Keresés

Részletes keresés

Doky586 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 25

A linket csak most írtad, így most szereztem róla tudomást. Nem tudtam hogy nem az a free free az ami free hanem másik free kell ami nem free nevű de free... ezért nem stimmelt a leírásod.

Na majd kipróbálom azt is.. kösz.

Előzmény: vanchu (23)
vanchu Creative Commons License 2007.08.29 0 0 24
Apache alá tesztelték, de a PHP elcileg platformfüggetlen, a webszerver csak meghívja a PHP.exe-t, vagy akárhogy is hívják, átadja neki a kódot, az meg lefuttatja. Szal elvileg tökmindegy, hogy milyen webszerver alatt fut a PHP engine meg a php kód... Csak hát láttam én már karón varjút.
Előzmény: Doky586 (22)
vanchu Creative Commons License 2007.08.29 0 0 23
wááá

Nem LogmeIn Free kell neked, hanem LogmeIn Hamachi!
Előzmény: Doky586 (22)
Doky586 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 22

Kipróbáltam a LogMeIn-t. Tényleg nagyon jó.

Valójában nem hoz létre második virtuális hálókártyát, így más dolgot átvinni rajta nem lehet (pl: shared folder-t, vagy FTP-t), de a Pro verziójában van filemásolás, amit kipróbáltam és valóban igazi P2P sebességgel másol. Sajna a pro az 30 napos demo, utána 2.5 khuf / hó / server. (a serverre kell fizetni, a kliensek ingyenesek). A free verziója csak a képernyőt viszi át, és lehet távvezérelni (+vágólap), de nincs fileátvitel, azaz mint egy jobb VNC, csak nem korlátozzák a tűzfalak..

 

A webdav server még mindig jobban tetszene, de a php és apache telepítés eléggé visszariaszt. Amit a (21)-ben írtál az is apache-hoz való?

Ha lesz egy kis időm nekifutok...

Előzmény: vanchu (20)
vanchu Creative Commons License 2007.08.27 0 0 21
Na megtúrtam egy PHP apalú webdav szervert, de ahogy nézem kicsit reszelgetni kell, de ha gondolod, akkor hajrá:

http://blog.keyphrene.com/keyphrene/index.php/2006/09/16/9-how-to-install-a-webdav-server-in-php
vanchu Creative Commons License 2007.08.27 0 0 20
kommunikálhat persze, extra tűzfal nincs benne.
Előzmény: Doky586 (18)
Mr. Rock Creative Commons License 2007.08.26 0 0 19
Lehet, hogy nem a legegyszerűbb a telepítése, de én mégis az Apache + WebDAV modul kombinációt ajánlanám. Nincs szükség további php/vpn/stb. trükkökre és elég a szerveren egyszer beállítani, a klienseken semmi extrát nem kell telepíteni.

Pl. le kell tölteni az xamppot, ami persze lényegesen többet tud a szükségesnél, de ez talán nem olyan nagy baj, nem kötelező használni a felesleges dolgokat. Vannak egyéb többé-kevésbé felhasználóbarát Apache-disztribúciók, feltehetően azok is jók.

Ha maradunk az xamppnál, akkor kapásból megy a WebDAV is telepítés után. Nekem úgy tűnt, hogy az előre beállított felhasználó + jelszó nem működik, úgyhogy generálni kell egy másikat a htpasswd.exe segítségével (előbb-utóbb erre úgyis szükség lenne, mert felteszem, hogy magad szeretnéd beállítani a jogosultságokat).

Ha ez megvan, akkor pl. a Total Commander WebDAV modulja egyből működik, és még az Explorerből is felköthető a megosztásod web folderként, csak xp-nél annyi plusz trükkre van szükség, hogy a címet http://felhasználó@szerver/megosztás formában kell megadni (a trükk a név megadása).
Doky586 Creative Commons License 2007.08.26 0 0 18

Amikor a VPN kapcsolata akív, akkor azért a két PC azért tud (egymáson kívül) más gépekkel is kommunikálni a neten ??

Mert ha olyan mint a Check Point VPN-1 (azaz blokkol minden más kommunikációt a PC-n) akkor az nem túl jó..

Előzmény: vanchu (17)
vanchu Creative Commons License 2007.08.26 0 0 17
nincs kliens/szerver, peer-to-peer modellben működik.

Minden gépre telepíteni kell, aki részt vesz a VPN-ben (ráadásul admin joggal: +1 hálókártyaként telepük a windowsba)

A szerver csak az authentikációt kezeli, maga az adatkommunikáció már nem megy át a központon. Tunnelez mindent az ingyenes is.
Előzmény: Doky586 (16)
Doky586 Creative Commons License 2007.08.26 0 0 16

"Az Apacheot nem ismerem, egyszer nekifutottam, de túl pilótavizsgás"

Ne ezért nem szeretném telepíteni.. A tudásának még 1%-ra sincs szükségem.

 

A LogMeIn jónak tünik, de a free verziója átviszi (tunnelizálja) a wines shareket ?, vagy csak a fizetős verziója tudja a fileátvitelt? (nem csak 30napig/120online percig akarom használni)

Az adatkapcsolat P2P szerű vagy a LogMeIn szerverén keresztül zajlik ? (ezen utóbbi nem tetszene)

Kösz a linket, valószínű kipróbálom. Ahogy látom mind a serveren mind a kliensen kell telepítgetni, na mindegy, talán azért jó lesz.. tks.

Előzmény: vanchu (15)
vanchu Creative Commons License 2007.08.26 0 0 15
Na, utánanéztem. Az IIS sajna fizetős. (Az XP Pro-ban van benne, a home-hoz külön kell licenszelni).

Az Apache ingyenes, és fut az XP home-on.

A kiajánlott könyvtárak jogosultságait tipikusan a webszerver kezeli, ott alapszolgáltatás, hogy bizonyos könyvtárakhoz csak adott user fér hozzá, szal a hozzáférési jogosultságokat (usernév/pass, túloldali IP, akármi alapján) a webszerver kezeli. Láttam már olyan PHP scriptet, ami saját maga is kezelt jogosultságokat, de én a webszerverben jobban bízom.

A picivacak webszerverek tipikusan nem kezelnek se user-alapú hozzáférést, meg plugineket (PHP, SQL, PERL, .NET) se lehet rájuk aggatni. A HFS meg még csak nem is rendes webszerver, hanem egy spéci cucc, kiélezve a fájlmegosztásra... Tud feltöltött fájlokat fogadni PHP nélkül, de ha valami olyant akarsz csinálni, amit nem tud, akkor sanszod nincs. Zárt rendszer, nem lesz hozzá se PHP se semmi.

Az Apacheot nem ismerem, egyszer nekifutottam, de túl pilótavizsgás: Ezer mindent tud, aminek nekem a töredékére lett volna szükségem, és lusta voltam megtanulni. De sanszos, hogyha van hozzá webdav plugin, akkor menni fog, az Apache elég profi cucc.

Ha belefér, hogy távoli gépre installálj programot, akkor javaslom a hamachi-t (www.logmein.com). Profi cucc ez is, csinál VPN-t a gépek közé, és onnantól a sima windowsos shareket lehet látni. HTTP tunnelt használ, szal a tűzfalakon is átmegy, ha nincs spéci szűrés.
Előzmény: Doky586 (14)
Doky586 Creative Commons License 2007.08.26 0 0 14

Köszönöm a linkeket.
Sajnos nem olyan egyszerű ez mint gondoltam..
 
Ha jól látom amit javasoltok azok 'plugin'-ek valamilyen nagy webszerver programokhoz. Azaz az eddigi fél MB nagyságú szerver progimat (HFS) le kell cserélni egy >80 MB-osra ?!? Gondolom az Apache-ra? Ez ingyenes és fut WinXP-home -on? Az M$-IIS nem hiszem hogy freeware lenne...
 
Jól értem-e hogy ezeket kellene tennem:
- Telepíteni az Apache servert
- valamelyik plugint (PHP scriptet) telepíteni
   (pl.: WebFileBrowser vagy myftphp)
- beállítani. De hogy? Ez egyáltalán nem világos hogy hol kellene? (kiajánlott könytárakat kik érhetik el, fel és letöltési jogosultságok, a hddn mely könytárakat lehessen netről látni, stb)
 
És az hogy az Apache támogatja a WebDAV-ot, ez automatikusan azt is jelenti hogy a php scrip is támogatja azt? Azaz távolról a Total Commander WebDAV pluginjével tudom majd használni fileserverként?

vanchu: Valóban nagyobb (>1GB) fileokat is szeretnék feltölteni, ami most a HFS-el sem megy, ez így problémás lehet itt is ha nem mükik..

 

Lehet hogy akkor nem is WebDAV-ban hanem HTTP-Tunnel -ben kellene gondolkodnom, és azzal már bármilyen tűzfalon átjutok sima FTP-vel is?

Előzmény: Törölt nick (10)
vanchu Creative Commons License 2007.08.25 0 0 13
Majd windows tudorok megmondjákma frankót, de szerintem az IIS ingyenes.

És még webdav support is van benne.

Az nem jó?
Előzmény: Doky586 (-)
vanchu Creative Commons License 2007.08.25 0 0 12
(azért konkrétan ez, mert SQL se kell neki, elvan natív PHP-ból)
Előzmény: vanchu (11)
vanchu Creative Commons License 2007.08.25 0 0 11
Én a WebFileBrowser-t használom, de elég nyögvenyelősek ezek a cuccok, mert ha túl sokáig nem csinál semmit a PHP script (mert pl sokáig tart feltölteni az aktuális fájlt) akkor a webszerver kiszabja a rákba az egész PHP-t, és kurva nehéz róla lebeszélni. (meg szerintem sec. hole-t is teremtek vele)

Szal nagy fájlok kezelésére, vagy lassú uplink mellé nem az igazi.
Előzmény: Törölt nick (10)
Doky586 Creative Commons License 2007.08.23 0 0 8

Hol? tudnál adni linket..

Amit találtam az vagy lengyelül van vagy csak 5db az összes letölthető file rajta...

Előzmény: Törölt nick (7)
Doky586 Creative Commons License 2007.08.22 0 0 6

Nem biztos hogy nekem erre van szükségem. Nekem úgy tünik hogy az apache 'csak' egy web-szerver (és talán nem is WinXP alá), ami a feladatnak csak a kisebbik fele.

 

Nekem file-server kellene, ami azt jelenti hogy egy kijelölt könytárban (vagy az egész hdd-n) tudjon fileokat és könytárakat írni-olvasni, de ne csak egyben, hanem sokszáz alkönytárában is. Mint a könytárak hálózati megosztása. Mivel nem vagyok programozó, így a php sql és hasonló valamik nálam nem jönnek szóba.

 

Én valami olyasmire gondoltam mint a Barracuda Drive, de az sajnos fizetős (a wines verziója), és egyszerűbb is elég lenne. Ezen fileserver funkcióra ritkán lenne szükség, a PC egyébként általános használatban maradna: munka/office, 3D játék, netezés, stb..

 

Senki sem használja úgy a PC-jét hogy a rajta található sokezer filet bárhonnan el tudja érni, és az új szerzemények tucatjait bárhonnan fel tudja tölteni könytárakba rendszerezve.. ??

Ehez persze az ftp a legegyszerűbb, (milliónyi free ftp-szerver progi van), de mivel az ftp sok helyen korlátozva van tűzfallal, ezért kellene html alapú protokol (webdav), ami ugyanazt nyújtja..

 

A Jigsaw és a Zope-t sem ismerem. Használja valamelyikőtök ilyen célra őket? Ezek nemcsak webserverek?, hanem tudják azt mint az általam említett HFS progi +webdav -ot is?

Előzmény: Törölt nick (4)
Pohi Creative Commons License 2007.08.22 0 0 5
...nem tudom hova lettek a backslashek

tessék: \\\
Előzmény: Törölt nick (4)
locsemege Creative Commons License 2007.08.22 0 0 2
Vagy Zope?
Előzmény: Doky586 (-)
locsemege Creative Commons License 2007.08.22 0 0 1
Jigsaw esetleg? Nem biztos, hogy ilyesmit keresel, de hátha...
Előzmény: Doky586 (-)
választásicsaló Creative Commons License 2007.08.22 0 0 0
0
Előzmény: Doky586 (-)
Doky586 Creative Commons License 2007.08.22 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Egy olyan programot keresek WindowsXP platformra amely fileserverként működik http, pontosabban WebDAV protokol alatt.

Egy hasonló ingyenes program létezik: a HFS, de sajnos nem ismeri a WebDAV protokolt, így pl. a Total Commander plugin-el nem tudom a szervergépet mint filerendszert becsatolni a kliensen; anélkül meg nehéz a könytárszerkezettel való fel/le-töltés (sima http-n)...

A célom az hogy FTP protokoll helyett használjam a http-t, de az ftp kényelmével.

Lehetőleg ingyenes program kell, saját használatra, ismerősök közt fileok másolgatásához adsl-en.. és hogy egy http tűzfal mögül is elérhessem a kliensel a neten levő fileservert kényelmesen. A fileserver az otthoni XP-m lenne, amit bárhonnan el szeretnék érni. (ismerőstől, könytárból, netkávézóból, munkahelyről)..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!