeme totál hályogos, a fogai katasztrofálisak.

Befogadtuk, kezeljük (jelenleg Prednisolon-tartalmú tablettákat szed, illetve a dokinál kapott ketofen és dexadreson, illetve vitamin-injekciókat), szépen javul. Azóta már önmagához képest szépen felállt, közlekedik. A leülés/lefekvés és a felállás gondot jelent szegénynek. A bal hátsó lába teljesen elsorvadt, szinte csak csont és bőr, nem is tudom, ez még regenerálódhat-e. Amúgy elképesztően értelmes, ragaszkodó, hálás kutya.

 

Nagyon örülnénk, ha valaki tudna adni neki egy esélyt, megműttetni a csípőjét. A kb 100.000.- Ft-os műtéti költséget mi nem fogjuk tudni bevállalni, részünkről gyógyszeres kezeléssel próbálunk javítani az állapotán (eddig sikerrel) – nyilván, ha a fájdalmai nem szűnnek, ez hosszú távon nem megoldás. A legjobb a kutya számára az lenne, ha meg lenne műtve és melegben lábadozhatna – erre nincs nálunk lehetőség, jelenleg a pajtában tudtuk elhelyezni, ahol szélvédett helyen van ugyan, vastag réteg szalmán fekhet, viszont a hőmérséklet csak pár fokkal magasabb mint odakint. Arról nem is beszélve, hogy olyannyira megerősödött, hogy tegnap kiszedett a ketrecből egy nyulat, kinyírta, és a kutyáktól amúgy nem félő macskáinkra is kezd veszélyt jelenteni.

 

Nálunk nem maradhat.

 

Magyarán, keresünk neki egy befogadót, aki tudná neki biztosítani a megfelelő körülményeket. December 27.-én megyünk fel autóval Bp-re, akkor fel is tudnánk vinni.

 

Fénykép itt látható: http://picasaweb.google.hu/barbarapeter2009/Kutyak2009#5417597053583686450, http://picasaweb.google.hu/barbarapeter2009/Kutyak2009#5417597053444312050

 

Elérhetőségem: harminc/229-3962

 

Előre is köszönöm: Ercsényi Barbara

Prace Lee Creative Commons License 2009.11.16 0 0 363
???
Előzmény: Törölt nick (362)
Prace Lee Creative Commons License 2009.11.16 0 0 361
Úgy tudom ezt a kutyát a Lelenc Kutyamentő Egyesület vette pártfogásába, meglepődtem, hogy itt látom.
Előzmény: Törölt nick (346)
Manócska01 Creative Commons License 2009.11.10 0 0 357

Szia Iza, ahogy Spilló irta, minél előbb jelezd a jegyzőnek, neki kötelessége intézkedni. Amig nem késő.

puszi

Előzmény: izabo1 (353)
izabo1 Creative Commons License 2009.11.07 0 0 353
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni,tudomásomra jutott hogy két német juhász kutyát rettenetes körülmények között tartanak,ma reggel megnéztem őket és valóban ,szőrnyű a helyzet,ez az ember akié a két kutya szerepelt már a médiába hassonló eset miatt akkor elkobozták a 7-8 kutyát pontosan nem tudom,és most ismét kutyákat kínoz éheztet,van videó,és képek is de nem tudom feltölteni csak este,kihez forduljak hogy megmentsük szerencsétlen ebeket,akik tesznek is valamit...megetettem öket reggel,de a sárba fekszenek csont és bőr mindkettő,egy leginkább szeméttelepre emlékeztető tanyán láncra kötve várják a csodát..

köszönet előre is mindenkinek
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2009.11.04 0 0 345
A hozzászólást töröltem. Itt nem lesz fajtamentés örvén vetélkedés, háborúzás, bitkarate. Ha valaki folytatni akarja a harcot, akkor maga is fel fog iratkozni egy mentendő listára.

Ha valakinek van korrekt információja az ügyről, akkor írja be. A topikot bekedvenceltem.
Előzmény: nextdoor (344)
ezazigazi Creative Commons License 2009.11.03 0 0 343

 

 

 

weblap
ezazigazi Creative Commons License 2009.10.31 0 0 341

Ilyen lesz:

 

 

ezazigazi Creative Commons License 2009.10.22 0 0 339

További gazdára váró kutyák és hírek

 

 

itt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!