Keresés

Részletes keresés

Kovalcsik bácsi Creative Commons License 2008.11.03 0 0 10
Ez a topik nem arról szól, hogy -lényegtelen milyen okokból,de-becsődölt a vállalkozásod és most keresel valakit aki beszáll pénzzel és az új vállalkozás vagy becsődöl, vagy nem?:)
Előzmény: IIII (-)
seric2 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 9
Hát ész az biztos nem kell hozzá  :)) De mi van a pénzzel?
Előzmény: MrAndersonX (8)
MrAndersonX Creative Commons License 2008.11.03 0 0 8
Pénz ész nélkül!!! ==> http://www.mrandersonx.freeweb.hu/
seric2 Creative Commons License 2008.10.28 0 0 7

Gratulálok a topicindítónak: vak vezet világtalant.

A topic címe igaz, ti. tényleg van pénz? akkor mi a probléma? Ötlet van, tapasztalat van stb. stb.

Azt hiszem a vállalkozói léthez is kell egyfajta tehetség, ami, ha hiányzik, menthetetlen a dolog. Nekem biztos nem jönne össze, nincs is olyan vastag bőr a pofámon. De nem is ábrándozom, van egy biztos munkahelyem, kis-középkategóriájú fizetésem, ahhoz való autóm és lakásom. Miért van az, hogy tele vagyunk lánglelkű világmegváltókkal, akik egyik csődből a másikba tengenek, közben a nyugdíjas szüleik nyakán élősködnek?

Előzmény: Quarg (6)
Quarg Creative Commons License 2008.10.27 0 0 6
Sziasztok!
Az indító hozzászólásodban nem értek valamit. Mit értesz azalatt, hogy olyan agyamenteknek mint te?
Mert ha az agyamentség, hogy belevágtam egy vállalkozásba és mindent feladtam érte akkor én is itt vagyok sziasztok. De vállalkozni nem csak agyamenten lehet! Neked elsőre nem jött össze. De mégis megcsináltad. Miért? Mert több pénzt akartál. Én is többet akarok! Az ingyen üzlet a legjobb üzlet! Én most elkezdtem kicsiben, aztán meglátjuk mi lesz. Vagy meggazdagszom vagy nyitok egy topicot :)
IIII Creative Commons License 2007.08.04 0 0 4

Baromira így van !

A helyzet szülte, és utólag lássuk be fingom, sem időm nem volt annak idején, hogy alaposan átgondoljam. Mindezt a kényszernyomás szülte.(melléduma)

Nem volt üzleti tervem amit én mérek fel és legalább én hagyok jóvá, nem volt anyagi háttér és a többi....

A múlt talom. Gyakorlatilag annak idején a saját tudatlanságomat akartam bevasalni viszonteladókon, könyvelőkön."kenni a szart". Jah hülye voltam, jobb lett volna annó mindenhez érteni, mindent átlátni. 

Nem vagyok nagy vállakozó guru. Vannak elképzeléseim, úgy néz ki van partner is aki támogat, nyilván neki is tokolni kell. Kapcsoltokat keresek akikkel együtt lehet működni. Aztán lesz ami lesz.

Kössz, hogy írtál !

Előzmény: directrix (3)
directrix Creative Commons License 2007.08.01 0 0 3

Nekem innen távolról úgy tűnik, hogy beleestél a kezdők szokásos hibáiba:

1.) Nem kérek - előre! - segítséget (mert az pénzbe kerül, és sajnálom erre költeni a pénzt, igaz lehet a másik oldalon meg - összeségében - többet veszítettél));

2.) Nem biztos, hogy van tapasztalatom, de sebaj, majd menet közben beletanulok (ami részben igaz is lehet!);

3.) Nekem majd sikerül (reménykedek ezerrel, és ha már látom, hogy probléma van, akkor vészforgatókönvyek és óvintézkedések helyett még erősebben reménykedek, hogy - nálam!, most - mégsem lesz baj).

Legelőször azt kellett volna megnézni - tudom utólag könnyű okosnak lenni, de hidd el sokszor előre sem nehéz -, hogy megéri-e. És ha határeset, akkor bizony el kellett volna gondolkodni, hogy talán mást kellene csinálni, illetve itt jön be az előre meghúzott limitek esete.

Legközelebb érdemes egy - reális! - üzleti tervvel kezdeni. Aztán ennek eredményei ismeretében - ha szükséges! - újragondolni a kabátot.

Sok Sikert!

Előzmény: IIII (-)
IIII Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2

Szal' a skype/msn : papplszl@yahoo.com.au 

bocsesz

IIII Creative Commons License 2007.07.31 0 0 1

Off-al kezdem

Mint manus szívesen dumálok veled.(skype/msn) a leírt mail-en

Előzmény: sneci (0)
sneci Creative Commons License 2007.07.31 0 0 0
0 támogatást kaptam eddig.
IIII Creative Commons License 2007.07.31 0 0 topiknyitó

Sterbusztok!

Néhány évvel ez előtt vállalkozásba kezdtem. Ennek előzménye egy sikeresnek mondható múlt és abban a környzeteben működő rendszer ismerete volt. Következménye, "A Magyar mentilátás":egyedül mindent, mindenhez értsünk, mindent magunk...... Nincs hátszél csak a szürke állomány és a kitartás.................

Megcsináltam, eladtam, becsődöltem.......

Ezt követően az eladott ingóságokból, régi gépek helyrepofozásából újabb született, felhasználva a kapcsolati tőkét. Ideig-óráig működött. Mindenestre addig amig az alapanyag/eladás relációját tekintve nem jött ki drasztikusan nyereségtelenre. (Kicsi voltam, jót csináltam, kis tételekben, kevesebb alapanyagot dolgoztam fel -ezért drágábban-, minőségire, és nem volt háttér amiből éljek)

Eladtam a gépeket, de más lett a vállakozói valóság érzetem. Frankón megküzdöttem a minimálbérért. Ha csak egyedül vagyok ez sem valósült volna meg, fizikai szükség volt a hozzátartozókra akik a nyugdíjas szüleim voltak.(sniff-sniff)

Szó mi szó sosem akartam többet vicces Kft.-k alkalmazottja lenni. Amikor időm volt olvastam, amit lehet tanultam.........

Időközben volt egy kalandom másik földrészen ahol ugyanez a retek van csak pepitában. Hazatérve itthon találtam egy befektetőt.

Megnyitom ezt a topic-ot azoknak akik nagyjából hasonló kaliberűek mint én. Hasonló "agyamentek", van ötletük, normálisak. Nagyon idealisztikus de hátha alapon.

Írjatok, meglátjuk!

ppplszl@yahoo.com  , vagy 70/779-4161-en lehet baszogatni

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!