Keresés

Részletes keresés

bugmenot Creative Commons License 2007.08.27 0 0 22
A múlt héten az egyik kereskedő azt mondta nekem, hogy szerinte a 4% körüli THM elég jó, mert most sima bankbetétettel is el lehet érni 10% körüli kamatot, úgyhogy ő hitelre venné.

Persze nem tudom kapnak-e jutalékot a banktól, mert egy másik kereskedő azt mondta, hogy ők nem kapnak jutalékot és szerinte nem érdemes hitelre vásárolni.

Mindenesetre ara gondoltam, hogy ha svájci frank alapú a hitel, akkor a pénz egy részét svájci frankba téve ellensúlyozni lehetne az árfolyamkockázatot, egy másik részét pedig el lehetne helyezni különböző papírokban.

Szóval kis odafigyeléssel lehet, hogy tényleg jobban ki lehet jönni, ha az ember odafigyel, de nem lévén szakértő, biztos azért nem vagyok benne.
Előzmény: heted7 (21)
heted7 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 21
No, amilyen nagy arccal jöttél, olyan hamar eltűntél, amikor a konkrét kérdésre kellett volna válaszolni...
Előzmény: moneymaker (13)
Caipi Creative Commons License 2007.08.10 0 0 20
Én aztán semmit nem értek a pénzügyekhez, de nagyon sokat összeolvastam a témában. A dolog veleje az volt, hogy ilyen befektetésekkel az foglalkozzon, aki igen sokáig nélkülözni bírja azt a pénzt, és nem egy adott időpontban van rá, vagy egy részére szüksége, mert lehet, hogy pl. akkor ippeg minuszban van... Ez nekem nem úgy hangzik, mint amiből normál fizetés mellett biztonságosan hiteleket lehet törlesztgetni.:-))
Előzmény: bugmenot (19)
bugmenot Creative Commons License 2007.08.10 0 0 19
Nekem is ilyesmi jutott eszembe, hogy ha ennyire kezenfekvo lenne, akkor mi szukseg az egeszben az autovasarlora? Ot nyugodtan ki lehetne hagyni az egeszbol. :)

Meg a 4-esben belinkelt Totalcar cikk sem azt sugallja, hogy olyan szuper biznisz lenne a hitelre vasarlas.

Szoval engem is erdekelnenek a konkret valaszok a 17-ben feltett kerdesekre.
Előzmény: heted7 (18)
heted7 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 18
Ha volna ilyen befektetés, akkor a bankok oda helyeznék ki a pénzüket, és nem hozzád, autóvásárlóhoz.
Előzmény: moneymaker (10)
heted7 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 17
No, ez már emészthetőbb stílus. Te a befektetésekről beszélsz főleg, aminek csak áttételesen van köze a járműhitelhez. És egy szót gyanúsan kihagytál: kockázat.

Értem, amit mondasz, de mutass nekem egy olyan, gyakorlatilag kockázatmentes befektetést, aminek nagyobb a hozama, mint egy gépjárműkölcsön kamata. Sőt, legalább annyival nagyobb, hogy érdemes legyen az egésszel szórakozni. Ja, és persze azt is tudja, hogy havonta aki tudom venni belőle a szükséges törlesztőösszeget!
Előzmény: moneymaker (13)
heted7 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 16
Sokkal tipikusabb, hogy egy tízezret érő roncstól. Nem védem a kereskedőket, de azért ne vagdalkozzunk össze-vissza.
Előzmény: ha6pc (7)
heted7 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 15
Jah. De volt tíz évig kocsid, enélkül járhattál volna gyalog.
Előzmény: ha6pc (6)
heted7 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 14
Nyugi. Most tájékozódik. Segítsd, ne bántsd.
Előzmény: ForgottenSoldier (8)
moneymaker Creative Commons License 2007.08.10 0 0 13
Persze igazad van, nem sértegetni akartam senkit.

Az azonban vitathatatlan, hogy az emberek még nem jutottak el a felismerésig:

- a piacon megnézed mit veszel
- a tányérodba belenézel, mit eszel
- a főnöködnél lobbizol, hogy több legyen a fizetésed
- körüljárod az ingatlant, mielőtt otthont vásárolsz magadnak, vagy a családnak

... emellett két kézzel szórod ki a pénzt az ablakon, mert az már nem fér bele az idődbe, hogy ezt is megtanuld.

Sokkal több jutna sokkal több mindenre, ha az emberek szánnának időt a pénzügyeikre.

De nem teszik.

(zárójelben: a szakmám nem bankszektor)
Előzmény: bugmenot (12)
bugmenot Creative Commons License 2007.08.10 0 0 12
Azt hiszem nem csak agyallomany kerdese a dolog. Aki egesz nap szellemi munkat vegez, annak estere nem mindig van energiaja arra, hogy a penzugyekbe is beleassa magat.

Azok ebbol a szempontbol szerencsesek, akiknek a munkaja is a penzugyekhez kotodik es ezert konnyen hozzajutnak az ezzel kapcsolatos informaciokhoz es konnyebben tudjak kovetni a piacok esemenyeit.

Szoval nem csak butasagrol vagy tudatlansagrol van szo, hanem arrol, hogy az embernek egy elete van, amibe nem fer bele minden, ezert ha nem ert valamihez, akkor megkerdez olyanokat, akik jaratosabbak nala a temaban.
Előzmény: moneymaker (10)
moneymaker Creative Commons License 2007.08.10 0 0 11
Ez meg a másik urban legend szintű baromság.

Egyet hagysz ki az okfejtésedből, hogy a dízel autó az eladáskor is drágább, mint a benzines, ergo nem bukod a különbséget.
Veszel egy benzinest 3 millióért, és eladod 5 évesen 1,2-ért.
Veszel egy dízelt 3,6 millióért, és eladod 5 évesen 2 millióért.

Ráadásul a használt piacon sokkal keresettebbek a dízelek, hamarabb eladható.
Fűnyírómotoros benzines autókkal száz oldalak vannak tele a kínálatban, dízel meg nem sok akad.

Emellett nyomatékosabb, nem kell kikapcsolnod a klímát, ha előzni akarsz, stb. stb. stb. ...

Előzmény: Zöldegérke (9)
moneymaker Creative Commons License 2007.08.10 0 0 10
Aki tudja kezelni a pénzt, van agyállománya a befektetésekhez, annak igenis TILOS készpénzért autót venni.

Ha megvan a pénzed, veszel fel hitelt egyszámjegyű százalékért, közben meg a kamat 7-8szorosát termeled ki a tőzsdén vagy befektetési alapokból.

Igen korlátolt dolog itt arról beszélni, hogy hányszorosát fizeted ki az autónak.
Ha kifizeted az egészet, mondjuk 3 milliót készpénzben, elesel attól az összegtől, amit mondjuk a 3 millióval 6 év alatt kaszálhattál volna.
Szolid 10%-os hozammal számolva is ez 70%, 15%-kal számolva pedig már több mint 130% hasznon elbukását jelenti 6 év futamidő alatt.
3 millió forintnál ez 2,1 millió (10%-os éves hozam) illetve 3,9 millió (15%-os éves hozam) elbukása.

Sokkal inkább elkeserítő, hogy az emberek jó részének nincs befektetési kultúrája.

Aki hót topa pénzügyileg, az vegyen készpénzért autót, a többiek meg használják inkább a szürkeállományt... :))
Zöldegérke Creative Commons License 2007.08.10 0 0 9
Sokan azt állítják, érdemes dízel autót venni. Készpénzért biztos, de részletre.....
Szóval plusz egy millával drágább, na meg a kamat= mikor is tankolod azt le? Egy életen keresztül se. :(

Mi hitelre vettünk autót. A muszáj nagy úr. Tudjuk, hogy bármilyen banki ajánlattal csak a bank jár jól, de mire összegyűjtöm az árát, nyugdíjba is megyek. Így belenyugszunk abba, hogy a bank jól jár és próbáljuk azt érezni, hogy mi is, mert vadi új autónk van. :)
ForgottenSoldier Creative Commons License 2007.08.10 0 0 8
"Nem az a jobb nekik, ha egybol megkapjak a penzt? "-> Bocs, tényleg, de ha ennyire vagy pénzügyekben tájékoztt, akkor csak azt tudom javasolni, hogy ne vegyél hitelre semmit. Autót _se_.
Előzmény: bugmenot (-)
ha6pc Creative Commons License 2007.08.10 0 0 7

Ami a használtautó beszámítást illeti,ott félmillióért megszabadítanak egy esetleg jóval többet érő kocsitól.

Az 5...600ezres engedmény magyarra fordítva annyit tesz:"nem kopasztunk meg annyira!"

Jó bolt az autókereskedés. Lassan több is lesz,mint zöldséges : )

ha6pc Creative Commons License 2007.08.10 0 0 6

Valakinek biztosan megéri.

Gondold el: valakinek megéri,hogy Neked hitelt adjon!

A másik: veszel mondjuk 10 évre hitelből autót;letelik a 10 év;kifizettél 1.5 -1.8 kocsit; és van egy tízéves kocsid-ami mennyit is ér?

heted7 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 5
Félmilliós használt autó beszámítás: ilyen tényleg van, sőt viszonylag gyakori. Sőt, gyakran használt autó sem kell hozzá (!!). Mi a trükk? Semmi. Egyszerűen ennyivel magasabb az alapár. De komolyan, ha körbenézel a 3-3,5 milliós kategóriában gyakori hogy adnak ennyi engedményt akcióban. Ld. pl. a G Astrát, de a többinél is szokásos ez.

Hitel, ha megvan a pénzed egyben: igenis járhatsz jól. Egy ismerősöm pár éve vett egy picivel 3 millió alatti autót, volt is annyi pénze. Mégis megérte hitelre venne (asszem min. 1 év, min 1 milla hitel, vagy ilyesmi), mert az így kapott kedvezmény több volt, mint a kamat. Le is járt az egy év, vissza is fizette az egészet, ki is számolta utólag is, és tényleg. Mi sem értettük, ez van.
Előzmény: bugmenot (3)
Konrad Creative Commons License 2007.08.10 0 0 4
bugmenot Creative Commons License 2007.08.10 0 0 3
Ezt probaltam szamolgatni, hogy megeri-e. Pl. van ahol beszamitjak a regi autot 500.000-ert, ha hitelre veszed.

Mondjuk egy 3 millios autonal 5% THM-mel meg mindig belul vagy, ha felmilliot meg tudsz sporolni.

Szoval elvben megerne, csak nem tudom mi a csapda. Mondjuk az 500.000 tul szepnek tunik egy regi kocsiert, szoval ott biztos vannak meg tovabbi feltetelek.

Előzmény: Lionking01 (2)
Lionking01 Creative Commons License 2007.08.10 0 0 2
Pontosan ahogya Turbóbácsi írta. Így van! Ha teheted, akkor csak kp.-ben. Annyival esetleg többet fizetsz, de ha hitelre veszed, akkor a kedvezményed amúgy is csak látszólagos, hiszen a kamatokkal együtt kifizettetik azt is. Különben a rendszer nem tudna így működni.
Turbobácsi Creative Commons License 2007.08.10 0 0 1
" Nem az a jobb nekik, ha egybol megkapjak a penzt?" <--- a kereskedö igyis ugyis egyböl megkapja a pénzt (a banktól vagy töled)
ráadásul minél nagyobb a hitelösszeg, annál nagyobb jutalékot kap a banktól, amiböl tud árengedményt adni (ezért van az hogy kp.-s vásárlásnál kisebb a kedvezmény)
Előzmény: bugmenot (-)
Kinga-Kaszi Creative Commons License 2007.08.10 0 0 0
Nem tud0m
bugmenot Creative Commons License 2007.08.10 0 0 topiknyitó
Hitelugyekben jaratosak velemenyet varom. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!