Keresés

Részletes keresés

iszisz Creative Commons License 2026.03.26 0 1 11175

Nekem az vált be, hogy az összes beszállókártyát lementem az iPhone Walletbe, s onnan küldöm tovább WhatsAppon, mailben stb., Androidosoknak is kompatibilis.

Előzmény: Jolida (11172)
irreverzibilis Creative Commons License 2026.03.25 0 0 11174

nem hiszem hogy ne lehetne messengeren vagy emailben elküldeni megosztani

Előzmény: Jolida (11172)
Mx8 Creative Commons License 2026.03.25 0 0 11173

Nem kötelező szétosztani, egy telefonnal is be tudnak menni akármennyien, csak lapozni kell a beszállókártyákat a kapunál.

Ha szét akarod osztani, akkor az appban tudsz screenshotot készíteni a beszállókártyákról és azt szétküldöd emailben, messengeren, akárhogy a többieknek.

Vagy az appban a My Bookings menüpontban kijelentkezett állapotban is be tudod írni a foglalási kódot és a foglaláshoz tartozó email címet, és elvileg ott is meg kéne jelenniük a beszállókártyáknak (még nem próbáltam, de a másik fapadosnál így van [csak ott nem emailt, hanem az 1. utas vezetéknevét kérik]). Tehát a többieknek megmondod a kódot és az emailt, és a menüponton keresztül megkeresik a saját beszállókártyájukat.

Előzmény: Jolida (11171)
Jolida Creative Commons License 2026.03.24 -1 0 11172

A Google Wallet-hez fatengelyesen, egyenként hozzáadva át lehet küldeni emailben a linket és a fogadónál hozzáadni az Ő Walletjéhez .... de mi van az iPhone-osokkal?

Előzmény: Jolida (11171)
Jolida Creative Commons License 2026.03.24 -1 0 11171

Az egész családnak én kezelem a foglalását.

Hogy tudom a digitális beszállókártyákat "szétosztani" nekik?

Mx8 Creative Commons License 2026.03.10 0 2 11170

A hozzászólásom nem arról szólt, hogy a fapados cég biztosít-e átszállást vagy nem, vagy hogy az utasnak mivel kellene mennie.

Arról szól, hogy az utas megteheti, hogy az átszállás két fapados között van, úgy hogy tudtában van, hogy a "második szakaszt" elbukhatja az "első szakasz" késése esetén. Jogilag nem átszállást bukik az utas, de a gyakorlatban igen, és ilyenkor a kártérítés is ér valamit. És ide jön Péter Tajti hozzászólása, mert szerinte tök normális lenne, ha egy utas ilyen módon az átszállásra ráhagy 4 órát, de az "első szakasz" késik 4 órát a légitársaság hibája miatt (eredetileg este 8 és éjfélről szólt a példa, de ez lehet 10 és 14 óra között is, az is 4 óra), amivel elbukja a "második szakaszt" és ekkor tök rendben lenne, hogy senki nem fizet semmit. Még egyszer: azért raktam idézőjelbe, mert tudjuk hogy jogilag nem átszállás, de a gyakorlatban az utas szemszögéből átszállás.

Ahol biztosítanak átszállást, ott ilyenkor vissza is kell hogy vigyék az utast a kiindulópontra, a fapadosnál meg vehetsz új jegyet visszafelé.

Előzmény: H_CS (11169)
H_CS Creative Commons License 2026.03.10 -2 0 11169

Nem tudod a ráhordó járat késése  miatt a csatlakozót lekésni, ha kvázi nem biztosít átszállásos szolgáltatást a légitársaság, amivel utazol. Ez esetben nincs sem ráhordó sem csatlakozó járat.

Előzmény: cassano711 (11168)
cassano711 Creative Commons License 2026.03.08 0 1 11168

Szerintem ketté kell választani. Átszállásos utazáshoz nem ideális a fapados, tény, de ettől még rengetegen űzik ezt a műfajt, nyilvánvalóan az ára miatt. 

Mondjuk van 4 órád átszállásra, de késik a gép több mint 3 órát. Az hogy te bevállaltad a rizikót és a ráhordó járat késése miatt lekésted a csatlakozót vagy éppen hogy de elérted, teljesen mindegy a kártérítés szempontjából.

3 órát meghaladó késés esetén jár a kártérítés ( kivéve az ismert esetek, időjárás, sztrájk, bird strike stb.), az alatt meg nem.

Előzmény: H_CS (11167)
H_CS Creative Commons License 2026.02.23 -3 1 11167

Valakinek lehet, hogy problémát okoz a késés, és nem csak ezt az esetet nézve, hanem mondjuk átszállásokat. 

Aki átszállással utazik, eleve nem fapadossal kellene utaznia. Nem Ryanair hanem Wizzair, konkrétan le van írva a szabályzatukban, hogy átszállásos utazásokra nincs lehetőség, átszállásos jegyet nem is tudsz venni. (De nagy eséllyel más fapadosnál is így van, bárhol a világon...)

Átszállással utazáshoz ott a Lufthansa, a KLM, a Speedbird, meg a Turkish. Amikre ugyanúgy vonatkozik az EU 261.

Ettől még pofátlanság, hogy a késésnél azzal történik a kártérítés megúszásának kimagyarázása, hogy a járatszámot megváltoztatják. Ezt MÁV-módszernek hívják.

Előzmény: Mx8 (11164)
_chillout_ Creative Commons License 2026.02.20 0 2 11166

Ha Lufthansával utazott volna 100ezerért, akkor jogos lett volna a kártérítés igénye? A jogosság azon múlik, hogy mennyit fizetett a jegyért? Akkor az olcsó légitársaságokra egyáltalán nem is vonatkozik ez a jogszabály?

Előzmény: Péter Tajti (11162)
jr79 Creative Commons License 2026.02.20 0 3 11165

A légitársaság annak tudatában adja a jegyet ennyiért, hogy létezik ez a jogszabály. Ha nem érné meg nekik, akkor nem tennék - de a Ryanair elég tisztességes nyereséget termel, szóval nem lehet akkora nagy baj.

Mx8 Creative Commons License 2026.02.19 0 4 11164

Valakinek lehet, hogy problémát okoz a késés, és nem csak ezt az esetet nézve, hanem mondjuk átszállásokat. A jogszabály meg jogszabály, az utasnak is van joga, azért, hogy a légitársaság ne tehessen meg bármit. Akár pár ezerért utazik valaki, akár tízezrekért. Ez egy szerződés a céggel és ha ők nem teljesítenek a szerződés szerint, akkor a másik félnek joga van a kártérítéshez. Nyilván boldog lennél ha a több tízezres jegyedre azt mondaná egy légitársaság, hogy késünk 7 órát, mert csak, és boldogan fizetnéd az ezzel járó költségeket, talán büszke is lennél magadra. Aki meg tudja hogy milyen joga van ilyen esetekben, azok ki is fizettetik a kártérítést és senkit nem érdekel, hogy mennyivel drágább a jegy emiatt, a cégek nyilván beárazzák a jegyárakba. De ha sokan nem igénylik a kártérítést, attól meg nem lesz olcsóbb a jegy. A fizetés - nem fizetés kérdésben meg a bíróság is illetékes, ha arra kerül a sor.

TLLaci Creative Commons License 2026.02.19 0 0 11163

Évi 200 millió utast visznek és fizetnek ilyen  kértérítési okok miatt  kb 60M eurt,azaz minden jegyből erre kell "félretenni" kb 35 centet ami legyen 140 forint, szóval nem egy nagy tétel,és szerintem van is rá valamiféle biztosításuk is.

Péter Tajti Creative Commons License 2026.02.19 -13 0 11162

az hogy este 8 helyett valamivel éjfél után érkeztél meg nem olyan nagy csapás gondolom pár ezer ft os jeggyel utaztál ezért 300000ft ot kicsikartál a ryan air bol  gongolom büszke vagy a teljesitményedre  de ha sokan ezt csinálnák akkor te sem ennyiért utaznál én nem fizettem volna neked

bodecsabi Creative Commons License 2026.02.07 0 8 11161

Nekem most sikerült 800 eurót behajtanom késés miatt a Ryanen, leírom, hátha másnak is hasznos lesz.

Még októberben volt egy 4 és fél órás késésünk Barcelonából. A gép pontosan indult ugyan, de felszállás után technikai hiba miatt vissza kellett fordulni, és leszállni Barcelonában, majd egy pót gép, másik járatszámon hozott el Budapestre, az eredeti menetrendhez képest 4 és fél óra késéssel.

A Ryan az EU261 igényt először elutasította, állítva, hogy nem késett 3 órát a járat (mind kiderült a pótló gép menetrendjéhez képest mérték, ami tényleg nem volt 3 óra, de mi nem arra a járatra vettünk jegyet. A pótló járatnak pedig volt egy saját járatszáma, saját menetrenddel. A járatszám látszott is FR24-en.

Bizonyítékként lementettem az FR24 screenshotokat, az eredeti, BCN-be divertált járatról, illetve a pótó járatról is.

Lenyúlós cégekhez nem akartam fordulni, így körbenéztem az EU weboldalon vitarendező testületek után, ahol Spanyolországot és Nagy-Britanniát érintő járatok esetében ezt ajánlottak: aviationadr.eu.

Itt regisztrálni kell, feltölteni a bizonyítékokat, mad egy viszonylag hosszú és részletes folyamat indul el, de minden nagyon átláthatóan fel van tüntetve. Idő igazából azzal telik el, hogy elküldik az igény a légitársaságnak, az válaszol, majd van lehetőséged erre reagálni. Mindkét oldal véleményének és a bizonyítékok beküldése után ők döntenek.

A Ryan ottani válaszából kiderül (még ops log screenshotot is küldtek), hogy a pótló járat késését nézik, azért nem értenek egyet. Erre le kellett írni, hogy bocs, nem a jegy szerint 19.55-re érkeztünk volna, ebből lett 00.31 másnap szóval fennáll a késés. Kb egy hónap volt a Ryan válaszára várás, utána egy hónap a döntésre várás, és most fizette ki a Ryan a 800 eurót. A többi idő azzal telt el, hogy pár nap volt, mikor nekem kellett válaszolnom. Mindig, amikor valamit tennem kellett (Válasz, számlaszám megadása), akkor email értesítést kaptam.

Nyilvánvalóan kicsit kellett vele dolgozni, illetve az egész rendszer angolul érhető el, de nekem nettó időben regisztrációval, tudnivalók átolvasásával és az egész igény beadásával, válaszolással nem volt összesen 1 óra munkám vele. És megkaptam az E261 összeget, levonás, sikerdíj nélkül.

Ryan becsületére mondva, itt valszeg a pótjárat új járatszáma kavarta meg a rendszert. Egyszer volt velük késés ügyem, az 9 óra volt, akkor azonnal a Ryan oldalán beadva a kérést fizettek. És ami a legfontosabb, egyik esetben sem hagytak ott, mindig volt egy gép, ami hazahozott.

Csabi

Balikaa Creative Commons License 2026.02.01 -1 0 11160

Vétek, kivéve, amikor csak egy szabad napja van az embernek.

Előzmény: homerx (11158)
cassano711 Creative Commons License 2026.02.01 -1 1 11159

Cataniát ilyen indulással/érkezéssel nem javasolnám, gyakorlatilag beugranál a városba enni egy pizzát, inni egy kávét + körbenézni a főtéren. Ennyi időd lenne, ha meg aztán kifelé meg is késik a járat...

Sokkal inkább az említett Bari. Egy teljes napod lenne reggeltől estig, egyébként én is pont most voltam ott december elején egy hétvégén, igaz én kétnaposra mentem. Volt egy ingyen éjszakám a hotels.com-nál ( 10 náluk fogllalt éjszaka után adnak egyet gratis ), így én két napra mentem, szombat reggeli járattal mentem, vasárnap késő estivel jöttem.

Csak ajánlani tudom a helyet, Bari, Monopoli, Polignano, ez a három akár egy napba is beleférhet neked, én két napban kényelmesen, sétálósan néztem meg őket. Vissza is akarok menni, annyira jó a hely, már Puglia. Ja és említett három város között jár a vonat, ami nagy plusz, és még tiszta is, mikor én voltam ott pontos is volt.

Bergamo szintén nagyon jó választás lehet, ha még nem voltál akkor a felsővárosban eltöltheted az egész napot, ha már igen, akkor mondjuk egyenesen a Comói-tóhoz venném az irányt a reptérről, Varenna, Bellagio, Tremezzo háromszög :-) Egész napos progi, de hogy nem bánnád meg az biztos.

Ezek a helyek amúgy így télen, de még tavasz elején is, 20e Ft-ból ( pluszmínusz pár ezer Ft ) kihozhatók retúr, kézipogyóval, ami valljuk be, ma már nem egy nagy összeg.

Előzmény: Álomtanya (11153)
homerx Creative Commons License 2026.02.01 0 0 11158

kb 1 honapja neztem polignanoi szallasokat, szarer-hugyert mertek. vetek egy napra menni.

Előzmény: Balikaa (11155)
irreverzibilis Creative Commons License 2026.01.31 0 0 11157

ja és 21ezer oda-vissza teljesen jó árú a rep.jegy

Előzmény: irreverzibilis (11156)
irreverzibilis Creative Commons License 2026.01.31 0 1 11156

régen Bergamo volt az egynaposok királya, több járat is ment,de jelenleg is,rákattintottam és egyből,pl: február 18-n 7.20-8.55 és vissza 21.30-23.05, nem is full korai indulás,ideális mert közel van a reptér a városhoz,könnyű és olcsó a bejutás, a buszjegy érvényes a felső városi felvonóra,van látnivaló is 

Balikaa Creative Commons License 2026.01.31 0 1 11155

Decemberben Bari tökéletes volt. Hajnali indulás BUD-ról, késő esti visszaút. Bari, Polignano, Monopoli is belefért.

homerx Creative Commons License 2026.01.31 -1 0 11154
Álomtanya Creative Commons License 2026.01.31 -2 0 11153

Helo, ötletet kérnék egy napos oda-vissza utazáshoz.

Cataniat néztem ki, ryanair járattal de ha szívemre teszem kezem az indulás és érkezés közötti olaszban eltöltött idő, reptérre két órával előtte ott lenni, a várost/repteret se ismerem akkor teljesíthetetlen.Jól gondolom? 15:50kor leszáll gép, 16:50kor elindulok településre, már két órán belül vagyok a reptéri indulás előtti két órában. Valaki volt így már Catanian?

bp13:45-cat15:50 vissza 18:25-20:30

golivia Creative Commons License 2026.01.27 -2 0 11152

Kérdezném  az Appot a telefonon magyar nyelven is le lehet tölteni? mert nekem angolul jött be

halilali1 Creative Commons License 2026.01.24 0 1 11151

Ráadásul ha egy éve utaztál velük, akkor azóta annyi a változás, hogy már nem fogadnak el papíralapon kinyomtatott beszállókártyát, hanem csak digitálisat.

Ezért is jó, ha  letöltöd az applikációt. 

Előzmény: golivia (11149)
cassano711 Creative Commons License 2026.01.23 0 1 11150

app = applikáció, a Ryanair saját applikációja okostelóra. Ha nincs fent neked tedd fel, az kell.

Előzmény: golivia (11149)
golivia Creative Commons License 2026.01.23 -1 1 11149

Köszönöm szépen  és kérdés mi az  az  APP ahol foglaltál végül .

Mi Madridba szeretnénk vele menni.   

ha van jó tanácsotok szívesen elfogadom.

Köszönettel Olivia

zekkkk Creative Commons License 2026.01.23 -2 0 11148

Én is ugyanígy jártam, el akartam végezni a becsekkolást, aztán egy akkora méretű reklámmal takarta be a képernyőt (ahol arra kényszerít hogy vegyél felvihető bőröndöt) hogy letakarta a tovább gombot. Akárhogy próbáltam, nem jutottam előbbre, másik böngészőből is ugyanez volt a helyzet. Végül a app-ban eltudtam végezni, ott nem volt ilyen probléma. Undorító egy banda. Többek közt ezért is utazom velül nagyon ritkán, de most nem volt más helyzet és ezt tudják ők is, és kihasználják az embereket.

Előzmény: golivia (11146)
Idi67 Creative Commons License 2026.01.23 0 0 11147

A foglalásnál kell kiválasztani mivel szeretnél utazni, a jól emlékszem 4 opciót kinál föl. Ha a Basic-et választod abban nincs poggyász csak kézi táska, a Regular opcióval vihetsz föl kisböröndöt. Ha nem a saját honlapjukon foglaltál akkor lehet megint fizetni kell.

Előzmény: golivia (11146)
golivia Creative Commons License 2026.01.23 -2 0 11146

Kedves Utazók !

' 1 éve utaztunk a rayinerrel kézi csomaggal szerettünk volna utazni  de becsekkolásnál nem engedte igy muszáj volt kifizetni 1-1- felvihető kis  utazó táskát ezért fizettünk + 40.000.-ft.-ot

Mit rontottunk el mert sehogy sem engedett tovább most megit Rayinerrel fogunk utazni ti hogy tudjátok kikekülni .

Köszönettel olivia

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!