Keresés

Részletes keresés

Vajk Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8
társadalomkritikaként olvasni talán erős, de médiához kellő eligazítást nyújthat, már ha valóban ilyen a média. MErt ez ezért egy regény.
Annak viszont jó.
Előzmény: macska27 (7)
macska27 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 7

Fúrástankönyv? Ez így még nem jutott eszembe... de végülis igaz. Azok nagyon jó részek, amikor leírják, hogy melyik tévés vezető kit-mivel/kivel tart sakkban... és ki-kinek a szeretője. Van egy csaj, aki azt hiszi, hogy szerelmes és a tehetsége miatt került képernyőre, közben meg a nagyhatalmú szeretője tette oda. Hát, nem sok illúziót hagy a Sztárvadászat a végére...

És itt kapcsolódom a főkérdéshez: azért kell, hogy magyar legyen a szerző meg a környezet, mert ezek a sztorik a magyar  médiahelyzetről szólnak - szerintem. És hiába szórakoztatás, attól még olvasható komolyan is: társadalom- vagy médiakritikaként. Jó, most ne ijedj meg, attól még nagyon pörgős...

Előzmény: virtyy (6)
virtyy Creative Commons License 2007.09.05 0 0 6
Rákrestem a könyvre, és azt találtam, olvasható munkahelyi-fúrás-tankönyvnek is. Ez igaz? Az ember életének a nagy részét munkában tölti, ezért jó lenne arról olvasni más hogyan védekezik az intrikák ellen...
Előzmény: macska27 (5)
macska27 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 5
Én olvastam, és mondhatom, végigizgultam. Annyi szálon fut, és tisztára, mint egy amerikai kriminél, pont jó helyen vágja el mindig az író. Engem is idegesítenek az "egy poén, egy ütés"-típusú detektívek, meg a vicces fordulatok, de a Sztárvadászat nem ilyen, inkább Dan Brown-os.
Előzmény: virtyy (3)
Vajk Creative Commons License 2007.09.04 0 0 4
lendületes. szellemesnek nem nevezném, de mindenképpen cselekményes.
azért lenne jó,ha valaki már olvasta volna, mert kíváncsi vagyok hogyan hatott másra a mai magyar környezetbe való helyezés.
Előzmény: virtyy (3)
virtyy Creative Commons License 2007.09.04 0 0 3
Varga Bálint a Magándetektívek c. könyvének függelékében kifejti, miért nincs /volt magyar krimi. Viszont azt is írja, most már akár lehetne is. A Sztárvadászat vicceskedő, paródiaszerű vagy komoly, amit olvasva esetleg izgulni is lehet?
Előzmény: Vajk (1)
bm91 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 2
Nem ovastam, sőt, általában véve sem vagyok nagy krimiolvasó, sőt szakértő sem (leragadtam Agatha C.-nél, Robin Cook.-nál stb.).:-) De jól gondolod, az emberek szeretik az álomvilágot, amibe bele lehet feledkezni, és a Picadily vlszeg erre alkalmasabb, mint a Kálvin tér.:-) Ráadásul képzeld el, amint John T. Bp.-ről ír - rögtön "leleplezi" magát.:-) Én mostanában Kertész I. több könyvét olvastam, Spiró Csirkefejét stb., de az más műfaj. Könyebbek közül Tisza Katát és a Terézanyut -azok Mo.-n játszódnak, de a társadalomkritikai jelleg miatt ez szükséges. Viszont az olyan szórakoztató jellegű művekben, mint egy krimi, köztudottan gyakran operálnak "külfölddel", ld. akár egy film helyszíneit, szereplőit. 
Előzmény: Vajk (1)
Vajk Creative Commons License 2007.09.03 0 0 1
csak annyit segíts tájékozódni, mert látom szavaidban a szekértelmet: van olyan másik magyar krimi a Sztárvadászaton kívül, amelyik mai magyar környezetben játszódik?

Az még rendben is lenne, hogy John Taylor írja a regényt, na de miért kell a Picadilly-n üldözni valakit, amikor lehetne a Kálvin téren is?
Nem sokkal vonzóbb lenne egy magyar olvasónak, ha ismeri a regény helyszínét és talán másnap reggel éppen arra megy munkába, ahol "megölték a főhős barátját"?
Sokkal elképzelhetőbb egy magyar, nekünk ismert helyszín leírása, beépítése a történetbe, mint egy soha nem látott város munkásnegyedéé.
De talán pont ez az oka?

Olvastad a könyvet amúgy?

Előzmény: bm91 (0)
bm91 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 0
Bocs, nem tudok komoly választ, de gyanítom, ugyanazért, amiért a kávézó café, a zenész mc akárki, és lassan az utcaseprő is street cleeing manager. Hülyeség, sznobizmus - de ha pénzügyileg bizonyítható, hogy így nagyobb a kereslet, akkor racionális döntés. De azt én se értem, hogy Lőrincz L. miért ír 2 vagy 3? néven. Mindazonáltal a magyar könyvpiacnak nem ez a legnagyobb problémája.:-), :-( (És ezt nem bagetelizálásként mondom.)
Előzmény: Vajk (-)
Vajk Creative Commons License 2007.09.03 0 0 topiknyitó
Azon gondolkoztam, miközben olvastam, hogy miért nincs(vagy csak hozzám nem jutott el?) olyan magyar krimi, ami itt, Budapesten, vagy az országban játszódik.
Talán nem eladható, ha magyar a szerző? Mindenképpen John Taylor nak kelle lennie a z írónak, hogy levegyék a polcról?
Emlékszem még Mág Bertalan, Mattyasovszky Jenő regényeire, azokat szinte elkapkodták.
Most miért nem merik felvállalni a magyar (krimi) írók a magyar nevüket?



Na mindegy, a lényeg, hogy olvasta-e valaki és mit gondol róla?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!