Nagyjából húsz százalékkal emelik a kenyér árát holnaptól a pékek. Elsősorban az európai aszály miatt megnőtt gabona, illetve lisztárakkal indokolják a lépést.
Gladiátorverseny az tényleg nem rossz ötlet :D Valami csövesreality mintha már lett is volna, tán a Hajdú Péterhez kötődően, bár lehet, hogy nem ő volt az, nem tudom, mert nem országos csatornán ment. De tényleg milyen lenne már, ha kajáért kéne versenyezni, akkor tényleg a lét lenne a tét :P Amilyen beteg világban élünk, valószínűleg sikeres is lenne egy ilyen műsor, és a végén nem csak Magyarország hangja, hanem az ország csövese is megválasztásra kerülne. Mondjuk ennek egy lightos változata a Survivor, ahol ugye nem halmozzák el kajával a népeket, de azért ott egy egzotikus szigeten mégiscsak el tudnak boldogulni, meg nem olyan szörnyű azért, és főleg nem csövesek mennek...
Bár igazából annyira nem is vicces a téma, mert van, ahol tényleg valóság, tegnap a híradóban hallottam, hogy még itt nálunk is vannak olyan gyerekek, akik nem tudják, hogy mi az a csoki, mert még az ételre is alig van pénzük, és vannak országok, ahol tömegével halnak éhen az emberek, ha ilyen tempóban folytatódik a föld túlnépesedése, akkor bizony egyre közelibb és hétköznapibb dolgok lesznek ezek, ki tudja, hogy mi lesz még itt 50-100 év múlva...
Eléggé bonyolult ez a kérdés szerintem, mert az ilyyen emberek már fejben döntik el, hogy ők csövesek akarnak lenni. Biztosan állíthatom, hogyha vennél neki egy lakást, szereznél neki munkát és próbálnád talpra állítani, rövid időn belül megint visszasüllyedne. Elinná az összes vagyonát, nem menne be a munkahelyre stb. Inkább pszichologushoz kéne küldeni a többségét meg elvonóra. AZtán egy jó nagy adag fejmosás után lehetne talpra állítani. Akik már erre a szintre eljutottak, hogy nincs semmiért küzdeniük csak azért, hogy legyen meg a pia, nem lehet csak pénzzel felállítani.
Egyre többen és többen vannak, de nem csak Magyarországon szinte mindenhol. A válság elkeseríti az embereket és egy idő után feléadják az új munkahely keresését. Elkönyvelik magukat bukott embereknek. :(
Szerintem nagyon sokszor nem is éheznek, inkább alkoholt innának. Egyszer adtam egy kéregetőnek egy kiflit amit akkor vettem a boltba és mondta , hogy inkább pénzt adjak neki... ennyit erről. Én inkább könyvekben olvasok erről a témáról, mert a való életben eléggé kilátástalan a helyzet. A könyvekben meg küzd a főhős, hogy kijusson ebből a helyzetből.
Én ha tehetném inkább az éhező gyerekeken segítenék és nekik adnék pénzt meg kaja csomagot.
Gladiátorverseny : D tökéletesen összefoglaltad! : ) Valóban nincs mindenki számára tökéletes megoldás a hajléktalan probléma kezelésére. Hisz ha lett volna, akkor ez már minden bizonnyal megoldásra került volna. Van lehetőségük arra, hogy hajléktalan szállásokon töltsék a hideg éjszakákat, mégis látni, hogy ezzel nem minden hajléktalan szeretne élni. Persze ha mindegyik szeretne, akkor sem tudnák mindannyiukat elszállásolni. Tök jó gesztus például a karácsony alkalmával szervezett meleg kaja osztások - de ezek nyilván csak egyszeri alkalmak.
Sajnos valóban nem kell a könyvekig, főleg nem a scifikig menni, hogy találkozzunk ezzel :
Mi legyen a hajléktalanokkal? Rendezzünk gladiátorversenyt, és aki túl éli kap egy autót egy házat havi 1 millió forintot és bónuszként Kelemen Annát! :D
Nincs olyan megoldás a hajléktalan problémára ami mindenkinek jó. Gondolj bele, hogyan lesz valaki hajléktalan? Nem egyik-napról a másikra, ahhoz szerintem folyamatosan le kell építeni (megutáltatnia) maga körül a családot, barátokat, munkahelyet...stb. Vannak hajléktalan szállók, éjjeli melegedők, amik nem a legkellemesebb helyek, de mégis: lehetőséget adnak arra hogy megfürödjenek/tiszta ruhát vegyenek/esetenként még valami napszámos melót is adnak stb, mégsem veszik igénybe mert hozzá vannak szokva hogy nekik senki sem parancsol, meg hogy a maguk urai. Szóval csak azt akarom mondani, hogy azzal hogy mi a seggük alá próbálunk tenni egy kész valamit:
1. nincs az pénz amivel az összesnek tudnánk segíteni
2. nem sokkal oldjuk meg a problémát, mert sokat már ez sem érdekel
Most azt olvastam hogy a hajlékltanokat meg ki akarják tiltani a közterületekről azaz a kormány megadja a lehetőséget az önkormányzatoknak hogy éljenek azzal hogy kitilthatják őket, de akkor meg mi lesz velük?
Hova menjenek? Szerintem ez nem túl fair hozzáállás :S
Az éhezés meg valóban nagy probléma csak mint ahogy ebből a topikból is kiderül nem sok embert hat meg :S
Inkább könyvekben scifikben fantasy-kben emlegetik mint fogalom, nem mintha messzire kénemenni hogy találkozzun kezzel a szörnnyel személyesen is :S
Sőt ha már így akkor csak gondoljunk az Afrikai éhezőkre, vagy igazából bármelyik országban járunk biztosan van olyan kerület vagy városrész ahol az éhezők sokkal nagyobb százalékban élnek, így idehaza is...
Egy hajléktalantól meg ne várjuk hogy mindíg jóllakott legyen, idehaza inkább minőségi éhezésről beszélnék mint sem rendes éhezésről, csak gondolj Afrikára, vagy dél amerika kokainból nem meggazdagodott szegényebb részeire ;)
En meg utalom a baloldalt es biztos vagyok benne hogy ha a Fidesz es a Jobbik nyer jovore , sokkal jobb lesz. De mihamarabb jo lenne valasztani es kormanyt valtani mert ezzel a bandaval nekimenni a telnek..itt fagyhalal es ehinseg lesz.
Plane mikor ez elet-halal kerdese ezreknel es ezreknel.Na jo , nem latvanyos , hirtelen halal , csak olyan csendes , ehenhalas. Mi lesz itt telen? Bele se merek gondolni....
A Duna Tv hiradojaban elemezgette'k a kenyer aranak varhato alakulasat. A pekek a liszt aranak emelkedeset nem tudjak kigazdalkodni, emelni fognak. A boltosok szerint, ha a szallitok is emelnek az araikon, akkor (2003) januarra kb. 200 Ft lehet egy kilo feher kenyer ara. Akkor is, ha ok kizarolag a nekik tobbletkent felszamitott +koltsegeket haritjak tovabb!!
Igaz meg mindig jobb vagy mint az 500Ft-os nemzetveszezok!
500 Ft lesz a kenyér év végén Hozzáadás a Kedvencekhez | Topikleírás Új hozzászólás Nyitotta: HR pozítiv, 2007.07.27 15:53
majd jön az alcsúti plebejus aztán jól nekimegy a pékeknek a "luxusprofit" miatt, lehet, hogy szegény kenyérgyártók is bekerülnek a fideszlúzerek által népellenségnek kikiáltottak közé, holnaptól már ők is ott figyelnek az arisztokraták, multik, bankárok, butikusok közt:)))
"A disznóölést követő vacsora, a disznótor a magyar nyelvterületen mindenütt jeles alkalom volt."
Ennel jelesebb alkalom csak a kovetkezo napon beallo gyomorrontas es masnapossag volt,mert ugye az embor a reggelt mindjart palinkaval kezdi es aztan estig csak ratolt :-)0
Vagy eszik a nep kalacsot multkor kiszamoltam,ha azt sut otthon olcsoban jon ki mintha kenyeret vesz a boltban es kevesbe maceras mint a kenyersutes ami igencsak nagy gyakorlatot igenyel,ha valaki nem geppel csinalja es rendesen hgyomanyos kovaszolasos modszerrel..AZ en napi kenyerfogyasztasom ugy 3 szelet ,de nokedlit es mas tesztakat eszem tisztessegesen es meg vannak olyanok mint a kedvencem a hejaban sult krumpli sultszalonnaval szalonna zsirjaval leontve.vagy amerikiasan sozva borsozva, vajjal es tejfollel
Szerintem mar most kezdd szamolni az ehenhaltakat. Oke, hogy dragul a kenyer, de nem egy Timbuktu melletti tanyan elunk 10 millioan, ahol a lakossag 80%-a nem tud kiadni kenyerre napi 100 Ft/fo-t. Ha meg annyira megszorul a nep, majd eladja a hazimozi szettet, hogy kenyeret es asvanyvizet vegyen.
Ha már kenyér: a városomban a legfinomabb kenyeret a Tescóban (!) lehet kapni (nesze neked antiglobalizmus). Egy faluból hozzák, igazi régi kovászos fajta, a héja tökéletes, egy hétig lazán eláll és érezni, hogy nem spóroltak ki belőle semmit. Még simán vajjal is isteni.
Na ez a kenyér 360 forintba kerül kilónként, de eszünkbe sem jut azt a felfújt szart venni helyette, amit 150-ért adnak és ki tudja, miből készül. Mellesleg ebből sosem szárad rám egy deka sem, míg az olcsóból sokszor.
A borzadozók figyelmébe: szerintem hagyni kellene a "kétszáz forint lesz a kenyér, kihal a magyar" marhaságot.
András-naptól (nov. 30.), Disznóölő Szent András napjától, a hideg idő beálltától kezdődtek a disznótorok. A disznóölést követő vacsora, a disznótor a magyar nyelvterületen mindenütt jeles alkalom volt.
Fenét van éhínség! Szivverõlegénynek tegnap óta ihletmenése van, és 300 topikot nyitott, az egyik fantasztikusabb mint a másik. Jules Verne is eligyelhetné.