Keresés

Részletes keresés

fergabox Creative Commons License 2020.12.13 -1 0 267

Szerintem a közös képviselőnek kell fellépni a főbérlővél szemben , hogy vagy rendre szoktatja az albérlőit , ha nem közösen felléphetnek ellene, de úgy tudom, hogy elötte mindenképpen a főbérlőt kell felszólítani ő a lakás tulajdonosa.

 

Előzmény: vaslady29 (266)
vaslady29 Creative Commons License 2020.12.10 0 1 266

Sziasztok!

 

Társasházban lakunk. Az alattunk lévő ingatlan tulajdonosa kiadta a lakást egy 6 tagú "családnak" (4 gyerek)

Állítólag szerződést írtak alá, a tulajdonos azt mondta a közös képviselőnek hogy rendes családról van szó. 

Azóta nincs egy perc nyugtunk se:  a gyerekek rohangálnak egész nap, tologatják a bútort, hangoskodnak, megy a lárma egész nap. 

Az lenne a kérdésem, hogy lehetőség van e arra hogy a lakókkal összefogva egy közgyűlésen megszavazni, hogy költözzenek el. Persze a lakók többségének beleegyezésével. 

Továbbá jogi úton milyen lehetőségeink vannak? (mivel a szép szóra nem hallgatnak mindenféleképpen az lenne az elsődleges cél, hogy elköltözzenek)

Ez egy nyugodt, csendes lakókörnyezet volt eddig. Nekünk is van egy tűréshatárunk, de ez már elviselhetetlen. 

Köszönöm a válaszokat

tuktikka Creative Commons License 2020.11.20 -1 0 265

Most járvány idején simán visszautasíthatod .

80 éves az nem annyira idős, remélheted, hogy sokáig nem esik le a lábáról.

Előzmény: ditta12-34 (264)
ditta12-34 Creative Commons License 2020.11.13 0 0 264

 

Én egy panelban lakom. A szomszédom egy idős néni, közel a 80hoz. Van egy fia, unokái is, de egyedül él. Elég idegesítő dolgai vannak. Én próbáltam vele kedves lenni, barátságos. De ő visszaél már a jóindulatommal. Sokszor átcsönget, kopog, zavarkolódik. Egyedül van, társaságra vágyik, azt értem. De van nekem is magánéletem. Szóval ő átlépett egy határt màr ami lassan zaklatásnak számít. Sokszor azt akarja menjek át hozzá, a megunt holmijait is rám akarná sózni. Gyakran amikor megyek vagy jövök vissza a lakásba, fülel, és pont akkor nyitja ki az ajtót. Ez elég idegesítő már. A napokban egy kis cicácicát megmentettem, fel hoztam persze pont észrevette, és mondta nem kellett volna fel hoztam mert majd ideszokik. Ehhez már semmi köze a cica az én lakásomban van, nem zavar senkit. Mit lehet ilyen szomszéddal tenni? A másik amitől tartok mivel idős ha ágynak esik akkor majd engem fog majd ugráltatni? Segítsek ebben abban. Eddig is voltak kérései, de nem akartam bunkó se lenni hozzá, de már átlépett egy határt. 

Törölt nick Creative Commons License 2020.10.30 0 0 263

Szia!

Ő megtette ezt velünk.Nagyobb öröme ne legyen..

Előzmény: okos szélhámos (260)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.30 -1 2 262

Szia Dr.Krizsák!

 Olvastam kitüntető figyelmed és a problémám igen részletes kielemzését!Sajnálom,hogy felhúztad magad ennyire..Nem ér ennyit.

Magadra ismertél az ügy részletei kapcsán..?Döbbenet,nekem is furcsán ismerős a személyes tapasztalatod a tetőd tönkretételével kapcsolatban.

Igazán jó hír,hogy ilyen flottul sikerült megoldanod a Te helyzeted!Van tehát remény a jogorvoslatra!

Igazad van,mi figyeljük a szomszédot úgy 0-24-ben,az mégsem járja,hogy csak a kis huncut leselkedjen és hallgatózzon,hiszen nekünk sincs életünk.Tűrve mentális zavarainak terheit,igyekszünk őt segíteni eztán mániákus hajlamai kiélésében.

Mióta ide írtam, sok minden történt,be kellett látnunk,hogy nem vagyunk egyformák,valakit a szomszédja ellen kihírdetett háború tesz boldoggá,szegényt ezért kár elmarasztalni.Azóta is a fülemben csengenek szavai,hogy akkor "háborút indít",de bízom benne végre boldogságra lelt a kivitelezéssel!Mert nem állt le és nem is fog,de ez már lényegtelen.Elengedjük.Nem piszkolom be a további részletekkel eme felületet.

 

Semmi probléma a felszerelt kamerák hadával már, ha elhaladunk a saját terciánkon,legalább sípolva jelzik a mozgásunk.Így tudjuk,hogy valakinek számítunk,figyel ránk a nap minden percében.Hála érzése lengi be szívünket a gondoskodásért!Pokolba a személyiségi jogokkal,hisz nincs titkolni valónk,életünk nyitott könyv,miért is zavarna?!


Az,hogy a kamerák hangot is vesznek egyfajta plusz örömöt hozott az életünkbe,megoszthatjuk gondolatainkat kedves szomszédunkkal és akivel még ő úgy gondolja.De ne legyek megint gyanakvó és gonosz,nyilván ez nem történhet meg,hiszen ez sértené a nem létező jogainkat.Kizárt.Amúgy sem kell mindig szájat koptatni nem?Főleg nem a saját udvarunkon..

 

Huh...Ahogy felvilágosítottál,még örülhetünk,hogy nem jártunk pórul jobban,mert jogaink azok,mint kiderült nincsenek csak kötelezettségeink!Okulván így sövényünk katonás rendben karbantartva azóta! A szél és a lombhullás miatt mostanában azért szorongva éljük napjaink.Ezzel kapcsolatban tapasztalat esetleg?Gyógyír?Ja bocs,az egy másik fórum ;) Elkalandoztam...

A fránya levelek csak hullanak továbbra is a féltve őrzött gyepre,erre még nem találtunk megoldást!Viszont tavasszal a béke érdekében minden kivágásra kerül majd.Ósdi kerítésünk sem csúfítja a területet tovább,építhet olyat,amilyet ő szeretne.Persze nem kötelező neki,hisz osztatlan közös a terület,de javíts ki kérlek nyilván ebben is dezinformáltak.

Szerencsére a másik telekszomszédunk sövénye kárpótol majd a saját elvesztése miatt,évek óta átnőtt már  a java a területünkre,szinte magunkénak érezzük.Legalább szép zöld a kert és sok madár otthona.Minket nem zavar.

 

Összegezve mára már teljesen korrekt az egész ügy,csupán fel kellett végre nyissa valaki a szememet,hogy én ülök fordítva a lovon.De sebaj..jó pap holtig..Köszönet érte mégegyszer!Magamba szállva és bele gondolva szomszédom helyzetébe,(nem irigylem szegényt) igazán kár volt leírnom a törtémetet és fröcsögni egy nagyon beteg emberre..Mea Culpa.

Egyszóval minden szép és jó,szemléletváltás és elfogadás kérdése az egész. A dolgokat a helyükön kell kezelni!Ha felteszik a szart a polcra,még nem lesz lekvár ,nem igaz?

Béke!

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (261)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.02 -1 3 261

Szia

 

Olvastam a hozzászólásodat és több kérdés is felmerül, illetve vannak bőven ellentmondások.

 

.A szomszéd szólt,hogy vágassuk le,mert zavarja a magassága és ágak lógnak át..

A sövény kinek a tulajdona? A leírás alapján sajátod.

A sövényt annak kell karban tartania, akinek a területén van! Ha ezt a tulajdonos nem teszi meg, akkor a másik fél a sövény tulajdonos pénztárcájának terhére megteheti jogszabály szerint, amennyiben szólt, hogy zavarja őt, a leírt esetben így volt. Ennek a díját utólag is ki lehet számlázni a sövény tulajdonos részére.

 

egy sima füves terület van a sövény mellett

Mindegy, hogy mi van mellette, a leírtak tipikusan szükségtelen zavarást testesítik meg, árnyékolhat, teret vehet el a másiktól, főleg, ha zavaróan átlóg zöld felület. A füves területen pl. sok mindent lehet csinálni, gyerekkel labdázni, vagy sportolni.

 

Mondtuk neki,hogy többet nem érhet hozzá a növényzethez és főleg nem nyúlkálhat át!Azzal fenyegetett,jegyzőt hív és kifizetetti a nyírást,mert ez a mi dolgunk lett volna..

Mivel szólt, hogy zavarja és leírtak alapján nem csináltatok semmit ez ellen, teljesen igaza van a másik félnek.

 

A mardjotthon örömére egyik szombaton 7 órára kertészeket hívott és permeteztetett motorossal

Az általános jogszabály szerint este 19 óra és reggel 7 óra között nem végezhető hangos kerti munka.

 

Aztán kiderült,hogy kamerázza a telkünket,figyel,les a nap 24órájában

Az írásból az jön e, hogy ti figyelitek a szomszédot és nem fordítva.

Korán sötétedett,fejlámpával,megszállott módjára járta a sövény melletti rész,hogy egy darab levelünk ne legyen átesve hozzá.Volt,hogy éjjel neszelésre riadtunk és csak a zseblámpa fényét láttuk... kertészt hallottuk,hogy azt mondta,2 napig ne tartózkodjon a kertben senki,mert nem tesz jót

A levélszedés milyen nesszel jár?

 

Rendszeresen permeteztet,sosem szól előre......kertészt hallottuk,hogy azt mondta,2 napig ne tartózkodjon a kertben senki....

El kéne dönteni, hogy a szól e vagy nem a permetezéskor a szomszéd, vagy a kertész. 

 

A helyetekben örülnék, hogy eddig nem tett semmiféle jogi lépéseket a szomszéd, pedig jogos lenne.

Zöld terület karbantartás elmaradása, szükségtelen zavarás, felszólítás ellenére sem történt semmi.....

 

Tanácsom

Talán a saját növényeket karban kéne tartani és akkor nem lenne ez az egész.

Gondolj bele, van egy sövény, ami zavar téged, szólsz a szomszédnak, de nem történik semmi. Mit fogsz csinálni?

Ugyanazt, amit ő.

Azt tanácsolom, hogy mielőtt mást szidalmaz bárki is nézze meg, hogy saját maga a fordított esetben hogyan reagálna

 

Nekem is volt hasonló esetem, amit személyesen éltem át.

Nálam ráadásul az átlógó ágak az egyik épületem tetejét is tönkre tették. Hiába szóltam nem történt semmi. Per lett a vége és a szomszédom fizette ki a javítás költségét és a fák nyírásának díjait.

 

Persze meg lehet tenni a feljelentést, rendőrt hívni, de nem tiltott időzónában volt az említett tevékenység, így nem áll meg ez sehogy sem.

 

 

Előzmény: Törölt nick (248)
okos szélhámos Creative Commons License 2020.06.23 0 0 260

Ráirányítanék 1 riasztós kamerát! Ahányszor átbámul, visít!

Előzmény: Törölt nick (248)
ásítósmacska Creative Commons License 2020.06.16 -1 0 259
Előzmény: benibeni111 (257)
Milliemoo Creative Commons License 2020.06.14 0 1 258

Nekunk is pont ilyen problemank van,a szomszed kb mar azert is szol ha tusszenthnk egyet. Ma elszakadt a cerna es elkuldtem melegebb eghajlatra. Bezzeg az alattunk lako csaladnak ahol 3 kutyat meg 2 macskat tartanak kb 40 nm-en es rendszeresen napokat vonyitanak vegig azoknak nem mer szolni csak nekem reklamal, mert ott a csavo lehet lekeverne neki 1-2 fulest. Babat varunk, arra megkerdezte hogy este is sirni fog e??? Mi sem vagyunk hangosak, estenkent sorozatokat nezunk, vendegeink sincsenek, a falakkal nem tudunk mit kezdeni, nehany helyen vekonyak. Mi is halljuk a masik oldalrol a hajnalban bulibol hazaeso szomszed zuhanyzasat de a tarsashaz es vekony falak ezzel jarnak. Tanacstalan vagyok mar, de elegem lett, hogy amiert nö vagyok csak velem mer kekeckedni.

Előzmény: problémásaszomszédom21 (254)
benibeni111 Creative Commons License 2020.06.14 0 0 257

Sziasztok!

 

Budapesten, belvárosi bérházban a szomszédom kutyákat tart. Összesen 4 corgi-t kb 40 m^2-en - és iszonyat büdösek.

A kutyákat talán hetente, vagy inkább 2 hetente viszik sétálni, addig bent a lakásban végzik a dolgukat... és hát borzasztó disznóól szag van, a folyosón nem lehet megmaradni ha kinyitják az ablakot, illetve hozzám is bejön a bűz ha szellőztetek.

 

A szomszéd egy kínai (vagy talán koreai) pár, bérlők. Nem nagyon beszélnek angolul se, nem hogy magyarul.

A házból többen próbáltuk rávenni őket hogy kicsit normálisabban takarítsanak, semmi sikerrel.

 

Mit tehetek? Valamiféle állatvédelmi alapon be lehet jelenteni őket? Vagy egészségügyi, fertőzésveszély miatt?

Evif Creative Commons License 2020.06.08 0 0 256

2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről:

5:8. § [Birtokvédelem a tényleges birtoklási helyzet alapján]

(1) A birtokos egy éven belül a jegyzőtől is kérheti az eredeti birtokállapot helyreállítását vagy a zavarás megszüntetését.

(2) A jegyző elrendeli az eredeti birtokállapot helyreállítását és a birtoksértőt a birtoksértő magatartástól eltiltja….

2012. évi II. törvény a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről:

149. Csendháborítás

195. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el. (nincs már időkorlát!!!!!)

Birtokvédelmi ügyekről önkormányzatok honlapján jó esetben található tájékoztató. Ugyanitt található letölthető dokumentumként birtokvédelmi kérelem nyomtatvány. Bizonyíték begyűjtése szükséges a helybenhagyó döntéshez, ez lehet többek között: hang- és képfelvétel, telefonhívásokról mobilképernyő fotó, esetleg csendháborítás bejelentéséről  szintén képernyő fotó, jegyzőkönyv,beszélni kell a szomszédokkal, hogy tanúsítanák-e szükség esetén a birtokháborítást, a kérelemhez egyúttal be is nyújtható  ez a szomszédnyilatkozat is.

A kérelem elbírálása szubjektív! Nem létezik olyan előírás, szabály, amely alapján a hang, szag, ill.: egyéb zavaró tényező definiálva lenne, csupán ennyi: …” zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát”…

Egy éven túl fennálló állapot esetén a jegyző nem járhat el, a bírósághoz lehet fordulni.

Kerítés és növény paraméteréről is általában az önkormányzatok hoznak önkormányzati rendeletet, így az sem járható út, hogy építek egy nagy tömör kerítést, amely a zajt valamelyest letompítja.  Sövénynél ugyan ez a helyzet, nem tehetem oda, ahova akarom és nem növeszthetem az égig,ha a rendelet ezt korlátozza.

GeriSoft07 Creative Commons License 2020.05.10 0 1 255

Ezt mondjuk én a másik oldalról is átéltem. Volt olyan szomszédom egyszer, aki szerint természetes, hogy minden WC kefe használat után a kefe szárát hozzá kell verni többször a porcelánhoz, hogy lecsepegtesse a vizet róla :) ÉS nem értette, ez miért zavaró, és mi miért nem így csináljuk?

De van aki szerint a tus alatt éneklés is normális. 

 

Szóval biztos, nem énekeltek fogmosás közben? :D 

Előzmény: problémásaszomszédom21 (254)
problémásaszomszédom21 Creative Commons License 2020.05.10 0 0 254

Sziasztok! 

 

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mi számít zajongásnak egy társasházban? Mi alapvetően igencsak csendes lakók vagyunk, viszont a szomszéd többször is zaklatott minket, mert szerinte zajongunk a fürdőszobában. (Van, hogy későn érek haza, kereskedelemben dolgozom, 11 óra ácsorgás után jól esik megfürödni.) Többször letámadott minket, átkopog a falon, amikor fogat mosunk, ilyesmi. Na most, kérdem én, van ehhez joga? (Még csak nem is a hálószobája van a fürdőnk mellett, hanem a saját fürdőszobája...) Ebben a helyzetben mit lehet tenni? Az, hogy használjuk a fürdőszobánkat, az csak nem számít zajongásnak?!

 

Előre is köszi!

GeriSoft07 Creative Commons License 2020.05.05 0 0 253

+2 sor falazó elem esetleg?

Egyébként kérdés, hogy ha kész lesz, akkor is feljár-e majd, leskelődik-e. Vagy csak most hogy építi.

 

Előzmény: tata777 (251)
tata777 Creative Commons License 2020.05.04 0 0 252

tata777 Creative Commons License 2020.05.04 0 0 251

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni.

Új házat építünk oldalhatáros beépítéssel, de egy métert elhagytam  a telekhatártól.A ház és a kamra közé a ház folytatásaként betonfalat tettemkb190 magasságig, hogy a szomszéd ne lásson át, illetve a szél ellen legyen védve az ott levő terasz.  Erre a szomszéd az ő részén kb .-3m-re a telekhatártól odatett egy gyerekhintázót melynek oldalában kilátó van k. 1,5m magas padlószinttel.Ha arra felmegy gyönyörűen belát a halószobámba,-6méter-a nappaliba és a teraszra.

Mit tennétek?Köszi az ötleteket.(Elvileg az én részemtől 4m távolságot kell tartani, de még úgy is simán belát.)

FionaS Creative Commons License 2020.04.28 0 1 250

Szerintem nektek kellene beszélni a jegyzővel. Elsőre nekem ez legalábbis birtokháborítás a részéről, de a sövény tönkretétele rongálás is. Egy telefont megér. A jegyző el fogja mondani, hogy mit lehet tenni és hogy milyen bizonyítékot lehet gyűjteni. Mivel a másik szomszédját is megtámadta, ezért vele össze tudnátok fogni. Nagy kár a sövényért, és szerintem ez akár pénzben is kifejezhető és akár kártérítést is követelhettek.

Előzmény: Törölt nick (248)
FionaS Creative Commons License 2020.04.28 0 0 249

Részvétem, sajnos mi is jártunk hasonló cipőben. Volt egy gyönyörű társasházi lakásunk, ahol néhány évig boldogan éltünk. A szomszédoknál sorban születtek a gyerekek, és amikor már a legtöbb családban megérkezett a második is, fokozatosan pokollá vált az életünk. Lábdobogás a mennyezetről jobbára egész nap, ordítva rohangászó gyerekcsapat a lépcsőházban és a társasház udvarán. Ahol egyébként nagyrészt autó beállók voltak, meg egy kis füves rész. Száz méterre meg egy nagy játszótér, de azt mondták, az nem jó. A szép nagy erkélyünket nem tudtuk használni, de a lakásban sem volt nyugalmunk. Az volt a csúcs, amikor a szomszéd lakásba őrjöngő alkoholista albérlő költözött. Ő éjjel ordítozott, ami a közös szellőzőnek hála tisztán áthallatszott hozzánk. Éjjel ment a mosógép is, és egy idő után vett egy elektromos gitárt. Azon is csak éjjel játszott. Belőle már a többi lakónak is elege lett, úgyhogy őt végül sikerült kiebrudalni. De a gyerekek általi zajongás csak fokozódott. Könyörögtünk, hogy legalább vasárnap délután legyen egy kis csendes pihenő. Ebbe belementek, és néhány hétig a legtöbben be is tartották. Utána minden visszaállt a régi kerékvágásba. Mi végül eladtuk a lakást és elköltöztünk. Lehetett volna birtokvédelmet kérni, de nem akartunk egy egész lakóközösséggel izmozni. Megvolt ez a kis műanyag triciklis mutatvány is, és persze a játékokat szanaszét hagyták a kukatárolóban. Úgyhogy ismerem a "műanyag kerék a díszburkolaton fél tucat kis lurkó által előadva" mutatványt is. :-(

Előzmény: Negromacccs (236)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.26 -1 0 248

Sziasztok!

Olvasom a hozzászólásokat és látom,hogy nem vagyok egyedül a hülye szomszéd problémával..de most nálunk is eljött az a pont,ahol már nem tudjuk a megoldást..

Adott egy kertvárosi ikerház,gyönyörű 20 éves sövénnyel és kerítéssel elválasztva az udvar.Majd az iker másik felét eladják és megveszi egy középkorú pasi.Eleinte nem volt gond,legalábbis akkor még nem vettük észre,ami mára már nyilvánvaló.

1 év alatt furcsán ritkulni kezdett a mindig sűrű sövény.Imádtuk,mert jól takart és hát egymás szájában lenni,nem egy leányálom..A szomszéd szólt,hogy vágassuk le,mert zavarja a magassága és ágak lógnak át..megjegyzem egy sima füves terület van a sövény mellett nála,ami dísznek van,rálépni sem szabad halandónak,kertész nyírja a picsányi gyepet is.

Mivel nem azonnal,még aznap tettünk eleget kérésének,ezért kertészt hívott másnap és durván lenyíratta a magasságát és az oldalát is,amikor nem voltunk otthon.Borzalmasan nézett ki..és utána már elkezdett ritkulni,sárgulni az egész.

Mondtuk neki,hogy többet nem érhet hozzá a növényzethez és főleg nem nyúlkálhat át!Azzal fenyegetett,jegyzőt hív és kifizetetti a nyírást,mert ez a mi dolgunk lett volna..

Jött az ősz,hullottak a levelek..nyilván a szél is átvitte,hiába kértük a leveleket,ne essenek át,de átestek..Szomszéd már nem szólt,viszont kupacokba gyűrve átdobta a sövény közé a lehullott leveleket,majd jól megnyírbálta a még megmaradt ágakat és azokat is vissza tömködte hozzánk.Korán sötétedett,fejlámpával,megszállott módjára járta a sövény melletti rész,hogy egy darab levelünk ne legyen átesve hozzá.Volt,hogy éjjel neszelésre riadtunk és csak a zseblámpa fényét láttuk,ahogy szedegeti és dobja át...

Tavaszra már nyilvánvaló volt,hogy valamivel lekezeltette a bokrokat,a sövény kb.60%-a kipusztult,mindenhol levágott csonkok,elhalt részek..Nagy foltokban átlátni,magassága sem akar nőni :( Ekkora már a köszönő viszony sem volt meg.Ha szóltunk neki pökhendien jegyzőt emlegetett...közben átfúrta a közös falunkat,le is omlott a vakolat,amire csak annyit mondott,hogy nem ő volt.

A másik oldalán lévő szomszédjánál szintén levágatta a tujasort,amíg nem voltak otthon,átdobált oda is mindent.Ott is megrogyott a több éves,élő kerítés..

Aztán kiderült,hogy kamerázza a telkünket,figyel,les a nap 24órájában,gondolom a kamera hangot is vesz,mert igen jól informált mindig.Mondta,látja a kamerán,hogy átdobáljuk a kutyánk ürülékét,amit vissza is küldött és az autónk tetején landolt..Természetesen nem a mi kutyánké volt,mivel macska és nyest is járja a kerteket,de azokat el sem tudja képzelni,mert a vak gyűlölettől már nem lát!

 A mardjotthon örömére egyik szombaton 7 órára kertészeket hívott és permeteztetett motorossal..úgy ugrottunk ki az ágyból a zajra.Rendszeresen permeteztet,sosem szól előre,hogy bevihessük a kint hagyott cuccainkat,a kutyákat ne engedjük ki stb.Csak a kertészt hallottuk,hogy azt mondta,2 napig ne tartózkodjon a kertben senki,mert nem tesz jót..nekünk meg senki nem szól semmit.Ezalkalommal próbáltuk túlkiabálni a motoros permetezőt,integetni,közös falat verni,hogy hagyják abba,de semmi.Így kihívtuk a rendőrséget,persze addigra 

lekapcsolták és el is tették a permetezőt,mintha semmi nem történt volna.A bejelentéskor a diszpécser is hallotta az irdatlan zajt,felvétel is készült róla,de nem foglalkoztak nagyon vele.Feljelentést javasoltak,de eddig ezt nem akartuk..Teljesen el vagyunk keseredve egy pokol lett az életünk,a kertünk.Féltjük a kutyáinkat is.Mit lehetne tenni szerintetek?Bocs,hogy hosszú lettem,és ez csak egy része sajnos :(

Negromacccs Creative Commons License 2020.04.23 0 0 247

Bocsánat,hogy csak ilyen hosszú idő után válaszolok. Köszönöm a magyarázatod! Kb.: így gondoltam,de biztos ami biztos, rákérdeztem. Nagyon jó megoldásnak tartom. Ha sikerül összeszednem még meglévő türelmem és nyugodtságomat fel fogom ajánlani a dokinak hátha.......Ma délután már a lánya is a másik, régi recsegős motorral nyomatta a kisfiú mellett.Már éppen kipakoltam a napágyamat ebéd után és láss csodát, 15 perc múlva beindult a "gépezet". Hihetetlen. Még egyszer köszönöm a magyarázatod. Hátha sikerül megoldani a problémát. És talán másoknak is adtál ötletet.

Előzmény: IcalG (246)
IcalG Creative Commons License 2020.04.12 0 0 246

Pontosan, jól látod. Az öntapadós rész megy a kerékre, mivel mindig nyomás alatt van, nem is válik le. Érdemes előtte lemosni a kereket, hogy jobban tapadjon a ragasztós rész, nálam sokáig bírta. Dobd fel a dokinak, hogy van megoldásod, neki nem kerül semmibe. Ha ez sem működik, akkor csak a kevésbé elegáns dolgok jöhetnek, csak az ember egy bizonyos szint felett nem megy egy bizonyos szint alá. Ezzel élnek vissza a dokifélék. 

Előzmény: Negromacccs (244)
Negromacccs Creative Commons License 2020.04.12 0 1 245

Szia! Én már tavaly utána olvastam és ügyvédnél is jártam (más ügyben) de közben rákérdeztem,hogy mi a módja az ilyen hangos szomszédok leállításának. Ezt úgy hívják "birtokvédelem"! Első lépés lenne,hogy békés úton rendezni,megkérni,hogy hagyja abba a zajos tevékenységet.Ha nem (ami sajnos nem szokott működni,mert akkor eleve nem csinálná,lenne hozzá annyi esze) akkor ki kell hívni a rendőrt aki figyelmezteti. Ezt lehet(ne) többször is. Ha ez sem segít akkor a Jegyzőhöz lehet fordulni.Már van erre formanyomtatvány (én már beszereztem).A Jegyző kivizsgálja (kiküld valakit aki szemlét tart).Hoz egy határozatot és jobb esetben elmarasztalja és eltiltja a zajos tevékenységtől. Ha folytatja pénzbüntetésre kötelezi.Ha ennek sincs foganatja,akkor sajnos bíróságra kell menni. Az pedig évekbe telik, meg sok-sok idegeskedésbe. Sajnos én is ezért vagyok elkeseredve,mert jogszabály ide vagy oda szinte semmit nem tudsz tenni. Nyeli az ember a mérget. És még szerencse ha a retorzió nem az lesz,hogy megvernek,vagy rád gyújtják a lakást (házat).  Vagy elköltözni,de honnan vagy kibiztosítva,hogy az új helyen nem lesz valami más "hülye" aki ugyanígy zavar vagy még jobban.Ördögi a kör. Sajnos nagyon sok a neveletlen,csak önmagának élő ember. 

Előzmény: Valiczko (240)
Negromacccs Creative Commons License 2020.04.12 0 0 244

Köszönöm ötleted,nagyon találékony vagy! Sajnos szerintem apuka nem volna vevő rá,már eléggé rossz a viszonyunk,párom mostanában többször átszólt.Tegnap délután már a doki térdelt fel a kismotorra és úgy nyomatta,hogy még hangosabban recsegjen.Gondolom a cél a mi idegesítésünk volt. De azért kérem még egyszer írd le pontosan hogyan kellene felhelyezni a tépőzárat.A ragacsos fele legyen a keréken és a szöszös lesz így kívül? És ezt még valamivel rá kell erősíteni? Mert én úgy gondolom,hogy különben gyorsan leválik. Írtad,hogy több családtagnál bevált,tehát csak én nem értem még,persze nő vagyok de nem szőke,csak idősebb korosztály.  

Előzmény: IcalG (243)
IcalG Creative Commons License 2020.04.11 0 0 243

Szia, van megoldás, persze kell a doktordoktor egyetértése. Végy egy tekercs öntapadó tépőzárat, a bolyhos felét és ragaszd körbe a kerekeket. A legjobb hangtompító, és a gyerek is száguldozhat tovább. Nyilván, ha neki pont a zaj a lényeg, akkor leszedi, pláne ha apu nem vállalja fel vele a konfliktust. 

A fenti megoldást itthon alkalmaztam először kismotoron meg traktoron, aztán rákapott a tágabb család is. Nem is tudom, miért nem szabadalmaztattam. 

Előzmény: Negromacccs (236)
Febkaa02 Creative Commons License 2020.04.10 0 0 242

Sziasztok. Nekem bulizó fiatalok jutottak. Hiaba a kijárási korlátozás azóta is minden hétvégén most meg minden nap. A rendőröket hívtam, névtelenül akartam bejelentést tenni, azt mondták akkor hogy jutnak be a lépcsőházba ha a lakás szamom se adom meg és rámnyomta a telefont a rendőri diszpécser. Közös képviselő se tett semmit. Nő vagyok egy csapat fiatal sráccal szálljak szembe? Persze már kértem őket, hogy ne ordítsanak többször is hiába. Ti mit tennétek/mi vált be? :(

arti61 Creative Commons License 2020.04.07 0 0 241

Önkormányzat-Jegyző.

Előzmény: Valiczko (240)
Valiczko Creative Commons License 2020.04.07 0 0 240

Sziasztok!

Azért írok nektek mert háha kapok jogi tanácsot tőletek, mivel sajnos tehetetlen vagyok már. Pápán egy 4 emeletes panelban lakom a párommal. Sajnos úgy hozta a sors,hogy a közvetlen szomszédom albérlő, 3 gyerekkel és egy idegbeteg nővel (alkoholista banda a gyerekeken kívül). 3 műszakban dolgozom, ma meg még két napot most túlóráznom kell éjszaka, de ezektől az inteliges népektől a saját lakásomba nem tudok pihenni. Megálás nélkül ordobálás csapkodás és gyereküvöltés hallatszik át, füldugót is hiába használok. Ilyen esetben mivel lehet fellépni? Többször szóltam nekik de még nekik áll feljebb.

arti61 Creative Commons License 2020.04.07 0 2 239

Üdv! Majdnem szószerint ugyanez a helyzet nálunk, a tavalyi év nyarát ( >35c°) csukott ajtónál és ablaknál füldugóval töltöttük , szószerint az idegösszeroppanás határán, 160-as vérnyomással kelünk fekszünk. Budapest környéki településen élünk már évtizedek óta, középkorú házaspár vagyunk, mindig az gondoltam ,hogy ha én tiszteletben tartom mások nyugalomhoz való jogát akkor én is jogosan várhatom el ,hogy ugyanezt kapom vissza. Hát nem!!!  Számomra a legmegdöbbentőbb a szülők viszonyulása a problémához , tudniillik szerintük ez teljesen normális életkori sajátosság, hogy a gyerek elkékült fejjel méltatlankodva őrjöng (4éves) reggel 8-tól este 9-ig. ...ja igen ezek is "értelmiségi" fiatal házaspár.Mi is neveltünk két gyereket, nem vagyunk gyerek gyűlölők és pontosan tudjuk ,hogy működnek a gyerekek, minden életkornak megvannak a tipikus viselkedési sajátosságai, de többekkört arra valók a szülők , hogy ezt megfelelő helyiértéken kezelje- nevelésnek hívják. De ami számomra a legmegdöbbentőbb , hogy arról is megvannak győződve ,hogy nekem ezt a saját otthonomban hallgatnom muszály.   Legjobb tudomásom szerint a törvény rendelkezik erről, talán birtokháborítás vagy zaklatás címszó alatt.

Előzmény: Negromacccs (238)
Negromacccs Creative Commons License 2020.04.05 0 2 238

Köszönöm válaszod és az ötleteket. Ma vasárnap (virágvasárnap) viszonylag szép idő van és a fiú gyermek a nővérével iszonyatos ricsajjal "játszik" 10,40 óta.Én beszorulva a nappaliba írom e levelet. (itt is rendesen hallatszik) Közben remeg a gyomrom,forr bennem a méreg. Mindenkinek van joga valamihez csak éppen nekünk nincs? Jogállam? Elképesztő! Sajnos ha most átmennék apukához a "garázsbarkács" -hoz biztosan nem tudnék nyugodtan,illedelmesen,ordítás nélkül vitatkozni.Leszedném a fejét.Ezért most a lakásban "eszem a kefét"és várom,hogy talán 13 óra körül ebédre behívják a két gyereket.Utána kirohanok.Elvégzem a kerti teendőket majd kb.15 óra körül spuri vissza a lakásba, mert a gyermekek újra kinn randalíroznak. Hétfőn kijárási korlátozás ide vagy oda, elmegyek a rendőrörsre és megtudakolom mi a lehetőségem. 

Még egyszer köszi,hogy írtál. A trágár szövegű zene jó ötlet,bár ezeket én sem bírom és a többi szomszéd is ilyen-olyan professzor,gondolom nagyot néznének,bár ha senki nem segít megszüntetni a zajt, hallgassák ők is "büntiből."

Szép napot Neked és feleségednek is! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!