Keresés

Részletes keresés

L.Gy. Creative Commons License 2011.10.21 0 0 45

Egy elfeledett, de le nem zárt ügy:

 

 

Én vittem be a kérelmet. Nem voltak az iktatókönyvben. Ez tény. Az ügyészség nyomozást rendelt el hivatali visszaélés és közokirathamisítás miatt. Alig három évvel a történtek után.

 

Matejka patikáját jobban szeretik a hivatalok

Bár Matejka Zsuzsa, az Egészségügyi Minisztérium kabinetfőnöke kiszállt a MOM Parkban megnyitott gyógyszertárból, a patika alapításának körülményei miatt vizsgálat folyik az országos tisztifőorvosi hivatalnál. A bevásárlóközpontban az Azúr Rt. is szeretett volna patikát nyitni, de az engedélyeztetés nagyon lassan haladt. A Matejka-féle céggel viszont meglepően gyorsak voltak a hivatalok. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Előzmény: amanita_phalloides (44)
amanita_phalloides Creative Commons License 2011.09.15 0 0 44

http://hvg.hu/itthon/20110915_matejka_budai_elszamoltatas

 

Vitatott egészségügyi szerződések: "Matejka Zsuzsanna az ügy kulcsszereplője"

 

2011. szeptember 15., csütörtök, 12:01

 

 

A nemzeti erőforrás-miniszterhez fordult az elszámoltatási kormánybiztos, kérve, hogy Réthelyi Miklós szólítsa fel a teljesítési igazolások átadására azokat a korábbi vezető beosztású egészségügyi politikusokat, akik megbízási szerződéseket kötöttek az elmúlt időszakban különböző egészségügyi szervezetekkel. Budai Gyula szerint az ügy kulcsszereplője Matejka Zsuzsanna, az egészségügyi tárca volt kabinetfőnöke.

 

 

... a – gyanú szerint valótlan tartalmú – teljesítésigazolásokat Matejka Zsuzsanna, az egészségügyi minisztérium volt kabinetfőnöke írta alá.

A kormánybiztos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az ezt firtató újságírói kérdésre kifejtette: hivatala az elmúlt időszakban átfogó vizsgálatot folytatott le a különböző egészségügyi szervezetek által kötött megbízási szerződések ügyében. Ennek eredményeként született meg az említett büntetőfeljelentés hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – erősítette meg.


Budai Gyula véleménye szerint az ügy kulcsszereplője Matejka Zsuzsanna volt kabinetfőnök, aki "aláíróként igazolta az ügyben szereplő különböző volt minisztereknek, illetve kiemelt megbízatásban lévő személyeknek a teljesítését". Mint mondta, "nem titok", Kárpáti Zsuzsannáról, Székely Tamás volt egészségügyi miniszterről és Havas Szófiáról van szó....

 

m52 Creative Commons License 2007.12.11 0 0 43
Egy új topiknullázás: Zs0zs0
:-(

(Így -Orbán nélkül- halódik a topik...)
Előzmény: hatgang (42)
hatgang Creative Commons License 2007.12.11 0 0 42

Matejkáék egy bőröndnyi pénzt kaptak a patikájukért

Matejkának nem ez az első patika-ügye. Mint arról az Index korábban beszámolt, a kabinetfőnök egy olyan gyógyszertárnak [1] a tulajdonosa lett, amely Budapest egyik legforgalmasabb bevásárlóközpontjában, a MOM Parkban nyílott meg. A gyógyszertár éppen a patikaliberalizációról szóló törvénynek köszönhetően jött létre, amiben - mint említettük - nagy szerepe volt Matejkának.

 

Ögyes.

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.30 0 0 41
Úgy tudom, Matejka a szcientológia nagyasszonya(is)! De lehet, hogy ez csak  egy rosszindulatú pletyka....
Előzmény: Angel Eyes (36)
pindiy Creative Commons License 2007.08.30 0 0 40
Valóban nem, csupán ezért volt a patika liberalizácijó....
Előzmény: Angel Eyes (30)
pindiy Creative Commons License 2007.08.30 0 0 39
Jó reggelt, téve hozzá, hogy Molnár sem esett onnan túl messze....
Előzmény: Priluki (32)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2007.08.30 0 0 38
Tisztára egy koliszoba.
Előzmény: Priluki (32)
Kagakusha Creative Commons License 2007.08.29 0 0 37

Meglepő lenne.

Ezek is eljutottak odáig, hogy már nem is szégyellik ...

Előzmény: zsolti05 (35)
Angel Eyes Creative Commons License 2007.08.29 0 0 36
Szép kis maffianévsor. Amúgy ezek a "missziósok" nem lehet, hogy szcientológusok?
Előzmény: Priluki (32)
zsolti05 Creative Commons License 2007.08.29 0 0 35
Matejka mondjon le. De tényleg
Priluki Creative Commons License 2007.08.29 0 0 34
A kamara szerint összeférhetetlenségről van szó, és vizsgálatot indítanak. A rendőrségik biztos nem jutnak el. Nagy kár!
Előzmény: Müller szakaszvezető (33)
Müller szakaszvezető Creative Commons License 2007.08.29 0 0 33
Remélem a cellák is kicsik lesznek .
Előzmény: Priluki (32)
Priluki Creative Commons License 2007.08.29 0 0 32
"Mesés karrier várt Horváth kollégáira
Az egynapos sebészeti pályázat nyertesei között van mind Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, mind Kovács Attila államtitkár egykori munkahelye, míg a főváros egyik legnagyobb aktív sebészeti osztályára lakat kerül.
Horváth Ágnes ingerülten tagadta, hogy összefüggés lenne az Egészségügyi Minisztérium egyik pályázatának elbírálása és előző munkahelye között – tájékoztat a Magyar Nemzet.
Százhárom intézmény pályázott az évi 3,3 milliárd forintos ellátásra, mindössze 46 egészségügyi szolgáltató nyert finanszírozást. Nincs közöttük a fővárosi Szent Margit Kórház, ahol Budapest egyik legnagyobb aktív sebészeti osztályára került lakat, támogatásra számíthat a korábban a tárcavezető által irányított veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ Kht. és az államtitkára vezette budaörsi Europ-Med Kft. is.
A lap szerint az ügy pikantériája, hogy az egészségügyi tárcánál az elmúlt időszakban több Veresegyházáról indult „missziós" került vezető pozícióba. Horváth Ágnesből miniszter lett, Kovács Attilából államtitkár, a központ korábbi vezetőjéből, Matejka Zsuzsából pedig miniszteri kabinetfőnök. Somody Imre testvére, Gertrúd az Országos Gyógyszerészeti Intézet főigazgató-helyettesi székébe került, Kincses Gyula az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet élére, Király Gyula pedig az OEP második embere. Kuntár Ágnes kabinetszakértő, Gulyás Antal pedig a mentőszolgálat után a Svábhegyi Gyermekkórház felszámolásáért felelt miniszteri megbízottként."

Hogy milyen kicsi a világ!:-)))
Phat_Mammma Creative Commons License 2007.08.29 0 0 31

Háppersze. Az is tök véletlen, hogy a Medgyessy család nyírja Őszöd füvét százmilliókért...

 

:-)

Előzmény: Angel Eyes (30)
Angel Eyes Creative Commons License 2007.08.29 0 0 30
Ugyan miért is találná aggályosnak? Hiszen "nem részesülhet semmilyen piaci előnyben a kabinetfőnök". :DDD

Politikusok sosincsenek előnyben a mezei állampolgárral szemben. Ááááááá...
Előzmény: Müller szakaszvezető (29)
Müller szakaszvezető Creative Commons License 2007.08.29 0 0 29
A minisztérium viszont nem találta aggályosnak a dolgot , ami viszont nagyon nagy baj.
Előzmény: Angel Eyes (28)
Angel Eyes Creative Commons License 2007.08.29 0 0 28
Etikai eljárást kezdeményezett a Magyar Gyógyszerész Kamara az egészségügyi tárca kabinetfőnöke ellen - írja a Népszabadság. A testület arra kíváncsi, hogy Matejka Zsuzsa megszegte-e az etika szabályait azzal, hogy államigazgatási funkciója mellett több gyógyszertári vállalkozás tulajdonosa. A megyei kamarai elnökök közleményben ítélik el, és a munkájával összeegyeztethetetlenek tartják a kabinetfőnök piaci szerepvállalását. Felszólítják a minisztert és a miniszterelnököt: tegyék meg a szükséges lépéseket. Kundra Anna, a tárca szóvivője azt közölte: továbbra sem látnak tennivalót a "Matejka-ügyben". A patikalapításra általános szabályok vonatkoznak, így nem részesülhet semmilyen piaci előnyben a kabinetfőnök. Matejka Zsuzsát ezúttal is hiába próbálta lap megszólaltatni, nem kívánt a személye körül kialakult aggályokra reagálni.

(VG.hu)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.17 0 0 27
Ennél is rosszabb a helyzet:(
Előzmény: b.viridis (25)
b.viridis Creative Commons License 2007.08.17 0 0 25
Mindegy is, mert a patikáriussághoz nem értek, meg most úgyis enyhén zombi vagyok a kibaszott szteroidoktól, így én inkább az általánosabb vonatkozáson élvezkedek tovább. Hogy mit tesz isten, nálunk a döntéshozók valahogyan mindig ott sertepertélnek a piacon is és szintén valahogyan a szinekúrájuk alatt szalad meg velük a szekér. Persze esélyegyenlőség van, hisz ha nagyon akarok, nyithatok én is patikát, ugyebár. Biztosan fillére pontosan akkora esélyem lenne megszerezni egy üzlethelyiséget, mitn Matejkának. De az kurvaisten, hogy a várható jogszabálváltozásokról is pontosan Matejkával egy időben szereznék tudomást, mert ugye az triviális, hogy egy ilyen információ milyen könnyedén váltható készpénzre...
Előzmény: Törölt nick (22)
Angel Eyes Creative Commons License 2007.08.17 0 0 24
Ugyan már, mér' ne tehetnéd? Ki tiltja meg? Itt senki se tudja, ki van a nick mögött. Gátlásaid meg ne legyenek, mert másnak sincsenek...

(A MaNcs cikkről annyit, hogy ordenáré módon seggnyaló. :(
Előzmény: Törölt nick (22)
Angel Eyes Creative Commons License 2007.08.17 0 0 23
>>szabad országban mindenki abba fektet, amibe akar<<

Most egy obszcén hasonlat jutott eszembe a miniszterelnökről és hites feleségéről, de inkább nem írom le, mert nem tartozik a tárgyhoz.

Hány érdekeltsége is van a "nagyasszonynak"? Jó volna többet tudni a hölgyről, de eddig csak egy gusztustalanmód hízelgő MaNcs cikket találtam, ebben titulálták őkelmét "a magyar egészségügy nagyasszonyának."

Mindenesetre az kiderült a rendkívül elfogult cikkből, hogy M. Zs. már a tzutzilizmusban is patikaliberalizációról álmodozott, valamint az is sejthető, hogy Horváth Ágnes mögött feltehetően ő a szürke eminenciás, Ágika csak golyófogónak van odaállítva.
Előzmény: b.viridis (21)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.17 0 0 22

Felpörgethetném ezt a topic-ot nem nem tehetem. Évfolyam és csoporttársam volt....

 

Nejem szokta róla mondani, ha 10 évvvel ezelőtt patikához jutott volna hozzá, nem verte volna tönkre az egész szakmát.

 

Kb egy hónappal vagy tán három héttel ezelőtt egy négyoldalas cikk volt róla a MANCS-ban...

 

Előzmény: b.viridis (19)
b.viridis Creative Commons License 2007.08.17 0 0 21
Gyűjtöm az ilyen roppant meglepő véletleneket. :-)
Nahát, mit tesz isten, az EüM egyik főkorifeusának patikái vannak, nahát, hogy pontosan ez az ember felel a szabályozás átalakításáért, de hát ebben semmi kivetnivaló nincs, mert szabad országban mindenki abba fektet, amibe akar.
Ez számomra már majdnem műélvezet. :-)
Előzmény: Angel Eyes (20)
Angel Eyes Creative Commons License 2007.08.17 0 0 20
Te azért elég korrektül szóltál hozzá, úgy veszem észre. Annál is inkább, mert nem szoktad a jobboldalt se kímélni. Így van?
Előzmény: b.viridis (19)
b.viridis Creative Commons License 2007.08.17 0 0 19
Nagyon jól láttad meg. A két ügy annyira hasonlít egymásra, hogy akár egy is lehetne. Hát, ez van, nekünk ilyenek jutottak. Lassan beletörődünk, nincs alternatíva, így ne csodálkozz, ha nem szólnak olyan sokan hozzá.
Előzmény: Angel Eyes (18)
Angel Eyes Creative Commons License 2007.08.17 0 0 18
Kevés a reakció a hírre, érdekes...

Vajon ha arról szólt volna a fáma, hogy Orbán újabb szőlőt vett, akkor is ennyi embert érdekelne csak? :))))
b.viridis Creative Commons License 2007.08.17 0 0 15
Persze, ez egy olyan ország, ahol a véletlen igen gyakori vendég. :-)
De a tárca szerencsére nem tartja ezt aggályosnak:
A sajtóosztály szerint ugyanis a patikákra egységes szabályozás vonatkozik, így nem juthat jogtalan előnyhöz a piacon munkatársuk.
Napnál világosabb, hogy nem juthat jogtalan előnyhöz az, aki egy olyan szektorban tevékenykedik, amit ő szabályoz. Elképzelni nem tudok olyan szituációt, amikor megvalósulhatna a jogtalan előnyhöz jutás. Még a gyanúja se!
Pláne ha: Egyébként is azokban a társaságokban, amelyekben a kabinetfőnök érintett, hét- illetve 12 százalékos részesedése van, ám egyik cégben sem gyakorolja a tulajdonosi jogokat.
Mert ugye a tulajdonosi jogok gyakorlása az egy roppant látványos valami, tehát ha Matejka Zsuzsa nem ordibálja fényes nappal az Oktogon közepéről az ukázait a cégeinek, akkor teljességel hihető, hogy nem gyakorolja a tulajdonosi jogait. Mikor nem gyakorolja? Mindig nem gyakorolja!
Úgyhogy el a kezekkel Matejka Zsuzsa piruláitól!
Előzmény: Fine Tune (13)
Fine Tune Creative Commons License 2007.08.17 0 0 13
Persze. Végül is most ki tehet róla, hogy Matejka patikában utazik. Nyilván csak véletlen lehet:)
Előzmény: b.viridis (11)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.08.17 0 0 12
A topiccím akár ez is lehetne: Matejka Zsuzsanna újabb praktikája:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!