Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.13 0 0 312

Megnéztem a belinkelt Panasonic HS készülék fotóját, amit a neten találtam, nekem nem tetszett, boltban biztos, hogy annak idején sem választottam volna ezt. Egy Panasonic NV-HV51-es sokkal inkább és annak is éles és élénk a színe. Kis egyszerű, de nagyszerű készülék. Olyan extra funkciók, melyekkel némely gépek rendelkeznek sosem használtam, tehát nekem nem kellettek, most sem kellenének. Most már ha szalagon valami elfakulna, tönkre menne, vissza lehet vinni számítógépre és megfelelő szoftverekkel felújítani, kijavítani a hibákat és vissza archíválni szalagra. Plusz a számítógépen már minden Extra művelet elvégezhető, ehhez vannak ingyenes kis méretű szoftverek. A VHS (videóm) az legyen egy alap, viszont különleges és egyedi (műsorokat mintha kiszínezné, olyan színt ad neki), ami jelen esetemben a Hitachi VT-110E-s és ha még hozzáadom, hogy gyermekkori emlékem a készülék (ami már vissza nem jön az ember életében egyszer sem, gyermek csak egyszer lehet mindenki, egész életében), mindenképpen ez a megfelelő számomra, a Hitachi VT-110E, nem cserélném le semmilyen másra sem. Használom ameddig csak lehet és van mire, persze ha nem lenne akkor sem dobnám el. Ennek és még egy néhánynak a külseje is elég különleges és egyedi, elférne a lakásban akár bármely más holmi..

 

Az Ausztrál Expressz 1991. októberében ért véget és ezen év januárjában kezdték..

Előzmény: renee7 (305)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.13 0 0 311

A technológiában meg főleg manapság mi nem számít elavultnak?!

 

 

 

Amit az adott pillanatban kiadnak.

 

 

 

 

Addig és csakis addig újdonság, mert a következő hónapban már jön az újabb és még újabb és aztán tovább tovább, egy folyamat.. Lehet, hogy aztán majd lesz benne egy kis megtorpanás, amikor már elért vagy túl lőtt egy bizonyos célt..

Előzmény: renee7 (305)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 310

A DVD minőséggel például semmi bajom, előnye, hogy nincs benne csík (szalag gyűrődési csík). Eléggé azt adja vissza amit a tv lead, nem ront rajta. A lemezek már más helyzet, azok a nagy szivatás bő tárgyait képezik. Dolgozik vele az ember, felvesz valamit, aztán nézheti amint le sem tudja pár éven belül olvastatni róla az adatot, vagy csak részlegesen. Aztán vagy sikerül vissza políroztatni, vagy nem, ha nem akkor annak annyi.

.

 

Szín elkenődést én akkor tapasztaltam VHS-nél ha már agybafőbe másoltam és ezt még megfűszereztem az LP-vel.

 

 

Hitachi márkából nagyon különleges ahogy és amilyen mértékben színesen csillogóvá teszi a képet, nem kell hozzá felvenni sem, elég csak azon keresztül nézni a tv adást, látszik a nem kis különbség a tv-n, vagy ezen a készüléken keresztül nézve. Viszont hiába a márka, nem mindegyik Hitachi csinálta ezt, volt amelyiknek totál átlagos volt a képminősége. Úgy lehetett ez mint a Panasonic, nem mindegyik szériába tették bele ezt a különlegességet. Még azonos típusúakon belül is voltak eltérések, bár azon belül általában mind jó volt. PL: Panasonc NV-HV51-nek jobb a képminősége (élénk színek) mint ugyanezen a márkán belül az NV-HV50-nek (totál átlagos).

 

Meg aztán a különlegesség mellett nem elhanyagolható a kinézete sem a készüléknek, az sem hátrány ha különlegesebb és jobban néz ki a társainál. A Panasonicok ilyen téren kis különbséggel elégg egyformák, nagoyn egy rugóra készültek, persze akkor már javában ment a videó biznissz és gyártották a gépsoron rendesen őket.

 

 

Előzmény: renee7 (305)
renee7 Creative Commons License 2014.01.12 0 0 309

Tényleg, jól mondod, 91 őszén kezdtem a gimit, akkor adták. Rég volt.

Előzmény: Törölt nick (307)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 308

Kacsameséket elég sokszor ismételgette az MTV is, újabb részek, aztán megint elővett egy pár régit, heteken át, aztán megint újabb, mikor hogyan szerkesztették be a 9 év alatt a Walt Disney-t. Csak a filmsorozat részeivel nem csinálták ezt, mert ugye azok egybefüggőek voltak.. Csak az egész Disney blokkot minden héten úgy ahogy volt megismételte. Csak nem így mint most, hogy levetítik, aztán megint kezdik elölről az egészet, aztán újra és újra. látszott, hogy hetente megszerkesztették, hol betettek egy ismétlés Kacsameséket, ami már korábban ment, majd a következő héten már egy olyan része ment ami addig még nem (ilyen korszak is volt a 9 évben, amikor a Walt Disney-t az MTV vetítette).

 

 

Például a Hupikék Törpikékkel is így voltak. Újabb részek mindig szombat délutánonként, aztán következő héten megint egy újabb, ez így ment hónapokon át, aztán hopp, megint egy ismétlés, pár héten át újabb ismétlés korábbi évek részeiből kiszemezgetve, aztán megint újabb részek. Elsők közt néztem a TVR hétben, mert akkor még a címeket is leírták, hogy a következő héten új rész lesz -e vagy ismétlés? Akkor még mellé is írták, hogy (ism.) vagy ha ez nem volt ott akkor az újabb volt, dehát aki nyomon követte az úgyis tudta, hogy ismerős -e a rész címe vagy sem..

 

 

Manapság már ez is teljesen másképpen megy, olyan mintha fel lenne véve DVD lemezre az egész sorozat és elejétől a végig csak ismétlése megy. Ha véget ér, kezdik megint az elejétől és így tovább, mindennel..

 

 

Ha egy újabb sorozat kezdődik el, mondjuk a Story4-en, lehet arra számítani, hogy éveken át fog menni újra és újra.. Ilyen szempontból elég gépies lett a televíziózás, a korábbival szemben..

Előzmény: renee7 (306)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 307

Előbb ment 1 évvel, az első Walt Disney bemutatja vasárnapi blokkban. You Tube oldalon vannak belőle VHS felvételek.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=HcpDQ0dLgvw

 

 

'92.-ben már nyoma sem volt ennek a sorozatnak, nem is ismételték meg utána az elkövetkező 9 évben, ameddig az MTV Walt Disney-t vetített. Azt mondták akkor a közönségszolgálaton nekem, hogy ők már nem is vetíthetik ezt a sorozatot újra, mármint az Ausztrál Expresszt.. Lement vasárnaponként egyszer és azt az egész vasárnapi Disney-t úgy cakkumpakk eleinte csütörtönként délelőttönként ismételték mindig meg, majd át helyezték péntek kora délutánra az ismétlését, aztán hétfőn délelőtt lett belőle. Gondolom, hogy aki vasárnap nem ért rá az is megnézhesse. Meg addig sem kellett mást betenni helyette..

 

Akkoriban ez a ritmikus megismétlése egyetlen egyszer mindennek bevett dolog volt. A Klinika (NSZK filmsorozat), mert akkor még NSZK volt, tehát az újság is később is így nevezte meg, leadták keddenként este majd szerdán délelőtt megismételték azt a részt, kezdetben szombatonként ismételték meg a keddi részeket. Dallas is így ment, Péntek délelőtt és Péntek este és így már ki is merült az adás és ismétlés jog egyben. Később aztán mondták, hogy teljesen megváltoztak a sugárzási jogok, ilyen sosem volt, hogy 5 éven keresztül ennyiszer menjen például egy Dallas, mint most a story4-en, vagy ennyi ismétlése legyen mindennek. Egyszeri vetítés + mindennek 1 ismétlés és ez így volt évtizedekig, melyet rendszerint egyből ki is merítettek. Aztán mindig jöhettek az újabbak..

 

Visszatérve 1992.-ben már ment a Nehéz napok a Föld nevű bolygón, az utána lévőkre már nem nagyon emlékszem, talán Japán srác volt az azt követő sorozatban és így tovább..

 

A Nehéz Napokat az RTL KLUB jó 10 évvel az AE ismétlése után leadta, csak azt már újra szinkronizálva. Ilyenkor mi történik? Az AE-nek 1 kivételével megvolt a régi szinkronja, a Nehéz Napoknak meg nem? És a Balu Kapitánynak sem? Meg a Csipet Csapatnak sem? Ezek mind RTL megbízásból új szinkront kapott.

 

AZ MTVA archívumban a szinkronoknak is meg kellne lenni. Persze köztudott, hogy tűntek el anyagok, ez csak a mende monda, vagy például Ön szerint ezek a szinkronok is erre a sorsra jutottak? Szinte hihetetlen lenne, hogy másolat nem készült belőle..

 

 

Előzmény: renee7 (306)
renee7 Creative Commons License 2014.01.12 0 0 306

Én is szerettem az Ausztrál expresszt nézni, amikor először adták, 1992-ben. Jó sorozat volt.

Előzmény: Törölt nick (302)
renee7 Creative Commons License 2014.01.12 0 0 305

:)

 

Viszont, hogy ne térjünk el a topic témájától: Vateráztam egy nagyon szép és kifogástalan állapotú Panasonic NV-HS960 tipusú magnót. SVHS,SVHS-ET,VHS. Beépített DNR,TBC, vagyis digitális zajcsökkentővel és időalap korrektorral rendelkezik. Egyik magnó, az a pár tipus közül, amit nagyon érdemes levadászni , ha jó állapotú. Tökéletes válasz arra, hogy nem feltétlen kell elavultnak tekinteni a VHS, SVHS technikát, mert ilyen felszereltséggel bőven hozza egy DVD recorder képminőségét. Zajmentes kép, tökéletesen símák a nagyobb, homogén színfelületek is, az adással összekeverhető a részletdússág. A digitális jelfeldolgozás jóvoltából a színátmenetek sem folynak, kenődnek el. És sokkal megbízhatóbb egy DVD lemeznél.

Előzmény: Törölt nick (304)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 304

Igazava van, értelmetlen fennakadni ezeken és felesleges..

Előzmény: renee7 (301)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 303

Na, azért a "bakivadászokat" nem kell lebecsülni. Unalmas, erőltetett poénok mellett találnak egy élvezetesebbet.. Lehet, hogy a filmen elaludnának és akkor a pizza is mehetne a szemetesbe..

Előzmény: renee7 (301)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 302

Na a senkit azt kissé túlzásnak tartanám, főleg mindenkire világszerte kijelenteni, bár az igaz, hogy a színvonal zuhanásnak nincsenek korlátai, ez az elmúlt évtizedekre nagyon is igaz volt, televíziózás meg élharcos volt ebben (Mónika, Brig Brother, sorolhatni lehetne)..

 

Nem érdekük jobbat és így egyben költségesebbet készíteni ez igaz, mert ha ez is jó, akkor minek kell jobb.. Főleg  ahol sz@r van, ott veréb is akad, ez a közmondás manapság még inkább igaz, sokmindenre, a lényeg, hogy sokan nézzék és dőljön a lóvé..

 

Azzal a kivétellel, ha elsők akarunk lenni és egy újabb Oscart begyűjteni.. Akkor azért már elő kell rukkolni többel..

 

Ausztrál Expressz nem Oscar, ez azonban nem jeletni azt, hogy nézhetetlen, rossz volt..

Előzmény: renee7 (301)
renee7 Creative Commons License 2014.01.12 0 0 301

Gondolom azért nem figyelnek az ilyesmikre, mert egy-két "reggeltől estig otthon a monitor elött pizzát eszem és filmes bakikra vadászok" tipusú lúzeren kívül senkit nem érdekel ez. Meg aztán az Ausztrál expressz-t nem is kell úgy kezelni, mint egy Oscár esélyest a legjobb alakítás és vágás kategóriában. Értelmetlen ilyen dolgokon fennakadni.

Előzmény: Törölt nick (295)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.11 0 0 300

.. olyan intelligencs.. (nem intelligens) .. intelligencs..

Előzmény: Törölt nick (276)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.11 0 0 299

Ajjaj, úgy látszik homlokon csókolta Önt a múzsa..

Előzmény: Törölt nick (276)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.10 0 0 298

Azon az "Én a kém" Magyarországi forgatásán Eddie nagyon sokszor nem volt jelen, hanem csak a dublőre azaz a hasonmása. Állítólag a forgatáson sokat kínlódtak, mert az ál-Eddinek az ál-bajusza gyakran leesett.. Valóban amúgy ritka csapnivaló egy produkció, látni, hogy olyan mű az egész akciójelenet. Ki rendezte ezt? Nem akiből miniszter lett??

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.10 0 0 297

Azt leszámítva persze, ha egy két korábbi jelenetből kivágnak egyet egyet. Az animációk ennyire vackok? Ez őrület, lesül róluk, hogy mivel csinálták..

Előzmény: renee7 (290)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.10 0 0 296

Önnek mi a véleménye, elnézegetve Eddie Murphy 2001.-ben Magyarországon forgatott filmjében, amikor az autó robban, hogyan lehet ilyen sz@rul megcsinálni valamit, teljesen látszanak a mostani Amcsi filmeken, hogy számítógéppel animáltak. Persze olcsó, meg költséghatékony, kevesebb a munka vele, de nagyon sz@r. Annak idején olvastam, mert megírták, hogy például amikor egy egy tűz jelenet volt tényleg megépítettek mondjuk egy Istállót és felgyújtották a film kedvéért, vagy csináltak egy makettet és felnagyították amikor égett. Az auto felrobbanásokkal is ez volt a helyzet, még külön meg is említették cikkben, hogy milyen előkészületek kellettek, hogy senki se sérüljön meg. Éltehűbbek voltak, mint ezek a számítógéppel animált vackok, ezekkel nem tudnak ugyanolyan élethűt előállítani, hogy ne lehessen látni, hogy nagyon animált az egész?

Előzmény: renee7 (290)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.10 0 0 295

Az Ausztrál Expresszen belül maradva még: az utolsó részben ahol (Maggie Scott) zokog, hogy elvesztette Charles Weatherst, és Kate vígasztalja, majd közelről mutatják a síró nő arcát és sötétül el a képernyő, csakhogy előbb elkezdi visszahúzni a száját, az utolsó képkockánál a teljes elsötétülés előtt ez még látszik, nem tudom, hogy amikor annyi ellenörző szemen és kézen átmegy, ilyenekre nem ügyeltek, hogy így lett végül a végleges? Az első rtlk klubos vetítésben nagyon látszott, a másodikban, az ismétlésben már nem annyira, mintha onnan ez a képkocka már hiányozna, de mivel nekem fel volt véve az első vetítése, tudtam a videóval léptetni, kockáról kockára, persze csak az érdekesség kedvéért, mert nem kellett ahhoz megállítani, hogy észre lehessen venni. Ez egy filmes jó nagy baki volt. Persze a videó megosztó tele van ilyen bakikkal, magyarral is, ez akkor is meglepett, közelről mutatták a szereplőnek csak az arca látszott és ennyire nem ügyeltek, hogy mikor vágódjon át a jelenet.

Előzmény: Törölt nick (291)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.10 0 0 294

A pár másodperces képkocka bevágás még filmen belül is ismert, még a jelen említett Ausztrál Expresszben is vannak olyan jelenetek részen belül ahol egy pár másodperces képkocka kétszer lett bevágva, mert a későbbi jelenetbe is beleillett. Még szinkronnal is, már kissé unalmas volt, hogy annak idején amikor csecsemő született valamelyik szinkronizált sorozatban, mindig ugyanazzal a ritmussal ordított fel, ugyanaz a szinkron volt, Tövismadarakban, Dallas első felében ilyen jellegű részeiben, (abban a korszakban) gondolom átvitték azt a csecsemő hangot több más szinkronba, de egy és egyben ugyanazt. Elég illúzió romboló volt, azt meg kell hagyni. Ma már más technikával, forásokkal dolgoznak, gondolom több a rendelkezésre álló anyag is.

Előzmény: renee7 (290)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.10 0 0 293

Ráadásul ez a filmsorozat akkoriban az rtl klubon ment és nem is rtl klubos hírekben, hanem tv2-es tényekben volt ez bevágva egy ilyen jellegű tudósításba. A videó felvételen még így is látszik a végén a keletkezett hiba, pedig a videa homályosítja.

 

Azt, hogy milyen segédletet használnak fel egy tudósításhoz mondhatni műhelytitok. Manapság meg már az informatikai szoftverek nagy arányú elterjedésével és fejlődésével na meg az internettel bárhogyan meg lehet oldani.

Előzmény: renee7 (290)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.10 0 0 292

Akkoriban az internet még nem volt ennyire elterjedve, nem mostanában volt az biztos, bár pár éve még a minden évben aktuális Ausztráliai erdőtűzről való tudosításban még benne láttam, tavaly már nem.

 

 

Ennyi:

 

 

 

http://videa.hu/videok/film-animacio/jelenet-xrpsuc1NUC68x40A

 

 

 

 

A csík a kép közepén a végén látható, halványan, ha Otthoni VHS meggyűri ennél erősebben látszana.

Előzmény: renee7 (290)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.10 0 0 291

Ma már talán nincsen, ez nem mostanában volt, hanem vagy jó 10 évvel ezelőtt. Abból volt kivágva, meg tudtam nézni, mivel fel volt nekem véve a sorozat és megismertem a jelenetet. Nem snitteket vágtak abból csak 1 db-ot 5-10 másodperc közöttit, az előtte és utána lévő képkockák már más volt és azt követően már jöttek az Ausztráliai tűzoltókkal készült külföldi magyar alámondással készült pár másodperces interjú. Gondolom jobban ki kellett tölteni az anyagot és kéznél volt, ráadásul adva volt, mert az Ausztráliai erdők eléggé sajátosak, egyedik.

 

 

Előzmény: renee7 (290)
renee7 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 290

Ne haragudj, de amit az Ausztráliai erdőtüzes híradásokról írtál az képtelenség. Látom érdekel a videótechnika, illetve a műsorszórás, de laikus jellegűek az ismereteid.

 

Tessék: az alább linkelt oldalakról mindent megtudhatsz a témában. Akár a hírügynökségek hír, kép, információcseréjéről. Manapság ez már minden egy számítógépes rendszerből történik, amire előfizetnek a különféle hírgyártók. Semmi szükségük nincs arra, hogy az Ausztrál Expressz-ből vágjanak ki snitteket... :)

 

http://www.mediatechnika.hu/nyitolap.html

http://www.videopraktika.hu/

 

Előzmény: Törölt nick (284)
renee7 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 289

Olyan szinten nem létezik DVD mint hardver egy televíziónál, hogy számos esetben van foglalkoznak videó utómunka stúdiók olyan megrendelésekkel, hogy kisebb, kevésbé tehetős reklámozók, miután elkészítették a reklámfilmet, DVD-re de nem vihetik egyenesen a televízióba, mert csak Digital betacam-on fogadják be a reklámfilmeket a televíziók és akkor az említett utómunkastúdiókat keresik meg azzal, hogy a DVD-n lévő anyag kerüljön át Digit Betára. Ez minden esetben így van, akkor is, ha utána a reklámfilmet rögtön beküldik a kazettáról egy médiaszerverre és onnan játszák ki majd ténylegesen a programot.

 

Előzmény: renee7 (288)
renee7 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 288

Semmiféle műsort nem írnak ki DVD-re. A DVD egy játékszer, nincs helye professzionális, műsorszóró közegben. Egy filmet, sorozatot minden általában Beta SP, Digit Beta, formátumban terjesztenek, játszanak be, illetve számos műsort számítógépes médiaszerverről, fájlként.

Előzmény: Törölt nick (284)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 287

De mióta rájöttek, hogy milyen sz@r a DVD lemez, inkább számítógép vezérelt és merevelemezen, a mozi a jogokat megvásárolja, tehát neki teljesen mindegy milyen eszközön tárolja, illetve olyan szinten nem mindegy, hogy melyik éri jobban meg, de, hogy ember nem kell hozzá negyed annyi sem, mint a korábbi technológiákhoz az biztos. A PC program megoldja, vetítés közben nem történhet hiba, maximum az áramszünet, de a generátor és az újraindítás ezt is megoldja..

Előzmény: renee7 (282)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 286

Volt egyik Tanárom korábban mozigépész is volt, tehát tudott mesélni a témáról, hogy hogyan kellett megoldani, ha elszakadt a film a moziban vetítés közben a néző viszont ebből nem érzékelhetett semmit se.. A DVD-vel már könnyebb a helyzet, nem kell hozzá ügyeletes ember, ha megakad rögtön elindul, illetőleg párhuzamosan megy a biztonsági másolat vetítése is, a néző észre sem vesz semmit belőle, hogy milyen hiba történhetett vetítés közben, ha esetleg megállt a lemez..

Előzmény: renee7 (282)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 285

A DVD valóban kényelmi eszköz, számítógépes technikával vezérelve már nincs szükség, hogy minden adott filmet egy egy emberke elindítson a Televízióban. Ha pedig hiba keletkezik, az automatikus rendszer kijavítja és tovább megy a film. DVD-t be lehet állítani úgy, hogy véglelenített legyen a lejátszása, újra meg újra kezdődjön elölről..

 

 

Szalagot vissza kell csévélni, kifűzni, vissza.. Ahhoz ember kellett, ha valami adás hiba lépett fel..

 

 

 

Még 1991.-ben is a Magyar Televízióban ment olyan film (Jetson Család rajzfilmsorozat), ahol a rész közben egyszercsk megugrott a kép, vibrált egyet, még egy vastag csíkot is betett a felvételemben, mert vettem videóra, a hang is meg megakadt ekkor egy pillanatra, majd ment tovább, igen ám csak nem úgy mint addig, elcsúszott a hang a képtől. Akkor még olyan gépen mehetett ahol kölön ment a kép és alatta a hang egy külön szalagon. Az a rész így is ment le a felétől, ahol ez a gixer volt, elcsúszott hanggal. Úgy látszik a rajzfilmet nem követte senki sem, a műszakisok közül, nem vették észre, pedig elcsúszott akkor rendesen, nem csak kicsit.. Ahogy vége lett a rajzfilm résznek, a következő műsornak már nem volt semmi elcsúszási baja.

 

A DVD erre jó amit a TV-k csinálnak, évekig nyüstölni, rengeteget ismételgetni..

Előzmény: renee7 (282)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 284

Valószínűleg olyan műsort, filmet írnak ki a TV-k esetleg DVD lemezre aminek mondjuk megvan pár évig az ismétlés joga, ismétlik egy jó párszor, aztán amikor letelik mehet a süllyesztőbe. pl: Story4 mondjuk a Dallassal, évek óta újra meg úra adja. Olyan mintha mondjuk felvettem volna DVD lemezre az egészet és évek óta újra meg újra beraknám elölről a végéig mindet.. A sok lejátszástól nem gyűrődik meg sehol sem a szalag, évek múlva ha egyszer befejezik, ez is mehet.

 

Úgy jó 10 évvel ezelőtt az rtl klub megvásárolta a Disney-t és elkezdte hosszas idő után vetíteni az Ausztrál Expressz sorozatot. Abban volt egy rész, ami az erdőtűzről szólt, tüzes jelenetek az erdőben. Onnantól éveken át amikor nyaranként az Ausztráliai erdőtüzekről ment a tudósítás a kereskedelmi hírekben, abból a sorozatrészből vágtak ki kép jelenetet (ami az erdőt ábrázolja, szereplők nélkül pár másodpercig), (eléggé felismerhető jelenet, kamera közelítés, fák, tűz stb. mással nem összetéveszthető), valószínűleg szalagon lehetett nekik, mert csík került ebbe a pár másodpercbe bele (végigszaladt a képen) pedig amikor a sorozat teljes része ment az rtl klubon akkor még az nem volt ez benne, abban a képkockában. Gondolom, hogy ott állítgatták meg a gépet, meg vették ki a szalagot, hogy azt a pár másodpercet rá vághassák a hírek anyagára és meggyűrődhetett a szalag. Most pár éve amikor adta a Prizma TV újra ezt a sorozatot a csík ott volt benne, tehát benne maradt, úgy látszik így lett eltéve.

Előzmény: renee7 (282)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 283

Igen, a TV archívum akkora, hogy szinte képtelenség lehet mindet így megcsinálni, gondolom amik a lefontosabbak voltak és a legjobban tönkre mentek azokat felújították, majd digitális szalagra vissza másolták. Lehet, hogy a felújítás folyamatos, vannak emberkék akik állandóan csinálják, bár az egésznek ha mindet akarnák, sose érnének szinte a végére..

 

Azért néhány TV adónál fel lehetett az adás alatt fedezni DVD jellegű hiba jelenséget, például Helyi Pesti TV adóknál voltak olyan szakadozások, kockásodások, mint amikor a DVD lemez meghibásodik és meg megadkadozik a lejátszás, volt, hogy meg is állt a TV adás sugárzás, egy széteső kép formájában és órákig így állt (helyi adóknál főleg), de még nagyobbnál is láttam már ilyesmi jelenséget, csak ott hamarabb megoldották, hogy menjen az adás tovább.

 

Nem terjedt el az a forma, a költsége miatt, gondolom. Kodak szaküzletben mondták annak idején egyik ismerősömnek, hogy bizonyos szalagok sajnos nálunk azért nem terjedtek el, mert külföldön is elég drága, behozatal + haszonnal meg egyszerűen nem érte volna meg, annyit nem tudott volna a magyar eladó rátenni, hogy nagy számban még meg is vegyék. Ezért egy két kereskedő kivételével be sem hozták, maradt inkább külföldön sláger.. Hiába, Európa messze van.. mondhatnánk erre..

Előzmény: renee7 (282)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!