Keresés

Részletes keresés

Catella Creative Commons License 2012.11.05 0 0 48

Rossz a link:(

eva1957 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 46

Házipatikás lányok! Úgy találtok meg bennünket, hogy az "Onkológia" feliratra kattintatok és ott a "mellrák" témára. Várunk mindenkit! Remélem idetaláltok!

 

Pussszi, Éva

chris2007 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 45

Sziasztok!

Házipatikás csajok, megnyitottam ugyanitt "mellrák" néven a fórumot, gyertek oda!

 

caixa Creative Commons License 2011.03.18 0 0 44

sziasztok!

 

a Facebookon indítottunk egy mellrák, szűrés, megelőzés témájú oldalt.

csatlakozzatok! Pink Szalag Klub

Netboszika Creative Commons License 2010.07.19 0 0 42

Sziasztok, kedves sorstársak. Látom ez a betegség sem csökken az idő múlásával. Én most egy másik bajban vagyok érdekelt, de 13 éve műtöttek mellrákkal, kemó, sugár, meg amit akarsz. Most a leukámiával küzdök, a haematológus szerint is vélhetően a hajdani kezelések okán.

Hál istennek találtam ellenszert másik topik (leukémia) 416, 417 beírás.

Csak szeretném jelezni nektek, hogy amit ott írok, mindenképp komolyan veendő, s akkor jobban lehet küzdeni a kór ellen.

Tudom, milyen újként, tétovaként, leforrázottan lesni a világba (2 gyerekkel egyedül maradva).

Itt is keresem a segítségkapás és adás lehetőségeit, minden új infó segíthet valakinek. Elnézést, hogy már nem teljes érintettként írtam ide, de egy másik fórumon mi általában is dumálunk a rákbetegségek fajtáiról, teendőkról, stb.Ha kérdésetek van, szívesen válaszolok. Gyógyulást, és erős akaratot hozzá

ana28 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 41

R.I.P

 

Nyugodj békében Zsuzsa.

 

 

Előzmény: ricsicica (11)
dorika88 Creative Commons License 2010.04.15 0 0 39
Ez a blog tényleg abszolút témába vágó, sokaknak nyújthat támaszt. Milande, sztem neked mindenképpen meg kéne nézned
tantusz92 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 37
szia! ahogy más topikokban olvastam, érdemes lenne a rákellen alapítványhoz fordulni!
Előzmény: milande (36)
milande Creative Commons License 2010.02.24 0 0 36
Sziasztok! egy nagyon közeli ismerősöm néhány napja lett érintett a témában, és értehető módon kétségbe van esve. Fogalma sincs, hogy merre induljon el, és mit kell ilyenkor tenni....tudna valaki segíteni, néhány hasznos információval?
aviktoria Creative Commons License 2010.01.21 0 0 35
Én úgy látom, hogy azokat is csak a lökött kifejezések zavarják, és abban igazuk is van. A remény , úgy gondolom, mindenkiben él az utolsó percig is, még ha az eszével másról tud , akkor is. Mostanában sokat olvastam régiekről, mind egyre segítőkészebbek voltak másokkal mindvégig, és általában igyekeztek maguk után hagyni is valamit. Összeszedett tudnivalókat ,beteg- jogi ismereteket, vagy csak jó tanácsokat. Ritkán vesztették el türelmüket, és gyorsan helyre is jöttek.
Sok türelmet, panaszmentességet, jó lelet-eredményeket mindenkinek !
Viki
Előzmény: ovics (9)
aviktoria Creative Commons License 2010.01.21 0 0 34
Végül is csak szavak másképp-értése volt a probléma , ugye ? :) De aranyosan, türelmesen kimásztatok belőle. Mert ilyenek vagytok, aranyosak, türelmesek.
Változtunk ? Hát, úgy látszik, Istenke így csiszolja a gyémántokat :)
Minden jót mindannyiotoknak Viki
Előzmény: ricsicica (19)
ovics Creative Commons License 2009.10.28 0 0 32
Ez jó kifejezés: másként élem az életemet.
Pontosan leírtad,amit nem tudtam megfogalmazni.
Most többet megengedek magamnak,mint azelőtt.Akkor mindennek meg akartam felelni,most elsősorban magamnak és a családnak.A sorrend nem véletlen.Ha van kedvem és éppen nem dolgozok,akkor csavargok,kreatívkodok,hastáncolok,stb.

Igaz,bár évente járok kontrollra,még mindig előtte 1 héttel sík ideg vagyok.

Legyen szép napotok!
Előzmény: ana28 (29)
bözse64 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 31
Én viszont kivánom neked! Persze mindegyikünk élete más és más,de ez igy természetes.Hiszek benne,hogy megfogunk gyógyulni. Annyi mindent tuléltünk már,ezt is tulfogjuk.
Előzmény: ana28 (30)
ana28 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 30

Tényleg nem veszekszünk ,csak kicsit más szemszögből látjuk a helyzetünket.

Szeretnénk gyógyulni ,ha nem sikerül akkor tünetmentes maradni ,,sok évig.

Ezt kivánom mindannyiunknak

Előzmény: bözse64 (24)
ana28 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 29

Az élet szép ,,még igy is !

Örülök ,hogy szépen süt a nap,,szeretek kóborolni az ősz erdőben.Szeretek fotózni ,mindent  ,a szépet keresem mindenben.

Örülök ha örül valaminek a gyerekem.

Másként élem az életem mint,,régen.

Most elsiklok olyan dolgok fölött amin régen idegeskedtem.

Próbálom az életemet elrendezni ,,másként

Szeretem az a kicsi munkát amit jelenleg dolgozom ,lefoglal ,tanulok az emberektől,szeretek velük foglalkozni.

Ezt szerettem volna leirni!!

Mert a mellrák után is van élet ,,,,csak egy kicsit másként.

Előzmény: ovics (23)
bözse64 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 28
Nekem majdnem ugyanolyan mint előtte volt. Azt kivéve,hogy sokkal idegesebb lettem,és sokkal érzékenyebb is. Eddig is magam oldottam meg minden problémát és ezután is igy teszek.A mindennapjaim ugyan ugy telnek mint előtte.Probálok erős maradni,ennyi az egész. Ha meg el kell mennem,akkor ez volt megirva a sors könyvébe,és ennyi jutott nekem.De a gyerekemnek nem mutathatom,hogy mit érzek. Ő külföldön dolgozik,és 2 havonta jár haza. Telefonon sem szoktam neki panaszkodni. Ugy mütöttek meg 2-szer ,hogy ő semmiről nem tudott. Egyedül mentem a korházba,és megirtam neki a bucsu levelet,ha nem ébrednék többet fel.Hát ez van,és ilyen az életem.
Előzmény: quarz (25)
ana28 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 27
????????!
Előzmény: quarz (25)
ana28 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 26

A világkörüli utra voksolok!!! imádok/imádtam utazni.

Jó" látni" Téged.

 

Előzmény: ricsicica (20)
quarz Creative Commons License 2009.10.27 0 0 25
Milyen az élet mellrák UTÁN???????????????
Előzmény: bözse64 (24)
bözse64 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 24
Nem veszekszünk. Már tisztáztuk a félre értéseket.Hiszen mindegyikünk ugyan abba a cipőbe jár.Kivánom neked,hogy minden rendben legyen ezután is. Nem is szabad,hogy bezáruljon ezzel bármi is. Jó egézséget kivánok neked,és további sok erőt,és sok sok szép évet!
Előzmény: ovics (22)
ovics Creative Commons License 2009.10.26 0 0 23
Eddig próbálgattam megfogalmazni,mit is akarok mondani.Most ugrott be.Meggyógyultam,de miért kell lelkiismeret furdalást éreznem,amikor olyan valakivel beszélgetek,aki nem tart itt és éppen ezért nem is merek az örömömről beszélni.

Ezért is örültem ennek a topiknak,hogy itt lehet örülni,nemcsak élni az életet,hanem élvezni is és nemcsak panaszkodni.Amig nem voltam beteg,én is az életet élők közé tartoztam,a mindennapokban elvesztem,De a betegségem jel volt arra,hogy másként kell csinálnom és ezt köszönöm a betegségemnek.Azóta sokkal kiegyensúlyozattabb vagyok,a lényeges dolgokkal foglalkozok,érzem az életet és ki akarom használni minden percétértelmesen,egészségesen.

Próbáltatok felnézni Budapesten a belvárosban a házak legfelső emeletére?Mindig a szemünkkel egyszintben megyünk,megyünk.Én felnéztem és boldogság töltött el.Jó érzés volt,nem tudom,miért............de jó volt.Alaposabban látom a körülöttem levő dolgokat.
ovics Creative Commons License 2009.10.26 0 0 22
Lányok,ne veszekedjetek!
A topik cime kijelentő mód és nem kérdés.Senkinek nincs joga szétoffolni rossz szájizű vitákkal.
Meggyógyultam a 13 év előtti rákból.Örülök ennek,nem titkolom.Nagyon akartam és támogatott a családom is és az orvosaim is.Amint lehetett plasztikáztattam.....Meghiztam,de igy is abszolút nőnek érzem magam.
Lehet,hogy szerencsém volt,nem tudom.
De azóta jött több autoimmun betegség,amit a rák késői következményeként tudnak be az orvosok.Pajzsmirigy alulmüködés,PCP-sokizületi gyulladás.A mellrák után ezekkel kell élnem,tudomásul vettem,de nem akarom tudomásul venni,hogy ezzel "bezáródik valami".

bözse64 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 21
Szia! Mégegyszer bocsánat,és tényleg nem akartalak megbántani.Ugy látom közös a sorsunk,és tényleg nincs harag. Azért büszke lehetsz 4 fiura. Már csak ezért is érdemes élni. Nem semmi amin keresztül mész,kivánom hogy minél előbb gyogyulj meg,és ne kelljen fájdalmaidnak lenni. Már én is attól tartok,hogy a csontjaimat is megfogja támadni,ugyanis a jobb kezemet alig tudom használni,és olyan fájdalom van a karomba,mint akinek elakar törni. Ha eltörik valamim tudni fogom,hogy csont áttét,mert olvastam róla. Remélem egyszer már csak jóra fordul a sorsunk. Vigyázz magadra és probálj erős maradni.majd mindennap benézek,hátha irtál. Na és fel a fejjel!!
Előzmény: ricsicica (19)
ricsicica Creative Commons License 2009.10.26 0 0 20

Szia !!  :-)))

Orulok hogy "latlak" meg ha ujbol egy rakos forumon, sajnos. Jo lenne peldaul egyszer egy "Vilagkoruli utra indulok" vagy "Segitseg, iden is 5 mazsa cseresznyem termett, mihez kezdjek vele ????" cimu topicon beszelgetni !!!  ;-)

x

Előzmény: ana28 (17)
ricsicica Creative Commons License 2009.10.26 0 0 19

Sajnalom hogy ennyire nyilvanvaloan nem ertettel meg semmit abbol amit irtam.

Igazan nem kioktatasnak szanom, de a "kozhely" szo nem az jelenti hogy "nyilvanos hely" esetleg "kozossegi hely". Azt jelenti hogy szolam, frazis, banalitas, klise.

(" De az hogy valaki megszabja ne látogassuk e közhelyet ,mert nem szabad jó dolgot irni,ez azért abszurd.") A tobbi felreertesbe most inkabb bele sem merulok.

 

Nem csak hogy "nem szabad jo dolgokat  irni", hanem kell is ! En is meg vagyok rola gyozodve hogy a pozitiv hozzaallas segithet. De sajnos keves a gyogyulashoz.

 

Arra igyekeztem felhivni a figyelmet hogy ilyesfajta szolamok (kozhelyek !!!!) mint "elhatarozas kerdese", "a fejben dol el minden"  tiszteletlenek azokkal szemben akik szinten elhataroztak hogy meggyogyulnak, gyakran (akar szo szerint is) messze mentek a gyogyulas erdekeben es megsem sikerult.

Egy kicsit tobb alazat sosem art...

 

Szivbol sajnalom ha valamit a majadon is talaltak. Szivesen segitek barmiben ha tudok. Tenyleg nem nagykepusegbol irom, de 9 ev alatt nagyon sokat tanultam es ha meggyogyulni (meg !!!  :-)) ) nem is sikerult, de hosszu eveken keresztul semmi panaszom nem volt es azert most is (a kemo utani napokat leszamitva) Duracell nyuszi vagyok  :-)  Es ismerek olyan (kicsit alternativabb) forumot ahol sok jo tanacsot olvashatsz.

 

Remelem most jobban megertetted mit szerettem volna irni es nincs harag !!

A leheto legjobbakat kivanom Neked !

 

Ja, es nekem is van 4 fiam, akiket szinten egyedul nevelek, szoval mar csak azert sem adom fel soha !!!!  :-)

 

 

 

Előzmény: bözse64 (14)
bözse64 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 18
Köszönöm,hogy válaszoltál. Én tényleg nem akartam megbántani senkit. Tudom mit érzel,én is egyedül neveltem a fiam. Mi már rég elváltunk. Akaratlanul is idegesebb vagyok miota a kemot kaptam,sértődékenyebb és érzékenyebb lettem.Ráadásul minden honapba kapok a hasfalamba egy implantátum injekciot 5 évig,ami roncsolja az agy alapi mirigyeket. A májenzim értékeim a bilirubin szinttel 3 szorosára vannak emelkedve,már a nyáron jártam petct-is. Azért irtam azt ,hogy tudom ki min megy keresztül és nem bántásképp. Abban viszont igazad van,hogy csak az akarat visz előre mindegyikünket,holott azt sem tudjuk mi lessz holnap.Igen ez igy van ,hogy mindig ott motoszkál a fejedbe a gondolat,de probálok minden más dologra koncentrálni,hogy mit kell még meg csinálni.Ha állandóan erre gondolnák,megőrülnék.Azért a férjed elszégyelhetné magát,hogy amikor a legnagyobb szükséged lenne rá ott hagy. Milyen ember az ilyen? Nem fél a jóistentől,hogy visszaméri még neki?Én nagyon sok kitartást kivánok neked,legyél erős,és mutasd meg ,hogy te leszel az erősebb. Neked még ott vannak a gyerekek akiknek szükségük van rád.Minden sorstársamnak és betegnek nagyon sok kitartást kivánok,és hiszem ,hogy lessz még nekünk jó is.irj máskor is,hogy mi van veled,szeretnék tudni rólad.
Előzmény: ana28 (17)
ana28 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 17

Értelek!

Tudod mióta beteg vagyok ,jobban fájnak a szavak, leirva is, minha egészséges lennék.

Mindenki vivja a maga harcát ,családdal vagy nélküle. ,,

Nekem csak a két gyerekem adja az erőt,,férj az elhagyott a betegségem kezdetén,most vagyunk válófélbe.

Közben ,ahogy Te is irod jönnek a bajok egymás után,Neked a máj, Nekem a csont.

Pozitivan gondolkodni pedig nem olyan egyszerü ,ott van a gondolat minden pillanatában a bajod,,tudatosan nem irom le az a szót ami  fokozatosan elveszi az erőm.

Sokszor csak az akarat visz előre ,mert erő egy szál sem.

De,,,dolgozom mig birok, mert addig nem a betegségem körül vannak a gondolatok.

 Sok erőt kivánok Neked és minden betegtársamnak a gyógyuláshoz,,vagy inkább ugy irom ,hogy a tünetmentességhez

 

Előzmény: bözse64 (16)
bözse64 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 16
Nem nincs benned hiba. Én sem akarok veszekedni. Ami felbosszantott,hogy mások 100X szor annyit tettek. Én tudom,hogy min mentem keresztül, nekem nem 8 éve,csak 1,5 éve.Közben ugy néz ki,hogy a májamat is megtámadta,tudom,hogy ki min megy keresztül,és nagyon sajnálom ,hogy ő is sulyos beteg,de ezzel a pár jó szóval,nem bántani akartam. Egyikünknek sem könnyü. És azt sem irtam,hogy a tebajod,senkinek nem rossz szándékkal irtunk pár positiv dolgot. Én akárhány vizsgálatra megyek mindig találnak valamit. Nekem is van egy fiam akivel szeretnék pár évet eltölteni. Neki meg rajtam kivül nincs senkije. Gondolod,hogy mit érez,hogy az anyja halálos beteg?Ezt nem panaszképp irtam. Csak hát mindenki a maga baját tudja. Azzal,hogy pár jó szót irtunk a topicba,senkinek nem akartunk rossz pillanatokat.
Előzmény: ana28 (15)
ana28 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 15

Furcsa a reagálásod!!

Nem értem ,de biztosan bennem van a hiba.

Oda ,és akkor irsz amikor akarsz, semmit nem szabtam meg!!

Veszekedni nem szeretek ,és nem is akarok.  No comment!!

Már nyolc éve küzdök a mellrákkal,de ez az Én bajom.

Előzmény: bözse64 (14)
bözse64 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 14
Már ne haragudj,de hogy is jön valaki ahhoz,hogy tudja,hogy én mit tettem vagy teszek. Ismerjük esetleg egymást? Én senkinek semmi rosszat nem tettem,sőt még azért is bocsánatot kértem ,mertem irni,a positiv hozzá állásról. Ezzel szemben még én kapom a letolást. Mert szerinted csak ti vagytok a betegek? Te egyáltalán tudsz rólam valamit? Akkor miért is itélkezel felettem?Szerinted másnak nincs családja, csak nektek?Arról viszont nem én tehetek ,hogy sajnos ő sulyosabb állapotban van. De az hogy valaki megszabja ne látogassuk e közhelyet ,mert nem szabad jó dolgot irni,ez azért abszurd.Senki nem állitotta róla ,hogy rossz ember,és hogy nem küzd eléggé,ő reagált furcsán az irásainkra. Ezek szerint nem szabad jó dolgot leirni,mert itt az is baj.De te csak az én reagálásomat minősited,mert mi rosszat tettem?Mi az,hogy olyat irni,és olvasni?komolyan mondom te eldöntöd még azt is helyettem,hogy mikor sértődhetek meg. Megengeded nekem,hogy azt tegyem amit jónak látok? Vagy először engedélyt kérjék tőled,mit merjek leirni?
Előzmény: ana28 (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!