Beírnám én a szarkásat, de fenn vagyok rendszeresen a Szarka Tamás rajongói topikon, mint legfanatikusabb rajongó:-), osztán felhördülnének a népek, hogy mit merészelek.:-) A csöpiset nem is ismerem, nem rakod fel mégis?
Nem minden csacsi csöcse csecse, csak a csecse csöcsű csacsi csöcse csecse, mert ha minden csacsi csöcse csecse volna, akkor minden csacsi csecse csöcsű csacsi volna
A pápua törzsfőnökét úgy hívták, hogy Puapó. Puapó már nagyon öreg volt, meghalt, ezért a törzs tagjai elhatározták, hogy választanak egy pót Pápua Puapót. Ez a pót Pápua Puapó nagyon szeretett pónilovakra vadászni, a popójukat levágta, megsütötte és megette, ezért elnevezték Pónilópopót-lopó Pótpápua Puapónak. A sok póniló popótól már nagyon meghízott, ezért elnevezték, Puhapopójú-Pónilópopót-lopó Pótpápua Puapónak. Az elhízás már kezdett veszélyessé válni, ezért a törzs varázslója azt tanácsolta neki, hogy szopogasson pimpógyökereket. Ezért elnevezték Pimpógyökeret-szopó Puhapopójú-Pónilópopót-lopó Pótpápua Puapónak. Mivel a törzs a Limpopó környékén élt, a törzsfőnök teljes neve így hangzott: Limpopói Pimpógyökeret-szopó Puhapopójú-Pónilópopót-lopó Pótpápua Puapó.
Öt görög dögönyöz öt törököt, örökös örömök között.
Börönd Ödön köcsögöt örökölt, Köcsög fölött öt bögöly röpködött. Dögölj, bögöly!-dörmögött Ödön, s köldökön döfött ötöt. ....................................... Egyiket sem nehéz kimondani, mégis. Valami gyermek újságból valók.
Már este nem voltam itt, és nem tudtam beírni sajátot se, de rájöttetek, hogy mi a feladat. De most már jöhetnek a sajátok.
Régebben írtam egy olyan kecskerímet, amiben volt mássalhangzó és magánhangzó csere is (u-ü; n-ny), de itthon inkább nyelvgyötrőnek "használjuk" (most címmel írom be):
A hosszú vonatúton felszolgált specialitás nem kellőképpen ízesített és ráadásul forró is, így az egyik előkelő vendég erőszakosan nyilvánította ki nemtetszését a konyhapult mögött lapító szakácsnak: Ha ugye süt a suta süninyak, Egy ügyes utas üt a sunyinak.
Majd legközelebb írok "csak nyelvgyötrőt" is, de most kecskerímmekkl vagyok elfoglalva :)