Keresés

Részletes keresés

főcidri Creative Commons License 2020.04.23 0 0 49

Még 1971-ben és 1972-ben kempingeztem Balatonakalin. Valami fantasztikus volt. Sajnos nem sok fénykép készült. Most nagyon vágyom arra, hogy az akkori kempinget fotókon láthassam. Azért egy képem van. Ezen ott fekszem, és elaludtam. A haverok (a kispesti természetbarát szövetségbeli társak) eljátszották, hogy a Cidri (ez volt a nevem akkoriban) megfagyott a hideg vízben, ezért míg aludtam felravataloztak, lábamhoz egy száraz kóró-csokrot tettek, fejem felett a halotti beszédet mondták el, két oldalamon meg a lelki üdvömért imádkoztak. Nagy show volt. Erről szól ez a kép. :)

-VasH0rbaN- Creative Commons License 2014.02.04 0 0 48

Üdv mindenkinek!

 

Örülök hogy van egy ilyen oldal már csak azért is mert gyerek korom óta 1994 óta nyaralok éves rendszerességgel Balatonakaliban.1999 óta saját nyaralónk van itt és nagyon szeretem ez a kis községet hangulatos tiszta nyugodt és még sorolhatná, :) Vasútbarát révén egy két vasúti témájú fotóval kedveskedek Balatonakali község lakóinak és látogatóinak.

 

 

 

 

öreg fóka Creative Commons License 2009.10.13 0 0 47

Kedves Akali-barátok.

 

Most fedeztem fel ezt az oldalt és érdeklődéssel olvastam mivel több mint 20 éve van egy kedves kis nyaralónk Akaliban ahol nagyon jól érezzük magunkat. Nem tudom a település potentát emberei olvassák e ezt az oldalt de néha érdemes lenne felhívni rá a figyelmüket. Kár, hogy csak ilyen kevesen olvassák a beírásokat és hangoztatják véleményüket. A jobbítás szándékával néhány észrevétel a település vonatkozásában.

Szemétszállítás.

Az üdülőtelepeken a szezonban hetente 2 alkalommal viszik el a szemetet, de az egyik nap miért szombat ? A nyaralóval rendelkezők sokan csak a hét végére mennek Akaliba és esetleg 2-3 hetet töltenek lenn folyamatosan. Még a nyugdíjasok is. Na most ha én lemegyek pénteken estére, szombat reggelig lesz kb. 2 db üres sörösdobozom, esetleg 20-25 liternyi fű, egy ásványvizes flakon és két db. papírzsebkendő hulladékom. Ehhez tartanom kell egy 120 literes kukát. Vasárnap este vagy hétfőn reggel hazajövök. Kb. félig van a kukám, kiteszem az utcára. Kedden viszik el és mire újból lemegyek Akaliba a sétálók beledobálnak ezt azt esetleg valaki kétszer veszi: egyszer észre egyszer pedig el.

 

Más

 

Szabadstrand

 

Éveken keresztül volt egy lépcső a Levendula ma Naturista Camping felöli oldalán a molónak. Az a terület sohasem volt hajóállomás rendeltetésű. A korábbi polgármester asszony is szívesen járt ide fürödni a családjával. Valakinek csípte a szemét a szabad strand. Akik a csordakúti dülő-i részen laknak nem fognak sohasem a strandra járni mert mire visszamennek a vízről már indulhatnak is vissza mert elmúlik a felfrissülés. Annál több adót fizetnek az üdülőtulajdonosok mint amennyi bevételt jelente a strandbelépő. Az adóból akár egy-két mobil WC-re is futná a hajóállomás pénztára mögött.

 

Barátcsuha témában szégyelhetné magát Ngay Imre úr egy kicsit. Két éve az őszi szüreti felvonuláson voltak egyenlőek és voltak egyenlőbbek. A haverok, csókosok üvegpohárból itták a rajnai üvegből kinált nedüt, míg a plebsz műanyagpohárból ihatta a nem kannás, de nagyüveges vinkót.

 

Fék ÁBC, Béla barátunk is kár, hogy kevesebb időt tölt már a boltban. Sajnos nem egyszer találtam egy-két nappal lejárt, vákumcsomagolt húsárut, válogathattam a tejek között is, érdekes módon aznapi, előző napi és 2-3 nap múlva lejáró zacskós tejek között, Találni akciósnak feltüntetett dolgokat de a csomagolóanyagon nem az akciós ár szerepel amit természetesen a pénztáros beüt a gépbe. A zöldséges részleg elméletileg szintén fél 8-kor nyit de nincs kirakva minden. Ha konkrétan keres valamit a vevő de még nem rakták ki, véletlenül sem hozzák ki a raktárból hanem azt mondják, jöjjön vissza egy óra múlva. Sajnos nincs konkurensük a faluban és ezért azt hiszik mindent megtehetnek. A helybeli, állandó lakosokat is sajnálom amiért egész évben a nyári szezonra kihegyezett áron kénytelenek a Bélánál vásárolni. Egy kifli 24 vagy 25 forint azután is, hogy az Áfa tartalma csökkent. Ez rablás kedves Béla.

 

Az Önkormányzat néha beszélhetne az ÁFÉSZ ma COOP ABC üzemeltetőjével is. Még a Béla előtt sorok álltak a hét végén a kosarakért. Mi van ma ? A zöldséges stand kritikán aluli. Fonnyadt, büdös, sokszor eladhatatlan áru van kirakva és addíg nincs friss amíg a fonnyadt el nem fogy vagy ki nem dobják. A húsos pult kiábrándítóA boltban 6-7 ember lézeng illetve ebből 2-3 sorban áll az egyetlen üzemelő pénztárban.

lalá Creative Commons License 2009.08.30 0 0 46



Díszes kompánia
lalá Creative Commons License 2009.08.09 0 0 45
-Nincs! Ne is keress! Lépcső van. Legyen ez elég. Oszt jóccakát!
Előzmény: hulyecsajo (44)
hulyecsajo Creative Commons License 2009.07.26 0 0 44
Sziasztok! Nem tudom, jár-e erre valaki, de én azért próbálkozom. Arról szeretnék információt szerezni, hogy található-e a faluban valahol ingyenes wi-fi.
Kígyóevő Riki Creative Commons License 2009.06.05 0 0 43

 

Köszi!

 

Megtaláltuk a lerakott lépcsőket, baj csak akkor keletkezett, hogy olyan hideg volt, hogy a fenének sem volt kedve bemenni a vízbe. Akkor amikor remek volt a víz hőmérséklete, a kutya sem törődött azzal a halandóval, aki fürdeni szeretett volna.

Most van lépcső, van büfé, van strand, de abszolút felesleges, legfeljebb a büfékben lehet eltölteni kellemesen az időt, a víz hőmérsékletéről persze nem intézkedett senki!:-)))

Szóval ez is a Polgármester és a Jegyző hibája! Micsoda dolgok fordulhatnak itt elő?!!! (esetleg a takaritónőé?)

 

Felháborító ugye?☺☺☺

 

 

Előzmény: lalá (42)
lalá Creative Commons License 2009.05.21 0 0 42
-Na jól van! Most az egyszer még , de utoljára lerakom az a két nyavalyás lépcsőt.


Előzmény: Madame sans gne (37)
lalá Creative Commons License 2009.05.21 0 0 38
-A Sóhivatalnak teljesen igaza van! Aki a nevét sem tudja leírni (Madame Sans-Gêne), annak nem jár a lépcső. Csúszkáljon csak a köveken, várja ki a huszonötödikét, és örüljön, hogy kukoricát nem szór rá az Önkormányzat.(hihihihi)
Madame sans gne Creative Commons License 2009.05.20 0 0 37

T. Sóhivatal!

 

Hát rend és fegyelem ugyan nincs, de rendetlenség van bőven!

 

Napok óta igen meleg van, ez nem új a parton, de az Önkormányzatnak annyi esze nem volt, minimum kettő (azaz kettő) lejáró lépcsőt betetessen leárónak a Balatonra.  Piszok meleg volt és remélhetőleg lesz is, de akkor nap közben ne is várja senki, (mert ugyan annyi senki sincs ebben a Sóhivatalban), vagy csak olyanok akik talán olvasni tudnak, de írni nem, ezért talán nem is fognak válaszolni.

 

Szégyen a Polgármesteri Hivatalra nézve, hogy gyerekek csak csúszva-mászva tudtak bejutni egy frissítő úszásra a tóra 22-23 fokos vízbe, mert az egyáltalán nem tisztelt hivatalnak eszébe sem jutott, hogy esetleg egyetlen egy lépcsőt legyen eszükbe betetetni, mert csak holnapután nyit a strand, de akkor már fizetős!

 

Az Önkormányzat viszont remekelt, hiszen a „MUSKÁTLI” Panziót a magáévá tette, mint Polgármesteri Hivatalt, hiszen egy ilyen óriási, kb. 500-750 fős falunak szüksége van embertömegre.

Egyébként valóban szüksége van, de nem ilyen aljas módon. 

Ha jól emlékszem, arról volt szó, hogy 500-700 fős falvakat összevonnak és körjegyző, meg egy polgármestere lesz kb. min. 3 falunak.

 

Ezt igenis követeljük!

 

Madame sans gne (gyengébbek kedvéért: Szókimondó Asszonyság)

 

Előzmény: Sóhivatal (36)
Sóhivatal Creative Commons License 2009.05.20 0 0 36

Kérem szépen itt rendnek, fegyelemnek és az érvényben lévő rendeletek alapján jogkövető magatartást kell tanusítani.

 

Az érvényben lévő rendelkezés alapján a strand nyitása május 25-én történik!

 

Van még kérdés?

 

Sóhivatal

 

Előzmény: Madame sans gne (35)
Madame sans gne Creative Commons License 2009.05.19 0 0 35

Tisztelt Hivatal!

 

Mélységesen fel vagyok háborodva a hivatal intézkedéseivel, ügyintézési módszereivel kapcsolatban. Hogyan lehet egy hivatal ennyire fafej, nem is fafej, hekyesbítek vízfej?

 

Először is hoznak egy intézkedést, hogy ebben az évben nem lesz lomtalanítás! Erre föl április 29-én, kapkodva, fejetlen meggondolatlan intézkedésekkel elrendelik, hogy május 1-jén, 2-án és 3-án lomtalanítás lesz.

Kérdezem a nem tisztelt hivatal jegyzőjét, továbbá Balatonakali legfőbb-főbb mesterurát, hogy ezt hogyan sikerült ilyen dilettáns módón megszervezni?

 

Másodszor, az csak hab a tortán, hogy a strand megnyitását május 25-re, egy hétfői napra tervezik, még véletlenül sem hétvégére, mondjuk szombati napra, esetleg aki ott tartózkodik, jól is érezze magát. Nem beszélve arról, hogy egyetlen egy lépcső, amin be is lehetne menni a vízbe, nincs letéve. Mindenki négykézláb, sziklákon keresztül bukdácsolva, igyekszik bemenni a vízbe, a 300-os melegben, hogy fürödni tudjon a Balatonban, mert azért utazott ide.

 

Nem Tisztelt Hivatal!

Kiváncsian várom a fentiekkel kapcsolatos alapos és mindent kimerítő magyarázkodásukat.

 

Szókimondó Asszonyság

Előzmény: Sóhivatal (34)
Sóhivatal Creative Commons License 2009.05.18 0 0 34

Kezdődik kérem szépen Kedves Kígyóevő a balatoni idény, ezért szíveskedjék felmérni, megvizsgálni, a jelenlegi helyzetet és a területileg illetékes hivatalhoz fordulni.

 

 A Sóhivatal

 

Előzmény: Kígyóevő Riki (33)
Kígyóevő Riki Creative Commons License 2008.07.15 0 0 33

 

Az lehetséges, hogy a balatoni keszeg és a süllő valóban a Balatonban termett, Akaliban halsütők vannak ugyan (kettő) kint a strandon a büfékben, de ott kizárólagosan csak hekket lehet kapni. Itt a gyakorlat az, ha valaki igazi balatoni keszeget szeretne enni, akkor kimegy és megpróbál fogni magának. Ehhez természetesen szükségeltetik a horgászengedély, peca felszerelés, stb., de elsősorban a hal. A múlt évben annyira kevés hal volt nyáron, hogy párommal együtt még egy halászlére való sem jött össze.

 

Azt viszont láttuk, hogy a rabsicok sokkal eredményesebben működtek. Ilyen esetben fel lehetne jelenteni az elkövetőket, de nem érdemes, mivel mire valaki kijön ellenőrizni a vétkest, addigra már a másik parton vannak, vagyis nem sietik el a dolgukat. Persze, ha véletlenül el is kapnák némelyiket, legfeljebb egy dorgálást kapna az általam semmire sem becsült igazságszolgáltatástól. Normális állapotban rajtaütés esetén elveszik a horgász engedélyét, a teljes felszerelését, azt a szállító járművet, legyen az csónak, hajó, autó, kerékpár, akármi, amit felhasznált a cselekedetéhez. Itthon pedig kap egy „Ejnye-ejnyét”.

 

Ha nem lenne ilyen szélsőséges az időjárás, és min. 1 hétig maradna egy állandó időjárás, az nagyon jó lenne, ez az összevisszaság azonban időjárás ügyben eléggé megvisel. Persze akárhogy is van, még mindig jobb itt lenni nyáron, mint otthon Budapesten.

 

Kellemes időtöltést és jó üdülést kívánok.

 

Riki

Előzmény: m61019andras (30)
lalá Creative Commons License 2008.07.14 0 0 32
-Csütörtökön indul a kőrösi invázió!(hihi)
m61019andras Creative Commons License 2008.02.28 0 0 30

Siófokon a kikötő mögötti halboltban mindig van friss balatoni hal. Van néhány halsütő aki innen vásárol, ettem jó keszeget ilyen helyeken.

 

Egyébként a fogas sem balatoni amit kisütnek és a ponty sem ami a halászlékben van?

Előzmény: Sóhivatal (29)
Sóhivatal Creative Commons License 2008.02.28 0 0 29

Hivatalos ellenőrzéseim során szomorúan tapasztaltam, hogy a mélyen tisztelt topiclakóknak sajnos igazuk van. Valójában tényleg nem lehet a Balatonnál, balatoni halat kapni.

 

Mélyebb, részletesebb vizsgálataim során azt is megállapítottam, hogy az itt honos halfajták árusítása nem gazdaságos.

 

További panaszokkal, beadványokkal kérem a hivatal ügyfélszolgálati irodájához fordulni. 

 

Sóhivatal 

Kígyóevő Riki Creative Commons License 2007.11.16 0 0 28

 

Az tényleg biztos, hogy az egész Balaton környékén, így Balatonfüreden sem lehet kapni csak külföldről importált halat, pedig a Balatonban lenne a számunkra megfelelő hal. Az hogy csaknem semmi nem akadt horogra a horgászoknak az elmúlt nyáron, annak nyilvánvaló oka van, mégpedig az, hogy a milliárdosok által kezükben tartott Halászati Rt. azt csinálja, amit nekik diktálnak. Nem tudom, de azt hiszem még a nyáron leírtam, hogy a regionális akárminek kik a tulajdonosai: Demján, Csányi, Suchmann

 

A horgászok viszont a jövő évre inkább már nem is vesznek bérletet. Ha kell saját fogású hal, akkor legfeljebb elmennek egy-egy horgásztóhoz és az évi horgászbérlet kinullázásaként kifognak annyi halat, amennyit ki tudnak fizetni, mert mindegyik horgásztónál természetesen már a belépésnél is fizetni kell, ezen felül pedig a hal kilogrammonkénti nagykereskedelmi árát.

 

Viszont ebben nem lehet csalódni. Azt hiszem ezt fogjuk csinálni. A Balatoni Halászati Rt. egyik promimens képviselője nyilatkozott, hogy nem igaz, hogy nincs a Balatonban hal, csak a horgászok keveset írnak be a fogási eredménynaplóba. Nem tudom melyikük volt a nyilatkozó, de hogy ő nem próbált meg horgászbottal halat fogni, az biztos.

 

Több lesz bizonyára az orvhorgász, eddig is sokan voltak, és érdekes módon képtelen a vízirendőrség megfogni a gazembereket, vagy ha meg is fogják, legfeljebb azt mondják, hogy ejnye, nem tudta, hogy ezt nem szabad!!!:-)))))

 

Röhej, és hazugság, de le vannak ....va.-)))

 

Üdv.: Riki (ha jössz jövőre is, akkor először ide szólj be légyszi!)

 

Előzmény: lalá (27)
lalá Creative Commons License 2007.09.05 0 0 27
-Éééérdekes! Pont így jártam Füreden a borhetek alkalmával. Sikeresen végig mentem a soron és gondoltam jó lenne egy piros, ropogósra sütött keszeg. Vagy kettő. Hát nem hekk lett belőle? Pedig még kinn is volt az árlapon a keszeg, meg még más balatoni is. A giliszták viszont mocorogtak így el kellett csendesíteni őket.
-Erre mit hallok valamelyik reggel? A borosbochkor rádiójában az egekig magasztalják ezt a (mint megtudtam tengeri csacsihal) fejnélküli izét. Egyébként pont olyannak írták le amilyet ettem. Puha, húsos, szaftos, szinte szálka nélküli. Csak amit eredetileg enni akartam az teljesen másmilyen.(höhö)
Előzmény: Barnamedve (26)
Barnamedve Creative Commons License 2007.09.02 0 0 26

Nem értem!

És nem is fogom megérteni, hogy miért nem lehet halat kapni itt a Balaton É-i partján? Vagy a D-i parton lehet? Nem, hogy megszűntek a halsütödék, ahol lehetett kapni jó ropogósra sült keszeget, vagy balatoni süllőt, esetleg fogast és ezeket eszegetve, időnként öblögetve egy pohár borral, egy jópofa sörrel, közben jókat dumálva lehetett hülyéskedni.

Minden meg van, csak a hal hiányzik. Illetve az is van, csak tengeri hal. Sült „hekk”! De kimondott balatoni halat nem lehet látni. De még a piacon, Balatonfüreden sem. Mikor a piacon halat kerestem – élőt – úgy néztek rám az árusok, mint akik nem lláttak még fehér embert.

Hogy merek én halat keresni?

Barnamedve Creative Commons License 2007.09.02 0 0 25

Szia :-)

 

Nem vagy önző. Miért lennél az? Ez így természetes és így is van rendjén (véleményem szerint), hogy amit elődeink ránk hagytak, élvezzük annak előnyeit, esetleges hátrányait – ha van ilyen –, és amit mi hagyunk hátra, azt fiaink, lányaink, unokáink élvezzék.

 

Mna megyek hörpinteni a csuhások borából.

 

Üdv.

Előzmény: lalá (24)
lalá Creative Commons License 2007.08.12 0 0 24
Szia!
-A fényképet látva, megerősödött a véleményem, hogy a fejlődés több nagyságrendű! Hogy kinek az érdeme azt nem kutatom, mert - önző ember lévén - én csak a gyümölcseit élvezem. (hehe)
Előzmény: Barnamedve (18)
lalá Creative Commons License 2007.08.12 0 0 23
-Ne kérj elnézést, mert sem "kioktatva" sem "megbántva" nem érzem magam. Az a több mint tizenötszöri két hét amit Akaliban eltöltöttem nyaranta, megerősít abban, hogy - ha Isten is úgy akarja - még legalább ennyiszer fogok visszatérni. És ahogy korábban Zitának, most Miklósnak és Iminek mindíg jelzem, hogy indul az "invázió" Kőrösről. (hihihi)
Előzmény: Kígyóevő Riki (22)
Kígyóevő Riki Creative Commons License 2007.08.12 0 0 22

 

Elnézést kérek, mert nem akartalak sem kioktatni, sem megbántani. Balatonakali az elmúlt évek alatt valóban sokat szépült. Mi akik itt vagyunk, ha nem is állandó lakosként, de elég nagy gyakorisággal, természetes, hogy ismerjük nemcsak Akali történetét, hanem nagyobbrészt a lakosságát és az itt üdülőket is kisebb részben.

 

Tegnap délután például a Pántlika Étterem előtti téren lecsófőző verseny volt hat csapattal. A csapatok kitettek magukért, tényleg nagyon finom lecsókat főztek különböző módon, amiből minden érdeklődő kóstoló 100,- Ft befizetése ellenében részesedhetett és szavazhatott a szerinte győztes csapatra.

 

2 héttel ez előtt pedig a focipályán volt gulyásfőző verseny, majd 1 héttel később a kikötőnél halászléfőző verseny, szóval mostanában mindenfélét főztek, de sajnos Akaliban amíg ilyen a falu vezetőségének a hozzáállása az üdülőkhöz, mint jelenleg, addig az idegenforgalom nem hogy nem fog nőni, hanem egyre kevesebb lesz.

 

Ha netán erre jársz, akkor írjál be ebbe a topikba, és mi barátként fogunk fogadni, éppen úgy, ahogy általában évente vagy kétévente jó néhány fórumozót szoktunk, igaz általában a poli-diliből, esetleg a törzsasztalosoktól, stb.

 

Üdv: Kígyóevő Riki

 

 

Előzmény: lalá (17)
Barnamedve Creative Commons License 2007.08.12 0 0 21

Az idáig OK!

Viszont menetvonalam a csuhások, barátok előtt halad el, ott muszáj tankolni, sőt – nem tehetek róla –, a menetvonalamon haladva útba esik a Pántlika is igy mindig késve érkezem a Fincsibe.

Előzmény: lalá (20)
lalá Creative Commons License 2007.08.11 0 0 20
-Jól kell időzíteni!(hehe) Ha a Fék-presszóban jól kiszámolom a söröket, akkor gyalog éppen leérek a Fincsiig, ott meg már helyben vagyok. (hihihi)
Előzmény: Barnamedve (19)
Barnamedve Creative Commons License 2007.08.11 0 0 19

:O))))

Micsodában, micsodában, de legalább ott volt micsoda. Ilyen micsoda még ma sincs a XXI. század hajókikötőjében.

Ha rá jön a szükség, a szegény Akali horgászra, hova szaladjon?

 

Ha egy szegény Akali horgászra rájön a mólón, hogy szüksége van, elszalad, majd hirtelen megzavarják és a hátsójában benne marad a papír, akkor magyarázkodhat, hogy:

:-( Ne haragudjatok, faxot kaptam.

 

Előzmény: lalá (14)
Barnamedve Creative Commons License 2007.08.11 0 0 18

Szia!

:-)

Az csak természetes, hogy nem kell, sőt nem is érdemes minősíteni egy-egy esetet, mert az rendszerint nem vezet eredményre, inkább visszájára fordíthat sok mindent.

 

Csak, tudod, ezt a falut azok az emberek, azok tették naggyá, akik itt dolgoztak, itt vásároltak tulajdont, és két kezi munkájukkal alakították ki olyanná, amilyen lett ma, 2007-ben.

 

Csak az érzékeltetés szempontjából:

 

 A felvétel, a '60-as évek elején készült. Az épület, és a kerítés ma is megtalálható. Helye akkori nevén Balatonakali Újtelep, ahol az annak idején hatóság, a Tanács 430 négyszögöles telkeket parcellázott. (Egy négyszögöl = ~3,6m2) Az ún. hőskorszakban, mikor a faluban nem volt vezetékes víz, csak ásott, vagy fúrt kutakból lehetett ivóvizet venni. Nem volt gáz, nem volt hűtőszekrény, esetleg azokban a régi házakban, a Kossuth Lajos utcában, melyeket azóta vagy felújítottak, vagy újat építettek helyette. Nem volt telefon. Egy helyről – időnként több órás várakozás után –, lehetett telefonálni a postáról, kézi kapcsolású, un. LB központon keresztül.

 

Televízió, ismeretlen fogalom volt. Főzéshez, petróleomfőzőt, vagy vegyes tüzelésű kályhát lehetett használni. Világítani petróleom-, kőolaj lámpával, vagy gyertyával lehetett. Tudod, ez volt azaz időszek, mikor megindult a falu fejlődése. Ezt a fejlődést egyrészt az akkori „tanácsi” ma már önkormányzati vezetőknek lehet köszönni, másrész pedig azoknak az embereknek, ki két kezük verejtékes munkájávak kaparták ki a földből, a kövek közül azt, ami most van. és itt élni szeretnének, vagy Ők, vagy közvetlen leszármazottjaik, mert itt jól érzik magukat. Ahhoz, hogy ma is jól érezzék magukat ahhoz az önkormányzat jelenlegi vezetőségének a hozzáálása. együttműködése az üdülőtulajdonosokkal (BÜTE) szükséges.

 

Előzmény: lalá (9)
lalá Creative Commons License 2007.08.10 0 0 17
-Mint lentebb (9.hsz.) már írtam én csak odajáró vagyok. Poros, álmos kis falut ismertem meg. A társaság, a Balaton, na és az ifjuság azonban összehozta az un. "akali" milliőt.

Hogy a falu azóta mit változott, épült, szépült, azt csak a vak nem látja. A fejlődés több nagyságrendű még akkor is, ha a golf-pálya nem itt épült.
A falu vezetéséhez sehogyan sem viszonyulok. Nekem "csak" barátaim, osztálytársaim,
kollegáim vannak. Így azután az ember hall ezt azt. De ez nem jogosít fel semmire csak annyi hozzászólásra, hogy a Polgármester Úr néha az asztalra csaphatna. Drukkerek és ellendrukkerek mindenhol vannak. Mindenki oldja meg a saját problémáját. Azt azonban nagyon sajnálnám, ha a széthúzás a fejlődés kerékkötőjévé válna.

Természetesen nem neked tettem fel a kérdést, hanem csak úgy generalemente, és számítottam is rá, hogy aki nem olvas, az is kerek választ kap.
Előzmény: Kígyóevő Riki (16)
Kígyóevő Riki Creative Commons License 2007.08.10 0 0 16

 

Ezt mindenki, aki olvasni is tud és esetleg érdekli vagy érdekelte a település keletkezése, sőt a csuhások borából is ivott, egészen biztosan tudja, ugyanis Hokuli volt Balatonakali első neve. Annak idején Balatonakalinak egyetlen utcája volt, a mai Kossuth Lajos nevét viselő utca, ahol a régi épületek még viselik az építés évébeni keletkezésük évszámát. Most már Tájmúzeum is található Akaliban.

 

Miután Te is ismerős vagy Balatonakaliban, így tudom, hogy felesleges Neked mondanom, hogy a „Hokuli” nevet viseli a 71-es műút mellett egy étterem is, mely ha jól emlékszem, 2000-ben nyitotta meg kapuit, és remekül lehet rendezvényeket tartani benne, de egyéni társaságok is szívesen járnak oda. Nagyon jó a konyhájuk is, ahogy néhányszor tapasztaltam.

 

Riki

 

Ui: Szeretném, ha leírnád, hogy Te hogy viszonyulsz a falu jelenlegi vezetéséhez, állapotához, egyáltalán a faluval kapcsolatosan bármihez.

 

Előzmény: lalá (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!