Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.24 0 0 197

.. a mechanikája ennek is nemrégen lett felújítva..

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.24 0 0 196

.. és még ezzel kapcsolatban az is érdekelne, hogy a 110-esnek a program gombokat elrejtő ajtajának záró műanyag része egy papírzsebkendő galacsinnal volt vissza csukva (beszorítva), hogy ki ne nyíljon, amikor elhoztam Öntől. Még ezt is érdekesség képpen megcsináltam, hogy úgy legyen mint ahogyan eredetileg volt, hogy vissza csukáskor be pattanjon a helyére és ott maradjon. Már Ön is így kapta, hogy kinyílt és nem lehetett vissza csukni ezt az ajtaját?..

 

Amúgy ezek mellett van egy Hitachi VT-S80E S-VHS videóm, működik, a Color része is. Ez érdekelné Önt, vagy már el van látva, nem kell több készülék, Hitachi sem? A távirányítója ugyanolyan mint a VT-530-asnak, csak még plusz gombok vannak rajta. Még a kézi könyve is megvan, eredeti és magyar is.. Elég megkímélt állapotú..

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.24 0 0 195

Az én korábbi 110-esemnek amúgy tönkrement a távirányítója, az ilyen formán pótolhatatlan, tehát ezzel, az Önével azt is kaptam. Még tényleg ha nem túl indiszkrét a kérédés az érdekelne, hogy vajon, persze ha tudja, szervizestől vásárolta annak idején ezt a 2 masinát?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.24 0 0 194

Egy s*ggfej volt gelkás hirdetése kapcsán kellett fél napot utazgatnunk oda vissza. Ön talán nem tudja kedves: A szocializmus éveiben a gelkának volt a legrosszabb híre: Mindent javítanak, - semmihez sem értenek.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 193

Mert ez a lejtős, meredek oldalos szervizes, ami nagyon hasonlít arra a helyre ahol mi is jártunk olyan mint a Nyitva a Beats motel.. Csak tessenek szépen gyanutlanul be sétálni rajta..

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 192

Ha nem túl indiszkrét az érdeklődésem, szervizestől vásárolta ezt a 2 magnót amit én elhoztam?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 191

Most is oda kerül, mármint a szekrénybe :-), csak most mind a kettő stabil és felújított mechanikailag. Áramkörileg meg nem kell, mert rendben vannak, kivéve ami a 110-essel történt, dehát az is megy rendesen, csak valahogy a képminősége ennek folytán nem igazán tetszik. Azért maradok inkább annál ami nekem volt 110-es.

 

De ebben nincsen semmi panasz, meg, hogy kár, hogy elhoztam. Nem volt kár, a VT-110-es szinte alig ment. totál újszerű a mechanikája. Ha minden kötél szakad jó lesz majd a másik 110-esembe, úgy cakkumpakk (kivéve talán a hangfejet, az abban a 110-esben amit elhoztam Öntől kicsit jobban zúg, mint az én másikomban), abban is elég jó ami mechanikája van. Egyelőre nem bolygatom, hagyom ahol van..

Előzmény: Törölt nick (182)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 190

Nincs ám annyit használva még 1 videó sem, mint amennyi szó van róla, dehát ha nincsen műsor a tévében akkor a szakik csinálnak a gépeinkkel..

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 189

Amúgy ahová mi is vittük, a meredek hegyoldalúshoz, nos ő pacsmagolós volt, csak nálunk piros festéket használt. Olyan dolgot pacsmagolt be a javított készülékünkben, ami előtte nem volt be festékelve és nem is csak egy helyen, jó erősen, vastagon. Ekkor került egy vastagabb csavar is a videónkba, nagyon hasonló mint ebben a VT-145-ben. Olyan jól megcsinálta, az a szervizes, hogy már azóta rég a kukában landolt volna, viszont inkább vissza adtuk neki, ajándékba.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 188

Az még egy érdekes dolog,  a VT-145-nél, hogy miért pacsmagolták be narancssárga festékkel egyes részeit? Az alsó burkolatának felfogató csavarjánál be volt a csavar pacsmagolva festékkel a tápnál és egy másik felfogató csavarnál. A többinél nem. Az egész készülék fedlapjánál ahol az 5 felfogató csavar mindegyike eltért egymástól, szintén az egyiket le festették.

 

A belsejében: Az ékszíjak is ujj méretszerűen mind be vannak narancssárga fetékkel pacsmagolva és még a szalag feszítő is. Sok Hitachi volt már nálam, én még ilyet nem láttam. Nem értem, hogy a jelölésen kívül mi az értelme? Mármint műszakilag. Még a tápnál lévő felfogató csavarnál, mondjuk, hogy szigetel, a mellette lévő másik bepacsmagolt csavarnál már még ez sem állná meg a helyét. Az ékszíjak ujjszerű narancssárga befestékezésnek meg aztán műszakilag egyáltalán nincs értelme. Ezzel nem lesz időtállóbb, vagy stabilabb. Ugyanez igaz a szalag feszítőre is.

 

A VT-110E-n nincs ilyen festéknyom sehol. Azon meg a mechanikán lévő 2 csavar feje volt teljesen szétgyilkolva. Nem belevaló csavarhúzóval próbálták ki csavarozni és az meglátszik, nem is kicsit. Ezeket mind cseréltem ugyanolyanra, mert korábbi bontottakból elraktam a csavarokat.

 

Szóval történtek érdekes tapasztalatok ezekben a hitachik-ban.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 187

De némely csavarok átcserélése olyanra amit már írtam, a VT-145-ön az valami iszonyat. Mind az 5 külső csavar különböző méretű, vastagságú az egyiknek még a színe is eltérő. Az alsó burkolatát felfogató 9 csavarból 3-4 olyan szinten eltér, amit már írtam, az egyik éppen, hogy nem ér az áramkörhöz és még hegyes is (facsavar) jellegű (már cserélve lettek). Működésileg ezeknek sincsen jelentősége. Csak a VT-110-esnél az IC-n lévő helyettesítő áramköri lapnak. Azt meg utána érdeklődtem, hogy biztosabban tudjam.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 186

Ez a kazetta fészek vezérlő szerkezetét védő műanyag fedlap. Ez nincs rajta a VT-145-ön. És még egy másik fém lemez is hiányzik, azt úgy néz ki, hogy azért szedték le, mert túlságosan kifeszítette ebben a szűk házban a kazetta fészket és a ház előlapjának falát a kazettafészek fogaskereke kazetta be és kivételkor túlságosan súrolta és hamar elkoptatta volna. Ezért leszedték, hogy ne feszítse az egészet. A kazetta fészek vezérlő egységét elrejtő (eltakaró) műanyag védő lapka viszont nem csinált volna semmi ilyen problémát, azt leszedték és nem rakták vissza. Nincs jelentősége működés szempontjából.

Előzmény: Törölt nick (183)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 185

Nem kazetta fedlap. A kazetta fészek oldalán lévő fogaskerekeknél, (maga a kazetta fészek vezérlő egységénél) van egy műanyag védő műanyag, ami ezt a részt befedi, hogy vezetékek ne érhessenek oda, nincs működésileg jelentősége, az nincsen rajta, a VT-145-ön.

Előzmény: Törölt nick (183)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 184

Ezt a kettőt amit kaptam csak valaki már mahinálta, nem kis jelei vannak sajnos. AZ IC-n lévő helyettesítő-kiegészítő áramköri lapkát meg valakitől megkérdeztem, mert nem értettem, s az megmondta, hogy miért van rajta. A csavarok meg önmagukért beszéltek, a tuner fényereje is fel volt tekerve és az áthangoló panel oda elhelyezve, amit fém pántokkal rögzítettek forrasztással a tuner fém lemezéhez. Az áthangoló panel nem része a készülének, mert ezeket nyugati normára tervezték, ha keletre is tervezték volna, akkor lett volna rajta BG/DK kapcsoló. Tehát ezeket már valaki utólag csinálta, nem a gyártója.

Előzmény: Törölt nick (180)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 183

Kazetta fedlap hiányzik?Ez lehetetlen!Az megvolt!

Előzmény: Törölt nick (181)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 182

Mielőtt hozzám kerültek-10 éve-másé volt.Nyilván az hangolta át 20 év alatt megtehette.Én megvettem-azt se tudom mennyiért-betettem,működött,aztán kivettem és betettem a szekrénybe.Ilyen egyszerű-nem kell túlbonyolitani!  :)

Előzmény: Törölt nick (179)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 181

A VT-145-nél még a kazetta fészeknél lévő védő fedlap is hiányzik. Működését nem befolyásolja, de nincs rajta. A VT-110E-nél pedig belül a mechanikán 2 csavar teljesen szét volt gyilkolva, mint amikor nem megfelelő méretű csillag csavarhúzóval próbálnak egy jó erősen befogatott csavart kicsavarni. Azokat ki is cseréltem ugyanolyan méretű, hibátlan csavarra. A VT-145-nél is az eltérő hosszú hegyeseket, egyforma normál méretűre cseréltem, volt gyári csavarom.

 

Előzmény: Törölt nick (178)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 180

De ami maradt 2,amikor odaadtam a másik 2-t,még nem tudtam,hogy az előző kettő szar.No nem szar,csak fekete-fehér.LCD kijelzős távkapcsoló,az 530-as háromfejes,a 660-as 4 fejes és vannak benne digitális funkciók!

Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 179

Ezt a kettőt is valainek át kellett hangolnia és meg is tette, biztos, hogy jól emlékszik? Benne van az áthangoló panel, az nem része a készüléknek, az külön lett bele helyezve, + az IC-n az átforrasztott helyettesítő áramkör. A VT-145-ben pedig a fedlapot felfogató 4 csavar + 1 a hátsó egyforma gyárilag. Viszont ebben mind az 5 teljesen különböző kettes csavarok helyett 4-6-osak vannak benne, egyik rövidebb másik vastagabb, és sokkal vastagabb mint amit oda terveztek.

 

Az alsó fém burkolatánál is, teljesen eltérőek az egymás mellett lévő csavarok, némelyik olyan hosszú, hogy éppen, hogy nem ér az áramkörhöz. Ezekről lerí, hogy nem gyáriak. Az egyik csavar még nem csak hosszú, hanem hegyes, mint egy facsavar.

Előzmény: Törölt nick (176)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 178

Mert már több videóm volt,mint amennyi kellett volna.Sok helyet foglalt és még most is sok van.Ráadásul az állásban a JVC-teletextes videom is tönkrement.Na annak van még rohadt jó LCD-s távirányitója!Bekapcsol,de a kijelző elhunyt.

Előzmény: Törölt nick (175)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 177

Tehát, hogy azt a kettőt nem 'csapta' hozzájuk,  és azokhoz jobban ragaszkodik, pedig nem is működnek, ezek közül csak a VT-110-esnek volt mechanikai hibája, ami a zavartalan használatban akadélyozta volna, a másiknak még ennyi baja sem, ezektől pedig teljesen ingyen is megszabadult volna? Ennek ha nem túl indiszkrét mi az oka?

Előzmény: Törölt nick (171)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 176

Dehogynem kellettek volna,csak amikor odaadtam,még nem tudtam azt,hogy ami marad,az rossz.    De nem vagyok kétségbe esve,mert fekete-fehérben tökéletesek.Sőt,mostmár,amelyik villódzik,igy az a rosszabb!. Amit elvitt,félreértett,azok nálam a 10 év alatt nem láttak szerelőt!Azért nem értem,mert azok is álltak-hogy azokban meg jó a color killer.Szerencséje van,de néha az is kell az életben!

Előzmény: Törölt nick (174)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 175

Ettől a 2 Hitachi videótól hogyhogy meg szeretett volna szabadulni, ha nem indiszkrét a kérdés?

Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 174

Minden csak veszteség, ami már használt. 2005 végén vásároltunk egy panasonic DVD felvevőt, 75 ezer volt az ára, 2010-ben már 15-20 ezerért hirdették használtan, a boltból kihozva a felére csökken egyből az ára, szokták mondani.

 

Ennek a ritka 25-30 éves készülékeknek inkább eszmei értékük van, nem gazdasági mérvadók, aki ilyet keres és ilyet szeretne annak lehet minden pénzt megér, másnak még ócskavasnak sem kellene. Volt olyan ismerősöm, aki még ezeknek a Hitachi vhs-eknek a fénykorában azt mondta, hogy neki ingyen nem kellene semmilyen videó sem, mert egy hülyeségnek tartotta. Boldog boldogtalan meg külföldről hozta, mikor nálunk kapható lett, itt vásárolta.

 

 

Ha meghagytam volna a tavasszal elhunyt VT-530-asomat, akkor megvásároltam volna Öntől és be helyeztem volna azt az áramkört ami az Önében elszállhatott (IC), mert az enyémben működött. Na, mindegy ez már akkor veszett fejsze nyele.

 

Nem bánta meg, hogy elpasszolta a 2 Hitachi készüléket? Főleg így, hogy nem megy az a kettő ami Önnél van? Vagy már egyáltalán nincsen kihasználva és nem is kellettek volna.

Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 173

Mi is egy hasonlóba vittük, lehet, hogy ugyanoda, az is Budán volt és jó lejtős, interneten találtuk, viszont rá illene, hogy elb@szta ezeket is, mert a miénket is totál vacakul csinálta meg és másnap jelezve, hogy mi nem működik rajta egyből magát kaserolta..

 

Nem bántam meg, hogy elhoztam Öntől, ilyenre ne is gondoljon. Köszönöm szépen, hogy megkaphattam.

 

Megcsináltam, mert ráérek, érdekelt, tök stabilak lettek, csak a VT-110-est szaki elszúrta, azért van amit leírtam.

Előzmény: Törölt nick (171)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 172

Pont írtam a levelet, mikor már eljött a válasz, hogy mennyibe kerültek anno.

 

Volt idén egy VT-530-ba jó áramköröm, mivel azonban a mechanikája hibás volt és nem lehetett kapni már másikat, megszabadultam tőle. Pedig az megoldotta volna ezt a Color problémát.

 

Biztos benne, hogy maga az állás idő áram nélkül tette tönkre mind a kettőt, szinte majdnem egyforma hibával? Mert szervizes mondott nekem olyat, hogy ha hosszabb időre nem használok egy készüléket húzzam ki a konnektroból, akkor nem lesz vele semmi gond.

Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 171

Ez volt a legszebb készülék-ma is szép és szép állapotban van-és Budán volt a hivatalos szerviz,egy jó meredek mellékutcában,de a neve nem jut az eszembe.De szerintem az már biztos nincs meg.

Előzmény: Törölt nick (169)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 170

Ha működne a Color Killer,akkor minek adnám el?Már mindenképpen-ha jó,ha rossz-csak nagy veszteséggel jövök ki a dologból.:)

Előzmény: Törölt nick (163)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 169

Kidobni azért nem, elfér, nagy a lakás, s ez meg nem foglal kis helyet, főleg, hogy stabilan működik, tehát bármikor be állíthatom a másik lakásban felvételre, mert ott van olyan tv adó amit itt nálunk nincs és elő szokott fordulni, hogy azon az adón adnak olyan sorit ami érdekel minket, csak most per pillanat nincs olyan műsor amiért el kellene a másik lakásba vinni és ott beállítani olyan adóra ami nálunk csak a legmagasabb csomaggal jönne..  Persze ott digi van, nálunk meg t-home. Ez drágább..

 

Arra még emlékszik, hogy mennyiért vette anno ujjonan őket és a VT-530-ast? És arra, hogy kinél volt szervizelve, áthangolva annak idején?

Előzmény: Törölt nick (167)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 168

Az 530-as nagyon drága volt,7000 schilling fölött volt az ára.Aki meg javitotta,az már lehúzta a rolót.Én fáztam rá a lagjobban,mert csak álltak és tönkrementek.Viszont a mechanika az tökéletes maradt!  :))) Sajnos ezt a veszteséget le kell nyelnem!

Előzmény: Törölt nick (164)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!