Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 583

"Összevissza színezi"?? - akkor már régen kidobtam volna, össze vissza a tévé színezné a képet, ha feltekerném rajta a színerőt teljesre, az más. Baromian ronda színes lenne tőle és még színzajcsíkok is lennének ilyen esetben rajta, attól aztán kifolyna az ember szeme rendesen, egy színesen rosszul beállított tévé esetében. Ezen készüléken nem egyforma színes minden és nem is minden szín, a piros, vörös, nagyon vörös lesz, az emberek feje is erősebb színezetű lesz, (sárga szín is jelentősebb, mint a Japánok, azok is sárgák) meg a hajszín is a szőke csillogóan szép szőke lesz ezen a készüléken, a háttér viszont sokszor marad ugyanolyan, csak egy árnyalattal színesebb, vagy van ami sokkal színesebb, az emberek arca sem egyformán erősen színes, van amelyiknek marad halványabb, elég érdekes.. Tehát nem egyformán erős minden szín és képkocka rajta egy műsor megnézése folytán..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 582

Egy olyan Hitachi-t kaptam pont itt ebben a fórumban aminek 'rotált' ronda hangja volt a kuplungnak, viszont azt is sikerült megjavítani, szét kellett teljesen szedni és a 2 fogaskerék közt lévő gyárilag ragasztott anyag fel volt szaggatva, azért rotált, meg húzta ki a szalagokat, visszahelyeztem és összeraktam, aztán ment rendesen és a 'rotálós' hangja is megszűnt teljesen. Ezeket Japán úgy rakta össze, hogy minden darabja javítható legyen..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 581

Ha meg oda vissza letesztelve lejátszása felvétele ennek és az ilyennek, a gyári videókkal (tesztelve) tökéletes a kép és a Tracking sávja, hangja, akkor műszer sem mutathat rosszat.. Volt a sok Hitachi videó közül olyan amelyikre átcserélve fejmotorral teljesen megváltozott a Tracking sáv és köztes értéken teljesen eltérően sz-r lett a képe, nem is hagytam rajta.. ilyen készülékeket utána állítgatni az már nem olyan.. Inkább akkor lefejteni és áthelyezni a babákat is, hangfejet is, hogy gyári legyen, ahogy csináltam..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 580

Tehát nem járt rosszul aki megvásárolta, ilyen előlapút keresett (VT-125E) egy még jobban feljavított éles, színes képminőséggel (ugyanúgy 2 fejes VT-110E fejjel fejmotorral, ahhoz a mechanikához így passzolt, mint írtam, hozzá egy VT-255E-nek a kép panelje ami ugyanolyan foglalatú és kinézetű, az alkatrész rajta is ugyanannyi, csak annak még színesebb volt a képe, mint egy másik kép panelnek. A készülék analóg Tunerje ugyan halkabb volt az átlagnál, mármint a TV adások rajta, de Scarttal beküldve egy másik készülékből, vagy Set Top Boxból megérte a különleges színes éles képminőség miatt, hogy azon keresztül nézze vagy felvegye.. A vásárló elmondása szerint meg volt elégedve, (jobbat kapott, mint a készülék saját eredetije) és még az sem zavarta, hogy a Tuner analóg adása halkabb és Scarton keresztül beküldve az adást tökéletes a felvétele és az se zavarta, hogy nem volt távirányítója. Ezresért adtam és nem kapott egy rosszat, sőt, az összes készülékem közül akkor annak volt a legtisztább, legszebb képminősége.. De az az ugrasztott pofa, az tényleg nagyon ronda.. Van aki meg olyat keres és az tetszik..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 579

Ezekben még (VT-110E, VT-125E stb., VT-420E már nem ) Imbusz kulccsal lehetett a szalagvezető babákat utána állítani, nem szeretem a gyári beállítást (eredeti Japán-t) elállítani, így inkább a hozzá való szalag babákat áthelyeztem, csak ehhez le kell róla fejteni szépen egyenként mindent, hogy beállítása gyári lehessen..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 578

Először mikor megláttam egy ilyen mechanikát (Vt-88E, Vt-125E, Vt-110E) megijedtem tőle, micsoda rétegek, bonyolultság... Ma már, egy egyszerű, a VT-88E-nek a mechanika váza teljesen megegyező volt, minden alkatrész helye, csak le kellett fejteni a VT-125E-ről és áthelyezni darabonként, ma már rutin szerűen megcsinálok egy ilyet és az az legszebb mikor kész, hogy egyből megy rendesen, nem szorul meg, tehát jól lett darabonként össze rakva. Utána Tracking sávját ellenőrizve közép értéken a pótméter a kép tökéletes, elcsavarva egyik másik irányba teljesen jelenik meg az ütközés előtt alul felül egy tracking csík kezdemény.. A hang tisztaságát egy csavarnál a hangfejen utána állítani, a hangfej állásának pozícióját beállítani (közben teszteléssel), tehát ha több videóval felvett képnek és hangnak jó a minősége és a saját felvétele is a gyárilag beállított Panasonicban tökéletes, annak Auto Trackingjén nem látszik semmi sem ennek a Hitachinak a felvételén ameddig pár másodpercig véglegesíti, akkor rendben van a beállítása.. Amúgy volt gyári Hitachi videó is nálam, tehát azzal is megnéztem, hogy milyen annak a felvételének a lejátszása az említett készülékben..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 577

Akkor nem kell utána állítani, hogy gyári beállítású felvétellel próbálva a Tracking közép értéken állva a lejátszás és a hang hibátlan.. A Tracking pótmétert ha elcsavarom akkor jelenhet meg felül, alul kezdeti csík, ha teljesen elcsavarom.. Ez ilyen volt.. Nem mindegyik mechanikára lehetett rátenni ugyanazt a fejet, volt ahol a Tracking csík közép értéken egyből megjelent, ott kellett volna utána állítani rendesen..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 576

Tehát ennek a külföldről vásárolt VT-110E-nek a feje fejmotorral kompatibilis volt a VT-88E mechanikájával, eredeti Panasonic és más eredeti videó felvételnek nem volt Tracking csíkja még állítva sem.. A VT-125E mechanikájára rátéve ezt a fejmotort fejjel, ezen 'tesz' felvétel alapból Tracking csíkos lett, tehát ha ebbe a mechanikába maradt volna utána kellett volna állítani mindent.. A VT-88E mechanikájával kompatibilis volt, úgy, hogy a szalagvezető babákat áthelyeztem, hogy kompatibilis legyen és jó legyen a Tracking sávja, a hangfej pedig maradt a VT-125E sajátja..

Előzmény: T_Pictures (573)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 575

Azt én is tudom alapból.. Csakhogy 4 egyforma mechanikájú egy fej számmal rendelkező Hitachi-ból kettőnek megegyező volt a fej beállítással a mechanikája, a másik kettővel nem, ha arra tettem rá fejmotorral a Tracking látszott, hogy nem jó, tehát akkor utána kellett volna ahhoz állítani és elveszik az eredetiség. viszont ez a fej, ahhoz a mechanikához passzolt, eredeti olyan panasonic videófelvétellel lettek megnézve amiknek gyáriak a beállításai és a Tracking csík csavarva sem jelent meg sehol a képen..

Előzmény: T_Pictures (573)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 574

A saját fej fejmotorjával is szép volt a képe, színek stb. éles volt a Hitachi VT-125-nek, viszont a 110-esnek a fej, fejmotorjával még tovább színesedett, élesebb és még tisztább lett.. Már akkor várta az új tulajdonosa le volt fixálva, azt a készüléket, előtte még napokig azon néztük a felvett műsorokat, direkt járattam, szinte megragadt bennem a gondolat, hogy most amikor eladom a legtökéletesebb és leggyönyörűbb a képe, (ez a legszebb) de nem sajnáltam, mert annak a VT-125-nek ugrasztott volt az eleje, nem stílusunk az, aki meg megvásárolta az kifejezetten ilyen előlapút keresett.. Kapott egy jól működő VT-125E-t és a sajátjánál egy még élesebb, szebb színezettel rendelkező ugyanúgy 2 fejes, VT-110E fejet, fejmotorral bele, tényleg még gyönyörűbb volt szemmel láthatóan a képe, mint a saját fej, fejmotorjával.. Én pedig a miénkbe (VT-110E) szereztem egy másikból egy ugyanolyat..

T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 573

Nem elég kicserélni a fejet két magnó között, be kell állítani egy rakat dolgot.

 

Valószínűleg a Hitachi is licenszelte az amorpous videófejet. Mint ahogyan a G mechanikát is. 

Előzmény: Törölt nick (572)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 572

A Hitachi SVHS (VT-S80E) készülékre volt ráírva, hogy Amorphous Head..

 

Amúgy az egyik VT-110E ami hozzám került a fejdob jól el volt koptatva a szalag kopás csík vastagon volt rajta, még a fej fekete kis grafitja mögül is kikandikált a sárga színű valami, 2 fejes, az egyiken még meg volt a grafit jobban, a másikról jobban elkopott és kikandikált a sárga.. A kép viszont teljesen hibátlan tiszta és éles volt, nagyon színes.. Jó masszívra csinálták meg a fejet is..

 

Amúgy nem egyformák ezeknek a fejeknek a képminősége.. Egy pár Hitachi ami volt a kezem alatt abból a VT-110E és a VT-125E ugyanolyan 2 fejes, ránézésre ugyanaz a fej, fejmotor és kép panel. Viszont át cserélve így kompletten bizony látszott a különbség a képminőségben, ez hogyan lehetséges? Hiába 2 fejes mindkettő nem egyforma éles képet produkál, pedig a VT-125E-ben a fejdob nem volt elkoptatva, a VT-110E igen, mégis az szebb képet (élesebb, színesebb) produkált a VT-125E-be áthelyezve fejmotorostul, mint a sajátja. Ahogy láttam a kép panel sem mindegy, hiába ugyanaz az IC és 1 darab kondenzátor van rajta, át cserélve látszik, hogy van különbség a képminőségben..

 

Persze, dőlés meg ilyenek egyformák, azért volt -e 2 típus közt cserélhetősége.. Viszont csak nem egyformák, mert láthatóan más volt mindkettőnek a képminősége..

Előzmény: T_Pictures (570)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 571

Ha adsz egy email elérhetőséget, akkor beszélgethetünk, lesz pár napon belül egy eladó SVHS gépem.

Előzmény: Törölt nick (561)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 570

Van fenn a Vaterán egy Panasonic NV-FS200 25.000 forintért. SVHS. Meg egy JVC HR-D950EG. 10.000 forintért, VHS. Ha hosszútávú használatra tervezed, azt venném a helyedben.

 

Az FS200-at viszont csak személyes kipróbálás után, lehetőleg a fedél alá nézve, venném meg, mert azoknak a túlnyomó többsége kisebb stúdiókból kopott ki, erősen leharcolva. Vagyis leütés előtt tisztázni kell, hogy alaposan megvizsgálod, miután átveszed. Ismerem az eladót, korrekt fickó, bele megy. Van benne TBC, ami a színvonalasabb digizéshez elengedhetetlen.

 

Fifulasz: a jófene tudja, hogy pontosan mit értenek az Amorpous Pro fej alatt. Marketing blabla. A Panasonic készíti ezeket és a csúcs SVHS magnóiba rakja, illetve ezek vannak az átdobozolt Grundig, Baupnkt, Metz, stb német SVHS -ekben is. A lényeg, hogy speciális, nagyon nagy tisztaságú ezüst huzallal vannak megtekerve a fejek. A fejek semmiben sem térnek el a hagyományostól, dőlésszöget, résszélességet értve, mert az ugye szabvány kötött. 6-8000 üzemórát is kibírnak, VHS szalaggal, ami puhább, jóval többet. Gyakorlatilag egy ilyen fej nettó 68.000 forint a 7350-emben újonnan.

Előzmény: Törölt nick (561)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 569

A többi kérdésem 'költői', hátha valaki belekapaszkodik, aztán lehet tovább boncolni..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 568

Feltettem én is egy várandó kérdést?:

 

Mi az az Amorphous (Head), aki tudja vesse ide egy pár sorban.. (Head) fej, de mi az Amorphous? Elkoptathatatlan a tulajdonsága az biztos, de mit jelent az Amorphous?

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 567
Na ilyen készülékből szeretnék beszerezni vagy hármat.
Előzmény: Törölt nick (566)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 566
Lehet hogy rosszul lettem fel a kérdést? Melyik az a csúcs kategóriás Vhs magnó amiért még ma is érdemes kiadni komolyabb összeget? Olyan a mechanikaja hogy meg vagy 20-25 évig elketyeg és a maga idejében csúcs kategóriának számított?
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 565

Borsos áron lévő Blu-Ray felvevők csatlakozói is: RCA, Scart, HDMI, és MPEG4 Tuner már a korábbi szintén borsos áron kapható DVD felvevők analóg Tunerje helyett.. Még kártya foglalatot is behelyeztek a Blu-Ray készülékekbe, hogy az MPEG4 Tuner + a kártya fogja a tv adásokat. Csak milyen tv adásokat?? A Telekom vagy UPC kártyának adásait is fogta volna, mert állítólag nem, tehát a kábelszolgáltató általi + csatornákat nem lehetett volna, ehhez képest az ára a készülékeknek vastagon 100 meg 200 ezer felettiek voltak.. és azokat is elvitték.. (Földfelszíni adásokat tudja maximum set top box nélkül fogni azzal a foglalattal..), azért mert Blu-Ray lemezre rögzített azért lehetett ilyen drága az ára..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 564

Boltokban a Panasonic VHS árusításával ért véget az évente újabb és újabb VHS megjelenése. A használt piac olyan amilyen, vegyes és szedett vetett.. Kazetták, hol eltűnnek a boltok polcairól, hol feltűnnek, külföldről cégektől még rendelhetőek.. Műsor tartalom felvételre, háááát, az évről évre egyre kevesebb.. Tehát hogyan érti, hogy a 'VHS korszaknak sajnos vége'.. Mert a TV műsor tartalomnak is egyre inkább, ez látható volt az elmúlt évtizedekben.., tehát akkor a még pár éve javában árusított borsos áru DVD gépeknek is már vége, árusításilag mindenképpen, hogy aztán (mert megvásárolták), hogy amit megvettek mire és meddig tudják használni, az lehet, hogy terület függvénye?

 

Tényleg az üzleti meg egyéb dolgokon túl egy SD adásokkal tarkított Prizma, vagy Sorozat+ miért van a UPC Digital Gold kínálatában? Mit rontana például ezen adók minőségén ha az analóg kínálatba lett volna éveken át berakva?

 

Még Telekomtól el lehet képzelni, hogy lekapcsolja az analógot, csak pont Viktorpapa közszolgálat csatornáit hagyja meg, hogy mást se lehessen látni éjjel nappal..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 563

Hogyan érti, hogy "sajnos véget ért a VHS korszak"?? Eladásilag, azaz a boltokból eltűntek már teljesen?.. Használatilag?.. Lekapcsolja egyik szolgáltató az analógot és így a Tuner egysége használatlan, mint minden más felvevő készüléknek (tavaly még kereskedelemben árusított DVD felvevők is ilyen egységekkel rendelkeztek, tehát ugyanúgy akkor..), vagy úgy érti, hogy használtan már csak a vacak amit kapni lehet?

 

Amorphous, talán örökéletű, egy élethosszig, mert olyanra csinálták meg azokat.. Akkor azt az elvet köpték saját magukat szembe, mert akkor kell a Japánoknál lenni olyan készüléknek is, mellyel ezek továbbra is használhatók rendesen..

 

A szabadság, 'szabad használat' ha az analógot lekapcsolja egy cég, mert nekik gazdaságtalan, olyan eszköz viszont egyénileg kapható, hogy az ügyfél a saját lakásában továbbra is azt használja, ami neki megfelelő, tehát szabadon megválasztja, hogy a lakásában nem kell digitális vagy IPTV adás set top box, hanem egy olyan készülék, mellyel továbbra is egy kábelen az analóg adást a lakásban szétszórja..

 

Ilyen szintű korlátozásoktól mint amik manapság vannak, még maga Rákosi Mátyás is tanulhatna, ha létezne..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 562

.. és az Amorphous, hogy mit jelent, ha Ön tudja, leírná ide?.. Nem találtam meg, hogy mit jelent, mit takar a fej esetében, még a szónak a jelentését sem találtam meg..

Előzmény: T_Pictures (550)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 561
Olvasom hogy teszteltél 20 féle felső kategóriás VHS magnót. Melyik volt mondjuk az öt legjobb?? Szeretnék venni egy két felső kategóriás gépet meg el nem tűnnek, sajnos véget ért a VHS korszak.
Előzmény: T_Pictures (548)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 560

Egyik helyen láttam egy Hitachi lapos TV-t, hát nem voltam elájulva a képminőségétől.. Persze a Hitachi sem már az a Hitachi.. az eredeti az eredeti, hiába, nincs mese.. igazi eredetihez meg vissza kell utazni az időben, majdnemhogy egy fény évtizednyire.. Persze ma is mást jelent az eredeti.. Manapság ezek az eredetik..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 559

Ezeket a készülékeket nem ide tervezték, a Németek vásárolhattak meg gyártási jogokat (némelyekre) és kaptak alkatrészt és így némelyiken az van, hogy Made in W. Germany, ezeket a készülékeket máshova tervezték, más rendszerbe, más kultúrába.. (többségében Japánba) Valószínű, hogy pont szándékosan ilyenre tervezték és készítették, nem véletlen, hogy nem készült ezekből tömegszámmal iparcikk, a tankönyv leír egy nagy átlagot, (itt pont attól tértek el, a nagy átlagra ott voltak a tömeggyártók), viszont mindig vannak és voltak anomáliák, azaz az átlagostól eltérőek, vagyis mások.. Szerencsére nem 'összevissza' színezi, hanem még szebbé teszi a képet mint ami.. Lehet, hogy van akinek ez kifejezetten nem tetszik, annak nem kell ilyet vennie, (annak idején 1986-ban sem a szomszédnak lett megvásárolva ezen készülékünk, hanem magunknak..) nem tetszhet mindenkinek minden..

 

 

 

Amorphous jelentését valaki tudja, SVHS és a vele említett Amorphous, micsoda??

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 558

A kábelezése meg a belsejében olyan mint egy szivárvány, még azon is túl tesz, a szín majd minden skáláját felhasználták a színes kábelezésre, (mint egy szimbólum) mely a későbbiekben egyre egyszínűbb lett (kábelezés még maradt ilyen, viszont a sokszínű kábel helyett már gyakran használtak egyszínűt, kötegben).. Van egy stílusuk a Japánoknak, nem vitás.. ez nem csak ráírt meg egy része Japán, ez valódi Japán gyártmány.. Más kultúra.. más szokások és még sorolhatnám..

 

Amúgy a későbbi SVHS Hitachi-ra (VT-S80E) rá volt írva, hogy Amorphous Head. Tudja itt valaki, hogy mit jelent az Amorphous?

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 557

Az "óvódás kifestőkönyveket" pedig nem színeztem, - előre megrajzolt- , inkább megrajzoltam én a színezésre váró alakot..

 

1986-ban Nyugat Németben (az NSZK-ban) vásárolt Hitachi VT-110E-nek is ugyanilyen volt a színezete, mint a mostanában vásárolt ugyanilyen készülékemnek, mondhatni ezen nőttem fel, bezony ám..

 

Itt jutottam hozzá egy másik Hitachi VT-110E-hez tehát tényleg át lehetne keresztelni a fórum címét, de minek.. Most van kettő belőle, legalább a másik lakásba is jut egy ha ott is valamit fel kellene vennie ami érdekel..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 556

A többi törölt regisztráció is én voltam, ezt is törölni fogom, Önök vitatkozgassanak csak tovább Uraim, ezen a szakmai fórumon, én ebből kiszállok..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 555

A VT-420-as Hitachi videónak ha például lecsavarozzuk a fejet, azt csak szkóppal lehet visszaállítani, nem elég csak visszahelyezni és visszacsavarozni.. ugyanis nem lesz utána nézhető a képe.. Ezzel szemben a VT-110E-nek ha lecsavarozzuk a fejét és utána visszahelyezzük és visszacsavarozzuk, ugyanolyan marad mint a levétele előtt..

 

Nekem is volt egy Hitachi VT-S80E, SVHS, de már úgy került hozzám, hogy megpiszkálták, működni működött ugyan, viszont nem volt teljesen hibátlan, pedig fény korában (buhera) előtt nagyon jó kis gép lehetett, HI-FI minőségben.. Valószínű, hogy szakmabeli piszkálhatta meg, mert át volt hidalva a sérült IC-je, meg ott volt a hiba ahol meg volt piszkálva (Tuner korábbi áthangolása Kelleti normára).. Közben jól elszúrták a készüléket és aztán meg én bajlódjak vele..

 

az Úr megvásárolta a digitalizálót, hát jól tette, kíváncsi volt rá, hogy milyen a belseje, meg a minősége, hát megvette.. Ilyen..

Előzmény: T_Pictures (548)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 554

'Nem játszótér' - Hogy a Szomszédokból Kulka János szavával éljek erre a kijelentésre, 'pedig akartam hozni ugrókötelet'..

Előzmény: T_Pictures (549)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!