Keresés

Részletes keresés

Éhesló Creative Commons License 2007.09.02 0 0 34

Derek,

nem emlékezem, hogy ilyesmit írtam volna.

 

A röhely pedig nem csak az amit írtál, hanem az hogy a náci németország nem kevés lakója és ausztria lakóinak többsége is ugyanígy érzett (ellentétben a szovjetekkel, vagy kambodzsaiakkal stb....), ennek ellenére ritkán hozzátok fel érvnek manapság (a "kádári jóléttel" szemben, amivel tele van a hócipő, mert a jelenlegi szívás jelentős része ott gyökerezik, meg rákosinál).

Azért a biztonság kedvéért legyen csak fő ellenség a fasizmus (nácizmus, nacionalizmus stb.)  és a baloldali izmusokat meg hagyjuk meg megismételendő kísérletnek, hátha másodszorra jobban bejön, némi neoliberalizmussal átitatva (átcimkézve).

 

Éhesló

Előzmény: Derek (33)
Derek Creative Commons License 2007.09.02 0 0 33

hagyjuk a suketelest ,  ,60 ev terror ,OK legyen, de akkor arra miert egy masik elojelu terror kepviseloi a szimpatikusak es kovetendo ,miert nem pl valami demokracia. Speciel nekem attol nem lett szimpatikus se a szelsojobb se a nemzeti radikalizmus,hogy ruhellettem a 89 elotti rendszert.

 

 

A rohej az hogy abban a 60 ev terrorban a magyar lakossag tulnyomo tobbsege nagyon is jol erezte magat a hatvanas evek kozepetol es nem a demokracia hianyzott nekik hanem a banan es a nemet melos Opelje es nem az eros szakszervezetei.

Előzmény: Éhesló (32)
Éhesló Creative Commons License 2007.09.02 0 0 32

Kedves Derek!

Lehet, hogy valakinek szomorú, de 60 év "baloldali" terrort és agymosást követően egyszerűen csak ingahatásként értelmezném.

És erősen reménykedem, hogy megmarad ebben a szelídebb formájában, nem megismételve az inga bal kitérésénél tapasztalt rettenetet.

Kár lenne az újabb tízmilliókért.

 

Üdv, Éhesló

 

Előzmény: Derek (31)
Derek Creative Commons License 2007.09.02 0 0 31

"A nemzeti radikalizmusnak sokkal több hagyománya van, a fiatalság is jobbos érzületű túlnyomórészt"

 

Hat ez eleg szegyen es egyaltalan nem dicsekednek vele

Előzmény: Törölt nick (29)
Derek Creative Commons License 2007.09.02 0 0 30
Az antifasizmus nem a szelsobal sajatja , az europai nagy keresztenydemokrata partok is az antifsiszta ellenallasbol nottek ki Olaszorszagtol Franciaorszagon at Hollandiaig.
Előzmény: Törölt nick (29)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.09.02 0 0 28
Igazad van.
Máris.
(egy kis türelmet).
Előzmény: Linux fan (27)
Linux fan Creative Commons License 2007.09.02 0 0 27
Ígértél egy saját véleményt.
Előzmény: Zicherman Istvan (8)
ohrana Creative Commons License 2007.08.27 0 0 26
Ez alapkrédésre visszatérve:
1. vszeg nagy "igény" lenne rá, a média döntő többsége, politikusok vevők lennének rá, tehát piaca lenne. A média nyomatná, a vidióták kajálnák.
2. A jobboldallal való riogatásra az emberek már kevéssé vevők (kivéve a volt III/n tiszteket, kiemelt nyugdíjat élvező volt munkásőrök, párttitkárokat, médiageciket). Azt tudni kell, hogy a háborús bűnös nácikkal véresen leszámoltak, kivégezték őket, a közéletből eltüntették (, Wiesenthal nácivadászata is lassan olyan, mintha valaki a ma a Pilisban mammutra vadászna, teljes sajtótámogatással). Ilyen szempontból viszont tök fölösleges, mert a tévétől tartózkódó egyre több ember szarik a - szerintem nemlétező - jobboldali veszélyre.

Összeségében: szükség nincs rá, de én jó üzletet látok benne. (Gyk.: oda fizetnek, felteszik fenyegető jobboldalinak Lovast és a HírTV-t, meg Morvai Krisztinát, aztán az ANTIFA-ra hivatkozva közlik, hogy ezek veszedelmes jobboldaliak. A technika van kétezer éves, de működik. )

o
Előzmény: Zicherman Istvan (8)
urál Creative Commons License 2007.08.27 0 0 25

A rendőrökkel csak az a gond, hogy az antifasiszta csürhe egyik tagjára nem fogtak pisztolyt, amikor provokálta a nácikat. Merthogy a videón is látszik, hogy maga a balhé is úgy kezdődik, hogy egy vasággyal tíz kilós köcsög beszól valamit a nagydarab kopasznak. Az ellenben korrekt, ahogy a rendőrök a nácikkal szemben fellépnek. Ezt így kell csinálni, nem elnézést kérni a gumilövedés miatt mint nálunk, hanem éleslőszerrel és ha sokat ugrál bele is lőni. Arról már nem tehet szegény német rendőr, hogy a kommunistákat nem taposhatja ugyanúgy el, ahogy a nácikat. Németország beteg, de ez az ő bajuk.

 

A gond itt kezdődik:

En mint derek adofizeto nyarspolgar joggal varom el szvsz, hogy az en adombol is mukodtetett rendorseg elejet vegye a "gyere ki a kultur ele"-vel jellemezheto "civilizalt" politikai vitak rendezesenek.

Odamentek a büdös antifasiszták a kultúr elé balhét provokálni, de ahhoz már kevesek voltak félszázan, hogy be is fejezzék. A rendőrök háta mögül bégettek. Ez szánalmas, pontosabban undorító. Szabályos hányingerem van az ANTIFA-tól amióta ezt a videót láttam.

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 24
szorakoztato vagy. Na, indulj ki abbol, hogy Lajtatol nyugatra a szakszeru rendori intezkedesek repertoarjaba tartozik, hogy rendori felvezetest/biztositast adnak a tuntetesnek, akar kerik a tuntetok, akar nem. Az allam ezaltal is biztositja az alkotmanyos jogok gyakorlasat.
Masik. Fene tudja, talan korom miatt, qrvara nem szeretem az eroszakkultuszt. En mint derek adofizeto nyarspolgar joggal varom el szvsz, hogy az en adombol is mukodtetett rendorseg elejet vegye a "gyere ki a kultur ele"-vel jellemezheto "civilizalt" politikai vitak rendezesenek.
A szobanforgo videon a tuntetok abbeli ohajuknak adtak hangot, hogy a parlementben semmi keresnivaloja nincs az NDP-nek es felszolitottak a szavazokat, hogy ne szavazzanak az NDP-re. Ezzel asszem nincsenek is annyira egyedul. Pl. hetvegen Frattini beszelt az NDP-betiltatasanak szuksegszerusegerol. 2003-ban mar megprobaltak oket, csak a nemet demokratikus jogallamisagon megbukott a dolog az alkotmanyvedok hulyesege miatt. Nevezetesen, majdnem minden a fuggetlen birosag elétárt, a betiltast indoklo bizonyitekrol kiderult, hogy az Alkotmanyvedohivatal valamelyik titkos ugynoke is benne volt az inkrimrinalt esetekben, iratok letrehozasaban. Az pedig nem jatszik, hogy az allam egyik kezevel provokal es a masik kezevel lesujt.
Előzmény: urál (21)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.27 0 0 23
Üdvözletem.
A nacionalista csoportokkal nekem semmi bajom.
Direkt ezért írtam ,,radikális nacionalizmust", ami nem egy és ugyan az.
Ha úgy jobb - ultranacionalista csoportokat érts ez alatt.

Üdv:
Z.I.
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 22
mi a különbség az Antifa és az Intifada között?
urál Creative Commons License 2007.08.27 0 0 21

Te se tudsz olvasni? Csak mert precízen leírtam, hogy mi a bajom ezzel az undorító balos csürhével. Ezeknél az NDP jobb, mert legalább van vér a pucájukban nekikszegezett fegyverrel szemben is fellépni, míg az antifások gerinctelen csúszómászó élőlények akik csak a rendőrök háta mögül mernek birkaként jelszavakat skandálni, de még azt se mindig. Vannak vagy félszázan, de amint kihozza négy szkinhed az ütőt úgy elcsendesednek, hogy az csak na, mert beszartak. Százan, négy ellen kevesek és ezt tudják ők maguk is.

 

Ez az antifasizmus ez genetikai hulladék wazz.

Előzmény: Törölt nick (18)
Müller szakaszvezető Creative Commons License 2007.08.27 0 0 20
Sokféle szegregáció van.A külvilág pénzes kizárása is az.
Előzmény: Törölt nick (13)
Linux fan Creative Commons License 2007.08.27 0 0 19
Gondolom, az ANTIFA leglátványosabb újítása a magyar viszonyok közt az lenne, hogy a TGM-féle párszázas tüntetésecskék helyett a saját eszközeikkel csap oda az újfasisztáknak.
Szerintem erre egyelőre nincs szükség, mert ez "dacreakciót" is kiválthat a másik félből, erősíti az összetartásukat, és még inkább azt képzelnék magukról, hogy hűdemilyen fontosak.
Jelenleg úgy tűnik, a rendőrség jól kézben tartja a helyzetet. Amíg ez így van, addig szerintem nincs szükség újabb látványos ellen-szervezetre. (Az infók persze jöhetnek, de azt se kell nyilvánosságra hozni sztem.)
Előzmény: Zicherman Istvan (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 18
Meg vagy te zakkanva, mi bajod van azzal, ha tuntetnek az NDP ellen? Mi a problema a videoval?
Előzmény: urál (2)
urál Creative Commons License 2007.08.27 0 0 17

Másrészt ma nincs is hirtelen gazdasági válság, ahol tömegek kerülnének a létminimum alá.

 

Jólvan, semmi baj. Ha nem haragszol innentől ignorállak, mert a hurráoptimista debilitásra nem pazarlok időt. :)

Előzmény: Törölt nick (15)
urál Creative Commons License 2007.08.27 0 0 14

Olvasási nehézségeid adódtak?

Előzmény: Törölt nick (12)
urál Creative Commons License 2007.08.27 0 0 10

Abba kéne hagyni a rettegést és inkább a valódi problámékkal kéne foglalkozni. Ha tényleg dübörögne a gazdaság és nagy lenne a jólét, akkor kinek lenne kedve gárdistásdit játszani?

 

Ez itt a lényeg. Ez a koalíció ha válságot talál elmélyíti, ha nem talál csinál. Az államcsőd közelében, a ránkrohadt kádárizmussal egy nyakig eladósodott országban, ahol a GDP növekedése is már majdnem leállt nem kell csodálkozni a gárdák alakulásán. Ez törvényszerű, tessék fellapozni a történelemkönyvet! Ezt semmilyen kommunizmus (másnéven: antifasizmus) nem tudja megállítani, ennek csak a gazdaság szárnyaló növekedése tud gátat vetni. Ahhoz pedig több kapitalizmus kell.

Előzmény: ppp_petike (9)
ppp_petike Creative Commons License 2007.08.27 0 0 9
Nem látom szükségét, értelmét ennek az egésznek. Most őszintén; ha vannak is ma Magyarországon szélsőjobboldali gondolkodású egyébek és azok szervezetei, milyen veszélyt jelentenek bárkire és bármire? Komolyan veszélyezteti a harmadik Magyar Köztársaság alkotmányát és törvényes rendjét bármi vagy bárki? A magyar államot több mint ötvenezer kiképzett, felfegyverzett rendvédelmi dolgozó védi és szolgálja. Ekkora erőnek elegendőnek kell lennie arra, hogy a törvényeket megszegőket megbüntessék, az meg, hogy ki mit gondol van mond egyéni szoc probléma.

Abba kéne hagyni a rettegést és inkább a valódi problámékkal kéne foglalkozni. Ha tényleg dübörögne a gazdaság és nagy lenne a jólét, akkor kinek lenne kedve gárdistásdit játszani?
Előzmény: Zicherman Istvan (-)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.27 0 0 8
A hírek szürésének és ,,lebutításának" problémájával tökéletesen egyet értek veled. Valóban óriási probléma, mivel elképesztő módon manipulálja a közvéleményt, ráadásul hamis vagy csúsztatott hírekkel látja el a jónépet.

Viszont térjünk vissza a tárgyra.

*Én jelenleg nem mondok véleményt az ANTIFA-val kapcsolatban, hogy ne befolyásoljam a fórumozókat, de később ezt megteszem. Még egyszer khangsúlyozom, hogy a véleményetekre leginkább az egyik meghívásos politikai fórumon kirobbant vitánál van szükségem. Sajátos ,,bővített ankettálás", ha úgy tetszki, mindössze a hozzászólalók teljes véleményével kiegészítve. Előre is köszönöm megértésüket, segítségüket és őszinteségüket*

Előzmény: ohrana (7)
ohrana Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7
szükség van-e Magyarországon egy ANTIFA-hoz hasonló szervezetre, amely információval, hírekkel látja el a társadalmat a különböző radikális nacionalista, neonáci, esetleg szegregációs törekvéseket ápoló csoportok ténykedéséről, akár nemzetközi szinten is, kihasználva a nemzetközi ANTIFA adatbázisait?
Bocsáss meg, de ezt a mondatot én úgy érzem, mintha egy Holdról idecsöppent 100 éve alvó holdbéli csipkerócsika tette volna föl.

Szerintem éppen fordítva lenne az igény, olyan adatbázisra, ami a "bal"oldal, ami ugye nem bal, csak annak nevezi magát, tevékenységéről szól.
Minden információt a baloldal megszűr, aki nem tud külföldiül, és nincs elég nagy személyes kapcsolatrendszer, annak fingja sincs, hogy mi történik itt valójában. A híreket rettenetesen irányítják - csak a BKV sztrájkra gondolj, hogy mikor felmerült a lehetősége, attól kezdve minden média a buszvezetők hibáit szajkózza. Amik mindig is voltak, de eddig mág hírknt sem jelentek meg.

Szóval szerintem egy ANTIBOLS adatbázisra lenne szükség.

o
Előzmény: Zicherman Istvan (-)
urál Creative Commons License 2007.08.27 0 0 5
A népfrontpolitika egy kommunista trükk. Összefogni a kommunistákkal bármi ellen a XX. század tapasztalatai alapján olyan, mint vesszett farkasra bízni elkábított bárányokat.
Előzmény: Zicherman Istvan (3)
nyugatioldal Creative Commons License 2007.08.27 0 0 4
Szerintem nem: mivel MA nincs veszély, túlreagálás és hisztériakeltés lenne ez is.
Előzmény: Zicherman Istvan (-)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.27 0 0 3
Köszönöm a véleményt, egy már van!:)))

Mellesleg az ANTIFA szervezeteinek összetétele, amennyiben jól értettem az eddigi fórumvitákról, országonként változik - a szélsőséges baloldaltólkezdve (kommunisták, anarchisták, maoisták, trockisták, egyéb kutyafasza) végezve mérsékelt jobboldallal (p.l. a Svédeknél és Norvégoknál).
Egyes esetekben még a nemzetközi Antifa jelvényében a vörös és fekete zászlókat is nemzeti színű lobogókra váltják.

Nos, ki többet?
Előzmény: urál (2)
urál Creative Commons License 2007.08.27 0 0 2

Én például azonnal és gondolkodás nélkül lépnék be a nyilasgárdába, a kommunisták megjelennének az utcán, mert ha a vörösök elő mernek mászni a csatornákból, akkor még a nácikkal is ideigelenes szövetségre lehet lépni ellenük. Ugyanis a XXI. században a nácizmus már nem jelent veszélyt, ám a kommunista kísérlet leporolására igencsak van ígény, így egyértelmű a prioritás.

 

A német ANTIFA meg minden idők legundorítóbb csürhéje. Elég csak megnézni ezt a videót amin a csúszómászó antifasiszták csak a rendőrség háta mögül mernek jelszavakat skandálni amihez képest még a bepöccenő szkinhedek is gerinces és szimpatikus szereplői az eseményeknek:

 

http://www.youtube.com/watch?v=sOWIz4QG48Q&mode=related&search=

 

Ezeknék a vörös férgeknél nincs undorítóbb jelenség. Köszönöm nem kérek belőlük.

Előzmény: Zicherman Istvan (-)
watchdog Creative Commons License 2007.08.27 0 0 1
"Anyázás, buzizás, nyilasozás, bolsizás kivételével minden fogás és techika megengedett:))"

Akkor ide senki nem fog írni, Kedves úr!
:))
:(((
Előzmény: Zicherman Istvan (-)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.27 0 0 0
Nem 0-la.
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.27 0 0 topiknyitó
Tiszteletem, olvtársak.

Az utóbbi napokban folyó viták kapcsán felmerült bennem egy kérdés - szükség van-e Magyarországon egy ANTIFA-hoz hasonló szervezetre, amely információval, hírekkel látja el a társadalmat a különböző radikális nacionalista, neonáci, esetleg szegregációs törekvéseket ápoló csoportok ténykedéséről, akár nemzetközi szinten is, kihasználva a nemzetközi ANTIFA adatbázisait?
Add kettő, szükség van-e, mint a radikális ANTIFA esetében, olyan önkéntes csoportokra, akik képesek felvenni a harcot a durvább szélsőjobboldali megnyilvánulásokkal?
Egyáltalán mit tud (ha tud, persze, egyáltalán) a társadalom az ANTIFA-ról?
Lenne-e támogatotsága egy ilyen szervezetnek?

.......................
Ez a kérdés része.
Gyorsa még hozzáteszem, hogy engem ugyan semmi érdek nem fűz egy ilyen jellegű szervezethez, mindössze egy hosszan elnyúló, szakmai fórumokon folytatott vita kapcsán szeretném kikérdezni az ,,átlag fórumozók" véleményét?

Bármilyen vélemény elhangozhat, mindössze megkérném az olvtársakat, hogy ne tőmondatokban válaszoljanak, ha lehet, és amennyiben lehetőség van rá - ne offolják szét a topikot.

Amúgy meg, mint egy jó, régi pancrathionban - nincs szabály! Anyázás, buzizás, nyilasozás, bolsizás kivételével minden fogás és techika megengedett:))
........................

Tisztelettel:
Z.I.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!