A Kereszténydemokrata Párt elnöke szerint a Magyar Gárda megalakulását követően sincs szükség arra, hogy felszámolják a helyi szinten meglévő együttműködéseket a Jobbikkal.
1
Elképzelhető, hogy néhány önkormányzatban volt, van együttműködés a polgári pártok és a helyi Jobbik szervezet között. Ez azonban a Magyar Gárda előtti időkre nyúlik vissza, és nem hiszem, hogy innen a pártközpontból kellene megmondani, egy szervezet milyen helyi együttműködést alakítson ki - fogalmazott Semjén Zsolt.
A KDNP elnöke hangsúlyozta: nem tud olyan törvénytelenségről, amely miatt fel kellene számolni a helyi együttműködést a Jobbikkal, illetve el kellene távolodni ettől a párttól.
Semjén Zsolt azt mondta, nem tudja pontosan, hogy az önkormányzatokban hány helyen létezik együttműködés a KDNP és a Jobbik között; ő személy szerint nem tud ilyenekről.
A pártelnök-frakcióvezető megjegyezte, hogy a KDNP-nek semmiféle intézményes, informális kapcsolata nincs sem a Magyar Gárdával, sem a Jobbikkal, így nincs is mitől elhatárolódniuk.
Semjén Zsolt hangsúlyozta: a Magyar Gárdával kapcsolatban a KDNP álláspontja és saját véleménye is megegyezik Sólyom László köztársasági elnökével, ami azt jelenti, hogy elítélnek mindenfajta félelemkeltést, a félelemkeltéssel kapcsolatos manipulációt.
"Abból sem csináltunk titkot, hogy nem a mi ízlésünk a Magyar Gárda" - fogalmazott a politikus.
A Magyar Gárda kapcsán keletkezett politikai vitában Semjén Zsolt Eörsi Mátyással, az SZDSZ frakcióvezetőjével ért egyet, aki a múlt hét pénteken tartott nemzetközi sajtótájékoztatón azt mondta: Magyarországon nincs fasizmus és fasiszta veszély.
Semjén Zsolt szerint azonban Magyarországon vannak elszórt fasiszta jelenségek, bár nem több, mint bármelyik nyugat-európai országban.
Ezek az elszórt jelenségek reális veszélyt nem jelentenek a Magyar Köztársaság számára - tette hozzá. Mint mondta, ezeket a jelenségeket nem szabad elbagatellizálni, de nem bölcs dolog farkast kiáltani akkor, amikor nincs reális fasiszta veszély.
Az ellenzéki politikus szerint az egész Magyar Gárda-ügyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök használja "kommunikációs trükknek".
"mi, a Magyar Köztársaság valamennyi polgára, akik az igazságot, a jóságot és a szeretetet - mint minden emberi közösség alapjait a Jóistenbe vetett hitből vagy más egyetemes értékek iránti meggyőződésből kifolyólag - tiszteletben tartjuk, megbecsülve és megőrizve mindazon erkölcsi, szellemi és kulturális értékeket, amelyek az európai keresztény hagyományokban és a magyarság történelmében gyökereznek"
Pokorni meg a magyarok ellen tart évek óta, ha nem évtizedek óta. Tiszta szadeszos lelkülettel. De mit keres Pokorni a Fideszben? Miért tűrik el őt ott?
Hány libsinek lőtték ki a szemét ezek a gárdisták akik veszélyt jelentenek a demokráciára? Meg egyáltalán ki veszélyes a demokráciára? http://index.hu/politika/belfold/szc0904/
ez montazs! tomjenke hiaba is akarna agybabujni vacogo mihallyal, keves o ahhoz! o a vona gabika szinttttye. :)))))))))))))))))))))) majd eggyut probalgattyak a szep delceg egyenruhakat, es nyilas karszalagokat, es maj' hatalmasakata elveznek! :)))))))))))))))))
es semjen "latensbuzi" zsoca nem tudja eldonteni, a nemzet anyukajat, vagy a vonat vkerje fel a kovetkezo korben.... ejj ejj, nagy a gond att a NYKDNP-ben :))))))))
egyebkent most se latom, hogy tomjen "latensbuzi" zsocank partja bejelentette volna, hogy innen kezdve legyen a nevuk nyilaskereszteny demokrata nep part... :))))))))))))) mivel a grada nyilaskeresztes karszallagra hajadzo szimbolumat keresztenyi szeretettol dobbano szivuknek igencsak tetszokent aposztrofaltak :)))))) No es hova lett wittner "papalatta" mariskaja a nemzetnek, hogy parhuzamot vonjon az 56-os forradalom, es a nyilaskorszak "hosei" kozott? Meg mindig az elpotyogtatott gyermekeit keresgeli a nagyvilagban eme anyak mintakepe, hogy nem er ra nyilatkozni arrol: mit keresett a fasisztagyulesen? :))))))))))))
Az államcsődöt most hagyjuk, más topikban bőven kiírtam magam ezügyben.
Sztem nem 1 szem, ésőszintén szólva engem nem is annyira a minősítés érdekel (hogy vki "papírforma szerint" fasiszta-e vagy sem), hanem a társadalmi veszélyessége, felőlem hívhatják azt b-középnek is.
Az valóban probléma, amit a végére írtál, de erre csak azt tudom mondani, hogy jól kéne eltalálni az arányokat. Nem is hallgatni, nem is túlzásba esni. De ez elég nehéz a "multiplikátor-hatás" (média leginkább) miatt.
Én nem Gy. összes hülyeségét akarom megvédeni. Igazából ahhoz, hogy a külföldi véleményekről megalapozottan mondjak vmt, az kéne, hogy elolvassam a mértékadó lapokat mindenhonnan, de ez bevallom, nem történt meg (csak hivatkozásra hivatkozhatok), mindamellett feltételezem, hogy ők nem attól függően minősítik a szituációt, hogy Feri mit mond a sajtótájékon. A németek meg ugye spec. eset, küszködtek ők eleget magukkal a 2. vgh. után, és sajnos sokan ott sem tanultak a múltból, erre mást nem tudok mondani. De ezt mindenki tudja anélkül, hogy Merkel kiállna, nem tegnapi történet.
De ha már emítetted az erőszakot. Szerintem most pont azért reagál mindneki élesebben mint korábban, mert tavaly volt tv-székház ostrom, további balhék. Ott mi volt? Szinte a semmiből (értsd: előzmények, nem az arcok, mert az már focikörnyékről ismert lehetett) előbukkant kb. 30 huligán (nem kellett több), és több tíz mliliós anyagi kárt okoztak, az erkölcsit hagyjuk. A szerencsétlen baranyai alakulat meg tehetetlenkedett, a vízágyú beragadt a sárba. Hát ez volt a szégyen. És számomra ebből az a tanulság, hogy igenis figyelni kell a gárdaszerű alakulatokra, mert pillanatok alatt bármi megtörténhet (legalábbis kísérlet szintjén, mert aztán a rendőrök összekapták magukat), és sztem szándék is van rá szélsőséges körökből. Miért van olyan érzésem, hogy hasonló esetben ezek nem a magyar vagyont (pl. tv) védenék? Pedig ha már olyan nemesek a szándékaik, azt kéne. Azt meg már csak az érdekesség kedvéért mondom, hogy évekkel ezelőtt ismertem azt a gyereket, aki a nemmondommelyikpárt önkorm. képviselője (sőt asszem frakcióvez.) volt (önmagában érdekes, na, ő is enyhén antiszemita volt), és lemondatták, miután dobált - majd küldte a köremilt megnyugtatásul, hogy nem ért ám véget az ő karrierje ott. Bocs, elkanyarodtam, de csak azt akartam ezzel jelezni, hogy a dolgokat folyamatában és amennyire tudjuk, körültekintően nézzük. Fletót meg akárhogy kereszteled el, az csak a te fantáziádról ad képet, ő attól nem lesz se jobb, se rosszabb.
„Mindenkinek figyelmébe ajánlom, hogy a Magyar Gárda megalakulása egy hét alatt egész Európában figyelmet keltett. Önmagát konzervatívnak mondó napilapok kertelés nélkül azt mondták, kétségtelenül a legnyomorultabb náci jelkép használatára emlékeztet mindaz, ami történik. Ugye senki nem gondolja, hogy az MSZP elnöke vagy a miniszterelnök rendeli meg ezeket a cikkeket a befolyásos, konzervatív lapoktól?” – teszi fel a szónóki kérdést Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, MSZP elnök augusztus 30-i csütörtöki blogbejegyzésében.
A Külügyminisztérium nagyköveteknek küldött utasítása mindeközben így kezdődik: „A hivatalvezetés kéri Misszióvezető Asszonyt/Urat, hogy a Magyar Gárda augusztus 25-i megalakulásával kapcsolatban az alábbi szempontok alapján folytasson beszélgetést a fogadó ország illetékeseivel és vezető sajtóköreivel, s erről jelentsen”.