Keresés

Részletes keresés

Jackopower Creative Commons License 2009.03.09 0 0 24
És az utca is milyen szzemetes! Most márc. 18 lomtalanítás lesz. Na így 2 hétig kész lesz az utca. Jó hogy e héten pénteken már költözöm!
gigantikus Creative Commons License 2009.03.01 0 0 23
előtér
gigantikus Creative Commons License 2009.03.01 0 0 22
Pillanatkép...(Természetesen nem a Kőris udvarházból, hanem környezetéből...)
gigantikus Creative Commons License 2009.03.01 0 0 21

Két nappal korábbi hozzászólásomat most bemásolom ide, mert ezt többen olvassák, és mindenkinek joga van az igazsághoz. Ami meg az újépítésű lakóparkokat illeti a gettó közepén, szerintem nem az a megoldás, hogy fel kell tornászni az árakat/négyzetméter, mert ettől csupán még nem lesz gyorsabb a város rehabilitáció, itt ennél jóval többre van szükség!!!!

A két nappal ezelőttit továbbra is fenntartom, továbbra is sajnos....

gigantikus 2009.02.27 22:18:41 © (16)

Hosszú hónapok, évek óta nyerhetek betekintést belső Józsefváros utcáiba. A városrehabilitáció valóban elkezdődött, ez tény és való, és ahhoz képest, hogy a lakosság összetétele ezen a környéken főként szociálisan hátrányos helyzetű emberekből, családjaikból, és ebből adódóan nagyszámban megkeseredett vagy pszichés problémákkal küszködő emberekből tevődik össze, valóban történtek változások az elmúlt időszakhoz képest.Van azonban valami , ami igazán szemet szúr, és azt hiszem joggal mondhatom,ez nem csupán a VIII. kerületet foglalkoztatja jelenleg, hanem minimum a belvárosi kerületek nagy részét. Ez a probléma az önkormányzati lakások körüli homály. Idén úgy néz ki lesz lakáspályázat, ha minden igaz..Megannyi önkormányzati tulajdonú lakás áll üresen a kerületben, vagyis sokszor nem üresen, hanem önkényes lakásfoglalók által lakottan. Ennek az önkormányzatnak még mindig nagyon sok bérlakása van, igaz egytől egyig elég komoly felújításra szorulnak!! Évek maradtak ki a kerülti lakosoknak pályázat szempontjából, igaz Csécsei Úrnak időnként megesett a szíve egy-egy méltányossági kérelmen, és odaítélt egy- egy lakást, egy volt a bibi csupán, ezekben a lakásokban lógtak a vezetékek, összefirkált, mocskos falakkal, komofort nélküliséggel(wc a folyosón, fürdőszoba max. képzeletben), és milliós nagyságrendű felújításköltséggel várták a beköltözőket az említett lakások. Sajnos akadt példa arra is, hogy az önkormányzat a lakást az  új bérlőnek egyazon napon és időpontban adta át, amikor az adott lakásból kilakoltatta az önkényes lakásfoglalókat családostul. Eközben a média harsog az önkormányzati  lakásbotránytól. A VII. kerület polgármestere már előzetesben, és a VI. kerületi  polgármester úr becsületén is folt esett. Csécsei Béla pedig jelenleg táppénzen nyalogatja a sebeit, bár nem bukott meg, komolyan magába szállhatott az elmúlt hetekben...Bármerre sétálok a nyomor szinte hanggá alakulva sikít, segítségért kiállt az utcákon. Milyen világ ez amikor ahelyett hogy ezt az egykor gyönyörű és szép bérházakkal teli kerületet megmentenénk,és valóban nem csak látszólag, ehelyett azon fáradoznak az Úrék, hogy minél több millkát szakítsanak a süllyedő szeméttdombból, mielőtt végleg elsüllyednénk?

Őszintén sajnálom....

Jackopower Creative Commons License 2009.02.28 0 0 20
Köszi. nem volt egyszerű, de sikerült eladni. Még januárban.
Előzmény: Törölt nick (19)
Jackopower Creative Commons License 2009.02.28 0 0 18
Lakásom eladva! :-)))))))))
Jackopower Creative Commons License 2008.05.25 0 0 17
MINDEN LAKÁS ELKELT!!!!

:-)))))

makett
Jackopower Creative Commons License 2008.05.19 0 0 16
Kedves tulajdonosok. Úgy néz ki hogy a 2010 bne induló Orczy program keretébe az előttünk eéfekvő Szeszgyárat beépítik illetve  az Ills utcáig a foghijjas telkeket is beépítik. Továbbá a Diószeghyből is lesz kitelepítés és így tisztúl  akörnyék. A bővebb anyagot a Kőris utca és  a VIII kerület topikban leközöltem!
Jackopower Creative Commons License 2007.09.29 0 0 15
Bizom benne, hogy sokan bevállalják....
Különben az itt élők nagy szarban lesznek/maradnak.
Előzmény: kambekk (14)
kambekk Creative Commons License 2007.09.29 0 0 14
Szép évek várnak mindazokra, akiket rá bírsz venni erre a fajta karritatív életre. Úgy kell nekik...
Előzmény: Jackopower (13)
kambekk Creative Commons License 2007.09.29 0 0 12

Mér akarsz magad után másokat is megszívatni azzal hogy ajánlgatod nekik ezt a szlömös környéket? Érdekeltséged-e van-e neked ebben az egészben?

:))))))))))

Előzmény: Jackopower (10)
Jackopower Creative Commons License 2007.09.28 0 0 11
Ötleteljünk!

www.mszp8.hu
Jackopower Creative Commons License 2007.09.09 0 0 10
Még van 7 db eladó lakás a 190 db ból akciósan!

http://www.ersteingatlan.hu/lakoingatlan/10/lakasLista
Jackopower Creative Commons License 2007.09.09 0 0 9
2006.novembeir riport:

VIII-ker : "Elérjük, a VII. kerület árakat...."

http://www.ujlakas.info/main.php?cmd=audio_list&created=1162854000&file_name=20061107_04_kr.mp3&radio_code=kr
Jackopower Creative Commons License 2007.09.08 0 0 8
Mát lassan 2 hónapja , hogy az ERSTE honlapján, olvastam, hogy van aházban eladó lakás, parkoló.
írtam hogy vennék. Legolcsóbb érdekel.
Freemail visszajelezte, hogy mind a két erste címen megnyították az üzmet.
Azóta is válaszolnak...
Jackopower Creative Commons License 2007.08.05 0 0 7
VIII
Előzmény: Jackopower (6)
Jackopower Creative Commons License 2007.08.05 0 0 6
Mond ki bátran. Gettó! A VII ker szégyene. Ez az utca nem is, de sajnos itt járkálnak a gettós utcábkól ki.
Még ha minden 10-ik ház/lakópark is új, még mindig csúnya a környék. Egyet értek.
Előzmény: KalásziM (5)
KalásziM Creative Commons License 2007.08.05 0 0 5
  Akkor helyben vagyunk  - elég lerobbant környék !!
Előzmény: Jackopower (4)
Jackopower Creative Commons License 2007.08.05 0 0 4
De igen. Az Orczy forum környékén.
Előzmény: KalásziM (3)
KalásziM Creative Commons License 2007.08.04 0 0 3
 Mondjátok ez a Kőrís u. nem a nyóckerben van ?
Jackopower Creative Commons License 2007.08.04 0 0 2
Bocsi de ezt nagyon elrontottam. A cikk első része nem ide hanem a hét vezér Udvarházhoz szántam.
Úgy látszik nem müködött a ctrl C ctrl V.
Ami de slna az a következő:

2003 ban lett a lakás lefoglalva.
2004 ben 2 havi csúszás után lett átadva.
Építettő becsősőlt.
2 év csúszással lett átadva a második ütemterv.
Sokan, akár milliókat is buktak mert csak piaci kamattal tudták fizetni addig a hitelt.
Még mindig nem tudnak eladni sok lakást. Az alábbiak eladó a 190 lakásból így 4 év után iis:

A szerencsétlen ERSTE még 8 lakást , 5 gépkocsi beállót és több tucat szabad parkirozót 4 év alatt sem tudott eladni.

219.000,-Ft/nm áron megtekinthetők itten vagy a helyszínen!

http://www.ersteingatlan.hu/lakoingatlan/10/latvany
Találtam egy hangulatos oldalt 50 évről az utcából, környékről amikor még nem volt betelepítve bizonyos személyekkel:

http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://hampage.hu/trams/sinek/korisdioszeghy.jpg&imgrefurl=http://hampage.hu/trams/sinekpest2.html&h=413&w=597&sz=25&hl=hu&start=3&tbnid=p3zKE1kdXmtpGM:&tbnh=93&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Dk%25C5%2591ris%2Butca%26gbv%3D2%26svnum%3D10%26hl%3Dhu%26sa%3DG

Hát igen. Visszak kéne állítani a rendet!Kőris utca 23-25-27-29kép
Előzmény: Jackopower (-)
Jackopower Creative Commons License 2007.08.04 0 0 1
Nekem is vannak olyan helyek ahol nem vennék lakást, pl.: tanya, elmaradott falú vagy város.
Budapesten semmiképpen nem költöznék pl.: a IV kerületbe. Se a XVI ba.
Viszont a XI be vagy a II be nagyon is. :-))))
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.04 0 0 0
0 lakást vennék 0tt.
Előzmény: Jackopower (-)
Jackopower Creative Commons License 2007.08.04 0 0 topiknyitó
Ami eddig tudható az építkezésről.

Hungária körút Mogyoródi út között helyezkedik el.
Építtető: M. Aviv egy szilárd gazdasági társaság, amely a tel-Avivi értéktőzsdén jegyzett.
Bővebben róla a www.hetvezerudvar.hu -n!
A lakást Én 2007. februárban foglaltam le. Az irodaépület V. ker Váci utca 36 ban van. (Ez a váci utca Erzsébet hí /pesti/ részén van), talán a másodikon.

Engem egy kicsit aggaszt, hogy ilyen patinás épületben bérelnek, viszonylag nagy helyiséget erre a célra.....

Be kell jelentkezni mielőtt valaki oda menne! telefon szám: 3-17-17-17
Még nincsenek egy bankkal, lízinggel sem együttműködésben.
Amikor lefoglaltam a lakást és befizettem a foglalót(regisztrációs díjat /150.000,-Ft/) azt mondták, hogy együttműködésben vannak az ERSTE Leasinggel és magát a szerződést is úgy írtuk hogy 5%-ot fizetek majd Én és a többit a lízingcég.
Eltelt 5 hónap mikor is felhívtam a céget. Kiderült nem tudtak megállapodni az ERSTE Lízinggel és most talán a Volksbankkal sikerül majd.
Kérésükre el is mentem a bankba, de hogy minek, nem tudom mert ott is max. beszélgettünk arról, hogy mi lesz majd ha megkötik egymással a szerződést. Építtető részéről ígéretet kaptam hogy ez már talán a jövő héten meg lesz. Ennek 1 hónapja. Azóta síri csend.
Hozzátenném a Volksbank drága. Egy 240 hónapos 8.500.000,-Ft CHF alapú hitel jövedelem alapon 61.000,-Ft, fedezet alapon 65.000,-Ft, míg másnál (OTP, FHB, stb) ez 52.000,-Ft.
Ezt a különbéget jeleztem is a Volksbankban, hivatkozva a www.pszaf.hu összehasonlító táblázatára. „Megnyugtattak” hogy nekünk egy egyedi konstrukció lesz, kedvezménnyel kialakítva. Azt azért megnézem, hogy hogy megy le majd 65.000,-Ft-ról 52.000,-Ft ra a havi törlesztő részlet.
Ezt jeleztem az építtetőnek. Hát Ő persze nem reagált rá.
Ennyit az eddigi adminisztrációs részről.
Maga a munka részéről pedig ennyit:
Elméletileg áprilisban kezdték meg a munkálatokat. Múlt héten jártam ott. Ha jól láttam a közértnek föl van ásva és kigazolva a területe, meg az Ond lakóépületnek ki van ásva az alja és lebetonozva, egy rétegben. Úgy hiszem (más építkezések ütemtervét ismerve), ez egy 2 hetes munka, itt még a földmozgásra sem kell ennél a résznél várni. De ez a 2 hét nekik 4 hónapukba került. Persze nem csodálom. Lehet hogy nincs pénz, hiszem még senki nem tudott szerződést kötni velük, mert nincs bankkapcsolatuk. És tuti hogynem lesz 500 db kp-s vevőjük. Pláne ha 2008 negyedik negyedévére akarnak elkészülni. Sőt van nekik a szerződésben 3 hónap kötbérmentes csúszási lehetőség. Tehát 2009. március 30-ig ráérnek.
Erről egyelőre ennyit. Ha van valakinek valami infó kérem ossza meg velünk. Köszönöm.
Egy leendő lakó (remélem)

A szerencsétlen ERSTE még 8 lakást , 5 gépkocsi beállót és több tucat szabad parkirozót 4 év alatt sem tudott eladni.

219.000,-Ft/nm áron megtekinthetők itten vagy a helyszínen!

http://www.ersteingatlan.hu/lakoingatlan/10/latvany
Találtam egy hangulatos oldalt 50 évről az utcából, környékről amikor még nem volt betelepítve bizonyos személyekkel:

http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://hampage.hu/trams/sinek/korisdioszeghy.jpg&imgrefurl=http://hampage.hu/trams/sinekpest2.html&h=413&w=597&sz=25&hl=hu&start=3&tbnid=p3zKE1kdXmtpGM:&tbnh=93&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Dk%25C5%2591ris%2Butca%26gbv%3D2%26svnum%3D10%26hl%3Dhu%26sa%3DG

Hát igen. Visszak kéne állítani a rendet!Kőris utca 23-25-27-29

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!