Keresés

Részletes keresés

papus_03 Creative Commons License 2008.04.07 0 0 17
>>Nagyon nagy lett a csend.. csak nem mindenki a tavaszi munkálatokkal van elfoglalva?? :D
Sok ilyenkor a munka :)

>>Múlt héten már sikerült fél tucat gyümölcsfát beásnom...
És még megvannak ?

>>A googleearth-re felrakott képeket a bambuszokkal, nem innen követte el valaki?
Még az is elképzelhető ;-)
Előzmény: hjudzsin (14)
hjudzsin Creative Commons License 2008.04.07 0 0 16
hello eljövendő környéklakó! :)

az első kérdésedre sajnos nincs információm, mert a péterhegyen van a telkem, és ott éppen a vízhiány a gond. (huszon+ méter, avagy sokszorosa)

2. nem tudom elképzelni, hogy a mészkő utcai pereskedés helyett áttegyék a főutat a saroglya utcára. biztosan nem holnap, de elöbb utóbb csak ki kell egyezzenek.

3. az obuda.hu honalpon fenn van a besorolásonkénti beépíthetőség. A környéken gyakori pl -L6 III SZ/N ha jól emlékszem 25%-os beépítést engedélyez (de inkább keresd ki a doksikból, az a biztos)

4. mérettől függően igen. Talán 1 m a határ ami fölött/avagy éppen alatt kell építési engedélyt kérni. Azt nem tudom midnenki kér-e, de igen sokat látni madártávlatból :)

5. sejtemem sincs, de gondolom lakótelep, mint mindenhol :(


ui. szerintem ha venni akarsz valamit, jobb sietni vele, mert rohamtempóval népesedik be a környék, és gyorsan nőnek az árak!
Előzmény: o.gy.k (15)
o.gy.k Creative Commons License 2008.04.06 0 0 15

Van ebben a fórumban még valaki??

 

Szeretnék egy lakást/házat venni valahol az Aranyhegyi út közelében.

Több gondot hallottam beszélni a területről - kíváncsi lennék, tényleg igazak-e:

 

 

1)  Az Aranyhegyi út közelében (Mészkő u körül ) nagyon megemelkedett a talajvíz szintje, ami eláztatja a pincéket

 

2) A Mészkő utcán levő szűkület (pereskedés?) miatt lehetségesnek tartjátok-e, hogy a Saroglya utca vagy az Ürömhegyi lejtő alsó szakasza lesz a Mészkő helyett a lefelé/felfelő menő főút?

 

3) Mekkora beépítettség lehet ezen a területen? 15%? 25%? Több?

 

4) Földbe ásott medence engedélyköteles-e, és beszámít-e a beépítettség %-ba?

 

5) Lehet-e tudni, hogy mi épül az Aranyhegyi út mellett (Ürömhegyi lejtő-Saroglya utca-Saroglya köz és Saroglya utca-Mészkő utca részeken)? Lakások? Üzletek?

 

Előre is kösz,

egy leendő szomszédotok

hjudzsin Creative Commons License 2008.03.21 0 0 14
Nagyon nagy lett a csend.. csak nem mindenki a tavaszi munkálatokkal van elfoglalva?? :D

szó mi szó, nekem is faültetéssel telnek hétvégéim. Múlt héten már sikerült fél tucat gyümölcsfát beásnom, a szőlőt is elkezdtem metszegetni de még a permetezés és a java hátra van. No és gondoltam pár almafát és körtefát is kellene még ültessek.. a lényeg hogy legalább hó ne essen :)

A googleearth-re felrakott képeket a bambuszokkal, nem innen követte el valaki?


hjudzsin Creative Commons License 2008.03.01 0 0 13
Igen, én se vagyok lakópark párti, és tudom hogy az ott lakóknak pláne nem öröm amikor a házuk mellé kőtengert hordanak. Engem annyira nem érint, mert rálátásom sincs, és még kicsit reméltem hogy valami infrastruktúrális fejlődést is hoz a felsőbb részre, de ahogy nézem nem sok a hozadéka.

Nem tudom, én még nem vagyok ennyire régen érdekelt a környéken, csak hallomásból informálódhattam. A közbeszéd mindenesetre azt tartja, hogy sok bennfentes jutott telekhez, és mutogatják ki, hol, merre, mekkorát.

A lenti közművek is saját pénzből, de legalábbis fejlesztési hozzájárulással készültek el a saroglyán? Még szerencse, hogy amint átvette, onnantól a közmű a felelős a szolgáltatásért, és annak zavartalanságáért :) Te is a felső részén laksz a hegynek? Ez nem jelent túl sok jót, ha az Apátkút magasságában nincs víz.. még a végén vödrös kútra kell berendezkednem .. :o) Bár ahogy láttam, a kutakat is jó méllyre kell ásni hogy vizet találjon.

a villanyról, energiáról jut eszembe. látom hogy mind többen használnak napkollektorokat. Tudsz valamit róla, hogy ezekben a házakban csak melegvízre használják-e vagy fűtésre is? Az elöbbihez kicsit sokallom, az utobbihoz viszont kevésnek tűnik a felület. Épp most hallottam, hogy dél tirolban 40%-os az állami támogatás a telepítéskor. Még pár évtized és begyűrűzik tán' :)
Előzmény: papus_03 (12)
papus_03 Creative Commons License 2008.03.01 0 0 12
Más se hiányzik oda mint egy lakópark :((

Amikor jó 20 évvel ezelőtt megvettük a zártkerteket semmi közmű nem volt itt. Társultunk és szívtunk éveken keresztül, hogy legyen víz, villany és végül nagy nehezen gáz. Olyan sok önkormis nem szerzett itt telket akkoriban mert ott voltam amikor a telkeket sorsolták.
A Saroglya-Mészkő azért aszfaltos mert be akarjuk csalogatni a Békás buszt. Sokat segítene a nem autóval közlekedőknek ha már a megállókat ilyen eszement helyekre tették.
Sajnos már az elején tudtuk,hogy a közművekkel baj lesz. Nem volt elég pénzünk és emiatt a víz esetében semmi kapacítás tartalék nem volt. Ennek köszönhetően a nyári melegben már a magasabban lévő telkeken ( Apátkút utca vonala) csak csordogál a csap. Rövid időn belül a villannyal is bajok lesznek. Az eredeti 15%-os beépíthetőségből 20-at csináltak. Kinek kellett nem tudom de most már minden 1000 m2-es telekre 3*200m2 épít mindenki. És egyre több légkondit és medencét látok.
Na mindegy majd meglátjuk.
Előzmény: hjudzsin (11)
hjudzsin Creative Commons License 2008.02.29 0 0 11
Igen, arrafelé van, de a négyzetnek inkább csak a jobb harmada. Mindenesetre így is épp elég nagy terület.

Igen, sajnos jó az információd. a Héthalom utcában se fenn se lenn a telefonon kívül nincs közmű. (akár csak tíz éve is milyen mókás lett volna ezt hallani:) A jobb vége kivétel, de az alig töredéke az egész utcának persze.

A saroglya- mészkő utcát hozták rendbe, aszfaltozták le alig egy éve, kivéve azt a tizenméteres szakaszt. Gondolom pereskednek a kisajátítás miatt :I

A piros kockáról nem tudtam, nem is értettem idáig minek cirkál fakabát még a 7halomban is.. :) No persze azt tudtam hogy a szövetkezeti parcellázáskor igen sok önkormányzatis szerzett telket, sőt a saroglya körül jó pár parlamenternek is akad tisztes érdekeltsége. Meg volt ez támogatva minden oldalról, biztos ami biztos.

A fairtást nem láttam, de azt tudom, hogy a felső oldalon hatalmas kertek, üdülők vannak/voltak, amiket igencsak elhanyagoltak a nyolcvanas évek óta. Éppen ezért, nem is erdő a besorolásuk. (bár nem lennék nagyon meglepve ha ott is akadna kivétel)Előzmény: papus_03 (10)
papus_03 Creative Commons License 2008.02.29 0 0 10
Szerintem ezek a képen kékkel jelölt terület környékén voltak/vannak valahol.
Annyit láttam mostanában, hogy valakik erősen nekiálltak a Héthalom felett a fenyőerdőt pusztítani :((
Hivatalosan NINCS közmű a Héthalom feletti részen a villany kivételével. Látom feljárni a primagázos meg a locsoló autót. Ott se víz ,se gáz (vezetékes).

Nem tudom melyik aszfaltos útra gondolsz de a pirossal keretezett ház az bizony Tarlós úré. Volt is rendes útépítés arrafelé.


Google maps
Előzmény: hjudzsin (9)
hjudzsin Creative Commons License 2008.02.29 0 0 9
haho Papus,

Nem, nem arra a bizonyos bánya mellett felépülő forest hillre gondolok, de arra, ami a héthalom utca középső szakaszánál, a visszavett önkormányzati földek helyén fog épülni pár hektáros területen. (tudod hol voltak a bértelkek?)

Talán az épittető más lesz- hivatalosan egyenlőre még csak megfelelő ajánlatvárásról beszélnek - de a tervek szerint egyértelmű hogy lesz, az is hogy hol, és a nyelvek szerint idén elkezdődik. Csodák nincsenek, nem véletlen, hogy tavaj készült el az aszfaltos út. :_)

az út szélessége- amennyire tapasztaltam - sosem okozott gondot a 3. kerület hegyvidékén. Van rá konkrét példa, alig pár éve épült. Keskenyebb mint a héthalom utca, mégis komoly földmunkával kiépítette, leaszfaltozta a kerület. Persze hivatalosan.. Ez sokkal több ember érint. Az utca alsó oldala pedig belterület, lakóövezet besorolású.


a g-mapon nem tudtam pontosan belőni, de majd megpróbálok egy képet elsütni róla ha arra kerekezem. van ott egy jól felismerhető kis háromszög faház a domboldalo
papus_03 Creative Commons License 2008.02.29 0 0 8
Na, a Héthalom utca és környéke egy külön (rém)történet :)
Annyit kell tudni róla, hogy "ő" a kül és belterület határa.

Te szerintem a ForestHill Natura-ra gondolsz.
Itt egy link (http://nol.hu/budapest/cikk/475715/) Ebből szerintem az is kiderül,hogy a kerületi főépítész szemérmetlenül hazudik.

>>Nos, az építendő forrásliget lakópark új utcája NEM csatlakozik rá a héthalom utcára!
Ez érdekes mert ott most is van utca csak sorompó van a végén. Ráadásul minden térképen, műholdképen látszik is.

A Héthalom utcát nem lehet kiszélesíteni csak kisajátitással. Egyébként meg így is túl sokat invesztál az önkormányzat a külterületre. Mondjuk az okokat itt többen tudni véljük :(

Ezt a Saroglya-Mácsonya-új lakópark dolgot nem nagyon értem. Esetleg egy kép a googlemaps-ról ?

Sajnos már n.-szerre kell leírnom, hogy az önkormányzat -gyakorlatilag - semmire nincs tekintettel ( jogszabály, lakossági fórum). Egy önk. tulajdonú telket nemes egyszerüséggel leaszfaltoztak mert valakinek útra volt szüksége. A lakók tiltakozása meg le van ...va. Ráadásul ez egy geológiailag spec. terület ahol még pisilni is csak úgy lehet ha egyenletesen locsolsz nem csak 1 helyre.
Előzmény: hjudzsin (7)
hjudzsin Creative Commons License 2008.02.27 0 0 7
Szervusztok

Csak most vettem észre a topicot, és látom hogy bár elindult, de épp téli álmát alussza, noha lenne miről írni. íme a hideg víz, gondolatébresztőnek.. :)


A közelmúltban jártam benn a Fő téren az elkészült rendezési terv miatt - sajnos korábban nem foglalkoztam vele - és találtam benne pár igencsak meglepő dolgot.

Főleg a Héthalom utca környéke volt amit alaposabban megnéztem, ez érint leginkább.

Nos, az építendő forrásliget lakópark új utcája NEM csatlakozik rá a héthalom utcára! Bár építenek utcákat, de onnan nem lehet majd feljutni kocsival, csak lépcsőn. Érdekes megközelítés..

bizonyára valakinek ez a mód nagyon megérhette.. :-(

Ugyanakkor a rendezési tervben nem szerepel a Héthalom utca kiszélesítése, rendezése. Talán arra játszanak hogy azt is egy ingatlanfejlesztő vásárolja fel a tulajoktól olcsón??

ezt erősíti a másik tétel is:

Meglepett, hogy a Saroglya utcából nyílik egy új út, talán a Mácsonya u magasságában - erre nem emlékszem pontosan - és rácsatlakozna az új lakópark hosszanti utcájára. De persze lenne vagy 12m széles, és magán erőből saját területen építhetnék meg a tulajdonosok saját telkükön utat adva a lakóparknak, lemondva ezzel mindenféle kisajátítási kártérítésről, miegyebek. Már beszéltem pár szomszéddal akiket szintén súlyosan érintene, és egy biztos, ez az út soha nem épűl meg.

Az önkorm pl. azt sem vette figyelembe, hogy a telkek nem egy vonalban végződnek a dombon, (miért is vette volna, fel sincs minden telekhatár tüntetve a rendezési terven...) de egyre lejjebb tolódik a fenti telkek alja. így van akitől alig valamit venne el, szemben másokkal ahonnan a fennmaradó tízen métert lecsípné a teljes telek hosszában. elfuserált egy 5let.


ha valaki mást is felfedezett, kíváncsian várom..

üdv
papus_03 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 6
Szép tervek csak kicsit elkéstek. A busz járatról már hallottam majd meglátjuk.
A BKS megállóin is látszik,hogy csak térkép után tervezték. A Lehman és a Forrásliget közötti megálló a puszta közepén van, a "járda" állapota meg kritikán aluli.
Ahogy az Óbuda Békásmegyer topicban olvasom erre úgyse lesz pénz. Elmegy a Római parti gátra.
Előzmény: Dr.V.ker. (5)
Dr.V.ker. Creative Commons License 2007.08.10 0 0 5

A közlekedés az tényleg 0.Autóval borzasztó utak(bár most a Jeles utcát és Óvár utcát szépen megcsinálták),tömegközlekedés meg óránként a BKS,vagy a kiszámíthatatlan 18as és a VOLÁN-ok.

A Héthalom utca-Határkő út közötti erdő(?) meg egy szemétlerakó lett sajnos,ezért ott tényleg nyugodtan megcsinálhatnák az utat.

A rendezési tervben dióhéjban az állt(nekem csak elmondták,én nem láttam),hogy a Szőlővész utcát összekötik a Mészkő utcával(16m széles utat ígérnek),az Óvár utcát összekötik a Jutas utcával,és egy buszjáratot ígérnek a Bécsi út és a Pusztakúti út között(Szőlővész u.-Saroglya utca-Mészkő utca),illetven mindenhol meg lesz a csatorna.Mindezt 2015-2020 közé ígérik,ami a csúszásokkal együtt sztem 2100ig fog elkészülni.

Előzmény: papus_03 (4)
papus_03 Creative Commons License 2007.08.04 0 0 4
Sajnos nem :(

Nagyon szerettem volna megnézni de képtelen voltam rá időt szakítani. Egyébként meg pont az ilyenek miatt kellene az obuda.hu-t rendesen üzemeltetni. Milyen az már 2007-ben, hogy menjek be - amikor nekik jó - és nézzem meg ? Tessék kitenni szép nagy méretben a rajzokat a netre és megnézem, amikor az időm engedi.
A Mészkő utcát szépen kikarózták betonacélokkal, gondolom épül a folytatása mert ugye Tarlós úr a végénél lakik. A közlekedés lassan lehetetlenné válik, az új lakópark a bányagödör helyén csak tovább növeli az amúgy sem kis forgalmat. A Megyeri híd meg majd erre vezeti a fél M3-at. A Héthalom utcát már régen meg kellett volna csinálni és a fetöltésen átvezető utat (Mészkő-Héthalom) sem kellett volna lezárni. Félti a Pilisi parkerdő azt a rengeteg szemetet, veszélyes hulladékot amit ide hordtak ?
Olyan hírek is vannak,hogy a csatornázással is azt várják,hogy mi lakók csináltassuk meg. Kutyafülit !!!
Van egy két erős lobbista a környéken és sajnos az történik amit ők akarnak.

Előzmény: Dr.V.ker. (3)
Dr.V.ker. Creative Commons License 2007.08.03 0 0 3

Üdv!:)

Tudsz vmit az új rendezési tervről?

Előzmény: papus_03 (2)
papus_03 Creative Commons License 2007.08.03 0 0 2

Ezennel jelentkezem !

 

Én a Mayflower-el  érkeztem ide és rengeteget szívtam az elmúlt 20 évben. Nagyjából megvan az egész környék sztorija, a parcellázástól kezdve, napjainkig.

Talán még egy két fénykép is akad.

 

flugi Creative Commons License 2007.08.02 0 1 1
nocsak, ott is van Péterhegy? Dél-Budán is van egy, Rózsavölgy és Őrmező között :)
Előzmény: Dr.V.ker. (-)
10000lépés Creative Commons License 2007.08.02 0 0 0
10000
Előzmény: Dr.V.ker. (-)
Dr.V.ker. Creative Commons License 2007.08.02 0 0 topiknyitó

Remélem minél több ember gyűlik ide,aki erre felé lakik!:)

Egyébként,ez a rész a Bécsi út-Üröm-Csillaghegy-Pusztakúti út-Vonatsín(MÁV 2es vonal) által határolt terület.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!