A Jobbik által meghirdetett Magyar Gárda mellett újabb félkatonai kezdeményezésről érkezett hír. Baloldaliak, liberálisok és az MDF is tiltakozik. A Fidesz és a KDNP szerint semmi probléma.
Én tudom hogy ismeritek egymást személyesen, hisz fizetés osztáskor találkoztok.
Ebben az egyetlen sorodban két helyesírási hiba és két (hamis) IRL-adat. Mondd kérlek, mi abban az örömöd, ha 31 hozzászólás után kivág innen valamelyik modi?
Megmondom Önnek, hogy mire a nagy hiszti. Arra, hogy egyértelmű politikai háttere van ennek a gárdának. Védelem, rend biztosítása... Például egy zsidó fesztiválon tartott koncert biztosítására kirendeljük a gárdát? Vagy egy nem annyira jobbra hajló párt rendezvényére? Mert az eddigi őrző-védőket megbízhatják ilyesmivel is. Esetleg roma rendezvény, soroljam? Tehát a politikai irányítottság az, ami itt nem kívánatos.
Én tudom hogy ismeritek egymást személyesen, hisz fizetés osztáskor találkoztok. A topikra azt és úgy írtok amit kell, azonban amikor egymás között vagytok olyan dolgokról beszélgettek amit nem mindenki lát és hall szívesen. Én csak próbáltam finoman szólni, de nem vettétek a lapot.
Nincs ebben semmi különös a Jobbik az egyesülési törvény szerint nyugodtan hozhat létre félkatonai szervzetet vagy akár a Papp Lajos, vagy bárki más.Hiszen az Mszp-nek mint pártnak is van saját ,és a mi furcsa Fegyveres örzö védö szervzete.Nos erről többet nemi érdemes beszélni.Esetleg annyit, Mivel a rendörség feladata megnött,azilyen Kft.k hasznosan tudnak tevékenykedni ,vagyonvédelem, biztonságvédelem, személyvédelem,de bármilyen rendezvény biztonságos lebonyolitásában.A Jobbik -féle és a Papp féle szervezödés, pedig hasznos lehet az elkóborolo saját idejével mit sem m tudó mit kezdö csavargó fiatalok közösségben való tartására, közösségi és katasztrófa elháritási ,rendfenntartási, kissebb csetepaték megfékezésére, a helységekben.Természetesen nem hatósági jogkörrel, csak megbizásos alapon Semmi értelme ennek a hisztériának, aikor már az egész ország tele van különféle örzö védő Kft.-kel akik vagyonvédelmi és más törvényálltal is biztositott feladatok végzésére,vagy szerzödéses ,alkalmazotti, vagy vállakozói munkaviszony keretéeben végeznek szolgáltatást, fegyverrel vagy fegyver nélül,de nem hatósági jogkörrel.Söt még hasznos is ,mert akik ebben a szervezödésbenjelentkeznek és résztvesznek,akár katonai kiképzést is kapnak, ami elllllllllengedetlenül szükséges, hogy harcedzett, katonai szempontból hadkészségbe vehetöek legyeneke, egy esetleges háborus helyzet esetére, mivel nincs hadseregünk.És az ördög nem alszik.Az országot nem lehet védtelenül hagyni soha.23000 a jelelegi katonai létszáma a hadseregnek és ennek is javarésze külföldön Iraqban,és afganisztánban van irányitva.Akkor meg ,mire ez a hiszti?
A Fidesz–KDNP ezzel a hatványozottan radikalizált fiatalsággal már csak azért sem konfrontálódhat – vagyis nem hirdetheti meg az anyapártjukkal szembeni zéró toleranciát –, mert pontosan tisztában van azzal, hogy táborának jelentékeny része, a mindenhonnan egy zászló alá terelt szélsőjobb néhány százezres tömege nemhogy szimpatizál a „gyerekek” katonásdijával, de egyenesen a magáénak érzi. Amikor Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda elnöke arra a kérdésre, hogy miért lesz fekete az alakulat egyenruhája, azt feleli: mert nekem tetszik, akkor a szándékos cinizmus mögött ott a meggyőződés is. Hogy másoknak szintén tetszik. Mert karszalag helyett ugyan csak árpádsávos címert terveznek a fekete kabátokra, de azért a déja` vu így is erős lesz.
Azonban épp ez a hatás vissza is üt majd. Éspedig a Jobbikkal együttműködő Fideszre. Mert egyszer csak nagyon kényelmetlenné, sőt kínossá válhat még – akár milliók előtt –, hogy a sötéten masírozó gárda háttérbázisát meg a parlamenti ellenzék legnagyobb pártját különféle helyi mutyik kapcsán együtt lehet emlegetni. Hogy a „mértékadó és mértéktartó” európaiságukkal tüntető konzervatívok nem tagadják meg minden szinten és a lehető legkeményebben ezt a nyilasreminiszcenciát. És akkor a Fidesz megint ott áll a régi dilemma előtt: húzhat-e a választások előtt úgy a középre, hogy közben nem áldozza be a szélsőjobbot.
Csakhogy a Magyar Gárda árnyékában sokkal nehezebb lesz elkerülni a döntést, mint eddig bármikor. Vona Gáborral együtt mutatkozni a Szövetség a Nemzetért polgári körben, és ugyanakkor a középosztály képviseletében szövetségre lépni az eddig balra szavazó szegényekkel – nos, ez a mutatvány még Orbán Viktor taktikai képességeit is meg fogja haladni.
Mindent egybevetve tehát azt hiszem, hogy a gárdásdi ötletének a parlamenti jobboldal egyre kevésbé örül majd.
"Én egyébként a helyetekben nem zsidóznék itt ilyen nyíltan! Ez a fórum csak addig anonim, amíg nem követtek el törvénybe ütköző cselekedetet. A Holokaust tagadás pedig az!"
Ezt most egyáltalán nem tudom értelmezni, magyarázd meg kérlek!
Valamit végzetesen félreérthettél. Amúgy ooloo nick annyira anonim, hogy az Index fórumának a rendszeres látogatói közül legalább százan ismerik személyesen... :)
Biztosan a világ végén lakunk itt Miskolcon, de még senki nem vert meg, pedig az általad említett dolgok egyike sem tetszik. Igaz, nem is gyújtogattunk és borogattunk kukákat, ilyesmit. Bámészkodni is csak ott bámészkodtunk, ahol nem lobogtak zászlóerdők. Nem is vagyunk igazi Magyarok, ezt már néhány gárdista eldöntötte...
Igazán értelmes válasz. Arra a hülyeségre amit én írtam, csupa komor érv. Tüpische.
Én egyébként a helyetekben nem zsidóznék itt ilyen nyíltan! Ez a fórum csak addig anonim, amíg nem követtek el törvénybe ütköző cselekedetet. A Holokaust tagadás pedig az!
Le vagy Te maradva. Természetesen a bolsik mocskos keze van a dologban: Szabó Albert, Bácsfi, Budaházy, Toroczkai, Vona ... mind-mind az ő emberük. Csurkáról is ezt mondják... :o)
Gumicsont az egész. Csak azért tartja napirenden a pártatlan média a témát, hogy ne arról legyen szó, hogy ebben az országban kórházakat, iskolákat zárnak be, adót és rezsit emelnek az egekbe és akinek ez nem tettszik azt megverik az utcán.
Visszaolvastalak, tehát tudom, hogy ezt nem a saját szándékod gyanánt írtad le. Ez a megfogalmazás másnak tulajdonítva sem szerencsés. Gondold el, hogy ha valamelyik médium innen kiragadva felmutatja, hogy az Index fóruma ilyen álláspontot tűr meg vagy terjeszt.
Az ilyen stílusú postokat a helyedben kihagynám. Egy macsóbb modi egy pillanat alatt lehúzza érte rólad a bugyidat a fejeden keresztül. A Btk.-ba ütközik. Csaxóltam.
Ja, idemásolom a legaktívabb topicokat a hunhirről:
* Jobbik-MIÉP * MAGYAR GÁRDA * Miért hazudik Surgyilán? * Magyar-e vagy? * Cigánykérdés * Együtt a homokosok ellen! * Zsidókérdés * pálos rend * Magyar Önvédelmi Mozgalom * Wass Albert
Hát akkor most mit reagáljak egy antiszemita, szélsőjobbos cikkre?
Elképesztő a Nemzetbiztonsági Hivatal, valamint Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő nyilatkozata, miszerint figyelemmel kísérik a Magyar Gárda tevékenységét, és amennyiben lövészet oktatására kerülne sor a kiképzésük folyamán, nyomban közbeavatkoznak.
Mára már egyértelművé vált, hogy mindenkinek nagyobb szava van és előbbre valóak az érdekei a magyarokénál. Ez abban is megnyilvánul, hogy amit egy hazai önvédelmi mozgalomnak tilos és akár titkosszolgálati eszközök bevetésével is kontrollálnak vagy megakadályoznak, addig a hazánkban élő kisebbségeknek azt szabadon és jogszerűen lehet művelni, sőt azt nyilvánosan reklámozni, propagálni is.
Hazánkban néhány éve kezdődött meg hazánkban a krav maga oktatása. A krav maga röviden összefoglalva egy izraeli katonai eredetű küzdőrendszer. Szándékosan nem az önvédelem vagy küzdősport elnevezést használom, mivel nemcsak önvédelmi technikákat, hanem taktikai módszereket is oktat. Nyomban hozzá kell tenni, hogy az oktatás keretei jóval meghaladják azt a határt, amire egy civilnek szüksége lehet. Rendszeresen tartanak késharc és lövészet oktatást, lehetőségük van például külföldre, Lengyelországba menniük kommandós technikákat tanulni.
Az alábbi információkhoz bárki hozzájuthat, aki feliratkozik hírlevelükre vagy ellátogat weboldalukra. (www.krav-maga.hu)
Elsőként talán a legtragikomikusabb vonatkozás a kezdő tanulóknak szóló jó tanácsok között olvasható. Mint ismert, a Magyar Gárdát többek között azért támadják, mivel annak fekete egyenruhája a háborús emlékeket idézi fel a meghurcoltakban.
„Kezdéskor nem kötelező, de később kérjük tanulóinkat, hogy a szövetség által elfogadott ruházatban jelenjenek meg a tréningeken. Ezek kezdők esetén fekete nadrág és póló.”
Érdekes módon ez esetben nem háborodik fel egyetlen politikus vagy közéleti megmondóember sem, hogy a német SS-hez hasonló fekete színt választották. Nyilván nekik is tetszik ez a szín.
A honlap támogatói között található Erzsébetváros Önkormányzata, az Izraeli Nagykövetség, a UPC Magyarország, különböző fegyvereket és kiegészítőket forgalmazó cégek (a végtelenségig lehetne sorolni az általuk gyártott világhírű fegyvermárkákat pl. GLOCK).
Aki különösebben nem járatos a különböző önvédelmi technikákban, annak számára nem egyértelmű, hogy a kés miért kap fontos szerepet mindenféle felkészülés során. A gyakorlati tapasztalatok azok, hogy 7-8 méteren belül veszélyesebb bármilyen tűzfegyvernél, így minden komolyabb katonai alakulat felkészítése során ez fontos szerepet játszik. Tudják ezt Izraelben is, így a krav maga technikáknak ez fontos részét jelenti.
A legfontosabb talán részletesen áttekinteni a krav maga szemináriumok programját, amely magáért beszél: „Késharc szemináriumot szervezünk, amelynek célja, hogy megismerd a késharcban rejlő veszélyeket, így jobban megértheted a Krav-Maga kés elleni technikáit. Ehhez két eszközzel fogunk élni. Egyrészt megismerkedsz a késhasználat alapjaival, másrészt az edzésen NO LIE BLADE késeket használunk majd, így egyszerűen szembesülhetsz azzal, hogy sérülnél meg a késharc vagy késes támadás során.”
Még ennél is tanulságosabb a hazánkban működő krav maga szövetség nyári edzőtáborának leírása, amely a napokban ért véget. Voltak küzdelmi edzések, ütések, rúgások, szabadulások lefogásokból, fojtásokból, támadás elhárítása a földön. Elsajátították az alap- és magasabb szintű technikákat. Kipróbálhatták a No Lie Blade tréning késeket, "amelyek sokat segítenek abban, hogy a kés elleni védekezésed reálisabb legyen".
Foglalkoztak bot és pisztoly elleni, és verbális önvédelmi technikákkal. "Fontosnak tartjuk, hogy amikor a fegyveres fenyegetés elleni technikát tanulod, akkor ismerkedj meg a pisztoly működésével, így lesz egy rövid airsoft blokk is. A második nap végén lesznek a vizsgák, hogy a tábor végén már az eredményt is tudjátok” - olvasható egyebek mellett a honlapon.
Aztán a tanultakat alkalmazták stressz alatt, testpáncélt viselő ellenfél ellen is. A leányfalui strandon pedig vízben, ruhában végeztek Krav-Maga edzést, küzdelmekkel fűszerezve. Kiegészítő foglalkozásként pedig lövészetet is oktattak.
A következtetéseket mindenkinek magának kell levonnia.