Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Botond999 Creative Commons License 2021.06.16 0 0 228

Sziasztok

Eladnám 5-ös golfomat. Érdemes ingyenes autó hirdetésfeladási oldalra feltenni, mint a jófogás használt autók vagy inkább fizessek valamilyen komolyabb hirdetésért? Nem vagyok türelmetlen, de 1-2 hónap alatt azért szeretném nyélbe ütni a dolgot.

Holland Lovas Creative Commons License 2016.12.22 0 0 226

Sziasztok!

Nem tud véletlenül valaki egy olyan weboldalt, ami a cégek számára elérhető operatív lízing ajánlatokat tudja valamilyen módon összehasonlítani? Akár csak körülbelül, hogy ne kelljen mindenhonnan ajánlatot bekérni.

Felmerült ez a lehetőség 3-4 éves futamidőre, de nem nagyon tudom, hogy milyen nettó havi díjjal lennének elérhetők az autók. Ilyesmikre gondoltam - és jó lenne látnom az automata és kézi váltó közti árkülönbséget (új, közepes/jól felszerelt, közepesen erős benzinmotor):

Mazda 6
Skoda Superb
Skoda Octavia (ha sokkal olcsóbb, mint a fentiek)
valamilyen hibrid vagy plug-in hibrid

help_me_please Creative Commons License 2010.06.09 0 0 225
sziasztok!

1 éve adtam el a 10 éves peugeot 206-osomat, azóta "vergődöm" a vásárláson.
Újat szeretnék venni, újabb 10 évre (talán nem nagy luxus 10 évente új autó).
Néztem suzuki swift-et glx, utólag beszerelt klímával 0 km-est és új corsát is lehetne rendelni 1,2 essentia-t, 5 ajtós, klímás típust.
A két típus között fél millió Ft árkülönbség van.
Nyilván az ár nekem sem mindegy. A Corsa jobb és értékállóbb, a Swift olcsóbb és a fenntartása is talán kevesebb költséggel jár.
Megér fél millió Ft-nyi különbséget egy Corsa értékállósága és a jobb minőség? (A kocsit tényleg 10 évre veszem, nem akarom 3-5 év múlva eladni, mert így is agyamra megy ez a hezitálás.)

Előre is köszi a véleményeket !
DJuri Creative Commons License 2007.11.26 0 0 224
Köszönöm GalantFan, bocsánat, elb.sztam. Igen. '99-es, vagy korábbi volt a kinézett 318-as. Mindegy. Inkább akkor azt kérdezem, hogy milyen autót vennél 1,5 és 2.0 millió között? A 2000-es környéki évjáratúak köréből. Szempont az üzembiztosság és a fogyasztás. Nincsenek előítéleteim. Lehetőleg dízel legyen, bár most hallom, pár forinttal drágább lesz, mint a benyó...

köszönöm!
Előzmény: GalantFan (223)
GalantFan Creative Commons License 2007.11.26 0 0 223

A megadott paraméterekkel szvsz nem létezik 318-as...

Ha csak ezek közül lehet választani, én egyértelműen a Mondeora voksolnék.

Előzmény: DJuri (222)
DJuri Creative Commons License 2007.11.26 0 0 222
Sziasztok,

használt családi autót szeretnénk. 2 millió, vagy kicsivel alatta lévő jöhetne szóba, 2000-es évjárat felett. Lehetőleg kombi legyen. Én BMW 318-ast szeretnék, a feleségem pedig alfa 156-ost. Az alap az, hogy mindenképp dízel legyen. Lehetőleg ne egyen sokat, de azért az ne menjen nagyon a teljesítmény rovására.

Szóba jöhetnek még az astra G dízeljei is, meg a mondeo is. Ami még fontos, hogy lehetőleg tartós legyen. Én vigyázni szoktam az autóra, sosem megyek 3000 fordulat fölé, csak néha, hogy lásson olyat is az autó időnként..

Szerintetek melyik a jó választás?

(nagyon köszönöm a válaszokat előre is!)

Üdv: DJuri
galacsindobáló Creative Commons License 2007.10.23 0 0 221

nos?

vásárlás hogyan áll?

t.lantos Creative Commons License 2007.09.13 0 0 220

vannak

de ebben a konstrukcioban klimaval is 3m alatt van, ezert ebben a topciban megfelelo ajanlat.

mondjuk nekem spec. nem tetszik, dehat izlesek es ficamok... :)

Előzmény: bugmenot (219)
bugmenot Creative Commons License 2007.09.13 0 0 219
Klíma nélkül ki vesz manapság autót? :)
Előzmény: t.lantos (218)
t.lantos Creative Commons License 2007.09.13 0 0 218
t.lantos Creative Commons License 2007.09.11 0 0 217

jo kerdes

ugye a Yaris egy 12 szelepes, DOHC 69LE, de a nyomateka kevesebb, mint az 1.3-as Swifte, es magasabban is van, valamint ~1 tonna, a regi Swift meg eros izgalmi allapotban se nagyon megy 850kg fole. (es ugye 68LE)

szoval ezt megerezned.

Előzmény: bugmenot (215)
t.lantos Creative Commons License 2007.09.11 0 0 216

konkretan a rono thalicskara gondoltam :)

Előzmény: bugmenot (213)
bugmenot Creative Commons License 2007.09.11 0 0 215
A japán autókról jut eszembe, hogy olcsó kocsinak elmenne egy 1.0-s Yaris Ice is. Kipróbálni nem volt alkalmam, mert éppen nem volt 1.0-suk. Szerintetek nagyon megérezném a különbséget az 1.3-as régi Swift után, vagy ezek a maiak már annyival jobbak, hogy nem igazán?
Előzmény: little girl blue (214)
little girl blue Creative Commons License 2007.09.11 0 0 214

távol-keleti és távol-keleti között azért van különbség:)

japán autót kábé egymillióból kettő szid:)

koreai autók az utóbbi 3-4évben nagyot fejlődtek. mondjuk a pasimnak a 3 ajtós accentje, amit tavaly adott el, amerikai exportból volt, és volt a végén 10 éves, mikor eladta, és nem voltvele szerelőnél azért, mert baj volt vele. 4évig volt nála.

konklúzió: a kínai olcsó autókra azért ne várj!

Előzmény: bugmenot (211)
bugmenot Creative Commons License 2007.09.11 0 0 213
Új swift is talicska? :)))

Latolgatva a szempontokat az is felmerült bennem, hogy ha amúgy sem használnám mindennap az autót, vagyis nem lenne teljesen kihasználva, akkor lehet, hogy mégis egy olcsót kellene venni, és így a 20-30% értékvesztés is kisebb lenne.

Szóval 2.2 körül egy új swift GLX (akciósan) talán jó választás lenne.

Csak a formájával nem vagyok kibékülve. :)
Előzmény: t.lantos (212)
t.lantos Creative Commons License 2007.09.11 0 0 212

most jut eszembe, 5 ajtost keresel, akkor talicska kilove, max a clio campus marad

Előzmény: bugmenot (210)
bugmenot Creative Commons License 2007.09.11 0 0 211
Én is hosszabb időre venném, nem az a fajta vagyok, akinek az a szórakozása, hogy évente más autóba ül.

Szóval a megbízhatóság fontos szempont, hogy kibírja ezt az időt, meg hogy ha mégis el kell adni korábban, akkor ne legyen szétesve már 1-2 év múlva.

Persze ahány embert megkérdezel, mindenki másra esküszik. Van, aki a távolkeletiekre, van, aki a németre, van, aki a svédre...
Előzmény: t.lantos (199)
bugmenot Creative Commons License 2007.09.11 0 0 210
Csak azt mondtam, hogy láttam egy reklámot. :))) Hátha idetéved valaki, aki a francia autók szerelmese. :)

Egyébként egyik kollégámnak korábban Renault-ja volt, és utána Megane-t vett. Ő nem francia autó fan szerintem, mégsem hallottam panaszkodni a kocsira.

Más információm nincs Renault-val kapcsolatban, ezért kérdeztem.
Előzmény: t.lantos (209)
t.lantos Creative Commons License 2007.09.11 0 0 209

akkor mar miert nem veszel ey talicskat? az legalabb ronda is :)

mondjuk az osszes francia kozul talan meg ez a legkevesbe szar. de ha citroent irtal volna, ide se neznek tobbet :)))))

Előzmény: bugmenot (208)
bugmenot Creative Commons License 2007.09.11 0 0 208
Nem nagyon volt időm foglalkozni most az autó témával, szóval még függőben van a dolog, mindesetre óriásplakátokon láttam most reklámozni Renault Megane II Limousine-t 3 millióért klímával.

Vélemény? Francia autót ne? :)
little girl blue Creative Commons License 2007.09.04 0 0 207

persze, nem akarok mást is erre beszélni rá, szíve joga, hogy apránként vagy egyben veszíti el ugyanazt az összeget:)

hozzáteszem, az autóimat mindig a szerelőnél hagyom, ha meg akarok szabadulni tőlük, járnak hozzá elegen, eddig mindig elkelt egy-két héten belül. a szerelő bácsiban megbíznak azok, akik hozzá járnak:)

(milyen volt a "new car"?:))

Előzmény: dokeee (206)
dokeee Creative Commons License 2007.09.04 0 0 206
Ez alapvetően nem bolondság, kivéve ha valaki mondjuk 100-150e km-nél el akarja adni az autóját, mivel a nem vezetett szervizkönyv miatt kb. elbukod a kötelező szervizek árát.
Előzmény: little girl blue (204)
little girl blue Creative Commons License 2007.09.03 0 0 205
ja, valamelyik gyenge estére betervezünk egy hyundai i30 menetpróbát:)
2,9mill az induló (de klíma nuku), csak megjegyeztem
Előzmény: little girl blue (204)
little girl blue Creative Commons License 2007.09.03 0 0 204
mint pl? kötelező szervíz? én egy autómat se vittem eddig, és nem is fogom soha. az se érdekel, ha emiatt elvész a garancia, ugyanis ha egyszer is cserben hagy a dög, én otthagyom, úgy éljek, ezen se garancia, se assistance nem változtat. jó kis autószerelőm van, ő szokta átnézni, műszakiztatni.
pasimat is felkészítettem, hogy többet nem költünk almera szervízre ezreket, mikor az autónak semmi, de az égvilágon semmi baja. pláne, hogy ő igazán ki se használja az autóját.
Előzmény: GalantFan (203)
GalantFan Creative Commons License 2007.09.02 0 0 203
És akkor még nem is beszéltünk az új autóval járó egyéb pluszköltségekről és nyűgökről.
Előzmény: GalantFan (200)
GalantFan Creative Commons License 2007.09.02 0 0 202
Persze, van ilyen is, minden lehet. Mint ahogy az újnál is. Naiv vagy, ha azt hiszed, az újjal nem lehet semmi hasonló gond. Csak ott talán vmivel kisebb eséllyel.
Előzmény: t.lantos (201)
t.lantos Creative Commons License 2007.09.02 0 0 201

en meg ugy gondolom, hogy nagyon sokaknak savanyu a szolo, akik a hasznaltra eskusznek :)

mivel en hosszu tavban gondolkodom, meger ennyit, hogy az elejen van garanciam, utana pedig tudom, hogy az autoban levo km-ek szama garantaltan annyi, mennyire volt torve (ha volt), es hogy megkapta a megfelelo karbantartast. amire hasznaltnal nincs garancia.

es a keveset futott 1 eves auto is lehet agyonvagott allapotban, mert kihoztak 0 induloval, aztan nem fizettek, de addig szethajtottak, lelaktak, stb.

Előzmény: GalantFan (200)
GalantFan Creative Commons License 2007.09.02 0 0 200
Naná, ennél rövidebb időre venni igazi pénzkidobás. Persze mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Én csak akkor vennék új autót, ha annyi felesleges pénzem lenne, h egyáltalán nem érdekelne a hatalmas értékcsökkenés. Jó Neked, h Te ebben a helyzetben vagy. Én továbbra is azt vallom, h ezt a veszteséget szenvedje el más helyettem, nekem pont ez a hasznom. Addig jó nekem, míg vannak olyanok, akik úgy gondolkodnak, mint Te. :-)
Előzmény: t.lantos (199)
t.lantos Creative Commons License 2007.09.02 0 0 199

miert erdekeljen az ertekvesztes, ha minimum 7-8 evig meg fogom tartani az autot?

Előzmény: GalantFan (195)
little girl blue Creative Commons License 2007.08.31 0 0 198
aha.
belekötsz az élőfába:) ott csinálják ezt:)

bugi, ha jól tudom 6 hónap garancia van. az hangyafing. egy gagyi alkatrész is kibírja addig. aztán hopp, meg kopp.
Előzmény: GalantFan (193)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!