Keresés

Részletes keresés

tbando Creative Commons License 2007.08.16 0 0 159

Egyszer sem cseréltél vele eszmét? Hát akkor épp itt az ideje. Haverok közt így szokás.

 

A mindenféle porták elötti seprés szerintem sem nagy ügy. De a sajátunk elötti az igazán hatásos.

Előzmény: b.viridis (158)
b.viridis Creative Commons License 2007.08.16 0 0 158
A nevezettel tudtommal teljes fórumos pályafutásom során egyszer nem cseréltem eszmét, de újfent örömmel tapasztalom, hogy te már megint jobban tudod mint én, hogy kik is a barátaim.
A mindenféle porták előtti söprés meg nem akkora ügy, megfelelő szerszámmal megy az, oda- vissza is, akár.
Előzmény: tbando (156)
b.viridis Creative Commons License 2007.08.16 0 0 157
Egy másik rovatban már elmondtam, hogy ez legfőképpen szocializációs probléma. Azon lehetne vitatkozni egy jót, hogy ki és mikor mit nem tett vagy éppenséggel mit tett, amitől ez így alakult. Parttalan és értelmetlen lenne ez a vita, próbálva.
Pár tényt viszont érdemes átgondolni és ha elfogadható, akkor elfogadni. Nem kell egyetérteni, szeretni, örülni neki, nem értékítélet, csak tényközlés, de hát ugye a rákot is elfogadjuk, ha befigyelt, mert mi mást tehetünk.
Induljunk ki abból, hogy kipottyan egy putriban egy füstös valagból egy kölök. ebben e pillanatban még semmivel nem rosszab, nem reménytelenebb alapanyag, mint mondjuk az én jó körülmények közé született gyerekem.
Csak hát megindul a szocializáció. Nem ragoznám különösebben, el lehet képzelni, hogy mi ragad egy olyan gyerekre, aki azt látja nap mint nap, hogy a mintaadók közül senki nem dolgozik, kocsmázik, lop, vakarja a tökét, szarik bele minden társadalmi konvencióba.
Ha ebben nő fel a gyerek, óhatatlanul ő is ilyen lesz, ez nem egy olyan mocsár, amiből bárki ki tudná húzni magát a hajától fogva, ha nagyon akarja.
Két dolgot tehetünk. Az első, hogy zárójelbe teszünk mindenféle emberi jogi finnyáskodást és protofasiszta eszközökkel megpróbáljuk szegregálni, de legalábbis fizikailag távol tartani őket magunktól. Szvsz ez gyakorlatilag sem tűnik járható útnak, nekem több szempontból sem rokonszenves, így nem is foglalkoznék vele különösebben, elég annyi, hogy akár ez is lehet egy olyan út, ami megoldáshoz vezethet.
Nekem rokonszenvesebb lenne az, amikor a szocializáció folyamatába avatkozunk be. Legeglsőre talán a gyerekválllalás ösztönzését kéne kicsit átgondolni. Én mindig a minőséget favorizáltam a mennyiséggel szemben. A jelenlegi támogatás, mondanom sem kell, csak a mennyiséget tekinti szempontnak.
Egy minőségi támogatási rendszer elemei lehetnének a következők: a támogatott gyereket kötelezően óvodába kéne járatni, aholis a szülőnek együtt kéne működnie az óvodapedagógussal. Már itt hatalmas forrásokat kéne biztosítani speciálisan képzett felzárkóztató pedagógusok foglalkoztatására, akiknek van szaktudásuk, idejük, kompetenciájuk arra, hogy a hibás szocializációt valamelyest korrigálják.
Ugyanezt tovább az iskolában is. Ott különösen figyelni arra, hogy ezeknek a hátrányosabb helyzetű gyerekeknek is lehessen elérhető célokat kitűzni, számukra egy olyan életpályamodellt megmutatni, amiről ők is minden további nélkül elhiszik, hogy az nekik is elérhető.
Ez egy kurvahosszú folyamat lenne, rengeteg pénzbe kerülne és igen sok türelemmel lehetne csak végigvinni. De feltehetőleg eredménye másnak nem nagyon lenne, így szvsz hiba túl sokat késlekedni a kezdéssel.
Előzmény: oramester (155)
tbando Creative Commons License 2007.08.16 0 0 156

Hát mondjuk a boleman lajosnak. Az pl. nagyon nem érti.

 

Szoktam.

 

Mifelénk nem olyan. Nálunk a saját porta elötti söprés a felkészülés a randira.

Előzmény: b.viridis (150)
oramester Creative Commons License 2007.08.16 0 0 155
én most általánosságban kérdeztem, hogyx mit lehet ilyen primitív vadbarom pl.:romákkal csinálni akik sz@rnak nagyívben másokra és jó érzésre
Előzmény: b.viridis (154)
b.viridis Creative Commons License 2007.08.16 0 0 154
azokkal mit csináljunk?
Őszintén? Lövésem nincs. Azt nagyjából tudom, hogy mi nem vezet célra, de hogy mit lehetne, azt nem igazán.
Visszagondoltam, hogy fiatalkorunkban biza mi is néha kirúgtuk a ház oldalát és ha csitítgattak, akkor visszaszóltunk, hogy bassza szájba a beteg nagymamát. Hogy mitől változtunk meg, nem tudom, de például az én gyerekeimnek már eszébe nem jut az, hogy egyáltalán lehetne ennyire antiszociálisan viselkedni.
Attól tartok, hogy nem marad más, mint kesrű szájízzel tűrni, persze egy bizonyos határon belül, de ugye most a csendháborításról és a szomszédok közötti patvarkodásokról beszélgetünk, ha jól értettem.
Előzmény: oramester (153)
oramester Creative Commons License 2007.08.16 0 0 153
"zene mellett medencepartit rendezzen már nem. Ehhez kell még vagy két generációnyi"

ez rendeben is volna... van ilyen akinél ez a megoldás és tényleg csak idő kell neki.

de van akinek az idő nem nagyon segít.
azokkal mit csináljunk?
Előzmény: b.viridis (152)
b.viridis Creative Commons License 2007.08.16 0 0 152
nagyon helyes várom az ötleted.
Párszor már megpróbáltam kifejteni, de ilyenkor nyakamba szakad a teljes cigányozó kommandó és túl öreg nick vagyok én már ahhoz, hogy kedvvel pancsikoljak abban a teméntelen mennyiségű fikában, amit rám zúdítanak.

abból indultam ki, hogy sajnos az elmúlt 17 év nem azt bizonyította, hogy itt rendet akarnának, hanem sokkal inkább a káosz nő.
Az elmúlt 17 évben a társadalom egy egészen combos kis traumát hordott ki lábon, szvsz elég jól. Sajnos vannak olyan dolgok, ahol csak az időtől várhatunk némi jobbulást. A szomszédomnak szerencsére már fussa pöpec kis úszómedencére, de lévén nulladik generációs polgár, jólneveltségre, ami megakadályozná abban, hogy péntek éjjel ordító zene mellett medencepartit rendezzen már nem. Ehhez kell még vagy két generációnyi idő. Ezért is mondtam, hogy ez nem rendőrségi, nem polgárőrségi ügy. Célravezetőbb lenne, ha például a pap prédikálná ki a templomban. :-)
Előzmény: oramester (151)
oramester Creative Commons License 2007.08.16 0 0 151
"más eszközt tartok jónak a megoldásához."

nagyon helyes várom az ötleted.

egyébként én sem klánt akartam/akarok... csupán egy olyan szervezetet(rendőrség,csendőrség,MG, tökmindegymi), aki megvéd és tudhatom, hogy az utcában nem szúrnak hátba az 5 ezer Ft-t ami nálam van...

abból indultam ki, hogy sajnos az elmúlt 17 év nem azt bizonyította, hogy itt rendet akarnának, hanem sokkal inkább a káosz nő.
erre kell valamilyen megoldást találni, mert ami most megy az nem tartható fenn...
Előzmény: b.viridis (149)
b.viridis Creative Commons License 2007.08.16 0 0 150
Hát, nem pont erre a haverodra gondoltam.
Egyszerűbb lenne, ha nevén neveznéd.

1. Ne kényszeritsd rá, hogy a fideszt kelljen mosdatnia.
Ezt megmondhatnád a fidesznek is. :-)))

2. Egyezzetek meg, hogy ki-ki a maga portája elött seper.
Ez kicsit olyan, mintha egy randevún a fiú és a lány egy külön- külön szobában baszna egyedül.
Előzmény: tbando (146)
b.viridis Creative Commons License 2007.08.16 0 0 149
egy újabb rettegő, szuper
Ez egy ilyen ország, rettegünk ezerrel. A szomszédos topikban nemzethaláltól rettegnek, mert pár szaros Ártánd környéki lepukkadt faluban ingatlant vásárolnak a románok. Rettegőtársaim már egyenesen Avram Iancu szobrot vizionálnak Debrecen főterére. Beszariak vagyunk, na.

sőtt ha benézel a cigányos topicba, akkor észreveszed, hogy sokszor nem csak akarnak, hanem meg is teszik...
Egy problémára észzerű, hogy akadhat több megoldás is.
A ku- klux- klán meghonosítása csak az egyik, ha én történetesen ezt nem preferálom, még nem jelenti azt, hogy a problémát fenn szeretném tartani, hanem inkább azt, hogy más eszközt tartok jónak a megoldásához.
De az emberek igen nagy hányadát az ilyen bonyolult összefüggések meghaladják, ők csak annyit tudnak, hogy annak kell lennie, amit ők jónak tartanak, mert ha valaki nem ért velük egyet, az hülye, gonosz, rosszat akar.

ha neked úgy jobb
Köszönöm a lehetőséget.
Előzmény: oramester (143)
oramester Creative Commons License 2007.08.16 0 0 148
de pont nem az volt...
valószínübb inkább, hogy valamelyik ál-romaérdekvédő szdszes buli volt
Előzmény: bolemann lajos (145)
Powersystem Creative Commons License 2007.08.16 0 0 147
Húú micsoda hír!
tbando Creative Commons License 2007.08.16 0 0 146
Hát, nem pont erre a haverodra gondoltam. De ha már őt hoztad szóba: 1. Ne kényszeritsd rá, hogy a fideszt kelljen mosdatnia. 2. Egyezzetek meg, hogy ki-ki a maga portája elött seper.
Előzmény: b.viridis (140)
bolemann lajos Creative Commons License 2007.08.16 0 0 145
Lehetett volna lungodrom rendezvény is.
Előzmény: oramester (144)
oramester Creative Commons License 2007.08.16 0 0 144
"amikor fidesz szimpatizáns vert fidesz aktivistát"

háát ez itt nehezen eshetett meg :-)

Előzmény: bolemann lajos (142)
oramester Creative Commons License 2007.08.16 0 0 143
"Attól még lehet kritizálni, nem?"

tőle aztán...

"Ugyanakkor elismerem, hogy egy barnainges különítmény ilyen esetben roppant hatékonyan tudna fellépni, pár husáng és öt perc múlva már csak elhaló nyögések zavarnák az éjszaka csendjét"

egy újabb rettegő, szuper .-)
most sincs sajnos másképp...amíg te barnaingeseket vízionálsz, addig kedves roma barátunk és haverjai embereket (akarnak) szurkálni...

sőtt ha benézel a cigányos topicba, akkor észreveszed, hogy sokszor nem csak akarnak, hanem meg is teszik...

"De ha megngeded, én mégis inkább a néha zajos szomszédot preferálnám."
ha neked úgy jobb :-P
Előzmény: b.viridis (139)
bolemann lajos Creative Commons License 2007.08.16 0 0 142
Itt sincs. Miképpen Pécsen sem volt, amikor fidesz szimpatizáns vert fidesz aktivistát. Ugye emléxel még, hisz nem volt rég. Akkor is politikai ügyet akart belőle farikcsálni a fidesz, oszt beégett. Mi szükség erre?
Előzmény: oramester (141)
oramester Creative Commons License 2007.08.16 0 0 141
egy baj van, hogy ott nem volt ügy itt meg van...
Előzmény: bolemann lajos (138)
b.viridis Creative Commons License 2007.08.16 0 0 140
Az egyik legjobb haverom egy református lelkész, vele igen sokat beszélgetünk, igaz, néha fáraszt az, hogy permanensen mosdatja a kedvenc fideszét.
Mit javasolsz, hogyan fogjak hozzá a felvilágosításához?
Előzmény: tbando (133)
b.viridis Creative Commons License 2007.08.16 0 0 139
vannak törvényes keretek tudod és az én infóim szerint a MG eddig mindent ennek tükrében hajtott végre...
Attól még lehet kritizálni, nem? A költségvetést is törvény állapítja meg, de azért szabad nemszeretni, ugye?

és rendet tennének az ehhez hasonló ügyek során (lásd a rendőrök most is szartak bele...)
Ezekkel az ügyekkel inkább az a baj, hogy kevésbé rendőrségi, hanem inkább jóérzés, kulturáltságbeli ügy. A mi szomszédaink alapvetően jóravaló emberek, a kapcsolatom is kielégítő velük, de sajnos időnként nekik is bulizni szottyan kedvük, ami engem eléggé zavar, pláne egy fülledt nyári éjszakán, amikor még az ablakokat sem csukhatom be. De nem szívesen szólok nekik, mert feltehetőleg nekem is van pár olyan tevékenységem, ami meg őket zavarja. Az végképp eszembe nem jutna, hogy rendőrt hívjak rájuk. A csendháborítás egy piti kis szabálysértési ügy, ráadásul nem is egyszerű a megítélése, a rendőrök mi felénk tapasztalatból tudják, hogy családi és szomszédok közötti zsörtölődésekbe nem túl jó közbeavatkozni, mert többnyire csak mérgesíti a helyzetet. Pláne, hogy eszközeik sincsenek, legfeljebb megkérhetik őket, hogy csendesebben.
Ugyanakkor elismerem, hogy egy barnainges különítmény ilyen esetben roppant hatékonyan tudna fellépni, pár husáng és öt perc múlva már csak elhaló nyögések zavarnák az éjszaka csendjét. De ha megngeded, én mégis inkább a néha zajos szomszédot preferálnám.
Előzmény: oramester (96)
bolemann lajos Creative Commons License 2007.08.16 0 0 138
Hát nem veszed észre hogy ugyanazt csinálod?
Előzmény: oramester (136)
bolemann lajos Creative Commons License 2007.08.16 0 0 137

De az eddigi beszámolók szerint 

Az az egy, amit a sértett adott elő.

Előzmény: tbando (132)
oramester Creative Commons License 2007.08.16 0 0 136
értem.
nem is tudom miért akartak egyesek politikai ügyet csinálni a Mortimer-őgyből...
valahogy nagy beégés lett a vége
Előzmény: bolemann lajos (134)
tbando Creative Commons License 2007.08.16 0 0 135
Én hiába szólok nekik. Neked talán jobban hisznek.
Előzmény: tbando (133)
bolemann lajos Creative Commons License 2007.08.16 0 0 134

Annak sincs politikai vonatkozása.

 

Annak volt, amikor Pokorni politikai fórumán az odarendelt lungodrommos fidezsromák botokkal verték kékre a zöldeket. Egy politikai szervezet, politikai rendezvényén pártszövetségesek vertek.

Na ez a politikai ügy. A topik témája sima köztörvényes ügy.

Előzmény: Törölt nick (129)
tbando Creative Commons License 2007.08.16 0 0 133
Mert azokat kéne felvilágosítani.
Előzmény: b.viridis (131)
tbando Creative Commons License 2007.08.16 0 0 132

Persze. Úgy is történhetett. De az eddigi beszámolók szerint NEM ÚGY történt. Kétségtelen, hogy nüansznyi különbség, de azért gondolj csak bele, hogy ha téged az alapján itélnének meg, hogy mi mindent tudok rólad elképzelni, akkor gyorsan helyreállítanák a Lipótot. De erre nincs szükség. Elég ha szabadon érvényesülsz itt.

Előzmény: bolemann lajos (126)
b.viridis Creative Commons License 2007.08.16 0 0 131
Miért a haverjaimmal?
Előzmény: tbando (94)
oramester Creative Commons License 2007.08.16 0 0 130
pontosan...
Előzmény: Törölt nick (129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!