220 ezer forintot keres az átlagos BKV-dolgozó. Ha egy vasutas vagy Volán-buszsofőr, horribile dictu egy kórházi ápoló béréhez hasonlítjuk, akkor sokat.
Az átlagos BKV-buszsofőr például egy évtizedes munkaviszonnyal a háta mögött sem visz haza 130 ezer forintnál többet, a kezdőnek pedig be kell érnie havi 90 ezerrel, ami nem sokkal több, mint egy gyorséttermi ételkiadó pénze.
A főváros, ... nem győzi hangsúlyozni, a bérek terén mennyire gáláns a BKV-dolgozókkal,...
Megjegyzem, a + 1 %-os felajánlások, amiket szintén megteszek, azok igazoltan és általam ellenőrzötten befutnak rendeltetési helyükre, szóval kár itt verned magad emiatt.
Ugyanis rákérdezek a címzettnél. Két éve nem kapták meg időben, szőltam az APEH-nek, és pár nap múlva utalták, valami félreértés volt.
Ez éppenséggel sarkos megállapítás, mert én például magas jövedelmű vagyok, és ennek egy tekintélyes részét rászorulóknak juttatom, különféle formákban
Bizony Qszika, a proletárdiktatúra idején a munkásoszály uralkodik (magán). Ha elfogy a cérna, akkor legfeljebb csinál egy '56-ot. A kapitalizmusnak viszont természetes velejárója a sztrájk(fenyegetés), mint az érdekérvényesítés egyik aduja.
Nem azért szidják őket, mert többet akarnak, hanem a kikényszerítés módja miatt, ami jelen pillanatban túlzottnak, és a többség számára is sérelmesnek látszik.
Írhattad volna, de nem írtad:DDDDDDD Viszont az elvtársaim alatt meg sem próbáltak volna strájkolni!!!!!!! Nos, ezt szeretnék Feriék is elérni és jó úton haladnak:(((((((((((((((
A (24) volt itt az első hozzászólásod, kijelentő módban, én arra reagáltam. Abban bizony egy huncut szó sem esett arról, hogy ezt Te a lapokban olvastad.
Hát már miért ne szidhatnák a dolgozók a dolgozókat? Miféle hülye demagógia ez?
A politikusok szidják a politikusokat, a színészek is szidják egymást, az állattenyésztő szidja a növénytermelőt, az újságíró az újságírót... Mi ebben a dráma?
Miért hisz azt bárki, hogy ha valaki sztrájkba lép, akkor automatikusan mindenkinek haptákba kell vágnia magát?
A repteresek sztrájkjakor miért nem volt ez a felhorgadás?
Ez éppenséggel sarkos megállapítás, mert én például magas jövedelmű vagyok, és ennek egy tekintélyes részét rászorulóknak juttatom, különféle formákban. És sokakat ismerek, akik ugyanezt teszik.
A szolidaritás viszont nem azt jelenti, hogy gondolkodás nélkül odaállj egy követelés mellé, aminek nem biztos, hogy megvan a forrása.