Sziasztok! Úgy látom, nincs még Szigethalommal foglalkozó topik, hátha most majd beindul jól...:) Mi kb. egy hónap múlva költözünk le, ha erre jár valaki, aki ott lakik, kíváncsian várok minden infót és véleményt.
Kedves szigethalmi és Szigethalom környékén élő lakosok! Szeretnék ötleteket kapni arról, hogy milyen vállalkozásra, szolgáltatásra, üzletre lenne szükség. Mi az amit hiányoltok? Ha valakinek bármilyen ötlete van, írjon bátran!
Amikor ideköltöztünk (6 éve), 2 évig volt PR Telecom, utána - mivel nem igazán voltam elégedett vele - 2 évig Invitel, aztán most - mivel egy idő után begurultam az Invitelre is - ismét kb. 2 éve már PR Telecom.
Igen, meg-megszakad időnként, ugyanakkor az Invitel se volt sokkal jobb, nekem azzal is voltak nagyon hasonló gondjaim, hogy megszakadgatott, nem volt szolgáltatás. Sajnos feljegyzéseket/statisztikákat nem csináltam egyikről sem eddig, úgyhogy csak érzés alapján tudom állítani, hogy az Invitel sem igazán volt jobb.
Valaki tudna véleményt mondani a PR telecom-os internetről? Most köttetném be, ha de korábban panaszkodtak rá,hogy többször megszakad. Javítottak már ezen?
Most találtam csak ide.. nagyon jó kis topic. Szigethalom csodás hely, nekünk itt van nyaralónk pár lépésre a dunaparttól, rengeteg emlék köt ide. Szüleim minden hétvégén (főleg tavasztól őszig) a nyaralónkban vannak. 25év alatt sokat változott és fejlődött minden, sokan építkeztek és költöztek ide a fővárosból. Nagy előnye a helynek hogy Budapestről nagyon hamar itt lehet lenni, nekünk a 14. kerületből mindössze 30km háztól házig a távolság
Vannak olyan témák, amelyek felbukkanása a médiában mindig nagy érdeklődést keltenek. Ilyenek a tököli volt szovjet katonai repülőtérről terjengő információk is. Az utóbbi hetekben egy civil szervezet röppentette fel a hírt, amely szerint olyan mértékű fejlesztés előtt áll a reptér, ami nemcsak a környező települések nyugalmát és egészséges élethez való jogát zavarja, de súlyos hatással lehet a természeti környezetre is. A Tököl Airport illetékese szerint az egészből csak a fejlesztés az igaz, az is azért, mert egy 2010-es kormányrendelet miatt lépéskényszerben vannak. Vajon mi lesz a jobb napokat látott fel- és leszállóhely sorsa? Jogosak a helybéliek félelmei, vagy téves információk keringenek az éterben?
Zöld övezet, hogy ne csak jelenünk, de jövőnk is legyen!
fél 6ra úgy tudsz majd kiérni, hogy a hídtól felsétálsz az autógyári elágazásig, kb 10 perc, vagy annyi sem és ott 4kor is van asszem busz erzsébet felé.
amúgy jó hely, ne aggódj! mi tavaly költöztünk és hamar beilleszkedtünk :)
Nos ezzel kapcsolatban sajnos nem rendelkezem közvetlen tapasztalattal, soha nem jártam busszal.
A menetrend szerint az első busz 5:20-kor indul, gondolom ezt láttad te is. 5:45-kor megy tovább a tassi busz az elágazástól, annak van ilyen megállója, hogy "Pesterzsébet HÉV állomás", annak jónak kellene lennie, viszont csak 6:09-re van ott a busz.
Én HÉVvel mennék a helyedben, Kiskunlacházáról a Mű úton háromnegyed 5-kor van busz a szigethalmi autóbuszállomásig, 4:49-re van ott, 5:04-kor pedig van HÉV, ami 5:36-ra van Pesterzsébet felsőn (az van a legközelebb az erzsébeti vasútállomáshoz, ha jól tudom).
Ha pedig nem ragaszkodsz a buszhoz a HÉVig (én biciklivel járok a Gyártelepig, ott lelakatolom), a 4:44-es HÉV 5:16-ra már Erzsébet felsőn van, fél hat előtt odaérsz a célodhoz...
Nem célom a HÉVet reklámozni, de a menetrend alapján úgy látom busszal nem érsz oda időben...
Persze, van konkrét kérdésem, és remélem hogy konkrét választ is fogok valakitől kapni mert az nagyon jó lenne.
Az első kérdésem az az lenne hogy a helyi járat ami kivisz az autógyári buszállomásra mikor megy a legkorábban? Fél 6kor vagy megy korábban is?
A másik ami érdekelne hogy Dunaharasztin keresztül Pestre melyik busz visz föl ami megáll a Pesterzsébeti vasútállomásnál? Mert igazából nekem fél 6 előtt kéne ott legyek, az lenne a jó.
Amúgy mi a Taksonyi hídtól 3 utcányira fogunk lakni mert még majd csak májusban, fogunk a családdal költözni, és addigra jó lenne valahogyan tudni egy két dolgot. Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni.
Nem tudom melyik részen kerestek, a Fiumei és Váci Mihály utcák között épültek és épülnek is új házak, mi erre lakunk, errefelé nincsenek szórakozóhelyek.
A repülőtér jövőjéről sokat nem tudok, egyelőre nem nagyobb a forgalma, mint három éve volt.
Az ellátottság - szerintem - elég jó, két általános iskola, több óvoda, új bölcsi, két orvosi rendelő (bár a gyártelepi igencsak SZTK jellegű), sportot nem tudom, mi csak evezni járunk, de itt van közel új kondi- és aerobik-terem pl. Vásárlási lehetőségek jók: Penny, 2 Spar, zöldségesek, hentesek, pékségek, 2 piac, Tesco hipermarket, nekünk bőven elég, de másnak mások lehetnek az igényei.
Sziasztok! Én házat szeretnék venni.Tököl,Szigethalom is felmerült,mivel a pénzünk erre elég.Olvasgattam a fórumot és kicsit elbizonytalanodtam.A reptér forgalma ismét megélénkül?Mit sikerült elérni ez ügyben?Milyen az ellátottsága Szigethalomnak?(bölcsi,ovi,iskola,orvosok,sport,bevásárlási lehetőségek) Kérlek Benneteket,hogy minél hamarabb válaszoljatok,mert sürgősen döntenem kell. Szigethalmon milyen szórakozóhelyek zavarják a lakosok nyugalmát? Előre is köszönöm a válaszokat.
8-án kedden 10 órakor egyeztető tárgyalás lesz a tököli repülőtér rendezési tervének módosításáról a Polgármesteri Hivatal nagytermében. A törvény előírja, hogy a rendezési terv által érintett környezet civil szervezeteit is be kell vonni az egyeztető tárgyalásban, ezt Tököl polgármestere valamiért most is elfelejtette megtenni, ahogy azt 2006-ban is tette.
Tisztelt szigethalmi fórumozók és a Polgármester ur. Ki értékeli a hétvégeken iszonyatos hangerővel bömbölő, több kilométer távolságra elhallatszó szórakoztató műsorokat? Ezt nem csendháboritásnak nevezik?