Keresés

Részletes keresés

Müller szakaszvezető Creative Commons License 2007.08.31 0 0 31
Egy ismert bűnözőt nem mert volna kivágni a biztonsági őr , főleg ha így harcol a kultúráért.
Előzmény: Linux fan (30)
Linux fan Creative Commons License 2007.08.31 0 0 30
Lövöldözés a maffiaellenes esten, a színész elsírta magát

"A lövések csupán néhány perccel dördültek el azután a calabriai Consenza városában, hogy az Oscar-díjas olasz színész arról beszélt: mennyire bátrak a calabriaiak."
Linux fan Creative Commons License 2007.08.27 0 0 29
Rászívja magát Európára a lefejezhetetlen polip

"Egyszer régen hajótörést szenvedett Szardínia szigeténél három testvér a spanyol garduna nevű titkos társaságból - szól egy régi dél-olasz népdal - egyiküknek Nápolyba, másikuknak Szicíliába, harmadikuknak Calabriába sikeülrt eljutnia. Az első alapította a camorrát, a második a maffiát, a harmadik pedig az 'ndranghetát (kiejtve körülbelül: endrángétá). A calabriai népdal innen származtatja a mára az egyik legnagyobbá vált olasz bűnszervezet eredetét."


gattodireggio Creative Commons License 2007.08.27 0 0 27
A klánvezér egyik barátjának (nem tag) a barátnője magyar volt. Így.
Tzp Creative Commons License 2007.08.27 0 0 26
De izé, ez hogy? Rokona vkinek az egyik ember ott vagy hogy megy ez? :)
Előzmény: gattodireggio (23)
gattodireggio Creative Commons License 2007.08.27 0 0 25
Görög erdetű. Ráadásul a helyi dialetto szinte alig egyezik az olasz nyelvvel, volt olyan helyi kölyök akinek fordítani kellett olaszról.
Előzmény: Tzp (24)
Tzp Creative Commons License 2007.08.27 0 0 24
ndrangheta...ügyes, kiejteni se lehet rendesen ezt a nevet...
gattodireggio Creative Commons License 2007.08.27 0 0 23
Érdekesség

Két éve volt szerencsém Calabriában tölteni egy hónapot, és mellékesen eljutottam az egyik befolyásos ndrangheta klán vezetőjének villájába (több magyar diákkal együtt).
Reggio di Calabriától 5-7 kilóméterre északra, épp a Messinai szoros felett áll a villa, amit nemhogy szegényesnek, de viszafogottnak sem neveznék. Kb úgy lehet elképzelni mintha a Gellérthegy alatt terpeszkedne a tenger, maga a hegy pedig egy családé lenne. A tetején (renger felől) áll a villakomplexum, ahol egyben a szigorúan megszűrt közönség bulizgathat deluxe, olyan pamorámában amilyet még nem láttam.

A szűrésre jellemző: amikor odértünk, egy Porsche 911-el érkező úrifiú akart betérni, de meghívó hiányában a portás rezzenéstelen arccal intette el.

Én ennyi aranyozott bútort egy házban még fényképen sem láttam, nem beszélve a hegyoldalban kialakított medencék hálózatáról. Nagyon kedvesek voltak, a főnök megkínált minket néhány helyi ínyencséggel is. A helyi nők kóstolgatásától mondjuk óva intettek, de arrafelé egyébként sem nyitottak a hölgyek ilyesmire (kissé konzervatív világ).

Kézsséggel elhiszem, mekkora mocskos nagy bűnözők, de nehezen tudom bármelyik itthoni alvilági vezérről elképzelni, hogy egy barátjának az ajánlására, beenged tucatnyi csóri diákot a privát luxusvillájába.
orpheline Creative Commons License 2007.08.24 0 0 22
Helyes... inkább használd továbbra is a Poli-Dilit Luparának.....:o)))
Előzmény: Müller szakaszvezető (21)
Müller szakaszvezető Creative Commons License 2007.08.24 0 0 21
Ha nem lenne az omertá , beszélnék , de inkább nem kockáztatok.
Előzmény: kerekerdö (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.24 0 0 20
Ahogy közeledik a hét vége, egyre inkább olybá tűnik.
Előzmény: zividivi (8)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.24 0 0 19
hülye vagy? ott vannak a legjobb veresborok, a dokid örülne
Előzmény: newsmonger (2)
zividivi Creative Commons License 2007.08.24 0 0 18
A végén maffiatúltengésbe fogunk belehalni.

Nem volt elég nekünk a sajátunk?
kerekerdö Creative Commons License 2007.08.24 0 0 17

Nagyon köszönöm kimerítő válaszod. Azért ez már nem játék szvsz.

Ha ezek ide betszik komolyabban a lábukat, akkor igazak lehetnek azok a rémhírek, hogy rohamosan fog romlani a közbiztonság és ugyanilyen mértékben fog emelkedni a kábítószerfogyasztás.

Előzmény: newsmonger (16)
newsmonger Creative Commons License 2007.08.24 0 0 16

Az olasz hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy az Ndrangheta lassan hatalmasabb szervezetté válik, mint a hírhedt szicíliai maffia. A Ndrangheta, a szicíliai Cosa Nostra, a nápolyi Camorra és a pugliai maffiaszervezetek osztották fel egymás között az Olaszország alvilágának "piacait". Ugyanakkor az olasz belügyminisztérium a közelmúltban megállapította, hogy e szervezetek kapcsolatokat építettek ki külföldi bűnszövetkezetekkel, különösen Kelet-Európában, a Balkánon, Ázsiában, Észak-Afrikában és Dél-Amerikában is.

 

 

Letartóztatták a spanyol belügyminisztérium egykori vezető hivatalnokát orosz bűnbandákkal való állítólagos kapcsolata miatt - adta hírül egy rendőrségi szóvivő hétfőn. Eduard Planells, a spanyol belügyminisztérium egykori barcelonai képviselője mellett további négy embert vettek őrizetbe - közölte egy rendőrtisztviselő, aki kilétének elhallgatása mellett nyilatkozott.

Az Europa Press hírügynökség a nyomozásban részt vevő forrásokat idéz, amelyek szerint Planellst azzal gyanúsítják, hogy munkavállalási és letelepedési engedélyhez juttatta az orosz maffia tagjait. A további négy őrizetbe vett személy közül kettő szintén a belügyminisztérium barcelonai munkatársa volt. A letartóztatásokat a spanyol korrupcióellenes ügyészség rendelte el az orosz bűnbandák utáni nyomozás keretein belül. Ennek során két év alatt 40 embert tartóztattak le, és több tucat bankszámlát zároltak.

Előzmény: newsmonger (15)
newsmonger Creative Commons License 2007.08.24 0 0 15
Erőszakhullám várható a duisburgi mészárlás után
2007-08-15 18:10

A duisburgi mészárlás után előrelátható, hogy a következő napokban erőszakhullám bontakozik ki Calabriában - vélekedett szerdai nyilatkozatában Francesco Forgione, az olasz maffiaellenes bizottság elnöke.

Hozzátette: éppen ennek megelőzése, illetve megfékezése végett fontos sürgősen megérteni, milyen érdekek, milyen ügyek álltak a németországi vérontás hátterében. Hangsúlyozta: súlyos fordulatnak tartja, hogy a, ndrangheta (a calabriai maffia) - most először - külföldön intézte el vérbosszú jellegű leszámolását. Ez a fejlemény is azt igazolja, hogy jól döntött a maffiaellenes bizottság, amikor a calabriai maffiatevékenység elleni fellépésnek adott a közelmúltban prioritást - mondta a szerdára virradó éjszakán végrehajtott duisburgi vérontásra reagálva, amelyben hat olaszt lőttek agyon a német város főpályaudvara közelében.

Marco Minniti belügyminiszter-helyettes is erre a veszélyes új fejleményre mutatott rá római sajtóértekezletén: a ndrangheta németországi jelenlétéről eddig is tudtunk, de az rendkívüli és példátlan fejlemény, hogy e bűnszövetkezet "saját régióján" kívül, külföldön hajtott végre gyilkosságokat - mondta.

Guliano Amato belügyminiszter hangsúlyozta az ANSA hírügynökségnek adott nyilatkozatában, hogy a hatóságok nagy figyelmet fordítanak a ,ndrangheta tevékenységére, s idén már 28 nagyobb akciót indítottak a calabriai bűnszövetkezet ellen, 228 személyt véve őrizetbe. Kiemelte a 30 legveszélyesebb körözött maffiózó között számon tartott Salvatore Pelle március 12-i elfogását. (Valószínűleg Salvatore Pelle a Reggio Calabria tartománybeli San Lucában működő Pelle-Romeo maffiacsalád feje. Az olasz rendőrség feltételezi, hogy ebből a családból kerültek ki a duisburgi vérengzés áldozatai.)

Az olasz csendőrség adatai szerint volt San Luca-i lakosok százai élnek Németországban, és sokan közülük vezető pozíciókat szereztek a német alvilágban, különösen a kábítószerek kereskedelmében. Illegális jövedelmeiket legális gazdasági vállalkozásokba fektetik. Különösen nagy számban élnek éppen Duisburgban, ahol a szerda hajnali mészárlás történt. A német város legelegánsabb éttermei és szállodái közül nem egy, ndrangheta-tagok bűnös tevékenységének gyümölcse - jelentette az ANSA az olasz csendőrségre, azon belül a különleges műveletek osztályára hivatkozva.

MTI- fidesz.hu

Előzmény: kerekerdö (14)
kerekerdö Creative Commons License 2007.08.23 0 0 14

Azért engem ez most leginkább azért döbbent meg, mert ez pl. hír értékű bejelentés lehetne, szemben azzal, mekkorát eresztett a győzike.Ezzel szemben azon az egy hírecskén kívül sehol semmi.

Ja, ez nem egy nemzetbiztonsági kockázat.

Előzmény: newsmonger (7)
newsmonger Creative Commons License 2007.08.23 0 0 13

Nicola Gratteri, a szicíliai Reggio Calabria államügyésze szerint Magyarországot is pénzmosásra használja a maffia. "A calabriai maffia, a 'ndrangheta klánjai Közép- és Kelet-Európában, főként Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Oroszországban fektetik be kábítószer-kereskedelemből származó bevételeik hatalmas részét" - mondta. Gratteri már húsz éve foglalkozik a helyi maffiával. Szerinte külföldön is erőteljesebben kellene fellépni a bűnözői csoportokkal szemben. Ezzel Franco Frattini, az EU igazságügyi biztosának a javaslata mögé állt. Frattini azt akarja, hogy egész Európában lefoglalhassák a hatóságok a maffiához köthető javakat. Akkor is, ha a vállalkozások, ingatlanok egyébként legálisan működnek. Az olasz bűnözői csoportok jórészt éttermekbe, hotelekbe fektetik pénzüket Kelet-Európában.

A 'ndrangheta nevű calabriai csoport külföldi befektetései a duisburgi leszámolás miatt vált aktuális témává. Múlt héten a német városban hat embert öltek meg egy pizzériában. A gyilkosságok a calabriai maffia két klánja közti háborúhoz kapcsolódik a nyomozók szerint.

A 'ndrangheta nevű csoport a Cosa Nostra szétverése után, tíz évvel ezelőtt szerveződött. Kokain- és fegyverkereskedelemből szerzik legnagyobb bevételeiket, amelyeket sokszor legális üzletekbe fektetnek, rendszeresen külföldön. A külföldi üzletelésre már 1998-ban felhívta a figyelmet a csoport egyik akkor lebukott tagja. Ő így foglalta össze a külföldi terjeszkedésről szóló véleményét: "Ahol pizza van, ott maffia is van". A duisburgi eset kapcsán vette elő az olasz sajtó az akkori mondást.

Gratteri szerint a duisburgi leszámolás a klán módszereinek megfelelően a legsúlyosabb büntetést jelentette. Első körben a vétkező fejét WC-be dugják vagy levizelik a lábát. Újabb hiba esetén fejbe lövik az illetőt. Épp úgy, ahogy ez a duisburgi hat áldozattal történt.

Előzmény: kerekerdö (10)
newsmonger Creative Commons License 2007.08.23 0 0 12
Nagyon megbüntetne a világ minket.
Előzmény: zividivi (11)
zividivi Creative Commons License 2007.08.23 0 0 11
Nem lehetünk!

Csak lesz egyszer végre egy nagytakarítás, nem?
Előzmény: newsmonger (9)
kerekerdö Creative Commons License 2007.08.23 0 0 10

Na megvan végre.

 

"

A ,ndrangheta Magyarországon fekteti be drogbevételeit

2007-08-23 15:08

A calabriai maffia, a ,ndrangheta klánjai Közép- és Kelet-Európában, főként Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Oroszországban fektetik be kábítószer-kereskedelemből származó bevételeik hatalmas részét - idézte csütörtökön az osztrák APA hírügynökség Nicola Gratterit, Reggio Calabria város államügyészét.

<!-- if(!window.goAdverticum)document.write(''); if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(35982); <a href="http://ad.adverticum.net/click.prm?zona=35982" target="_top" title="Hirdetés"><img border="0" src="http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=35982" alt="Kattintson a hirdetésre!" /> --> Annak kapcsán szólaltatta meg a calabriai város vezető igazságügyi tisztségviselőjét, hogy Franco Frattini, az Európai Bizottság alelnöke, igazságügyi és belügyi biztosa javasolta előzőleg egy olasz törvény kiterjesztését egész Európára. A szóban forgó jogszabály előirányozza a maffia, illetve a maffiózók által megszerzett javak lefoglalását.

Frattini szerint azért lenne szükség erre az intézkedésre, hogy akadályozzák általa a maffia nemzetközi válását, hatalmas összegű külföldi befektetéseit. Ha Európa-szerte érvényes lenne ez a jogszabály, bárhol fektetnék be illegális jövedelmeiket a maffiózók Európában, mindenütt lefoglalhatók lennének javaik - mondta a Radio 24 olasz rádiónak adott nyilatkozatában.

Forrás: MTI

 

http://www.echotv.hu/?akt_menu=2&newsid=43042

newsmonger Creative Commons License 2007.08.23 0 0 9
Úgy tűnik. Habár még lehetünk Európa szemetes kupija is.
Előzmény: zividivi (8)
zividivi Creative Commons License 2007.08.23 0 0 8
Tényleg mi leszünk Európa szeméttelepe?
Előzmény: newsmonger (7)
newsmonger Creative Commons License 2007.08.23 0 0 7

A maffiának óriási piac lesz a szétzüllött Magyarország, ahol a digó pasi a magyar kurvák álma.

 

Az olasz maffia több százmillió eurót forgat vissza az olaszországi kereskedelmi központokba. Ez a pénzmosás új formája. A ma is főleg kábítószerből, de prostitúcióból, uzsorából, gyilkosságokból is nyert milliók Szicíliából indulnak, Amerikába érkezve nyomuk veszik, majd tisztára mosva ismét Itáliában, a gomba módra szaporodó plázák befektetésein tűnnek fel. Calín és az USA-ban árult spagettin és parmezán sajton keresztül.

 

A szeptember 11. utáni terrorveszély miatt a digóknak aranybánya egy korrupt ország, ahol az erkölcstelen komcsi oligarchák mögött még kormányzati erő is van.

Előzmény: kerekerdö (5)
kerekerdö Creative Commons License 2007.08.23 0 0 6
Köszi, megkeresem.
Előzmény: Linux fan (4)
kerekerdö Creative Commons License 2007.08.23 0 0 5

Jópofa vagy, meg a chianti sem rosz, viszont erről a hírről szeretnék valamit megtudni pro, vagy kontra.

Talán van annyira érdekes, mint a furcsán nyerenc napi faszságainak egyike.

Előzmény: newsmonger (2)
Linux fan Creative Commons License 2007.08.23 0 0 4
Az ügy hátteréről:

http://nol.hu/cikk/460560/
Előzmény: Linux fan (3)
Linux fan Creative Commons License 2007.08.23 0 0 3
Van a google-nak egy ilyen szolgáltatása, amivel keresni lehet dolgokat...

http://www.echotv.hu/?akt_menu=2&newsid=43042

http://maszol.ro/penz/befektet_calabriai_maffia_Magyarorszag_2007_08_23.html
Előzmény: kerekerdö (1)
newsmonger Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2
Én nem veszek tőlük semmit, mert a száraz vörös bort írta fel a doki..
Előzmény: kerekerdö (1)
kerekerdö Creative Commons License 2007.08.23 0 0 1
Na most, hogy ezen túl vagyunk, valami bővebbet esetleg?
Előzmény: newsmonger (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!