A tervezett időpont március 19, a véglegesített útvonal Győr-Veszprémvarsány-Pápa és vissza. A leendő utasok kérésére Ugod, Pápateszér, Franciavágás és Bakonytamási mellett, egyik útban Gic-Hathalom állomáson is lesz megállás.
Nem rég olvastam a hírt, hogy a tervezett különvonat Veszprémvarsány-Pápa közt az eredeti tervekhez képest Márciusra kellett halasszuk, mert nem készül el időre a pálya. Illetve nem a tervezett útvonal lesz végül, a 14-esre nem tudunk menni.
Ez Trexler Máté a Bakonyvasút Szövetség alelnökének a közleménye az érdeklődéssel kapcsolatosan.
,, A pályavasút annyira szétrohasztotta a pályát, hogy Bz-n kívül nem engednek fel mást, azt meg több okból nem tartottuk vállalhatónak. Még a jenbacher sem mehet, szóval a Gysev ajánlata kapásból ki is esett a választási lehetőségekből. Mozdonyos vonatot viszont több százezer forinttal olcsóbban tudunk intézni".
A szervezés menetéről további információkat a Tatabánya-Pápa vasútvonal Facebook csoportban lehet szerezni.
Tegnap értesültem róla a Facebook-on, hogy elvileg decemberre lesz kész a pálya rehabilitációja Franciavágás és Veszprémvarsány között vagyis a MÁV PFT-sei akkora fejezik be a munkálatokat.
A Bakonyvasút Szövetség alelnöke írta: Trexler Máté, hogy januárra tervezik a különvonatot megszervezni Győr-veszprémvarsány-Pápa-Csorna viszonylatban.
A Gysevvel együttműködésben.
A Pápai reptér kifutójának a bővítését legkorábban áprilisban kezdik bővíteni ami azt jelenti, hogy Pusztagyirmót egykori megállóhely határában fogják átvágni, felszedni a vasúti pályát.
Sajnos annyira horribilis összegű lenne a nyomvonal korrekció a reptér bővítése miatt és a jelenlegi pálya ramaty állapota miatt, hogy anyagilag lemondtak róla már.
Azt olvastam valahol az intetneten, hogy a Veszprémvarsány-Franciavágás vonalszakasz járhatóvá tétele után, amíg meg nem kezdik bontani a pályát tovább Pápa felé, egy különvonatot terveznek közlekedtetni. Esetleg valakinek lenne erről bíztató információja? Nagyon remélem, hogy megvalósul, biztosan utaznék vele.