Keresés

Részletes keresés

mamicska Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2295
tessék, ennyit ér egy gyerek élete:(

szégyen!

http://index.hu/bulvar/2010/02/25/felfuggesztettet_kapott_dominik_anyja/
sashimi Creative Commons License 2009.11.01 0 0 2294
Nemsokara arra az urhajora is emlekezni fog, amely a kutyanak latszo idegent hozta.

Előzmény: Contempt (2293)
Contempt Creative Commons License 2009.10.30 0 0 2293
Előzmény: Contempt (2292)
Contempt Creative Commons License 2009.10.30 0 0 2292

Dráma: "Azt nem bírom elmondani, hogy nézett ki Dominik"
Blikk/MTI
2009. október 30., 06:17
Újabb és újabb fordulatokban bővelkedik a Dominik-ügy - tegnap a Pest Megyei Bíróságon megdöbbentő vallomással állt elő K. Péter, a kutyák által széttépett kisfiú édesapja - számol be a Blikk.

 

"Nem érzem bűnösnek magam! Nem voltak veszélyesek a kutyáink. Sőt, szerintem nem is a mi kutyánk tépte szét a gyereket. Marika azt mondta, hogy egy fehér lábú fekete kutya ült a földön fekvő Dominik mellett, és nyugodt volt. Én úgy érzem, az az eb csak védeni akarta a fiam. Ha ő lett volna, akkor nem így viselkedett volna utána, egy hétig vonyított" - vallott az édesapa, amikor felelevenítette a szörnyű pillanatokat. A férfi annyira kiborult a kínzó emlékek hatására, hogy azt mondta a bírónőnek: nem bír tovább beszélni. Így az ítész felolvasta a korábbi vallomást - írja a Blikk.

"Bementem a házba, nem volt otthon senki. Hátramentem a kertbe. Marika a fűben feküdt a gyerek mellett. Azt nem bírom elmondani, hogy nézett ki Dominik. A kuka fel volt borítva, és egy kóbor kutya ugrott ki a kerítésen" - állt az iratban.

 

Emberölés, veszélyes eb tartása

2007. augusztus 3-án T. Mária azt állította a rendőröknek, hogy kisfia eltűnt a Margitszigeten. Októberben az anya bevallotta a rendőröknek, hogy a gyereket az egyik kutya tépte szét. Félve a felelősségre vonástól és attól, hogy körözés alatt álló élettársát lecsukják, a közeli szántásban temették el a kicsit, később a rendőrök ásták ki a maradványokat. Az ügyészség nemcsak gondatlan emberölés miatt emelt vádat, hanem veszélyes eb tartásáért is.

 

Ezt is tárgyalta tegnap a bíróság. Ám a szülők között - akiknek eddig közös ügyvédjük volt, Fridman Róbert - érdekellentét alakult ki. Mást vallott ugyanis T. Mária és mást K. Péter arról a 12 kutyáról, amely a tragédia idején náluk volt.

Az anya azt állította, hogy a hét eb náluk született, az apa szerint a kölyköket - amelyek egyikével Dominikot is lefotózták - a vásárban vette. A tét nem kicsi, hiszen veszélyes eb tenyésztéséért is felelhetnek a szülők. A bíróság új ügyvédet kért K. Péternek, akit ezentúl Kovács Dóra véd.

 

Érdekellentét a szülők között

A bíróság most először hallgatta meg együtt a szülőket: T. Máriát és K. Pétert.
Fridman Róbert úgy fogalmazott: T. Mária többszörös és kimerítő vallomást tett, melyben elismerte, hogy ő felejtette nyitva azt a kiskaput, amelyen - amíg ő beszaladt a házba - a kisfiú a kutyák közé sétált.

 

Kérdés - fűzte hozzá az ügyvéd -, hogy védence mulasztása kimeríti-e a gondatlanságból elkövetett emberölés tényét. Ha a bíróság erre a megállapításra jut, akkor a nő 1 évtől 5 évig, míg bűnpártolással vádolt élettársa 1 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

 

A szakértői vélemények függvényében a veszélyes eb tartásáért legfeljebb 2 év börtönbüntetés szabható ki - mondta Fridman Róbert, aki nem kívánt találgatásokba bocsátkozni a majdani ítélettel kapcsolatban. Csak annyit közölt: igazságos ítéletben bízik. Szerinte mindenképp enyhítő körülmény T. Mária beismerő vallomása és az a tény, hogy - mint mondta - az asszonyt az élet épp eléggé megbüntette már.

 

Az anya is többször rosszul lett

Az anya többször rosszul lett vallomástétel közben, ám (ezt védője is megerősítette) a tragédia történtekor az elmeszakértői vélemény szerint beszámítható állapotban volt. Az ügyvéd megerősítette azt az információt, hogy a pár ismét gyermeket szeretne. Úgy fogalmazott: teljesen természetes emberi vágyról van szó, figyelembe véve azt is, hogy az első szülésre 9 éves próbálkozás után kerülhetett sor.

 

A per november 4-én és 5-én tanúk kihallgatásával folytatódik, ítélet a leghamarabb november 11-én várható, miután a bíróság a szakértői véleményeket is megismeri - mondta a védő.

 

Közlése szerint a nyomszakértő a nyitva hagyott kapuval kapcsolatos részletekről ad majd eligazítást, míg az etológus-állatorvos szakértők azt vizsgálják, hogy harcikutyáknak minősülnek-e a kisfiún halálos sebeket ejtő ebek.

Előzmény: kábelbúvár (2291)
kábelbúvár Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2291

Minden jel szerint nem azok a harci kutyák ölték meg tavaly nyáron Takács Dominikot, amelyeket a rendőrök a család házának udvarán találtak két és fél hónappal a kisfiú halála után – írja a Népszabadság.

 

Kutyaviadalos a háttér...

fekete szentember Creative Commons License 2007.11.01 0 0 2288
Én a kisfiút sajnálom. Vagy ha így píszíbb: vele van empátiám.
Előzmény: Iszak Iszakievics Stajn (2164)
mamicska Creative Commons License 2007.10.29 0 0 2287
IIS, félreértettél, éppen hogy nincs szándékomban epét hányni:)

már régen kimutatták, hogy a folyamatos gyereksírás micsoda agressziót tud kiváltani egyeseknél, ha ez még egy - feltételezem - depresszióval is társult...akkor ebből egy ügyes ügyvéd elég jól ki tudott volna jönni.

és itt nem volt szó elhallgatásról, meg mismásolásról és hazudozásról hónapokig...

itt lehet( ett ) volna szó beszűkült tudatállapotról

ami Dominik esetében szerintem nem áll meg
Előzmény: Iszak Iszakievics Stajn (2284)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2007.10.28 0 0 2285
Szóról szóra így van.
Előzmény: rutilus (2283)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2007.10.28 0 0 2284
Nem biztos, hogy szar ügyvédje volt. Valószínűleg megállapították, hogy a nő tudatában volt cselekedetének. Akkor meg az emberölés az emberölés.

De ettől még nem szükséges epét hányni a nőre. És figyelembe lehet venni a körülményeit és azt, hogy gyerekkorában esetleg az ivódott bele, hogy a dolgok elintézési módja az erőszak.
Előzmény: mamicska (2275)
rutilus Creative Commons License 2007.10.28 0 0 2283

Be is fejeztem.

Szerintem Dominik egy baleset áldozata lett. Egy két éves kisfiút ért valamennyi balesetért a szülei ill. gondviselői a felelősek.

Amióta a kutyát háziasítottuk (10-30 ezer éve) bizonyos, erre hajlandóságot mutató egyedeit tulajdonunk, családunk, közösségünk védelmére tenyésztettük, tartottuk, neveltük.

Csak rajtunk múlik, hogy ezt az igen régi kapcsolatot a társadalom ill. a köz javára használjuk-e , vagy rossz célra.

És a rajtunkon nem csak a kutyatartókat értem, hanem valamennyi állampolgárt.

rutilus Creative Commons License 2007.10.28 0 0 2282

Már most tisztáznom kell, hogy nem voltam és nem vagyok kutyatenyésztő. Soha még csak kölykei sem születtek kutyáimnak.  Jelenleg egy pulim és egy leginkább amerikai bulldog- szerű foltos keverék kutyusom van. Volt egy bullmasztiffom, ami félelmetes kinézete ellenére soha a légynek sem ártott, sőt nála nagyobb ember és állatbarát még a Homo nemzetségben is csak ritkán terem.

Szegényt mennyit "harcikutyázták" tudatlan honpolgárok........ 

Előzmény: békésen szántogató traktor (2271)
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2007.10.28 0 0 2281
Ezekről legközelebb a moderációs topikban kellene eszmét cserélni. Ha a topiknak a közélet fórumba átkerülése óta tett beírásaimat elolvasod, akkor észlelheted, hogy a pro- és kontra részletekbe menő kutyás vitát én sem tartom ebbe a topikba illőnek. Ha valaki akar harcikutyás közéleti topikot, azt nyissa meg az állatiban, és ha nem fajzik el, tehát közéleti aspektusból tárgyalja a témát, akkor áthozzuk a topikot a közéletbe.

Ennek a témának a topiknyitó szövege és az események alapján elég sok közéleti vonatkozása van, ami ebben a topikban mind teljesen on lehet. Ugyanúgy teljesen egészségtelennek tartanám, ha csak és kizárólag a miért nem képes a rendőrség az ilyeneket megtalálni és időben elvinni kérdéskört tárgyalnák meg részletekbe vesző módon, akkor ugyanis már elveszíti a közéleti megközelítést. Egyébként utólagos moderáció van. Legközelebb kérlek, hogy a moderációs topikba írjad az ilyen kérdéseidet. A moderációs topik ugyanebben a fórumban található.
Előzmény: rutilus (2277)
rutilus Creative Commons License 2007.10.28 0 0 2277

A konkrét kutyafajták feldícsérését fejezzétek be. Ennek semmi közéleti vonatkozási sincs.

 

 

1. Konkrét kutyafajták negatív színben való feltüntetése mehet????

Elég akár Igen vagy Nem válasz is. És ha nem, akkor azt miért nem tetted még szóvá?? Bár még most sem késtél el vele....

 

2. Ennek nagyon jelentős közéleti vonatkozásai vannak.

A közhangulatot a közmédia következetesen bizonyos konkrét kutyafajták ellen hangolja. Mivel az átlagos  közember információit innen szerzi, így alapvetően téves képet alakít ki magában bizonyos fajtákról.( Pl. nem emlékszem rá, hogy bárhol is hír lett volna, hogy egy staffordshire vagy pit bull  valakit megtalált a romok alatt, vagy éppen megnyert egy mentőkutya világbajnokságot. Az sem hír, hogy az utóbbi tíz évben a 25 halálos kimenetelű kutyatámadásból 1 vagy 2 eset írható (részben) ezeknek a kutyáknak a számlájára )

Ennek következtében a közvélemény nyomására teljesen alkalmatlan, sőt káros törvényeket, rendeleteket alkotnak konkrét kutyafajták eltűntetése érdekében. Ennek aztán az lesz a következménye, hogy mindenféle suttyó félbevágott vashordókban, rövid láncra kötve tenyészti őket a kert végében. Emberek, kutyák  közé nem megy velük, mert ujjal mutogatnak rá. A kutya nem szocializálódik és nem tanul meg viselkedni.

Ahelyett, hogy igyekeznénk egy reális képet festeni ezekről a fajtákról a közvéleményben és ezáltal megoldást találni erre a közproblémára inkább "harcikutyázunk", ami nem vezet sehová.

 

Személyes meggyőződésem, hogy ha valamilyen csoda folytán sikerülne varázspálcával eltüntetni az összes bull típusú terriert és keverékeiket, attól egyáltalán nem csökkenne a kutyatámadások száma. Hiszen alapvetően most is németjuhászok, rottweilerek, kuvaszok, malamutok stb. követik el ezen támadások 99%-át.

Ezért mondom tehát, hogy a szenzációhajhász "harcikutyázás" eltereli a figyelmet a probléma valós okairól, sőt egyenesen káros.

 

Remélem, hogy a tekintetes maceratúra ( Allah növessze hatalmasra neki, amit csak akar) kellően közéleti témának tartja a kutyatámadások problémakörét, amelynek szerves és elválaszthatatlan része a köztudatlanság enyhítése.

Előzmény: békésen szántogató traktor (2271)
mamicska Creative Commons License 2007.10.28 0 0 2275
http://www.pecsinapilap.hu/?id=26940

"ez" 12 évet kapott és az empátiát rajtam számonkérőnek mondom, hogy egy szülés utáni depresszió már ennél borzalmasabb dolgokat is produkált - szar ügyvédje lehetett ennek a nőnek...
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2271
A konkrét kutyafajták feldícsérését fejezzétek be. Ennek semmi közéleti vonatkozási sincs.
rutilus Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2264

Talán nem is folytatom a sort, mert teljesen felesleges.

A kutyarasszistákat és kutyagyűlölőket nem zavarják a tények, a többieket meg felesleges győzködni.

rutilus Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2263

És kereső kutyaként dolgozó pit bullok.

http://www.lawdogsusa.org/k9lucky.html

 

 

 

És beteg, fogyatékos emberek mellett dolgozók:

 

 

 

Előzmény: Luxor__ (2256)
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2262
A konkrét kutyafajtákkal kapcsolatos mély diszkusszió, a mi történt nagyon részletesen a házikedvencemmel a közéletben offtopik. Ha valakinek nincsen ontopik mondanivalója, akkor ne írja be.
rutilus Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2261

Itt pedig munka-pit bull teriereket csodálhatsz meg  okoska!

 

http://www.workingpitbull.com/bulletinboard.html

 

És további fotók látótered bővítésére.

 

Patton tábornok kedvenc kutyusa.

 

 

Egy "gyilkos" vakvezető.

 

 

 

 

Előzmény: Luxor__ (2256)
rutilus Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2260

Emlékeztetőül anx! diana/alicecsodaországban/luxor / egyéb fikanickek számára!

 

 

 

Milyen érdekes ezek között egyetlen staff vagy pit bull sem található?

Előzmény: rutilus (2257)
4400 Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2259
Ja, jmielott meg valaki vegigkutatja a Netet es beirja azt az egy-ket esetet ahol "alkalmazzak" oket mint akarmilyen munkakutyat , szogezzuk le , hogy nem jellemzo.
Előzmény: 4400 (2258)
4400 Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2258

Ja.

Pitbull rendszeresitve mint korhazbajaro terapias kutya.

Lehet hogy hamar szetcincalna a betegeket.

Előzmény: Luxor__ (2256)
rutilus Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2257

Akkor most mi is tegyünk be reklámfilmeket a vakvezető-, életmentő-, rendőrségi- és határőrségi nyomozókutyákról!

Milyen érdekes ezek között egyetlen staff vagy pit bull sem található?

 

Június végén Ausztriában rendezték meg az idei Mentőkutyás Világbajnokságot. Bár az időjárási viszonyok nem kedveztek minden résztvevőnek, így is születtek szép magyar eredmények.

A nyíregyházi Tovai Ildikó Buffy nevű staffordshire terrierjével szintén romkutatásban a 9. helyen végzett.

http://www.haziallat.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=971

 

 

 

 

A  képen a 10. Mentőkutya Világbajnokság ( 2004, Wittstock)  abszolut győztese, egy staffordshire terrier látható büszke osztrák gazdijával Erwin Payreder-el

http://www.hundeinberlin.de/themen/themen2004/20040803114705.html

http://www.hund-und-halter.de/files/Dogsworld/Pro_Hund/pdf/RettHuWM_Veroeff_20040705.pdf

http://www.staffmaster.at/pages/weltmeister.html

 

 

 

 

Conan a staffordshire terrier Karin Deublerrel (Német Vörös Kereszt)

Előzmény: Luxor__ (2256)
Luxor__ Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2256

Akkor most mi is tegyünk be reklámfilmeket a vakvezető-, életmentő-, rendőrségi- és határőrségi nyomozókutyákról!

Milyen érdekes ezek között egyetlen staff vagy pit bull sem található?

Rotweiler az van, de még dobberman sem nagyon. Nyilván okkal.

Azok a  fajták amiket ők nem használnak, valóban problémásak.

A kistestűek más miatt alkalmatlanok.

Előzmény: 4400 (2251)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2253
No, az attól függ. Az éles szélű, sarkú bútorokat is kidobtad?
Előzmény: Törölt nick (2246)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2252
Pedig jelen esetben a lélek erősségére vonatkozott. Persze jó lenne, ha csak az olyan szilárd jellemek szülhetnének, mint te, csak akkor kis országunk rövid idő alatt elnéptelenedne.
Előzmény: Törölt nick (2244)
4400 Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2251

Na jo. ezek reklamfilmek az amerikai pitbullosoktol,Gondolom tudod mit jelent az a szo: nanny.Ugy is hivjak ezeket a kutyakat , annyira lojalisak a  csaladdal.

De kivancsi lennek rajuk , mikor elmegy egy idegen kutya meg a gazdaja a keritesuk mellett , hogy viselkednek.

Előzmény: Solyci25 (2207)
4400 Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2250
A gyerekkel m i n d e n meg tud tortenni-kiveve ha en vigyazok ra.
Előzmény: Iszak Iszakievics Stajn (2198)
4400 Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2249

Milyen kutyaim voltak?

Egyezer egy ujfoundlandi es egy tacsi kivetelevel mind keverekek.

De soha nem kellett ezt a nagy cecot csinalni veluk hogy elfogadjak a bejovo vendeget , tudtak a dolgukat, pedig csak mezei falusi kutyak voltak(vizsla/farkas?vagy egyeb nagytestu  bozontos,tacsi/mittudomen,puliv.pumi/akarmi...stb) nem volt sok kutyank , de mindig volt , max.2 , de ha kiszoktek is az utra , nem tamadtak rogton az arrajaro kutyanak/embernek , kicsit megugattak , futottak egy tiszteletkort es kesz.

Előzmény: Solyci25 (2121)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2007.10.27 0 0 2243
Én is ezt mondom, nem mást.
Előzmény: rutilus (2239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!