Keresés

Részletes keresés

imre 24 Creative Commons License 2014.03.19 0 0 403

sziasztok nagyon régi saba vr 6024-hez keresek fejdobot mert fekete fehér képet ad aki tud segitsen amugy elég erös képe van rosszab felvételnél is az baj nem erdeti feldob van bene csak át alakitot 79-es 16 kg-os készülék amugy müködik csak nem szines a képe mü anyag ebbe a készülékbe alig van

D-box2 Creative Commons License 2014.03.12 0 0 402

Kedves Fórumozók!

 

Az oldal amelyhez e téma tartozott megváltozott.

 

http://lazarbibi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=103

 

Elérhető itt is:

 

https://www.facebook.com/LazarbibiHonlapja?ref=hl

 

Kellemes böngészést!

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.17 0 0 401

Az már csak egy kis mellékesség, hogy addig, 2000.-ig ameddig elég volt csak az AM Mikro parabola antennát megvásárolni és jött rajta 20 - 24 adó a Szabadság_Hegyről jó minőségben, miután fizetőssé, hűségnyilatkozathoz kötötté és Set Top Boxossá tették fakóbb lett a képminőség, halkabb a hang, és a halkabb hang alatt búgott is kissé, tehát mindenképpen rosszabb lett és előfizetéses. A VHS-t és TV-t is lebutította (mármint a Tuner egységének önálló részét). Így felvenni is rosszabb minőségben lehetett mint korábban volt ugyanazzal az antennával.

 

Akkori magyarázat erre: "Igazságtalan az, hogy míg a városban a kábel szolgáltatásért panel lakásokban havonta díjat fizetnek (UPC analóg), addig egy Parabola Antenna tulajdonos nem fizet havonta semmit se a szolgáltatásért".

 

Erre, kódolás, Set Top Box (gyengítettebb minőségben), havi díjért, a "városban" a kábelesek továbbra is ugyanúgy fizettek mint addig, viszont jó minőségben egy kábelen keresztül jött nekik továbbra is minden tv állomás. Tényleg egy igazságos döntés született.  Fordítottak egyet a dolgon és megbüntették ezzel az addigi Parabolát használókat. És mivel nagyon sok helyen nem volt kábelszolgáltató általi TV, csak Parabolás lehetőség, jól ki lett b@szva velük, velünk.. Csak ez őket, a döntés hozókat egy csöppet sem zavarta.. Ugyanazért a díjért mint a kábelesek egy sokkal rosszabb feltételű televíziózás, ez amiről döntöttek..

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.17 0 0 400

Azért az nagy szó, hogy az említett Hitachi videó készülékeket 1986 környékén forgalmazták és több mint 25 év eltelte után is még mindig minden funkciója teljes körűen használható és alkalmas ugyanúgy mint amikor gyártották, arra a célra, TV műsorokra, azaz a Tuner egysége (behangolja és nagyon jó minőségben jeleníti meg az adott tv állomást), vagy a Scart csatlakozón keresztül digitális adások vételére, DVD átjátszására is alkalmas szintén kiváló minőségben megjelenítve. Amellett, hogy dívik az újfajta technológia is már egy évtizede, tehát nem történt elmaradás és lemaradás. Ha mondjuk ebben az évben minden funkcióját kikapcsolnák a szolgáltatók és az összes létező hazai és külföldi szolgáltató a televíziózásnak amire ezen készülékek alkalmasak, akkor is elmondható, hogy a gyártásukat követően 25 év elteltével még minden funkciója ugyanúgy használatra alkalmas volt, ahogy akkor amikor még fénykorát élte. Minden TV adás, állomás behozásával rajta.

 

Érdekesség, sokan szokták említeni, itt is, hogy ha egy set top box készüléken keresztül párhuzamosan szeretne nézni és felvenni valamit sehogyan sem lehetséges, mert azt lehet felvenni amit néz is, mert a Set Top Box egyszerre csak egy állomást tud megjeleníteni és ezt rögzíteni a videó magnó.  Nos, úgy 10-12 évvel ezelőtt még nem volt a boxokban merevlemez, hanem csak set top box funkciót láttak el, a keravillokban viszont még dívott rendesen a vhs videók kínálata. Nos, akkor elég volt csak Pest mellett lakni, Pest megyében, ahol kábel szolgáltató még nem volt kiépítve így többnyire Parabola Antennával lehetett megoldani a tévézést, amit ugye 2000-ben az AM mikro lekódolta és AntennaMikro néven előfizetéshez és Set Top Boxhoz kötötte. Nos akkor ez által már a még fénykorát élő VHS videó eléggé le lett butítva, mert párhuzamosan ugyanazt lehetett felvenni amit nézett az ember és ha egy lakásban több TV volt, mindegyikhez Set Top Box kellett. Csak akkor még annyi előny volt, hogy a Set Top Box adások mellett a 3 TV adás ingyenesen és szabadon fogható volt (m1, TV2, RTL KLUB) + a Set Top Box általi AntennaMikrós kb  25 TV állomás, amiben ez az említett 3 is benne volt, csak ezért nem kellett külön a Set Top Boxon odaváltani, hanem be lehetett programozni a 3 TV állomást külön külön és 4. csatornaként pedig a Set Top Boxot.

 

Aztán mindenhova bevezettek az országban legalább 1 szolgáltatót (Telekom, UPC, stb.) és újra behangolható lett a készülékek, VHS, TV Tuner egységén keresztül a készülék memóriájában tárolva az összes tv állomások.

 

Tehát volt már egy butítottabb korszaka a VHS-nek és a TV készülékeknek, a 2000.-es évtől amikor az addig ingyenesen a Parabola Antenna fejéből kijövő egy kábelen keresztül fogható összes TV adást (AM Mikrót) lekódolták és set top boxos 2 éves hűségnyilatkozatos előfizetéses szolgáltatássá tették. Megszűnt, hogy egy sima T elosztó segedelmével 1 AM Mikro parabola antennával ingyenesen több TV-n és VHS-en keresztül szabadon foghatóak legyenek a TV állomások. Ettől még a Videó ellátta a funkcióját, csak úgy ahogy ez lehetővé volt téve a szolgáltató által.

 

Törődtek akkor például azzal, hogy családi házban (leginkább oda kellett az AM Mikro) ahány TV mindegyikhez Set Top Box kell és így a Videóhoz is? Hiába került sok pénzbe a boltokban a már Hyper Tuner sávval ellátott VHS és TV készülékek, akkor sem lehetett Box nélkül Sima kábelen keresztül a készülékek Tuner egységével behangolni a TV állomásokat és ez így maradt aztán ameddig AM Mikro létezett.

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.02 0 0 399

Az UHD nagyméretű TV-hez szoba méret is kell, egy átlagos lakásban, (mondjuk panel lakásban) egy túlméretezett nagyságú képernyő elég ellentétes hatást képes kiváltani.

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.02 0 0 398

Viszont DVD lemezen nem lesz sosem csíkos a film, nem gyűri meg semmi sem, mint egy szalagot egy hibás, rossz készülék.

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.02 0 0 397

Még amikor karc sem volt a DVD lemezen egy hajszál sem, akkor is olvashatatlanná váltak rajta részek és nem minden esetben lehetett megoldani, hogy újra olvastatni lehessen. És ebben nem volt különbség márkától függetlenül szinte mindegyiknél előfordult már az életben.

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.02 0 0 396

A "tekerésnél" kényelmi szempontból nem volt gond, mivel nem kézzel kell tekerni, mint egy kézi mákdarálót, hanem megcsinálta a készülék saját maga, automatikusan, ha megnyomja az ember a csévélő gombot.  A DVD-nél már ezen a téren rosszabb  a helyzet, mert léptetve a képkockákat csévéli előre és vissza is és ha gyorsabbra van állítva, akkor már kontrollálatlan, hamar túlment a csévélni kívánt részen és aztán vissza kellett léptetni ahol a műsor folytatódott. A VHS-nél ilyen túlpörgetés, mivel nem léptetés formájában csinálja, hanem folytonosan, nem fordul elő. 2004.-ben azért nem rohantunk egyből a Magyarországi megjelenéskor DVD felvevőt vásárolni, nekem később lett egy ilyenem és valóban a tv műsor is akkorra már olyan tartalmakból állt amit jószerivel elég volt egyszer is megnézni, ha nem az is elhanyagolható volt és ismétlések is tarkították már rendesen a palettát, tehát nem igazán érte meg megvásárolni. A VHS felvételeim a későbbiekben sem mentek még tönkre és mivel nem álltak hegyekben a szobában, simán elfértek egy tv állvány alsó részében.

Edisons Creative Commons License 2014.02.02 0 0 395

Sziasztok!

Olvasgatom a  fórumot és látom sokaknak még milyen kincseik vannak otthon. De szerettem anno én ezt a korszakot, 2004-ben váltottam VHS-ről DVD-re, természetesen az újdonság varázsa megvolt, de ugyanazt az élményt nem tudta nyújtani mint a VHS. Azok az emlékek amik a videózáshoz kötnek tengernyi mozifilm, reklámok,klasszikus Disney rajzfilmek,eredeti szinkronok,Star Wars THX kiadás egy életérzés,stílus volt a videózás. A DVD-nek bár volt jó pár előnye a VHS-el szemben, de legtöbbször sajnos inkább csak szívtam vele, rengetegek klasszikus filmet direkt a DVD kiadás miatt újraszinkronizáltak,az "eredeti" VHS szinkronokat rendszerint kukázták. Sokszor a DVD sem azt a minőséget produkálta amit elvártam tőle(tehát DVD újra kiadások és eredeti közt is volt igen nívós különbség), a lemezen 1-2 db mélyebb karc és kuka filmnek. Ami nagy előnye volt a lényegesen jobb képminőség, az extrák amiket anno 1-2db VHS-re is ráraktak, valamint nem kellett előre tekernem a filmeket(ez volt a DVD legnagyobb előnye, mondjuk ez inkább kényelmi szempont). Igazság szerint a Blu-Rayel pedig úgy vagyok, hogy abszolút nem mozgat meg nem is érdekel, digitális korszakot élünk lassan már a BR-nél is jobb képminőséget tudunk otthon élvezni UHD képében. Igazság szerint értelmét nem látom, mire igazán elterjedni a formátum addigra meghal. És ha esetleg valakit érdekel nekem van elfekvő videomagnóm itthon, Aiwa márkájú, csak lejátszani tudja a filmeket felvenni sajnos nem tud. Régóta nem használtam valószínű tisztásra szorul, mert nagyon nehezen vagy egyáltalán nem akarja lejátszani a filmeket. Valamint van több, mint 60db eredeti VHS kazettám első tulajos, nem tékás és másolt filmek, mind eredeti+több mint 15db TV-ből felvett műsoros kazetta, ha esetleg valakit érdekel a dolog, dobjon meg egy e-mailel: dmd0138@gmail.com valamennyiért megválnék tőlük.

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.29 0 0 394

A készülék maga:

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140129/CIMG1466_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Privátban vagy itt, akit érdekel.

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.29 0 0 393

http://kepfeltoltes.hu/view/140105/CIMG1068_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140105/CIMG1064_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

Ilyen lejátszási képpel, akinek felkeltette az érdeklődését, privátban keressen. Kazettákat, DVD lejátszót és másik VHS videót adni mellé nem tudok.

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.28 0 0 392

A felvételének lejátszási képe pedig megtalálható lentebb, az a fotó, amelyik m3 tv-s felvétel - Szűcs Judit látható rajta. 1-2 oldallal korábban lett berakva, ebbe a témába..

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.28 0 0 391

--> Kimaradt:

 

----> Magasság: 9,3 cm

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.28 0 0 390

.. Itt is jelezheti, ha érdekli..

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.28 0 0 389

Privátban, ha valamely idetévedő fórumozó igényt tart rá.

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.28 0 0 388

Paraméterek:

 

---->  Hosszúság: 43,3 cm

 

----> Szélesség: 30 cm

 

----> Súly: 6,5 kg

 

----> Szín: Közép szürke

 

 

Csatlakozók:

 

----> RF (modul) be és kimenet (Koax)

 

----> 1 Euro Scart csatlakozó (be vagy kimenet)

 

----> RCA (be és kimenet) nincs rajta.

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.28 0 0 387

Amúgy aki ezt a fórumot olvassa és érdekli egy felújított, jól működő HITACHI VT-110E típusú 2 fejes videomagnó, a fórumon keresztül nekem privátban jelezze.

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.26 0 0 386

.. Ha nem, hát nem..

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.26 0 0 385

.. inkább a fekete-fehér van jobban kiemelve.. :-)

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.26 0 0 384

Jajjj, eltört a videómban a kazetta érzékelő műanyag, ahol a csavar lefogatja.. Most nem lehet lefogatni sehogyan sem.. A korábban Olaszból vásárolt Hitachi VT-110E. Anno is már egyszer sajnos eltört ez az alkatrész egy szállítási malőr következtében, - cserélve lett -, most újra elrepedt.. Beragasztom, mást nem tehetek már vele, hogy fixen rögzítve legyen, szerencsére nem mozgó alkatrész, elegem van, hogy már másodszor törik el..

 

Szívesen megnéztem volna az Úr videójának lejátszási vagy TV adás képét, nem baj, ha nem olyan színes, mint a Hitachi VT-110E-s.. Van olyan videó, aminek pont az a különlegessége, hogy halványabb, fakóbb és ettől RETRO-bb a képminősége..

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.24 0 0 383

.. és hasonló hülyeségek.. :-)

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.23 0 0 382

--> (color killer) :-)

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.22 0 0 381

Azt nem kértem, hogy tekerje fel a fotó miatt a tévéjén a színerősséget, a legoptimálisabb ha közepes (köztes értéken) hagyja és úgy fotózza, (ha túlságosan fel van véve a színzaj úgyis észrevehető) viszont ha nem szeretne egyáltalán fotót készíteni, azt is megértem. Köszöntem.

Előzmény: maczkohathy (379)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.22 0 0 380

Ha be tudja ilyen szín árnyalatokra állítani a tévéjét akkor hajrá, mindent bele, Önnél a medve, azért a színek ne folyjanak össze és szín zaj jelenségek se legyenek benne..

 

Ilyen a mi televíziónk által erősre állított szín rossz színzajos képminősége, ha lehet ne ilyet készítsen, hanem köztes (közép) értékre mindent a tévén és úgy a videó-nak a lejátszási vagy tv adás képét fotózva:

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140122/CIMG1454_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140122/CIMG1457_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

 

Előzmény: maczkohathy (379)
maczkohathy Creative Commons License 2014.01.22 0 0 379

Tisztelt Uram!

 

Napok óta töröm a fejem, mennyiben mérvadó egy Grundig Davio CRT képernyős, 51 cm-es, általam beállított színkeveréssel és fényerővel rendelkező TV-ről készült fénykép. Szerintem körülbelül olyasmi lehet, mintha lefényképeznék egy képeslapot a Louvre-ról és azt mondanám, tessék, ilyen a Louvre :-).

 

Ráadásul én az igen visszafogott színeket kedvelem a televíziós képernyőkön, kiugrik a szemem egy csiricsáré "mindent bele" beállítású tévé láttán.

 

üdvözlettel:

 

medve

Előzmény: Törölt nick (378)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.21 0 0 378

Lássuk az Úr Panasonic SVHS videójának a lejátszási vagy adás kép minőségét, milyet vetít ki egy Panasonic SVHS.

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.20 0 0 377

(Hájjjtáccccs) VT-110E képminősége..

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.20 0 0 376
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.20 0 0 375

Ha már valaminek az árát 'nagyon' leengedik, előtte volt miből a zsebüket a 'rendes áron' megtömni és itt nem csak VHS vagy egyéb eszközökön kell ezt érteni..

 

A lényeg, hogy a 'zseb' bizonyos körökben mindig tömve legyen és ezt valahogyan el kell érni..

 

Mindehhez veréb, meg ahogy egykori iskolai tanárom említette egyszer: "Az a sok barom.." - és ebben még mi is benne vagyunk, sajnos..

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.20 0 0 374

A fórum témájánál maradva: Majd akkor halnak ki a VHS videók, amikor a kereskedelem után (megtörtént), az internet segedelmével is kiszórják a megmaradt, megcsócsált, elhasznált, esetleg korábban el nem értékesítetteket is..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!