Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.22 0 0 112
Ez egy uzlet a klikkből élnek. A klikkeket meg maximalizálni kell, igy ertelemtől mindentől függetlenül aki csökkentheti a klikkek szamat azokat likvidálni kell ...
Előzmény: Törölt nick (111)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.22 0 0 111
Igy van, csak azt nem ertem hogy mit kell ezen problémázni ...
Előzmény: Előkelő idegen (108)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.29 0 0 109
Oh, már van ennél fontosabb gumicsont is az életemben :-) Megloptak újfent...
Előzmény: Előkelő idegen (108)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.08.29 0 0 108
A moderátorok egy zárt közösség... saját szabályaik szerint működnek, szeszélyesen, azt tesznek, amit akarnak. Nem tudsz velük mit csinálni...
Előzmény: Törölt nick (45)
ZöPö Creative Commons License 2007.08.27 0 0 106

1. Nem is neked panaszkodtam. :-)))

2. A "vén sörisszával" még nem találkoztam azóta személyesen (csak ezért nem fogom megkeresni, nem olyan jó nő ő), de amint találkozunk (Építész?), nagyon el fogom küldeni, hidd el. Ráadásul tudom, hogy személyesen ő nyomta meg a DEL gombot az inkriminált esetben.

Előzmény: Törölt nick (103)
SecretBoy Creative Commons License 2007.08.27 0 0 105

Nah, csak most jutottam nethez és mit látnak szemeim? :-O Kösz index, talán még van remény (?)

 

A "köcsög" a címben egy fricska volt arra, hogy a képek URL-jének címe "buzikaszigeten" volt. (Holott a képsorozat másról szólt.) És a kérdőjel is tompít valamelyest.  De ezt már mondtam, kitárgyaltuk, elnézést kértek, javították.

 

Az ilyen egyszeri felvetések lezárására jól lenne a topic zárolása írásra. Így nem kéne törölni, visszakereshető - és hamar elsüllyed.

 

 

 

 

rali Creative Commons License 2007.08.26 0 0 104
Ahh...nehogy már etalonná avanzsáljon a tahóság.
Előzmény: Pávek úr (102)
Pávek úr Creative Commons License 2007.08.26 0 0 102
Másfelől egy szimpla köcsögözés nemigen lóg ki Újpéter meg Tótavé urak munkásságának nyelvi közegéből, sőt.
Előzmény: rali (101)
rali Creative Commons License 2007.08.25 0 0 101
Ez nagyon szép kijelentés.Evvel egyet lehet érteni.
Előzmény: Pávek úr (100)
Pávek úr Creative Commons License 2007.08.25 0 0 100
Tűrni kell a jogos kritikát.
Előzmény: rali (97)
ZöPö Creative Commons License 2007.08.25 0 0 99

Pontosan erre céloztam.

 

Hogy a bús borongós [censored]ba tartsak be egy szabályt, amit sehol nem hirdettek ki? Wágner ráadásul még utólag, magánlevélben sem adott magyarázatot a törlésre, illetve valamit füllentett, ami nyilvánvalóan nem volt igaz.

 

A szerencsétlen nick ráadásul éppen nem pozitív érftelemben emlegette a kuruc.info-t és SEMMIT NEM IDÉZETT, csak egy linket tett rá. Nem baj, ugrott az összes hozzászólása, a nem politikások is (ezekből volt több).

 

Azt tudom, hogy a törvények nem ismerete nem mentesít a hatályuk alól, de hogy egy sehol ki nem hirdetett szabályt hogyan tartsak be, na ezt jó lenne tudni.

 

Köcsög-e az Index?

Előzmény: Törölt nick (88)
ZöPö Creative Commons License 2007.08.25 0 0 98

Túl hangosan panaszkodtunk valakinek, aki mégiscsak a moderátorok felett van, valszeg ezért törölték.

 

És az az érzésem, hogy fentről szoltak nekik, hogy nem komilfó, amit csináltak.

Előzmény: Pávek úr (96)
rali Creative Commons License 2007.08.25 0 0 97
Valóban meglepő - én nem raktam volna vissza.
Előzmény: Pávek úr (96)
Pávek úr Creative Commons License 2007.08.25 0 0 96
Mi a pich@? :OOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Hogyhogy ezt visszarakták az urakok?
Megfoghatatlan.
rali Creative Commons License 2007.08.21 0 0 94
Nyitó megvan.
Előzmény: Törölt nick (91)
ZöPö Creative Commons License 2007.08.21 0 0 86

"A lényeg az, hogy megszületett valami, amit a képernyő balsarkán olvashatunk. De ezt egyes moderátorok magasról lekakilják illetve kényük -kedvük szerint cselekednek, bizonyítván, hogy mekkora hatalom van az ő kezükben.

Ha mások lennének a szabályok, akkor azt szarnák le jó magasról."

 

PONTOSAN ERRŐL VAN SZÓ.

 

"A szövegét átolvasva én azt mondanám, hogy a kedves modik sajnos nem alkalmazzák az átmeneteket, hanem azonnal likvidálnak. Olyan fogalmak, mint hogy 'figyelmeztetés', a bibis hozzászólás törlése (csak azé és nem a hsz gazdájáé) nem ismertek látszólag.

Valaki már leírta, hogy mi is lenne a moderatúra feladata: a 'beszélgetés' megfelelő mederben tartása, terelése, figyelmeztetés (OFF, durvaság, trágárság,stb) és legvégső esetben tíltás (1 nap, 1 hét, 1 hónap...aztán végleges)"

 

MEGINTCSAK PONTOSAN ERRŐL VAN SZÓ. A jelenlegi moderátorok egy része nem moderálja, hanem gerjeszti a vitákat. Egy nick és a hozzá tartozó hozzászólások törlése nem enyhíti, hanem fokozza a feszültséget.

 

Tudok példát mondani olyan nickre, amit egy addig sehol ki nem hirdetett "szabály" megsértése miatt töröltek, az összes hozzászólásával együtt, függetlenül attól, hogy azt a sehol ki nem hirdetett szabályt a Polidiliben sértette meg. Ugrottak a HUSZ-os, technikás, közlekedéses stb. hozzászólásai is. Indoklás, értesítés persze sehol.

Előzmény: Törölt nick (84)
ZöPö Creative Commons License 2007.08.21 0 0 85

"fedi a valóságot, kérlekalássan, fedi"

 

Kérdés a fedés mértéke.

 

Egyébként, mielőtt beírtam volna, amit írtam, telefonon beszéltem valakivel, aki tényleg ott volt. (Mivel én nem, csak hallomásból tudom, ezért kértem, hogy erősítsen meg.)

 

És a jelentőség mértéke is kérdéses, mert kurvára mindegy, hogy hogyan készült a MM, ha a moderák szarnak az egészre.

Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.20 0 0 84

Itt szerintem nem az a lényeg, hogy a nyers változat meg lett -e dumálva, lett -e kiegészítés vagy változtatási javaslat téve...

A lényeg az, hogy megszületett valami, amit a képernyő balsarkán olvashatunk. De ezt egyes moderátorok magasról lekakilják illetve kényük -kedvük szerint cselekednek, bizonyítván, hogy mekkora hatalom van az ő kezükben.

Ha mások lennének a szabályok, akkor azt szarnák le jó magasról.

 

Itt nem a meghozott MM-ról van szó. Abban ugyan benne van, hogy akár a legszigorúbb büntetési tételt is indoklás nélkül kiszabhatják (végleges kizárása a nicknek). A szövegét átolvasva én azt mondanám, hogy a kedves modik sajnos nem alkalmazzák az átmeneteket, hanem azonnal likvidálnak. Olyan fogalmak, mint hogy 'figyelmeztetés', a bibis hozzászólás törlése (csak azé és nem a hsz gazdájáé) nem ismertek látszólag.

Valaki már leírta, hogy mi is lenne a moderatúra feladata: a 'beszélgetés' megfelelő mederben tartása, terelése, figyelmeztetés (OFF, durvaság, trágárság,stb) és legvégső esetben tíltás (1 nap, 1 hét, 1 hónap...aztán végleges)

Tegyük hozzá, hogy egy 'jobb' topicon általában az odaírogatók 'kilökik' (kiutálják) maguk közül azokat akik csak kaffogni, uszítani járnak oda. Az is megoldás, hogy az ilyen szemétkedő beírásokra nem reagál senki...ezzel gyakran hamarabb célt lehet érni: a kötöszködő látván, hogy senki nem ugrik rá, unottan odébb áll majd.

Ha meg valaki agresszíven szart kavar és nem használ se a szép szó se a reagálás hiánya, nos, akkor jöjjön a kitíltás.

 

De csókolom, mondhatom én ezt itt. Jó esetben elolvassa valamelyik moderátor...de ahelyett hogy elgondolkodnának az ilyen morgolódásokon (amiből egyre több van, úgy látom), ahelyett inkább kitíltják a morgolódókat. Egy másik moderátorokkal foglalkozó topicon még politikai kérdést is csináltak az ügyből: egyesek azt mondják, hogy a jelentgetős bolsevikok nyafognak folyton a modiknak, mások ugyanezt mondják a jobbosokra. Van aki leliberálisozza magát az egész indexet. Nem kéne!

Politikai beállítottságtól függetlenül vagyunk itt több százezren...

Az Index híreit néhanapján olvasom csak. Mondjuk az olyan főcímeken, mint hogy 'Dugós képeket vár az Index' az én pornográf kiváncsiságom is felébred...aztán meg lelóhad, amikor meglátom, hogy nem is olyan dugós, hanem forgalmi dugós képeket várnak. Hát igen...így tényleg többen olvassák :-)

Előzmény: Törölt nick (71)
ZöPö Creative Commons License 2007.08.20 0 0 70

"nemigen volt érdemi hozzászólás a dologhoz, még az aktív moderátorok részéről sem"

 

Vagyis nem volt nagyfokú konzultáció (mert azért ezt nem nevezhetjük annak), quod erat demonstrandum.

 

(Abba, hogy mennyire fedi a valóságot a te verziód, bele sem megyek, mert az eredeti kérdés szempontjából semmi jelentősége.)

Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.20 0 0 67
Az, amikor a hablaty és az igazság köszönőviszonyban sincsenek?
Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.20 0 0 65
  • Épp most olvastam egy számomra sértő hozzászólást. Mit tehetek ellene?
    Írjon az adott fórumcsoport moderátorának és közölje vele, mely témát vagy üzenetet találta sértonek. Ha szükséges, a moderátor törölni tudja a sérto üzenetet. ... (Vagy helyből likvidálja a nicket!-ezt már én tenném hozzá.)
  • Hogyan lehetek moderátor?
    Erre nincsenek szabályok. Moderátori feladatok végzésére az Index azokat a fórumlakókat kéri fel, akik hozzászólásaikkal már bizonyították higgadtságukat, konfliktusmegoldó képességeiket.> Na, én itt kezdtem el fetrengeni a röhögéstől! A moderátorok között számos olyan van, aki se nem higgadt, se nem jó konfliktusmegoldó.A problémamegoldó képessége csak odáig korlátozódik, hogy megnyom egy 'VÉGLEGES LIKVIDÁLÁS' feliratú gombot. Úgyhogy ezt a passzust törölni kellene...vagy pedig a frusztrált, pipepurc 'hatalmukat' fitogtató modiktól el kellene köszönnie az indexnek.
  •  

     

    Törölt nick Creative Commons License 2007.08.19 0 0 64

    Megnyugodtam. Egyébként az öngyílkos topicra nagyon rászálltak. Megint kimoderáltak valakit. Itt valami nagy életvédő (meg merem kockáztatni, mélyen vallásos) modik tisztogathatnak.

    Előzmény: ZöPö (51)
    rali Creative Commons License 2007.08.19 0 0 63
    Maradjunk - végülis magánügy.

    Előzmény: Törölt nick (62)
    rali Creative Commons License 2007.08.19 0 0 61
    Megszokásból járok ide - a tulajokhoz semmi közöm.A szoft meg egyáltalán nem szar.
    Előzmény: Törölt nick (60)
    rali Creative Commons License 2007.08.19 0 0 59
    Ezt aztán honnan tudod ilyen nagyon jól?
    Előzmény: Törölt nick (53)
    Caipi Creative Commons License 2007.08.19 0 0 58

    Nekem az a véleményem, hogy hogyha egy moderátor szerintem igazságtalanul moderált ki, vagy kritizál, akkor

    A., az őt minősíti, nem engem

    B., ennek az az oka, hogy elszállt a "hatalmától", és nem fogok még alá lovat adni azzal, hogy nekiállok vitatkozni vele, mikor azt az ilyen ember úgyis csak az egóját ért támadásnak veszi és méginkább fitogtatja, hogy ő az "erősebb"....

    Bárki bármilyen társasággal társaloghat máshol is, akár IRL is... miért kellene hogy érintsen bárkit bárhogyan egy ismeretlen moderátor viselkedése? Ez nem az élet, ez csak egy fórum a neten...?!?! Éppen elég az a bosszúság, ami alól az ember "kint" nem tudja kivonni magát.

     

    Előzmény: ZöPö (56)
    Caipi Creative Commons License 2007.08.19 0 0 57
    Persze, hogy a saját társaságához jön... és? Akkor is az Index Fórumában van...
    Előzmény: Törölt nick (53)
    ZöPö Creative Commons License 2007.08.19 0 0 56

    Kedves Imre!

     

    Köszönöm, hogy válaszra méltatsz bennünket, már ez is üdítő az általam tapasztalt "xarunk a fórumra"-hozzáálláshoz képest.

     

    Azonban:

     

    "Nos valóban, nem voltam elég precíz, a szabályokat nem a fórumozók hozták, de a velük (képviselőikkel) való nagyfokú konzultáció eredménye."

     

    Ez az enyhén marketingízű mondat sajnos nem állja meg a helyét. Nem volt nagyfokú konzultáció, sem a Modus Moderandi megalkotásakor, sem azóta.

     

    De nem is ez a fő probléma. Stevenson "Kincses sziget"-ében is arra figyelmeztetik a kalózok Long John Silvert, hogy nem az a baj, hogy gyorsan alkotja az újabb és újabb törvényeket, hanem, hogy a régieket nem tartja be. Ez a helyzet az Index Fórum moderátoraival: csak nagyon esetlegesen és szelektíven tartják magukat a saját maguk által alakítgatott Modus Moderandihoz.

     

    "Remélem, azt nem vitatod, hogy a modik a fórumozók köréből kerülnek ki, nem az Index fizeti vagy irányítja őket?"

     

    Nem vitatom, de ennek abszolút semmi köze ahhoz, amiről én beszélek. Pontosan az a baj, hogy a moderátorokat senki nem irányítja, senki nem ellenőrzi őket, senkinek nem tartoznak elszámolással. Mindegyik megy arra, amit jónak lát. Az ilyen környezetben természetesen adódnak a hibák és a sérelmek, ezeket a sérelmeket nem orvosolja senki, a feszültség pedig egyre nő.

    Előzmény: erminavet (54)
    erminavet Creative Commons License 2007.08.19 0 0 55

    Kedves landsmann!

     

    Az indát erőszakkal akarják a fórumozókba beleverni. Nem fog menni. Én sem állok át  a büdös életbe, akárhányszor is kérdezi meg az ablak. Azt is szóvá tették millióan, hogy miért nem lehet azt megjegyeztetni, hogy nem akarok átállni. Válasz nem volt, sőt az oldalt sem tüntették el onnan.

     

    Én is csak pár napja álltam át, mert kíváncsi voltam a telefonra. Korábban nem értettem, hogy mi értelme van. (Ezt tulajdonképpen most se értem egészen.) Annyi mindenesetre pozitívum, hogy nem kell újra belépnem, ha fórumozni akarok.

     

    Gondolom (hangsúlyozom, ez a részemről nem hivatalos tudás) azért kérdez rá mindig, mert előbb-utóbb csak Indával lehet majd.

     

    Már nem csak a fórumokat nem olvasgatom, hanem a híreket sem. Egyszerűen a szenzációhajhászás közepette elveszett a lényeg. Több esetben megkérdőjelezhető volt magának a cikknek a valóságtartalma. Innen fogva számomra hiteltelenné vát, így aztán a fórum után a híreket sem olvasom el, mert egyszerűen nem tartom megbízhatónak.

     

    Mikor volt megkérdőjelezhető a cikkek valóságtartalma? Csak konkrét példákról lehet vitatkozni. Szerintem az ilyesmi nem gyakoribb nálunk, mint más magyar sajtótermékeknél, sőt, inkább ritkább.

     

    Viszont azért egy dologra kíváncsi lennék az illetékesek részéről, bár tudom, választ erre sem fogok kapni. A többi hírportál és egyéb olyan oldal, amelyek nem kis bevételre tesznek szert a reklámokból, megkeresték-e az Indexet amiatt, hogy az Index erőszakos reklámstílusa miatt nagyon sokan likvidálták a reklámokat a számítógépükről. Ennek az lett az eredménye, hogy nem csak az Index oldalain nem jelennek meg a reklámok, hanem máshol sem. Gondolom a többi portál nem felejtette el megköszönte ezt az Indexnek.

     

    Nem volt ilyen megkeresés. Egyébként nem hiszem, hogy az "Index reklámstílusa erőszakosabb", mint más portáloké. Abban viszont egyezik a véleményünk, hogy túl erőszakos, jobban ellent kéne állnunk a hirdetői akaratnak a nehezen becsukható, a címlap helyett bejövő, meg egyáltalán a flesses reklámok esetében. Vannak is ilyen törekvések, az új címlapon pl. kevesebb a banner.

     

    (Egyébként jócskán eltértünk a topik eredeti témájától, bár a topikcímbe kétségtelenül beleférünk.)

     

    ti

    Előzmény: landsmann (42)
    erminavet Creative Commons License 2007.08.19 0 0 54

    "A fórum szabályait a fórumozók hozták, a fórumozók moderálnak."

    Nem.

     

    Nos valóban, nem voltam elég precíz, a szabályokat nem a fórumozók hozták, de a velük (képviselőikkel) való nagyfokú konzultáció eredménye. Remélem, azt nem vitatod, hogy a modik a fórumozók köréből kerülnek ki, nem az Index fizeti vagy irányítja őket?

     

    ti

    Előzmény: ZöPö (34)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!