Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 109

Az internet ma már egy iparág. Amikor én az informatikát tanultam, sok ideig, még nem az internettel volt egyenlő az a szakma. Ma már az internet is beszippantja a 'hagyományos' informatikát. A híradó is közli szinte minden riport után, hogy további híreinket elolvashatja a www. ..... . És aki nem használ internetet? Az gondolom elégedjen meg amit a hírekben beolvastak. majd eljön az idő, hogy ha ki akarod zárni vagy minimálisra csökkenteni az informatikát az életedből már a wc-t sem fogod tudni használni. Nem véletlen, hogy a net előre törésével és a net függés maximálisra történő törekvéseivel és kihasználásával megjelentek a táblagépek, a telefonokba is beépítve, a laptopok mellett net book-ok jelentek meg és még a blu-ray ba is be helyezték a LAN slotot is. Ma olyan messze elkerülném ezt a szakmát, amennyire lehet, csak a 'szakma' nem tud már elkerülni minket. Társadalom szinten iszonyatos mértékben jelen van, kivonni magadat szinte lehetetlen, de azért ha ma kellene szakmát választani, szakmai szinten elkerülném, mert már régóta nem arról szól, mint amiről amikor én tanultam. Persze a 'világ' is akkorát változott a legkisebb morzsa szeletekig lebontva, minden megváltozott (mármint az emberek alkotta dolgok és maguk az emberek) (a természet legefeljebb hozzá durvul) és, hogy jó vagy rossz irányba? Mindig vannak akik mindebből minden körülmények között profitálnak..

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 108

A legújabb 'divat', meg a lapos tévékben lévő DVB-T, DVDB-C stb. Tuner, ez mind oké, csak kifelé is lehet vinni ebből az adást? Egy Videó rögzítóbe mondjuk?? Vagy az a cél, hogy kézzel fogható adat rögzítődre már ne tudjad felvenni az egyre csodálatosabb tv műsort? Mert ezzel nem csak a dvd-vel mennek szembe, hanem a mostanság fejlesztett Blu-Ray felvevőkkel is, vagy aki felvenni akar saját adathordozóra vásároljon azt hetven, nyolcvan valahány ezerérét blu-ray formájában? Abban benne van a DVDB tuner, internet bemenet, hdmi, (esetleg még kártya olvasó slot is, amihez a kártyát a szolgáltató adja?) és még Scart vagy RCA is, amivel ha akarja át lőheti mondjuk egy vhs-re, és a blu-ray gépet mint tunerként használja? Nem kell hozzá a szolgáltatótól a box? Mert a blu-ray is lemez, tulajdonképpen kicsit más technológia, csak nem egyesével szállnak el az adatok a lemezről, hanem kötegelve? Még ha 3 doboz is át 'kötözgetve' lenne már csak megoldás elhelyezném a másik kis szobában őket, egy kis szekrényen, mint egy router szoba, a lényeg, hogy a végeredmény, az utolsó kivezetés a Hitachiba menjen be a tv adás, ami mondjuk egyre lefelé megy, tehát még a boxban lévő csatornákon sem látok olyanokat amiért érdemes lenne azt megrendelnem. Ismétlés, ismétlések hátán, persze az ismétléssel kitöltik a műsor időt, könnyebb így, mert amúgy oda is új műsort kellene szerkeszteni és nem ismételni, ennyit. Persze ma is van amit ha elszalasztok, leshetem, hogy hol az ismétlés, dehát ez már a műsor politika.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 107

Az írott dvd-kel nekem volt sajnos bajom. Volt olyan lemezem amit 8 év után is simán olvasott, viszont volt olyan ami fél év múlva majnemhogy halott volt. Pedig felírás után ellenőriztem és akkor még mindent le lehetett róla szedni. Karcos nem lett a fél év állásidőben mégis egyszer csak több lemez is olvashatatlanná vált és nem csak 1 meghajtóban, fájlokat látta csak bizonyos százalékoknál már megadkadt a lejátszása, vagy átmásolása. Legyen ez tdk, verbatim vagy bármelyik márka. Talán még a maxellel volt a kevesebb bajom az egész közül.

 

A gyári, nyomott dvd-kel meg az a helyzet, hogy amit a kiadó megcsinál ahhoz vagyunk kötve. Amelyik szinkront alá teszi az van. Ha kiadja egy sorozatnak a felét és abbahagyja, (nálunk ezt csinálták sorozatban), akkor ennyi volt, nézhettük a felét aztán annyi. Amúgy gyári lemez is halt már be, pedig csak állt a szekrényben a dobozában, karcos sem lett mégis egy nagy fájl olvashatatlanná vált a 76%-ánál.

 

Aztán vagy sikerül fel polírozni vagy nem, volt amit sikerült úgy megmentenem, de volt amit már sehogy sem.

 

A szalagokra csak a rossz videók a veszélyesek. Karbantartott, felújított, stabil üzemelésű, szalagkímélő videóban valóban elnyűhetetlen egy vhs kazetta és akárhányszor törölhető, nincsen kvóta.

 

Merevlemezes DVD írót meg azért nem vettem, mert egyrész túl drága volt, azért már 160 GB merevlemezt helyeztek el benne. Másrészt, arról nem tudom a fájlokat a számítógépre másolni, ugyanis a felvétel után még szerkeszteni kell, reklámokat kilőni, véget vágni (magyar hangok) rendszeresen le van szedve. Persze van a merevlemezesekben program ami szerkeszt is, csak akkor még be kell oda vinnem a sorozat végeket (magyar hangok) és amennyiből ez a művelet megvan már meg is csináltam a számítógépen. Arról meg még nem is beszélve, hogy AVI-ra alakítva még a jó minőség megmarad és lemezre is több fér el, szisztematikus tetszés szerinti séma szerint. Aztán, hogy a DVD lemezen meddig marad meg munkánk gyümölcse, azt már írtam, hogy attól függ. Előre sajnos nem látható, mikor kibontom az üres lemezt. Az asztali DVD író a PC alaplap (számítógép) egy szelete tulajdonképpen.

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 106

Köszönöm. Ahogy látom, tapasztaltam, megéltem dolgokat azt írtam le ezen téma vonatkozásában. A felvétel?, na az még jó ha van mire használni. Ugyanis a nagy információ, informatika robbanásnak első kihasználója a média lett. Nem televízió, hanem média. Percről percre beszámolhattak sok mindenről, megindult a hír hajhászás, egymást érték, érik ma is a hír és riport műsorok, egyik a másikat túl akarva szárnyalni beszámolók (információk) tekintetében. Így a kereskedelmi tévék megjelenésével ez erősödött, a hagyományos műsorok (szórakoztató, film és sorozatok) egyre hígultak. A kilencvenes évek végén egy tv2-es vasárnapi műsor már arról szólt,hogy Hercules meg XENA majd a hatás vadász Napló meg hasonló fantáziadús családinak éppen nem nevezett blődségek és nézhetetlen baromságok árasztották el a televíziót át szoktatva és nevelve a jónépnek az agyát erre. Tehát elmondhatom, hogy egy egy régebbi meg néhány nekem jobb jellegű újabb műsort leszámítva az elmúlt 10- 13 évben a videó magnó a régi funkcióját totálisan elvesztette nálam, így kezdett porfogóvá válni. Azért 1 - 1 műsor még néha akad és érdekes dolog más jellegű készülékkel felvenni és nézni, mint egy Pen drive vagy DVD - amiken már olyan  nagy szerelhetőség matatgatás nincsen. Úgyhogy nálam nem a DVD felveő megjelenésével kezdett kikopni a videózás, hanem már sok sok évvel korábban, a televízió, (bocsánat: média)  egyre gyatrább mivolta következtében. 2001.-ben vásárolt Panasonic Superdrive videómagnómról az utána elkövetkező 5- 8 évben már többet töröltem le a port róla, mint egy kazettát vele.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 105

Grat,tetszettek a hsz.-eid,mind a kettő.Nekem van két S-VHS videomagnóm,a kép minősége főleg S-VHS kazettára fenomenális.A készülékeket pedig arra használom,amire tervezték-éjjeli műsorok felvételére.Akkor nézem meg,amikor akarom.Na meg,hogy visszanézzem akár 30 éves kazettáimat.Azok-mivel másolgattuk őket,nem kifogástalanok,alámondásosak,de a minőségük semmit nem romlott.Talán ez majd nem lesz elmondható 30 éves akár gyári,akár irott DVD-kről.Vannak DVD-im is,semmi bajom velük,de valahogy a VHS maradt a kedvencem.Amiket pedig irtál,tökéletesen egyetértek-már amit megértettem belőle!  :)))

Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 104

pentynek a hozzászólásaihoz: Örülhet, hogy megszabadult attól a készüléktől, megnéztem a fotóit, egy valami elborzasztó, az tényleg egy "gépsárkány" volt. Nagyon ronda egy videómagnó. Hogy lehetett egy ilyet összeszedni??!

Előzmény: Penty (54)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 103

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Még a kilencvenes évek végén egy akkori nagy informatikus tanárom akinek elvittem egy vhs kazettát, mert egy filmről elég sokat beszéltünk soha sem volt ideje megnézni, mert a suliban informatika órái voltak, délután informatikai tárgyú tevékenységet végzett a suliban, hazament és szintén számítógéppel foglalkozott programokat írt. Hiába volt videó magnója, szinte soha be sem kapcsolta. Az egy teljesen más terület volt, az informatikához semmi köze sem. Manapság már a videózás, tévézés és informatika szinte egy és ugyanaz. Ez a tanárom akkoriban azzal viccelődött, kérdésemre, hogy mikor nézné meg a filmet? „Hogy ha majd fel veszem CD-re! Egy nagy informatikus, mint ez a tanár is, csak számítógépbe tudott gondolkodni a VHS videó viszont teljesen más volt, semmi köze sem volt hozzá, nem azért mondta, mert elavult lett volna és jobbra vágyott, hanem mert ami nem informatika volt az számára nem is létezett. És igen, elavult lett, mert az informatika magába szippantotta fájl (dvd) formátumban. Manapság ez az egyik ok amiért tetszik nekem egy VHS doboz látványa és főleg használata. Mert ki kapcsolom a számítógépet és az egész informatikát, ha tv-t szeretnék nézni, valami ami MÁS és nincsen köze az informatikához. Pedig nekem az a szakmám, akkor még szerettem, jó volt az egyik szobámban gépezni, játék programokkal foglalkozni, operációs rendszer indító fájlokat írni, rendszer telepítésével és beállításával foglalkozni, majd amikor valami másra vágytam, kikapcsoltam a gépet és átmentem a másik szobába, ahol a tv és a vhs videó volt, leheveredtem az ágyra és néztem a felvett sorozatomat, műsoraimat. Kikapcsolt abból a világból, mert más volt, azt a másik szobában hagytam. Ma is ez az egyik amiért kedvelem a vhs-t, csak ma már olyannyira behálózott mindent az informatika világa, ezt kizárni már egyre kevésbé lehet, reklámok, utcán nyomkodó tabletek és laptopok, és mobil telefonok. Kétségtelen, hogy a vhs akármennyire is „már elavult” még mindig elmondható, hogy MÁS, és az informatikához nem sok köze van. Ezért is lett ’elavult’ ez a technológia nem tudott volna beilleszkedni az informatika világába, hiszen éppen ő amortizálta, szűntette meg. Mechanika, szalagos műsor rögzítés??: Semmi fájl, semmi winchesterre történő másolás, semmi informatikai eszköz és informatikai fogalom. 'Csak' maga a filmezés és tévézés egy vhs dobozból kivetítve. Nincs fájl elnevezés, meg semmilyen informatikai fogalom. Ez, hogyan is maradhatott volna fenn, ebben a terjedési formában, ahogyan az informatika terjed??? Parkoló őrre sincsen már szükség a Budapesti Duna plázában, mert számítógép vezérlés intézi az egészet.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.17 0 0 102

Alapvetően a kilencvenes évek végén már az informatika nagy teret hódított, irodákban, iskolákban mindenhol ott volt és a háztartásokban is egyre nagyobb szerepet kapott. Megjelentek a leg népszerűbb játék programok, zenét is lehetett hallgatni, irodai alkalmazásokat használni, programozni és nagyon elterjedt volt a hálózati operációs rendszerek is a vállalatok körében. Majd egyre inkább szerepet kapott az internet alkalmazás is ezek mellett. A televízió és műsorainak felvétele a videó egy teljesen más terület volt, az informatikához valymi kevés köze volt. Volt az informatika és a televízió és videó, de a kettő köszönő viszonyban sem álltak egymással. Az információs adathordozó akkoriban a floppy volt, majd egyre inkább elkezdett elterjedni a cd lemez, mert elég lassú volt egy operációs rendszert és játékot floppynként beadagolni egyesével és elég sérülékeny is volt, meg nagyon sok kellett belőle, nem volt egy hosszú élet tartamú adat hordozó. A cd megjelenésével már sokkal több adatot lehetett stabilabb és gyorsabb adathordozóra helyezni. Lehetett rajta játék programokat, operációs rendszereket és alkamazásokat tárolni, még ez volt az informatika. Aztán egyszercsak megjelent a DVD lemez és ekkor kezdték el be olvasztani a televíziózást az informatikába (Megjelent a VOB és különböző film fájl formátumok). Ezzel egyre inkább kiszorították a hagyományos (nem informatikai fájl alapú műsor rögzítést és tárolást a VHS-t és a felvétel már DVD lemezre történt fájl formátumban ugyanúgy mint bármely más korábbi szoftver program esetében. Aztán egyre a tárhely oldalakkal és az internetes fel meg le töltésekkel tömegesen árasztották el a netet a filmek, tv-s produkciók, a merevlemez méretek egyre híztak, az USB adathordozó is egyre nagyobb teret és méretet kapott. Így egyre inkább össze mosódott a televíziózás és az informatika,  az Internettel karöltve. Most már a televíziók is monitor alapúak és formájúak, bennük megjelentek az USB (kártya olvasók) eszközök és ez jellemző a set top box-ra is (lásd: smart kártya). A hordozható net padok és laptopok, melyek mind elsősorban az internetre lettek kihegyezve és ezzel együtt mivel a televíziózás össze olvadt az informatikával és internettel a digitális tévézés is informatikai alapú és irányítottságú folyamatba ment át. A VHS nem azért szűnt meg harminc valahány év után, mert hirtelen jött a modern váltás. Hanem mert az informatika elérte ezt a területet is. Bekebelezte, mint egyre inkább sok mindent. Gondljunk csak arra, hogy nem is olyan sokára már olyan metrók fognak közlekedni, amiben nem ül majd sofőr, mert már a számítógép vezérlése fogja ezt megtenni és még sok mindent. Az informatikusok és a nagy rajongók ennek biztosan örülnek,  csak nem mindenki tartozik abba a körbe és annak is meg kell ismernie, hogy mi az a smart kártya, usb, lan csatlakozó. Orvosnak, bolti eladónak, iparban dolgozónak, nyugdíjasnak. Az informatika erőszakos, agresszív terjeszkedése olyan mint az át tétes rák. Előbb utóbb minden megtámad és bekebelez, mindent leigáz, és jelen lesz. Környezetében minden más elpusztul, csak ő fog érvényesülni. Nem véltelen az informatika nagymértékű terjedésétől világ pánik kezd egyre inkább kialakulni. A VHS magnók és hagyományos tv-k megszűnése egy cikkelye ennek a folyamatnak.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.15 0 0 101

Amúgy érteni, mint műszerész (mérésileg) nem tudok, nem értek, aki meg össze rakta az ért hozzá a legjobban. Használni szerintem jó ha van azért rendesen, hiszen azért alkották meg, hogy szakszerűen jó kazikkal használják minnél többet, ameddig bírja és van mire. Ha rendesen be van állítva meg van csinálva, könnyesen megy a mechanikája elég elnyűhetetlen és stabill készülékek ezek főleg a VT-100X és VT-200X -el kezdődő szériák. SET TOP BOX az Euro Scarton vagy bemegy a készülékbe (főleg a 2 Scartos SET TOP BOXOK a jók), vagy olyan  DVD író amiben 2 Scart IN/OUT és RCA IN/OUT is van és akkor annak közbeiktatásával megoldható a dolog állandó rángatás nélkül és még Scarttal is beköthető a dolog a TV-be, még koax kimenetet sem kell használni.  Jelenleg nem használok ilyen beltérit, mert nincs mire, semmi olyan műsor mostanság ami különösebben vagy egyáltalán érdekelne abból a kínálatból amihez kell a set top box, lassan vagy nem is olyan lassan már az alap csatornákon sincs semmi, még egyetlen egyszer nézni való sem, dehát ez már egy más történet, a szín különleges hatása és a videó jellege plusz élvezetet nyújt amit a tv műsorok silány jellege már kevésbé ad. Ezeknek a hitachi videóknak (nem  mindnek, a későbbieknek már egyre kevésbé) olyan jó az áramkör IC jellege, hogy nem csak felvétel formájában, hanem azon a videón keresztül nézzük a tv adásokat, ez még akkor is igaz, ha nem a tuneren, hanem a scarton keresztül megy be a tv adás, szebb és érdekesebb a kép és szín kompozíciója mint csak a tv-n keresztül, vagy bármely más készüléken vagy dvd-n keresztül.  Azokon semmi különös, a HD adások pedig mások, más jellegűek, hatásúak, másra van kihegyezve a hansúly, de ez is már egy másik történet. - üdv.

Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.15 0 0 100

Folytatva: még volt nekem egy HITACHI VT-420E készülékem, különleges, szép és ritka, ha újra szeretnék egy olyat nem lehet kapni sehol sem. Sajnos meghibásodva került hozzám, a felvétele tökéletes volt, de a lejátszás nem. Nyávogott a hang és sistergett a kép, nem mechanikus, hanem áramköri problémája volt, de senki sem mondta meg, hogy konkrétan mi van elszállva benne. Első akihez bevittem nem vállalta, merthogy nem rajong a hitachi ért, pedig nekem lett volna, neki csak javítani kellett volna, nekem meg kifizetni a javítás díját és annyi, dehát nem. Aztán találtam egy másik szervizt aki feltüntette a hitachi-t mint márka, hogy javít. Sajnos ő csak úgy tudta megoldani, hogy kiszedte a teljes VT-420-as áramkört és egy hasonlót helyett be helyette egy korábbi Sony készülékből aminek majdnemhogy megyegező volt ezzel az áramköre. Viszont mivel csak majdnem, az AV bemenete néma volt, a kondenzátorok némelyike púpos, lepusztult volt, így fekete csíkok villongtak a képen és a zajszűrése sem volt a legjobb, mert csak át helyezte a bontásból kapott Sony áramkörét ebbe a hitachi vt-420-ba, azt a sony áramkört nem javította fel, meg meg, hogy menjen rajta ugyanúgy minden mintha a VT-420-at csinálta volna meg. Megomondani ő sem tudta, hogy miért rossz a lejátszása a vt-420-nak. Annak a videónak nagyon rossz lett a története, a vége az lett, hogy a szakival össze balhéztunk, úgy adta vissza, hogy a fejet elállította, egy vastag fekete csík lett minden lejátszásban, pedig amikor bevittük ez nem volt rajta. A mechanikán is kicserélte az egyik szalagvezető babát, így a szalag vezetése gyengült, a nyomaték stb. rosszabb lett a képminőség. Még sokminden mást is csinált vele, ami gyengítette a minőséget, a balhénk után, a lényeg, hogy az a videó ment még egy pár hónapig, a sok meghurcoltatástól meglazultak a hang panelen lévő vezetékek, a tuner egységénél kontakt hiba lépett fel és egy mozdítás után amikor elment a hang majd a mozdítástól vissza jött durrant egyet és elhallgatott. Megnéztem, a biztosítékot kicsapta, tettem bele újat, vissza jött a kijelző. Megörültem, hogy még van esély, bár már szinte kívántam, hogy pusztulna meg már ez a gép a történtek függvényében: így igen, a kijelző visszajött, a kazettát is bevette, a lejászás is ment rendesen képpel, hanggal, a tv adások is jöttek a tuneren keresztül, ám az sajnos már hang nélkül. Eldurrant egy IC, olyan szinten, hogy a fekete IC körül meg feketedett az áramkör, körben az IC körül. Valószínű, a hangért felelős IC szállt el, mivel a hangpanelnál volt a vezetékeknél az érintkezési hiba. Le kellett volna blankolnom és újra forrasztanom szépen azt a kb. 6 vezetéket és akkor ez nem történt volna, dehát utólag mindig a legkönnyebb okosnak lenni, sajnos ez a készülék nem járt jól, már az első szerviznél megakadt ahová vittem. Pedig alap állapotában, ha teljesen őt javítják meg, a VT-420E-t áramköröstül, mechanikástól, (nem csrélik ki egy nem teljesen bele való még lepusztultabb SONY-ra) akkor egy nagyon szép szín hatásfokkal  'megáldott' készüléket kaptam volna, és ment volna egy jó darabig élményt és élvezetet nyújtva, ám így sajnos módszeresen ki lett nyírva a gép, hozzá szerelői segédlettel megfűszerezve. - üdv.

Előzmény: Törölt nick (99)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.15 0 0 99

Üdv.

 

Köszönöm. Nem volt ez probléma, mert így a jó, amikor sikerül jót kihozni és megcsinálni. Akkor vagyok elégedetlen mikor nem tudok megjavítani valamit és olyan totál használhatatlan, hogy lomtalanításra kell, hogy dobjam. Ezek szerencsére ettől nagyon messze voltak, voltaképpen a legjobb állapotban lévő 2 készülék amit interneten valaha is kaptam, a felújítás pedig ha sikerrel végződik nagyon jó, az állásidőn kívül amiket megírtam gyanítom, hogy szervizben történhetett velük, tehát (áthangoláskor a szervizes a Tuner résznél dolgozott, hiszen az áthangoló panelt oda kellett beiktatni) és akkor egyben állított a fényerőn is, az IC-n elhelyezett másik kis áramkör is, melyet átforrasztással oldottak meg olyankor szokott előfordulni, ha az meghibásodik, de mivel ez (VT-110E) kora ellenére egyáltalán nincs le pusztulva, sőt csillog villog az áramköre, mechanikája, feltételezhető, hogy az áthangolásnál történő zárlat következtében történt ez vele. Az állásában csak annyi történt, ami az idő és nem használtság függvénye, hogy az ékszíj kissé megnyúlt, nyomó görgő megkeményedett (de még nem gyűrte a szalagot), fej be koszolódott még azt nem is írtam (de csak a VT-110E)-nél és nem ártott egy kis szilikonozás sem. A Tuner egység fényesebbre való állítása és az IC-n elhelyezett áramkör már szervizes "dolog" következmében történt. A VT-145-nél csak a Tuner fényerejét kellett vissza venni a normálra. Az jó, hogy volt használva, bejáratva, a kondenzátorok is jól be tudtak égni, az adja ki az eredeti szín és kép minőséget. A másik se rossz, csak az az említettek miatt és, hogy az kevesebbet volt járatva alatta marad. Van egy másik VT-110-esem, azért is írtam anno, hogy ismerem a készüléket, az sokat ment és nincs semelyik IC-n helyettesítő, kiegészítő áramkör átforrasztva, így az ugyanúgy kiadja a csillogó szín és kép élességet mint az Öntől kapott VT-145.

 

 

A másik két készülék amit említett, hogy "mindkettőnek állásában tönkrement az áramköre" - nem biztos, hogy az állás idő miatt történt, főleg ha még áram alatt sem volt. Ezt csak azért mondom, mert én még nem láttam (persze a kivételek erősítik a szabályt, csak nem általános ebben az esetben), hogy egy készülék működik tökéletesen, hibátlanul, elcsomagolja szekrénybe, nem hideg, nem meleg, nem nedves helyre, úgy 10 - 15 év múlva mondjuk előveszi és az áramköre vagy azon alkatrész úgy meghibásodik, hogy nem képes életre kellni, megszűnik működni. Ilyen 10- 15 év állástól a szerves anyagok vetemednek leginkább (ékszíj, nyomó görgő). Műanyag, fém, áramköri alkatrészek nem. Főleg ez utóbbit inkább az áram képes nagyon (totálisan) tönkre tenni, részlegesen, vagy teljesen bénítani.  Ha kidobja mondjuk kertes házban a sufni mellé és 15 évig éri a nap, eső (ha kiszárad teljesen és úgy áramba helyezi semmi sem történik, kivéve ha olyan hosszú évekig kapja a vizet, hogy szét rohadnak az érintkezései), az időjárás viszontagságaitól (túl meleg)  felpúposodnak a kondenzátorok és vacakabb lesz a képminőség, de szín még ettől sem mehet el, az IC-t ez nem érinti, csak a zajszűrése lesz alacsonyabb, (kondenzátorok gyengébbek, ilyen viszontagságtól hamarabb tönkre mennek) ezáltal gyengébb lesz a kép tisztasága és ilyenkor mondják, hogy "lomi" "leharcolt" "nagyon öreg" a gép, hiszen a nem megfelelő tárolása ebben az esetben 60 - 90 évesnek megfelelővé teszi a készüléket. Szervizesekkel nem jó a tapasztalatom, utálják ezeket a videókatt,  mást szinte mindent javítottak nekem, hol több - hol kevesebb sikerrel (20 éves készüléket is simán), hitachi-hoz ha még csak kérdést intéztem valami jelenségével kapcsolatban már el is zárkóztak.

Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.15 0 0 98

Helló,úgy látom,értesz hozzá.A végeredmény a lényeg,estleg az odáig vezető út.Amikor kivettem a rendszerből-mivel nem értek hozzá-csak annyit tudtam,hogy"működtek".Azt,hogy az állásban mi történt,nem tudom.Még van 2 Hitachim-530 és 660,felújjittattam őket,kifogástalanul működtek-most megint megnéztem,mi van velük.Mechanikusan tökéletesek,az állásban mindkettőnek a "color killer"áramköre tönkrement.Az egyik fekete-fehérben játszik le-semmi baja nem volt-a másik villódzik-szintén semmi baja nem volt.Ezt csak azért irtam,hogy az se jó,ha sokat van használva és az se jó,ha nincs áram alatt.Azt sajnálom,hogy ilyen nagy munkába telt,mig jó lett,de óvatosságom igazolódott.De van még egy példa,van egy txt-s JVC videóm,ami kifogástalanul működik,az állásban úgy beporosodott a kijelző,hogy szinte alig látni.Most az van üzemben,hogy kicsit megjárassam mechanikusan-elektromosan. Jó egészséget,üdv.

Előzmény: Törölt nick (97)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.15 0 0 97

Üdvözletem!

 

Mi vagyunk a HITACHI Videómagnók új tulajdonosai. Nos, átnéztem azóta, javítottam amit kellett és teszteltem, a helyzet a következúő volt velük: A VT-145E (szinte hibátlan , a közlő kereket kellett variálni egy kicsit, hogy teljesen tökéletes legyen.  A VT-110E-nek is már jó, igaz annak nagyobb volt a problémája: A kuplung "rotált" főleg play+csévélés módban, (javítani kellett), a közlő kerék úgyszintén mint a másiknál javításra szorult (de ettől eltekintve is ment rajta lejátszás, felvétel rendesen), bár a kuplung és a közlő kerék együttes hibája miatt lekapcsoláskor a szalagot nem mindig tudta rendesen visszafűzni, így kihúzta (már rendben van teljesen) Ékszíjat is kellett cserélni mert kicsit hosszabb volt a szalagbefűzés ideje pár másodperccel és hangosabb az ékszíj megnagyobbodás miatt, + szilikonozást is kapott + 1 nyomó görgő cserét, hogy ne csípje meg a szalagot sehol sem. A másik amit még észrevettem ennél a készüléknél: Amikor áthangolták (Nyugati normáról a Keletire, benne van a kis áthangoló panel) valószínűleg nem ment elsőre és rossz helyre illesztették, mert el lőtték (zárlattal) az oldalsó panelen lévő (a kép minőségért) felelős egyik IC-t és egy kis áramkör beiktatásával és átforrasztásával oldották meg az IC részleges meghibásodását, hogy azért működjön rendesen a készülék. Bár -e miatt nem adja ki teljesen azt a kép és szín minőséget amit kellene, ha ez a "dolog" nem történt volna vele. Amit kiad a VT-145-ös, nagyon szép színekkel és éles kép hatással (ott nem történt ilyen malőr, nem fedeztem fel), tehát ott teljes kapacitással dolgozik mindegyik IC. Amúgy mindkettő készüléknél a Tuner egységen belül elállították a fényerő hatását, túlságosan erősre, (Kimenet és Bemenet) ezért azt vissza állítottam (ehhez ki kellett bontanom a hátulját és a Tuner egységet takaró kis fém lemezkét le kellett szednem, hogy vissza állítsam normál fényerőre (tehát átlag felhasználó szerelés nélkül ezt nem tudta volna megoldani). Az átlagnál magasabb fényerővel viszont nem tudta kiadni teljes mértékben a színeket és elég zavaró volt a szemnek, hogy eléggé felvetekerték rajta a fényerőt, mert úgy még a minőséget is gyengítette, a képi és szín hatást egyaránt. Összességében ezek voltak vele, most már teljesen jók és olyanok amilyennek alap állapotában is lenni kellett volna, a VT-110-es kicsit gyengébb árnyalatában az átforrasztott és áramkörrel helyettesített részleges képi IC meghibásodás miatt. - üdv.

Előzmény: Törölt nick (94)
dbogii Creative Commons License 2013.10.31 0 0 96

Tisztelt pazozo87!

Nekem lennének VHS kazettáim. Disney mesék, grimm mesék,stb. meg egy pár régebbi film.  Külsőleg a legtöbbje hibátlan, de voltak használva.

Ha érdekli akkor írjon az e-mail címemre: dekaiboglarka98@gmail.hu

Üdvözlettel: dbogii

Előzmény: pazozo87 (89)
csibesz2 Creative Commons License 2013.08.19 0 0 95

Szia!

Ha érdekel még VHS kazetta,keress meg a publikus e-mail címemen.

B.

Előzmény: pazozo87 (89)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.31 0 0 94

Csak márkás kazettáim vannak-Scotch-Panasonic,Fuji,Kodak,Memorex,etc... gagyi márka nincs.S-VHS-em van,de az kevés,nekem is kell.A kazetták nem újak,de szinte alig használtak,illetve lepróbáltak.Többnyire japán,amerikai gyártmányok.Ha érdekel,adok hozzá két régi,működő,de valszeg felújitandó kb. 25-30 éves Hitachi VHS video,ez ingyen elvihető.Nekem ezeken kivül is van tartalékban,azért nem kell.Előltöltősek.

Előzmény: pazozo87 (93)
pazozo87 Creative Commons License 2013.07.31 0 0 93

Szia!

Milyen kazettáid vannak?

Ezek újak vagy jó állapotban lévő használtak?

Van S-VHS kazettád?

 

Válaszod előre is köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (90)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 92

Előremutató a hsz.-ed,én is S-VHS,t,VHS-t használok rögzitésre.30 év múlva is le fogja játszani a video.A kérdés az,hogy a szolgáltatók meddig nyomják az analóg adást.Szerintem nem sokáig.De ne legyen igazam.

Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 91

Szevasztok! Én már megoldottam a VHS videó kérdést. Mivel nekem is a régebbi katód képcsöves TV-k vannak és ráadásul nem akarok megválni a két nagyon jól és megbízhatóan működő VHS videóm- tól sem, megrendeltem az egyik kábel szolgáltatónál az analóg adást. Igaz -bár szándékom szerint csak a legalacsonyabb díjú csomagot akartam megrendelni (ami 13 csat), de sikerült rábeszélniük az egyel magasabb -ra ami 30 csat de ezeknél már szerepelnek a természetfilmes (állatok életét is bemutató) és tudommányos műsorokat adó csat. -k is. Az sem elhanyagolható, hogy mindezt 2300-Ft-ból megúszom / hó és a beszerelés is ingyenes most. Gondoltam igy a videóim is működhetnek és még kapok is valamit a pénzemért, amiért érdemes leülni a TV elé és nem csak azt a 3 agy zsugorító csat.-ot nézem majd. Ha már mindenképpen megfejnek legalább jól is essen. Ez van.

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 90

Vannak videokazetták-mind márkás és jó állapotban.

Előzmény: pazozo87 (89)
pazozo87 Creative Commons License 2013.07.16 0 0 89

Tisztelt Traider!

Ha esetleg van még eldaó VHS, S-VHS vagy MC kazettája érdekelne.

Főleg ha bontatlan új kazi

 

Üdvözlettel: pazozo87

Előzmény: Traider (48)
langelaszlo Creative Commons License 2013.07.08 0 0 88

Sziasztok!

Van 4 db fitness videókazettám, szinkronizált angol, most nagyon kedvező áron odaadom!

Kemény, zsírégető edzések! :)

Írj privátban, ha érdekel.

 

D-box2 Creative Commons License 2013.07.06 0 0 87

Kedves Látogatók!

 

Az oldal,amihez ez a fórum kapcsolódott,időközben elköltözött a

http://web.t-online.hu/lazartibor62/index.htm

címre és a facebookon is elérhető

https://www.facebook.com/LazarbibiHonlapja?ref=hl

 

 

üdv mindenkinek!

 

Doky586 Creative Commons License 2013.07.04 0 0 86

"Valamikor régen be akarták vezetni a TV adót, ( pár száz Ft- lett volna, ) az nem jött össze nekik."

 

Valamikor régen az 1980-as évektől egész 2002-ig kellett fizetni a TV után (családon belül korlátlan TV-vevő lehetett).

Arra nem emlékszem hogy 'adó' nemű volt-e, de nem fizetése esetén téged terhelt a bizonyítás hogy nincs TV-vevőd...

 

Ez az 'adó' már egy évtizede megszünt...

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.04 0 0 85

Mindig a képminőséggel jönnek.Hol van a BD?Sehol. Arra azért kiváncsi leszek,meddig marad az analóg adás a kábelszolgáltatóknál.

Én semmi pénzért nem cserélném le az S-VHS illetve VHS videoimat digitálisra.Drága kábeleim vannak,kiváló a képminőség és 20 év múlva is lejátszható!

Szerintem vagy előbb,vagy utóbb kiveszik az analóg adást a szolgáltatók!

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.03 0 0 84

Sziasztok! A Set-Top-Box-nál már megtárgyaltuk és kiveséztük ezt a digitális  meg az analóg adás problémát, különösképpen a VHS videókkal kapcsolatos felvételi megoldások -ra kihegyezve.  A lényeg amit sokan nem tudnak és a médiákban sem propagálják, hogy maga az analóg adás nem szűnik meg, csak a föld felszini sugárzása. Ezt úgy tudtam meg, hogy elmenten egy UPC-s irodába mivel előzőleg TV szerelő szakemberrel konzultáltam a digitális átálással és az általam is hőn szeretett VHS videóimmal kapcsolatos aggodalmaim miatt. Mivel igen lehangoló jövő képet vetített elém (minden VHS -hez egy-egy DVB-t egység + a TV-k hez is külön külön), ha mást akarunk nézni és mást felvenni a ház különböző helyiségeiben. Egyedüli jó megoldásnak az ígérkezett, hogy egy kábelt behúz az utcai oszlopról az UPC ( vagy tetszés szerinti más szolgáltató amennyiben van már a környéken ilyen )és az eddigi tetőantenna kábelt egyszerűen lekötve a ház hálózatára rákötik a behúzott kábelt és megy minden ugyanógy mint ha mi sem történt volna, vagyis analóg adást adnak be a kábelen keresztül amik VHS videókkal  továbbra is rögzíthetőekNem kell eldobni imádott VHS-üket!  Az analóg adást külön kell rendelni, mert a szolgáltatók is igyekeznek a drágább digitális adást eladni, ( az analóg adás szolgáltatása még most is a legolcsóbb) ami mint nyuggernek nekem tökéletesen megfelel. Na persze ez sincs ingyért de bár részletekben ( ha DVB-T egységeket veszünk akkor egyben nagy összeget ) de fizetünk mint a katonatiszt. Az eddigi ingyenes gondtalan TV-zés nek annyi.

Ezt üzenem brave helios -nak (63) és a többieknek is.

Csak még annyit, de ez a magán véleményem: Ez ami itt az Országban folyik nem szól másról mint, hogy minnél több pénzt kivenni a lakosság zsebéből. Valamikor régen be akarták vezetni a TV adót, ( pár száz Ft- lett volna, ) az nem jött össze nekik. Nesze nektek most a többszörösét perkáltok TV készülékes lakosok. Ez egy burkolt adónem.

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.03 0 0 83

Én nem hajintanám ki,ha nincs nagy baja.Aktivan használok vhs-t,a legkényelmesebb és 50 év múlva is rajta lesz a felvétel.Winchester,usb 10 év múlva kukában landol,10 éve irt dvd-n nincs semmi és 15 éves gyári cd-n szintén nincs semmi már,helyes tárolás mellett.Ráadásul 30 éves felvételeimen ha most beteszem,ugynaz a minőség. Ha megnézel egy amerikai filmet,mindig vhs kazettát használnak,ha valamit meg akarnak nézni.Az S-VHS pedig pazar képet produkál.Egy feltétel van,a hardwarenek jó minősigűnek kell lenni.500 ft-os scart-kábelről csak sz** minőséget kapsz.Még a 80-as években Bécsben vett Hitachim is kifogástalan,igaz,hogy annyit volt használva,hogy fel kellett újitani.Vedd le a fedelet és a szalagot vágd el és dobd ki a kukába!

Előzmény: kacsalovam99 (81)
fertomi47 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 82

Nekem megvan a  KINCSVADÁSZOK 1998-as VHS!

fehergeza47@gmail.com

Előzmény: filctoll (79)
kacsalovam99 Creative Commons License 2013.03.28 0 0 81

Sziasztok! Nekem van egy videomagnóm, amibe beszorult egy kazi, elvileg működik, illetve javítható! Kb 25-30 éves csórikám, nekem már nincs rá szükségem, de ha valakinek kellene, akkor szívesen odaadom neki, ingyen!

imre 24 Creative Commons License 2013.01.08 0 0 80

szia vaterán néz szét ot  sok video kazi van még régi jo vagy vagy javithtó videok is van töbet birnak a régi gépek mint az ujak találtam a régi videomba fejdobot csak forasztani kéne én nem értek hozá

régi videok érdekelnek mindegy az álapota csak ne legyen ki belezve

Ha valakinek kel van olyan rosz videom ami épnek tünik még se jo elektronikai bajaha kell szolj és viheted  olyan videohoz biztos jo amnek mehanikai baja van ha kel meg irom milyenek vanak akai sony oroin grunding de mind lgalább 20 éves

Előzmény: filctoll (79)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!