Igen, igazad van! Knyihár után mi is sokat keresgéltünk. A Bosnyák téri piacon a hátsó kijáratnál (szombatonként) van Békésből egy árus, de annak meg nagyon durvára volt darálva a kolbásza, ízre sem jött be.
Mióta megtaláltuk a Tóalmásit, mi lejárunk az üzembe és onnan hozzuk a termékeket. Eddig még (kopp-kopp) nem futottunk bele rosszba. Idén sonkát is onnan hoztunk. A tepertőjüket pedig egyenesen imádom! :)
"Sajnos Pesten csak a Knyihár ilyen jellegű termékei érhetőek el, nekik a Bosnyák közelében van boltjuk (ha megvan még, régen jártam arra), de nekem nem jött be (szerintem korábban írtam róla a topicban)." Megvan még, a múlt héten mentem el előtte, amikor a patikába mentem. Korábban én is ott vásároltam, de kb. egy éve már nem járok oda. Valahogy más lett a minőség...
Az utóbbi időben Tóalmásról hozzuk a kolbászt (meg mást is), egyelőre nekem és a családnak ez bejött.
Nagyon finomak a termékeik, tőlük is szoktunk rendelni, kivéve vastagkolbászt, mert az Dr. Ignácztól jön (bár jóval drágább, de arra kattantunk rá, mert az emlékeztet a legjobban a régi ízekre).
Sajnos a webshop kínálatuk nagyon szűk, én szívesen rendelnék a többi termékükből is, nem tudom miért nem lehet, gondolom a hűtött szállítást nem tudják/akarják megoldani (egy kis májasért azért nem ugrunk el Békésre...), pedig én szívesen kifizetném a pár száz forinttal több szállítási költséget (pont a héten rendeltünk Hartáról hasonlókat, szerintem az sem nagyobb cég, mégis van egy kis saját hűtőkocsijuk, amivel szállítanak).
Sajnos Pesten csak a Knyihár ilyen jellegű termékei érhetőek el, nekik a Bosnyák közelében van boltjuk (ha megvan még, régen jártam arra), de nekem nem jött be (szerintem korábban írtam róla a topicban).
Volt itt egy hentesüzlet, 3 éve nyitott, mára be is zárt. RIP.
Ők követték el azt a hibát, hogy rendelésre bélszínt hoztak, ebben az árban. Nem nekem. Valakinek.
Az a valaki tudta, hogy mi a bélszín, és egyszerűen nem vette meg tőlük ezt az árut. Nyakukon maradt.
A hentesék izzadtak, mert tényleg befürödtek vele. A drágán vett áruval. Végül segítettem rajtuk, barátibb áron, elhoztam felét. De az a bélszín csak felcsíkozva, Sztroganoffnak volt jó. Annak is másod-harmad osztály.
A kaposmérői Gazda Kft. által készített és a Lidl által "Hazánk kincsei" márkanév alatt forgalmazott mangalicakolbász szalmonellás (illetve szalmonellagyanús):
Semmi összefüggés a fenti hírrel: Dr. Ignácz mailt küldött, hogy november közepén árat emel, de most még meg lehet venni a vastagkolbászát a régi áron.....
A pár évvel ezelőtti "élelmiszerár elszabaduláskor" nem emelt és azóta sem, nem tudom, MOST mi indokolja és mennyi lesz, jelenleg szerintem az egyik legjobb ár-érték arányú és nekem a legjobb minőségű mindenki által megvásárolható igazi békéscsabai vastagkolbász.
(Nyilván a honlapján vannak fent "Józsi bácsi Békésbutykoson százszor jobbat csinál és fele ennyiből kihozza" jellegű hozzászólások, de ezekkel nem nagyon tudok mit kezdeni, biztos így van, vagy nem...:) )
A nagy internetes áruházat a Tchibo-ra értettem (már a honlapjuk alapján), többször rendeltünk, soha semmi visszaigazolás még a rendelésről sem, nem hogy a kiszállításról, volt, hogy hetekig nem hozták ki, az ügyfélszolgálatuknál kellett érdeklődni, hogy mi van már. Na, akkor előbb-utóbb megjött. Én nem rendelnék tőlük, de a feleségem nagyon szereti egyes dolgaikat.
Dr. Ignáczék szerintem családi alapon csinálják az egészet (ők legalább egy visszaigazolást azért küldenek mailben a rendelésről), azt nálam hozzáértőbb olvtársak korábban írták itt, hogy addig jó, amíg hetekig-hónapokig nem szállít, mert ez arra utal, hogy betartja a technológiát és nem kezdett tömegtermelésbe.
Hepci ajánlott korábban Sparban elérhető kolbászokat, na, azoknak viharsebesen romlott a minősége (pl. puha, lángoltkolbász állagú lett, biztos lerövidítették a készítési időt), ahogy a termelő bevállalta a nagy tételben történő szállítást.
dr.ignacz eddig tett számlát és neévjegykártyát is a csomagba, most ez is elmaradt, nem mintha hiányozna bármelyik is. Lehet, hogy csak az "első áldozóknál" akar bevágódni, mint nálad anno a grátisz töpörtyűvel? :)
hm, nagy internetes aruhaz, ami hetekig, honapokig nem szallit? ha nalam nehany eve felhalmoodott volna olyan mennyisegu megrendeles, amit nem tudok kiszolgalni, akkor bizony, betaraztam volna abbol a cocabol. azt ne mondjak nekem, hogy nem tudja eltartani, hisz pont ebbol jon a penz. aztan eccercsak megjelenik nerlovagunk csemisanca vagy az a masik, talan lori?, oszt megveszi az egeszet kilora libamajarban.
Az esetek nagy többségében én is, Dr. Ignácz és Tchibo rendelések esetében tapasztaltam ezt, utóbbi még a megrendelésről és a fizetésről sem küld e-mailes visszaigazolást, pedig elég nagy internetes áruházról van szó.