Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 129

Persze,főleg ott!fekete-fehérbe-szines és ismétlődik.Semmi baja nem volt!

Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 128

A műszaki ördög sokmindenkit és furcsa dolgokkal tud 'tréfálkozni', az mondjuk biztos. Az 530-as villódzik? A szín csinálja, a kép felső részén?

Előzmény: Törölt nick (126)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 127

A "villódzás" az mit jelent? A szín, a kép felső részén? Ez az 530-as lenne?

Előzmény: Törölt nick (124)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 126

Nem TE irtad,hanem ÉN! :)))

Még nem láttam olyan amcsi filmet,ahol a történetben a műsorforrás digitális.

Legújabb divat meg az,hogy a történetben hagyománys lemezjátszót hallgatnak.:)

Előzmény: Ati_66 (123)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 125

Furcsa kicsit, hogy mindegyik így "állásában" és ilyen szinten ment tönkre. Nem tartok attól, hogy ha áramtalanítva van a 2 készülék amit kaptam, egyszercsak majd ilyen szinten megpusztul az áramköre. Tavasszal fél napos áram ingadozás volt nálunk a nagy hálózatban, a hitachi 110-es videót kilökte az áram alól, vissza helyezve ment tovább rendesen, pedig akkor még a tv-nk is elszállt (táp egység), az ingadozás alatt a mikro sütő és a világítás sem működött rendesen a hitachi 110-es túlélte és még a többi gép is, pedig ez alatt a hálózati malőver alatt a panasonic videó zúgott mintha zárlatot kapott volna, a kazetta ami benne volt csak ment magától, ki sem adta, le sem lehetett kapcsolni, totál mintha elszállt volna az egész, a dvd író meg bekapcsolás után egyből lekapcsolt. Az áram szolgáltatás helyreállítása után ezek mind visszaálltak. A hitachi, főleg a 110-es ez alatt az ingadozás alatt is tudott felvenni rendesen, meg sem látszott a kép és hangminőségen, mialatt a többi készülékek időszakosan behaltak, az egyik tv meg teljesen, az vissza sem jött.

Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 124

A lakószobában voltak tárolva.Teljesen szobahőmérsékleten,még huzat sem érte-szekrényben.Kb 1 éve volt a rendszerbe betéve,semmi baja nem volt,használtam egy hónapig,aztán a Hitachik,semmi bajuk nem volt a szinnel.Kb. 1 hete betettem az egyik Hitachit,villódzik,jött a másik fekete fehér.Jött a JVC-a kijelzője azt hittem poros lett,még egy kazettával működött a lejátszás,aztán eltűnt minden Kész,kampec.Ami a röhej,mechanikusan tökéletesek,igaz,felújittattam.Van egy Sanyom,az tökéletes,na meg ez a JVC S-VHS-ez-lekopogom-:)))  kiváló.Aztán van még egy Panasonic S-VHS,az is jól működik.Szerintem annak a kuplungját szarul tervezték meg.A Hitachi 530-at sajnálom,azt Bécsből hoztam,a 660-asban meg digitális funkciók vannak!

Előzmény: Törölt nick (121)
Ati_66 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 123

Nem is írtam, hogy nincs az USA filmekben VHS :-)

Csak úgy emlékszem, több filmben is előfordult, hogy a 8mm-es kamera kazettát asztali lejátszóba nyomták be a TV alatt, európai filmből ilyenre nem emlékszem, de nyilván ez nem jelent semmit a tényleges piaci részarány illetően, arról meg nincs infóm.

 

Nekem is van egy Video8-as kamerám, az asztali lejátszóval csak szemeztem, de túl drága volt használtan is.

 

A Video8 rendszer volt az alap és a tovább fejlesztett jobb képminőségű sztereó változata a HI8. Kamerában gyakoribbak itthon, mint asztali eszközökben. A rendszer tovább fejlesztett változata volt azonos kazetta mérettel, lefelé lejátszási kompatibilis megoldással a Digital8 rendszer.

Ezt túrta ki a piacról a kisebb kamera gyártását lehetővé tevő miniDV rendszer. Egy ideig a Sony mindkettőt forgalmazta azt hiszem.

 

Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 122

Sajnos a 2 hitachi-nak el volt kissé tolva a fényerősség magasabb irányba, általában gyárilag közép állásban van, ezeknél főleg a VT-145-nél még jobban eltért ettől az értéktől, a tv-n keresztül is látszott, hogy kissé erősebb a fényereje, mint kellene, vagy mint a televízió összes állomása ami szintén köztesre van beállítva. Ez a fényerősség magasabb állása a tuner egységet érintette az azon keresztül bejövő tv adást és kimenő koax videó jelet.

Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 121

Biztos, hogy állásában ment tönkre? Mert én még ilyennel nem találoztam, pedig volt már egy néhány készülék a kezem alatt az elmúlt 20 évet beleszámítva. A gép általában 'örül', ha nincsen áram alatt, meg főleg használva. Nagyon hideg, vagy nagyon meleg (hőtől, naptól, fagytól) azért óvjuk, ezek tudnak kárt tenni, állásában is.

Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 120

Pl    ha két műsor ütközik,az egyiket fel kell venni.Ami a minőséget illeti,a VHS-t is meg lehet úgy oldani,hogy a szint és a világosságot külön vigyük.Persze teljes bekötésű scart kábellel.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 119

Nemrég irtam,hogy két videom is tönkrement az állásba-color killer-most tettem be egy JVC-t a rendszerbe,annak is az elektronikája az állásban tönkrement.Nincs kijelző,úgyhogy kampec.Ráadásul teletextes volt Sebaj,van másik!  :)))

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 118

A jobb filmek nagyjából este 9-10 után vannak,egészen jó filmeket lehet elcsipni.Nagyon sok ilyen filmem van-amig volt Eurosportom-levették idén-hegyi futamokat vettem fel,engem ez érdekel.Pazar Tour De France-os,Giro-Vueltás felvételeim vannak.Vagy olyan politikai műsor,amit későn adnak.Ezt megnézem és letörlöm.De alapvetően igazad van,ezért nem álltam át a digitálisra.Ha nincs semmi,ami érdekel,valóban nem kell.Vannak nagyszerű tematikus csatornákról felvett történelmi műsorok,ez is nagyon érdekel.Nekem a VHS megfelel,30 éves alámondásos filmjeim minősége semmit sem romlott.Nem tudom,mi lesz a 30 éves DVD-kkel.A blue ray kifulladt,dvd lecsengett.Zenében gyári CD-t már alig vesznek,más világ ez.

Előzmény: Törölt nick (116)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 117

Időről időre találni olyat amire én is beállítom, de komolyan érdekelne, hogy úgyis ebben a témában aktuális, hogy még nem haltak ki, lehet velük felvenni bármely korlátozás nélkül, bármely tv állomásról, de például mit?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 116

Legfeljebb felhasználták, hogy a filmben még rejtélyesebb legyen, hogy vajon mit rejt az a bizonyos kazetta? Ez az Amerikai filmes politika.. minnél eladhatóbb annál jobb és ha ilyen korabeli kellékeket is beépítenek és ettől még változatosabb, különlegesebb, rejtélyesebb, abból meg miért ne profitáljanak?! VHS témában érdeklne, hogy akik itt még használnak, (mindegy az érdeklődésem szempontjából, hogy milyen felvevő formátumot) mit tudnak még konkrétan felvenni ebből a nap mint nap egy kaptafára épülő médiából? Melyik tv állomásról, milyen jellegű műsorokat?

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 115

Még manapság is látni olyan amerikai filmeket,amelyeket nem régen készitettek,hogy VHS-kazettákat tesznek be valamit megnézni,amit a kazetta rejt.Azt hiszem,volt valami Hi-8 szabvány,de a profi gépek U-matic szabvány szerintiek     voltak.  De valóban,volt video8 rendszer is.:))

Előzmény: Ati_66 (114)
Ati_66 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 114

A VHS előtt, mellett volt néhány mágnes szalagos kép és hang rögzítő szabvány. Ezek közül a többség stúdió minőségre törkedett így nem is terjedhett el házi használatra.

A VHS mellett a Video8 rendszernek voltak házi használatra szánt eszközei nagyobb választékban. Úgy emlékszem műszaki paramétereit tekintve jobb volt mint a VHS, de ezt a minőségi extrát a készülékek igyekeztek kihasználni ezért nem voltak olcsók, nálunk pl csak elvétve találkozni Video8 rendszrű asztali készülékekkel, de régebbi, 90-es években játszódó USA filmeken lehet gyakran látni, hogy ott az asztali készülékekhez 8mm-es kazettát is használtak.  

Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 113

Tovább menve a témához kapcsolódva a gondolatfejtésemen, én úgy hallottam, mert akkor még nem éltem, hogy a VHS elődje a Betamax volt és állítólag jobb volt, mint a VHS mégse az nyerte meg a tendert és nem a Betamax, hanem a VHS terjedt el, majdhogyem több mint 30 éven át. Tovább megyek, az informatikához kapcsolódva: a Novell NetWare milyen egy jó és elterjedt, hálózati operációs rendszer volt (én a 3.11-et jobban kedveltem, mint a 4.11-et, mely a nagy adatbázis felépítésével (NDS), az internet egyik elő hírnöke volt). Még NetScape navigátort is kidolgozott böngészésre, a Microsoft mégis mindent felülírt, nem véletlen lett az atyja mostmár alacsonyabbra csúszva ugyan, de  a világ második leggazdagabb embere. Gyakorlatilag le utánozta a Novellt, nem volt elég mint Cliens Windows megjelenni, ő már Windows Servert is akart és kezdett el gyártani és a Novell elemeit helyezte át, látványos, grafikus formában (grafikát kedvelőkre hatva, akiknek még az is számított, hogy egy felhasználó merevlemez területének kvótáját grafikus elmekre kattintgatva adja meg.) Így már nem csak a kliens gépek lettek Windowsosok (Microsoftosok), hanem a szerverek is. A CD megjelenésével és egy GHOST program segítségével már a rendszergazda szerepe és feladata is tovább csökkent, sulimban a tanárnak felírt egy ilyet, rá tömörítve a kliens gépek Windows rendszerét, így ha bármelyik tanuló elk@rta, nem kellett semmi mást sem csinálni, mint behelyezni ezt a lemezt és a GHOST program 10 perc alatt ráküldte az összetömörített rendszert. Ezt meg még a tanár is meg tudta tanítás alatt is csinálni. A gépekbe meg már nagyobb méretű Winchhesterek kerültek, így a még meglévő Novell Server szerepe is egyre tovább csökkent, már fő funkciója az Internet elosztására korlátozódott. Aztán persze kitalálták, hogy erre jó a Windows Server is, minek egyáltalán a Novell. Ma meg már minden az internetre épül, mint ahogy említettem, külön Internet alkalmazások és erre készülékek léteznek, a fő funkciót az internet látja el. Teljesen átrendeződött minden (megváltozott a világ), akik korábban jól jártak, vagy nem jártak olyan rosszul, nem biztos, hogy ezt mostanság is elmondhatják. Viszont vannak akik még joban mint korábban és érdekük ez, profitálnak a dologból. Beolvad sokminden a másikba, ezáltal az ami beolvadt gyakorlatilag kilőve. Novellt is felvásárolták, már az sem létezik, a televíziózást, videózást is beszippantotta az informatika,  majd az internet. Kíváncsi lettem volna egy olyan világra ha pont az ellenkezője maradt volna fenn. Amik megszűntek és beolvadtak, pont fordítva lett volna. A Novellbe például ha be szerettünk volna lépni a jelszót írtuk ugyan, viszont még csillagot sem tett karakternek, csak a kurzor villogot, de nem is ment arrébb sem, mintha nem is írnánk. Tanárom akkor azt mondta, hogy ez is védelem, ez jobb, mint amelyik csillagot ír azért, hogy még azt se lehessen látni, hogy hány karakteres a jelszavunk. Manapság az email postafiókoknál szinte mindegyiknél csillagoz, amikor beírjuk a jelszót. Novell elhíresült volt, hogy sokkal jobb az adatvédelme mint más sorstársainál. Ezek ey kis kitérők a témánál maradva vázolják, hogy mennyi mindenre igaz az alábbi állítás és az, hogy milyen formában történik meg az.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.19 0 0 112

A szalagok pedig akár el is tűnhetnek a boltokból, mert aki akart már beszerzett korábban belőlük és használta és egy jó, stabil, karbantartott: (10 évente nyomó görgő, ékszíj csere), elnyűhetetlenek azok a kazetták amiket annak idején megvásároltak. Ezzel szemben, ha a DVD lemezek tűnnek el, arra már ez nem lenne elmondható. Az újraírható lemezek újra felvétele korlátozva volt, 8 - 10 törlés (formattálás) után már használhatatlanná vált, nem tudta 100 %-osan leolvasni az adatot. Az egyszer írható pedig, benne van a nevében, csak egyszer volt írható.

 

Aki mondjuk nem gyűjtött hosszabb sorozatot, filmeket, hanem csak néhányat és többnyire felvenni - törölni használta a kazikat, nos az ilyennek ha volt mondjuk 50 kazettája, mondhatni, hogy egy életre kiszolgálta.

 

Az más kérdés, hogy aki manapság egyre kevesebb, szinte alig van tartalmas, lebilincselő és változatos műsor tartalom, ezt a hasonó kategóriát a hírek, a bulvár  és a politika tölti be egyre jobban. Kivételek persze azért ma is akadnak, csak nem túl gyakran.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 111

Váltani kell, (váltó áram), ha mondjuk szakik meg szeretnének élni és nem is rosszul. Nem lepődnék meg, ha mivel minden a reklámra épül, reklám cégek keresnék meg például őket is, hogy ajánlják, tegyék le voksukat az 'új divat' mellett, melyet megkövetel a  mindenkori aktuális piac.  És még vannak ennek elő hírnökei is és fő hívei is, mint ahogy mindenre elszánt, lelkes, mániákusan fanatikus informatikus hívek és rajongók is, mert ugye manapság "aki nincsen rajta a közösségi hálón az nem is létezik", az ember agya helyén is milyen jó lenne ha főleg internetet vezérlő mikro processzor működne, érdek érdek és érdek.., akik tudnak belőle profitálni és mindig aktuálisan mindent kihasználni..

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 110

Az érdekes, hogy 5 éve válság van úgy a világban, ez a 'fejlődés' viszont valahogy nem lassult vagy állt meg, sőt, nyomul a nyomorultja...

 

Nézegettem egy ügyfélszolgálaton várakozva az ott elhelyezett lapos és 3ds tévét, a tűéles, hajat megszámlálható kép minőségével és aztán arrébb fordítottam a fejemet és magát a környezetet néztem. Azt nem látom ilyen élesnek?? Ez mióta ad 'valósághű' képet? Én nem ilyen színeket és élességet látok ha a szobában körülnézek, vagy kimegyek az utcára. Pedig nem látok homályosan.. Arról már nem is beszélve, hogy 5 pec lapos és 3d-s nézése után éreztem, hogy fárasztja nagyon a szememet és az agyamat. A 3d-s tévénél még zavart is a szemüveg keret, főleg ha másfél órán át abban kellene néznem. Kontakt lencsét meg még ha kitalálnak a szemöüveg helyett biztosan nem helyeznék be -e miatt..

 

Vizionális baromságok.. és jót lehet belőle kaszálni.. erről szól nem másról.. és annyi 'érdekes' ember van.. akik minden pénzt megadnak egy focimeccsért, főleg ha még azt full hd 3D-ben is bámulhatja.. Engem már a foci meccs hangjától is kiver a víz.. de akik ezt csinálják és benne játszanak meg tudnak élni belőle, hogy finoman fogalmazzak és még egy jót sportoltak..

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 109

Az internet ma már egy iparág. Amikor én az informatikát tanultam, sok ideig, még nem az internettel volt egyenlő az a szakma. Ma már az internet is beszippantja a 'hagyományos' informatikát. A híradó is közli szinte minden riport után, hogy további híreinket elolvashatja a www. ..... . És aki nem használ internetet? Az gondolom elégedjen meg amit a hírekben beolvastak. majd eljön az idő, hogy ha ki akarod zárni vagy minimálisra csökkenteni az informatikát az életedből már a wc-t sem fogod tudni használni. Nem véletlen, hogy a net előre törésével és a net függés maximálisra történő törekvéseivel és kihasználásával megjelentek a táblagépek, a telefonokba is beépítve, a laptopok mellett net book-ok jelentek meg és még a blu-ray ba is be helyezték a LAN slotot is. Ma olyan messze elkerülném ezt a szakmát, amennyire lehet, csak a 'szakma' nem tud már elkerülni minket. Társadalom szinten iszonyatos mértékben jelen van, kivonni magadat szinte lehetetlen, de azért ha ma kellene szakmát választani, szakmai szinten elkerülném, mert már régóta nem arról szól, mint amiről amikor én tanultam. Persze a 'világ' is akkorát változott a legkisebb morzsa szeletekig lebontva, minden megváltozott (mármint az emberek alkotta dolgok és maguk az emberek) (a természet legefeljebb hozzá durvul) és, hogy jó vagy rossz irányba? Mindig vannak akik mindebből minden körülmények között profitálnak..

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 108

A legújabb 'divat', meg a lapos tévékben lévő DVB-T, DVDB-C stb. Tuner, ez mind oké, csak kifelé is lehet vinni ebből az adást? Egy Videó rögzítóbe mondjuk?? Vagy az a cél, hogy kézzel fogható adat rögzítődre már ne tudjad felvenni az egyre csodálatosabb tv műsort? Mert ezzel nem csak a dvd-vel mennek szembe, hanem a mostanság fejlesztett Blu-Ray felvevőkkel is, vagy aki felvenni akar saját adathordozóra vásároljon azt hetven, nyolcvan valahány ezerérét blu-ray formájában? Abban benne van a DVDB tuner, internet bemenet, hdmi, (esetleg még kártya olvasó slot is, amihez a kártyát a szolgáltató adja?) és még Scart vagy RCA is, amivel ha akarja át lőheti mondjuk egy vhs-re, és a blu-ray gépet mint tunerként használja? Nem kell hozzá a szolgáltatótól a box? Mert a blu-ray is lemez, tulajdonképpen kicsit más technológia, csak nem egyesével szállnak el az adatok a lemezről, hanem kötegelve? Még ha 3 doboz is át 'kötözgetve' lenne már csak megoldás elhelyezném a másik kis szobában őket, egy kis szekrényen, mint egy router szoba, a lényeg, hogy a végeredmény, az utolsó kivezetés a Hitachiba menjen be a tv adás, ami mondjuk egyre lefelé megy, tehát még a boxban lévő csatornákon sem látok olyanokat amiért érdemes lenne azt megrendelnem. Ismétlés, ismétlések hátán, persze az ismétléssel kitöltik a műsor időt, könnyebb így, mert amúgy oda is új műsort kellene szerkeszteni és nem ismételni, ennyit. Persze ma is van amit ha elszalasztok, leshetem, hogy hol az ismétlés, dehát ez már a műsor politika.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 107

Az írott dvd-kel nekem volt sajnos bajom. Volt olyan lemezem amit 8 év után is simán olvasott, viszont volt olyan ami fél év múlva majnemhogy halott volt. Pedig felírás után ellenőriztem és akkor még mindent le lehetett róla szedni. Karcos nem lett a fél év állásidőben mégis egyszer csak több lemez is olvashatatlanná vált és nem csak 1 meghajtóban, fájlokat látta csak bizonyos százalékoknál már megadkadt a lejátszása, vagy átmásolása. Legyen ez tdk, verbatim vagy bármelyik márka. Talán még a maxellel volt a kevesebb bajom az egész közül.

 

A gyári, nyomott dvd-kel meg az a helyzet, hogy amit a kiadó megcsinál ahhoz vagyunk kötve. Amelyik szinkront alá teszi az van. Ha kiadja egy sorozatnak a felét és abbahagyja, (nálunk ezt csinálták sorozatban), akkor ennyi volt, nézhettük a felét aztán annyi. Amúgy gyári lemez is halt már be, pedig csak állt a szekrényben a dobozában, karcos sem lett mégis egy nagy fájl olvashatatlanná vált a 76%-ánál.

 

Aztán vagy sikerül fel polírozni vagy nem, volt amit sikerült úgy megmentenem, de volt amit már sehogy sem.

 

A szalagokra csak a rossz videók a veszélyesek. Karbantartott, felújított, stabil üzemelésű, szalagkímélő videóban valóban elnyűhetetlen egy vhs kazetta és akárhányszor törölhető, nincsen kvóta.

 

Merevlemezes DVD írót meg azért nem vettem, mert egyrész túl drága volt, azért már 160 GB merevlemezt helyeztek el benne. Másrészt, arról nem tudom a fájlokat a számítógépre másolni, ugyanis a felvétel után még szerkeszteni kell, reklámokat kilőni, véget vágni (magyar hangok) rendszeresen le van szedve. Persze van a merevlemezesekben program ami szerkeszt is, csak akkor még be kell oda vinnem a sorozat végeket (magyar hangok) és amennyiből ez a művelet megvan már meg is csináltam a számítógépen. Arról meg még nem is beszélve, hogy AVI-ra alakítva még a jó minőség megmarad és lemezre is több fér el, szisztematikus tetszés szerinti séma szerint. Aztán, hogy a DVD lemezen meddig marad meg munkánk gyümölcse, azt már írtam, hogy attól függ. Előre sajnos nem látható, mikor kibontom az üres lemezt. Az asztali DVD író a PC alaplap (számítógép) egy szelete tulajdonképpen.

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 106

Köszönöm. Ahogy látom, tapasztaltam, megéltem dolgokat azt írtam le ezen téma vonatkozásában. A felvétel?, na az még jó ha van mire használni. Ugyanis a nagy információ, informatika robbanásnak első kihasználója a média lett. Nem televízió, hanem média. Percről percre beszámolhattak sok mindenről, megindult a hír hajhászás, egymást érték, érik ma is a hír és riport műsorok, egyik a másikat túl akarva szárnyalni beszámolók (információk) tekintetében. Így a kereskedelmi tévék megjelenésével ez erősödött, a hagyományos műsorok (szórakoztató, film és sorozatok) egyre hígultak. A kilencvenes évek végén egy tv2-es vasárnapi műsor már arról szólt,hogy Hercules meg XENA majd a hatás vadász Napló meg hasonló fantáziadús családinak éppen nem nevezett blődségek és nézhetetlen baromságok árasztották el a televíziót át szoktatva és nevelve a jónépnek az agyát erre. Tehát elmondhatom, hogy egy egy régebbi meg néhány nekem jobb jellegű újabb műsort leszámítva az elmúlt 10- 13 évben a videó magnó a régi funkcióját totálisan elvesztette nálam, így kezdett porfogóvá válni. Azért 1 - 1 műsor még néha akad és érdekes dolog más jellegű készülékkel felvenni és nézni, mint egy Pen drive vagy DVD - amiken már olyan  nagy szerelhetőség matatgatás nincsen. Úgyhogy nálam nem a DVD felveő megjelenésével kezdett kikopni a videózás, hanem már sok sok évvel korábban, a televízió, (bocsánat: média)  egyre gyatrább mivolta következtében. 2001.-ben vásárolt Panasonic Superdrive videómagnómról az utána elkövetkező 5- 8 évben már többet töröltem le a port róla, mint egy kazettát vele.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 105

Grat,tetszettek a hsz.-eid,mind a kettő.Nekem van két S-VHS videomagnóm,a kép minősége főleg S-VHS kazettára fenomenális.A készülékeket pedig arra használom,amire tervezték-éjjeli műsorok felvételére.Akkor nézem meg,amikor akarom.Na meg,hogy visszanézzem akár 30 éves kazettáimat.Azok-mivel másolgattuk őket,nem kifogástalanok,alámondásosak,de a minőségük semmit nem romlott.Talán ez majd nem lesz elmondható 30 éves akár gyári,akár irott DVD-kről.Vannak DVD-im is,semmi bajom velük,de valahogy a VHS maradt a kedvencem.Amiket pedig irtál,tökéletesen egyetértek-már amit megértettem belőle!  :)))

Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 104

pentynek a hozzászólásaihoz: Örülhet, hogy megszabadult attól a készüléktől, megnéztem a fotóit, egy valami elborzasztó, az tényleg egy "gépsárkány" volt. Nagyon ronda egy videómagnó. Hogy lehetett egy ilyet összeszedni??!

Előzmény: Penty (54)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 103

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Még a kilencvenes évek végén egy akkori nagy informatikus tanárom akinek elvittem egy vhs kazettát, mert egy filmről elég sokat beszéltünk soha sem volt ideje megnézni, mert a suliban informatika órái voltak, délután informatikai tárgyú tevékenységet végzett a suliban, hazament és szintén számítógéppel foglalkozott programokat írt. Hiába volt videó magnója, szinte soha be sem kapcsolta. Az egy teljesen más terület volt, az informatikához semmi köze sem. Manapság már a videózás, tévézés és informatika szinte egy és ugyanaz. Ez a tanárom akkoriban azzal viccelődött, kérdésemre, hogy mikor nézné meg a filmet? „Hogy ha majd fel veszem CD-re! Egy nagy informatikus, mint ez a tanár is, csak számítógépbe tudott gondolkodni a VHS videó viszont teljesen más volt, semmi köze sem volt hozzá, nem azért mondta, mert elavult lett volna és jobbra vágyott, hanem mert ami nem informatika volt az számára nem is létezett. És igen, elavult lett, mert az informatika magába szippantotta fájl (dvd) formátumban. Manapság ez az egyik ok amiért tetszik nekem egy VHS doboz látványa és főleg használata. Mert ki kapcsolom a számítógépet és az egész informatikát, ha tv-t szeretnék nézni, valami ami MÁS és nincsen köze az informatikához. Pedig nekem az a szakmám, akkor még szerettem, jó volt az egyik szobámban gépezni, játék programokkal foglalkozni, operációs rendszer indító fájlokat írni, rendszer telepítésével és beállításával foglalkozni, majd amikor valami másra vágytam, kikapcsoltam a gépet és átmentem a másik szobába, ahol a tv és a vhs videó volt, leheveredtem az ágyra és néztem a felvett sorozatomat, műsoraimat. Kikapcsolt abból a világból, mert más volt, azt a másik szobában hagytam. Ma is ez az egyik amiért kedvelem a vhs-t, csak ma már olyannyira behálózott mindent az informatika világa, ezt kizárni már egyre kevésbé lehet, reklámok, utcán nyomkodó tabletek és laptopok, és mobil telefonok. Kétségtelen, hogy a vhs akármennyire is „már elavult” még mindig elmondható, hogy MÁS, és az informatikához nem sok köze van. Ezért is lett ’elavult’ ez a technológia nem tudott volna beilleszkedni az informatika világába, hiszen éppen ő amortizálta, szűntette meg. Mechanika, szalagos műsor rögzítés??: Semmi fájl, semmi winchesterre történő másolás, semmi informatikai eszköz és informatikai fogalom. 'Csak' maga a filmezés és tévézés egy vhs dobozból kivetítve. Nincs fájl elnevezés, meg semmilyen informatikai fogalom. Ez, hogyan is maradhatott volna fenn, ebben a terjedési formában, ahogyan az informatika terjed??? Parkoló őrre sincsen már szükség a Budapesti Duna plázában, mert számítógép vezérlés intézi az egészet.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 102

Alapvetően a kilencvenes évek végén már az informatika nagy teret hódított, irodákban, iskolákban mindenhol ott volt és a háztartásokban is egyre nagyobb szerepet kapott. Megjelentek a leg népszerűbb játék programok, zenét is lehetett hallgatni, irodai alkalmazásokat használni, programozni és nagyon elterjedt volt a hálózati operációs rendszerek is a vállalatok körében. Majd egyre inkább szerepet kapott az internet alkalmazás is ezek mellett. A televízió és műsorainak felvétele a videó egy teljesen más terület volt, az informatikához valymi kevés köze volt. Volt az informatika és a televízió és videó, de a kettő köszönő viszonyban sem álltak egymással. Az információs adathordozó akkoriban a floppy volt, majd egyre inkább elkezdett elterjedni a cd lemez, mert elég lassú volt egy operációs rendszert és játékot floppynként beadagolni egyesével és elég sérülékeny is volt, meg nagyon sok kellett belőle, nem volt egy hosszú élet tartamú adat hordozó. A cd megjelenésével már sokkal több adatot lehetett stabilabb és gyorsabb adathordozóra helyezni. Lehetett rajta játék programokat, operációs rendszereket és alkamazásokat tárolni, még ez volt az informatika. Aztán egyszercsak megjelent a DVD lemez és ekkor kezdték el be olvasztani a televíziózást az informatikába (Megjelent a VOB és különböző film fájl formátumok). Ezzel egyre inkább kiszorították a hagyományos (nem informatikai fájl alapú műsor rögzítést és tárolást a VHS-t és a felvétel már DVD lemezre történt fájl formátumban ugyanúgy mint bármely más korábbi szoftver program esetében. Aztán egyre a tárhely oldalakkal és az internetes fel meg le töltésekkel tömegesen árasztották el a netet a filmek, tv-s produkciók, a merevlemez méretek egyre híztak, az USB adathordozó is egyre nagyobb teret és méretet kapott. Így egyre inkább össze mosódott a televíziózás és az informatika,  az Internettel karöltve. Most már a televíziók is monitor alapúak és formájúak, bennük megjelentek az USB (kártya olvasók) eszközök és ez jellemző a set top box-ra is (lásd: smart kártya). A hordozható net padok és laptopok, melyek mind elsősorban az internetre lettek kihegyezve és ezzel együtt mivel a televíziózás össze olvadt az informatikával és internettel a digitális tévézés is informatikai alapú és irányítottságú folyamatba ment át. A VHS nem azért szűnt meg harminc valahány év után, mert hirtelen jött a modern váltás. Hanem mert az informatika elérte ezt a területet is. Bekebelezte, mint egyre inkább sok mindent. Gondljunk csak arra, hogy nem is olyan sokára már olyan metrók fognak közlekedni, amiben nem ül majd sofőr, mert már a számítógép vezérlése fogja ezt megtenni és még sok mindent. Az informatikusok és a nagy rajongók ennek biztosan örülnek,  csak nem mindenki tartozik abba a körbe és annak is meg kell ismernie, hogy mi az a smart kártya, usb, lan csatlakozó. Orvosnak, bolti eladónak, iparban dolgozónak, nyugdíjasnak. Az informatika erőszakos, agresszív terjeszkedése olyan mint az át tétes rák. Előbb utóbb minden megtámad és bekebelez, mindent leigáz, és jelen lesz. Környezetében minden más elpusztul, csak ő fog érvényesülni. Nem véltelen az informatika nagymértékű terjedésétől világ pánik kezd egyre inkább kialakulni. A VHS magnók és hagyományos tv-k megszűnése egy cikkelye ennek a folyamatnak.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.15 0 0 101

Amúgy érteni, mint műszerész (mérésileg) nem tudok, nem értek, aki meg össze rakta az ért hozzá a legjobban. Használni szerintem jó ha van azért rendesen, hiszen azért alkották meg, hogy szakszerűen jó kazikkal használják minnél többet, ameddig bírja és van mire. Ha rendesen be van állítva meg van csinálva, könnyesen megy a mechanikája elég elnyűhetetlen és stabill készülékek ezek főleg a VT-100X és VT-200X -el kezdődő szériák. SET TOP BOX az Euro Scarton vagy bemegy a készülékbe (főleg a 2 Scartos SET TOP BOXOK a jók), vagy olyan  DVD író amiben 2 Scart IN/OUT és RCA IN/OUT is van és akkor annak közbeiktatásával megoldható a dolog állandó rángatás nélkül és még Scarttal is beköthető a dolog a TV-be, még koax kimenetet sem kell használni.  Jelenleg nem használok ilyen beltérit, mert nincs mire, semmi olyan műsor mostanság ami különösebben vagy egyáltalán érdekelne abból a kínálatból amihez kell a set top box, lassan vagy nem is olyan lassan már az alap csatornákon sincs semmi, még egyetlen egyszer nézni való sem, dehát ez már egy más történet, a szín különleges hatása és a videó jellege plusz élvezetet nyújt amit a tv műsorok silány jellege már kevésbé ad. Ezeknek a hitachi videóknak (nem  mindnek, a későbbieknek már egyre kevésbé) olyan jó az áramkör IC jellege, hogy nem csak felvétel formájában, hanem azon a videón keresztül nézzük a tv adásokat, ez még akkor is igaz, ha nem a tuneren, hanem a scarton keresztül megy be a tv adás, szebb és érdekesebb a kép és szín kompozíciója mint csak a tv-n keresztül, vagy bármely más készüléken vagy dvd-n keresztül.  Azokon semmi különös, a HD adások pedig mások, más jellegűek, hatásúak, másra van kihegyezve a hansúly, de ez is már egy másik történet. - üdv.

Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.15 0 0 100

Folytatva: még volt nekem egy HITACHI VT-420E készülékem, különleges, szép és ritka, ha újra szeretnék egy olyat nem lehet kapni sehol sem. Sajnos meghibásodva került hozzám, a felvétele tökéletes volt, de a lejátszás nem. Nyávogott a hang és sistergett a kép, nem mechanikus, hanem áramköri problémája volt, de senki sem mondta meg, hogy konkrétan mi van elszállva benne. Első akihez bevittem nem vállalta, merthogy nem rajong a hitachi ért, pedig nekem lett volna, neki csak javítani kellett volna, nekem meg kifizetni a javítás díját és annyi, dehát nem. Aztán találtam egy másik szervizt aki feltüntette a hitachi-t mint márka, hogy javít. Sajnos ő csak úgy tudta megoldani, hogy kiszedte a teljes VT-420-as áramkört és egy hasonlót helyett be helyette egy korábbi Sony készülékből aminek majdnemhogy megyegező volt ezzel az áramköre. Viszont mivel csak majdnem, az AV bemenete néma volt, a kondenzátorok némelyike púpos, lepusztult volt, így fekete csíkok villongtak a képen és a zajszűrése sem volt a legjobb, mert csak át helyezte a bontásból kapott Sony áramkörét ebbe a hitachi vt-420-ba, azt a sony áramkört nem javította fel, meg meg, hogy menjen rajta ugyanúgy minden mintha a VT-420-at csinálta volna meg. Megomondani ő sem tudta, hogy miért rossz a lejátszása a vt-420-nak. Annak a videónak nagyon rossz lett a története, a vége az lett, hogy a szakival össze balhéztunk, úgy adta vissza, hogy a fejet elállította, egy vastag fekete csík lett minden lejátszásban, pedig amikor bevittük ez nem volt rajta. A mechanikán is kicserélte az egyik szalagvezető babát, így a szalag vezetése gyengült, a nyomaték stb. rosszabb lett a képminőség. Még sokminden mást is csinált vele, ami gyengítette a minőséget, a balhénk után, a lényeg, hogy az a videó ment még egy pár hónapig, a sok meghurcoltatástól meglazultak a hang panelen lévő vezetékek, a tuner egységénél kontakt hiba lépett fel és egy mozdítás után amikor elment a hang majd a mozdítástól vissza jött durrant egyet és elhallgatott. Megnéztem, a biztosítékot kicsapta, tettem bele újat, vissza jött a kijelző. Megörültem, hogy még van esély, bár már szinte kívántam, hogy pusztulna meg már ez a gép a történtek függvényében: így igen, a kijelző visszajött, a kazettát is bevette, a lejászás is ment rendesen képpel, hanggal, a tv adások is jöttek a tuneren keresztül, ám az sajnos már hang nélkül. Eldurrant egy IC, olyan szinten, hogy a fekete IC körül meg feketedett az áramkör, körben az IC körül. Valószínű, a hangért felelős IC szállt el, mivel a hangpanelnál volt a vezetékeknél az érintkezési hiba. Le kellett volna blankolnom és újra forrasztanom szépen azt a kb. 6 vezetéket és akkor ez nem történt volna, dehát utólag mindig a legkönnyebb okosnak lenni, sajnos ez a készülék nem járt jól, már az első szerviznél megakadt ahová vittem. Pedig alap állapotában, ha teljesen őt javítják meg, a VT-420E-t áramköröstül, mechanikástól, (nem csrélik ki egy nem teljesen bele való még lepusztultabb SONY-ra) akkor egy nagyon szép szín hatásfokkal  'megáldott' készüléket kaptam volna, és ment volna egy jó darabig élményt és élvezetet nyújtva, ám így sajnos módszeresen ki lett nyírva a gép, hozzá szerelői segédlettel megfűszerezve. - üdv.

Előzmény: Törölt nick (99)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!