Az elmúlt időszakban Új-Zélandon drámaian megugrottak az energiaárak, ami súlyos következményekkel járhat az ország gazdaságára nézve. Szakértők szerint ez azért történt, mert túl gyorsan akartak átállni zöldenergiára. Még az energiamixben jelentős vízi energia sem garantálja – az aszályok miatt – a megbízható áramtermelést, ami kényszerű áramszünetekhez vezethet. Közben már több üzem bezárt, mert nem tud termelni a magas áramköltségek miatt.
Persze, mert bevándorolni jó helyekre csak az analfabéta/félanalfabéta pakisztáni, afgán, és egyéb muszlim stb. csőcseléknek,söpredéknek van!
Ha egy értelmes, fehér ember el akar menni valahova, mert a hazája olyan, mint pl. a mienk, ahol 2 nem magyar népcsoport, nevezzük A-nak és B-nek,élhetetlenné teszi a hétköznapokat, szinte esélye nincs.
Annál több az esélye annak, hogy A népcsoport egy tagja az ember torkát vágja el 1 szép nap 10 ft-ért, vagy a B népcsoport tagjai semmiznek ki az utolsó értékeidből pofátlanul.
Mi a párommal tavaly megpályáztuk a Working Holiday vízumot, amivel egy évig tartózkodhatunk Új-Zélandon, és meg is nyertük mindketten. Most már 3 hónapja itt vagyunk, dolgoztunk már kiwi farmon, szedtünk már áfonyát, és körbeutaztuk a déli szigetet. Írunk beszámolót, meg igyekszünk majd hasznos információkkal is szolgálni. Olvassatok minket, és ha bármire kíváncsiak lennétek, írjatok nekünk! :)
Én azt tervezem,h családostul lelépek itthonról Új-Zélandra kb.5 éven belül. Itthon nem látok perspektívát.Elég volt ebből a lenyúlós államból.
Szolgáltató cégem volt évekig,nem ment túl jól.Csak a nyűglődés ment. Új pályára álltam,elmentem egy nagy pénzügyi társasághoz dolgozni.Biztosítás,ingatlanozás és befektetés a kedvencem területem.
Egyelőre bújom a zélandi weboldalakat,hirdetéseket tájékozódom az ottani cégekről,Bankokról,Biztosítólról stb.