Keresés

Részletes keresés

Muity Mijo Creative Commons License 2008.07.28 0 0 2

 

Rántott békacomb és pisztráng petrezselymes burgonyával.Kell-e finomabb falat az ételre igényes magyar ember gyomrába, mint egy kis rántott békacomb és pisztráng, petrezselymes burgonyával?

 

Mijo Creative Commons License 2008.05.05 0 0 1

 

Héhn László klubtársunknál végeztünk rajtaütéses ellenőrzést, mely során főként egy gyönyörűséges több, mint 300 kilós mangalica sertés sonkájának a minősítésére fókuszáltunk.

 

Pár kiragadott hangulatfelvétel tanúsítja, minden szempontra kiterjedő hatékony érdeklődésünket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijo Creative Commons License 2008.01.13 0 0 0

 

A minapi spontán lazulás koreográfiája.

 

Aperitif: kisüsti törkőpálinka, de nem a lelkét is kafacsart puskapor száraz alapanyagból, hanem lédús szőlőmaradvány leforrt cefréjéből párolva.

 

Előétel: eredeti amerikai "buffalo meat jerky", azaz fűszerekben pácolt, majd füstölt és szárított bölényhús nassoláshoz felszeletelve.

(Mi a bölényt a Wichita Buffalo Co. feldolgozásában kedveljük, igaz, az ára meglehetősen borsos.)

 

Ital: gyöngyöző fehér házibor pincehidegen, feles szódázott fröccsként fogyasztva. Domináns szőlőalapanyag: cserszegi fűszeres.

 

Főétel: egy darab gyönyörű tejes tükörpontyból készített halászlé szerénységem kreációjában, természetesen tíztojásos házitésztával tálalva.

Ahogy illik: előző nap feltisztítva és besózva.

Hála a sorsnak a pespájzolt házőrlésű pirospaprika igen finom őrlésűre és kellemes aromájúra sikeredett, kiválóan sűríti az ételeket.

 

Fojtásnak: hagyományos kocsonya válogatott sertésjavából.

 

 

Mijo Creative Commons License 2007.07.30 0 0 topiknyitó
 

Az alábbi szövegtartalom az Iwiw portálon található, de itt is publikáljuk.

 

Természetesen klubtagnak jelentkezni nem csak az Iwiw-en lehet, hanem a következő email-címen is:

 

lucullus@index.hu

 

_______________________

 

Tisztelt majdani Klubtagok!

Az alapító tagok egy belső szabályzat irányelvei szerint, mint kuratórium döntenek a jelentkező tagok felvételéről.

Olyan, legkevesebb egy alapító tag által ismert személyek jelentkezését fogadjuk kronológiai sorrendben, akik mély hódolattal adóznak a gasztronómiai élvezetekkel szemben, és ezt nem csak ínyencségek fogyasztásával, hanem egy-egy ételspecialitás elkészítésével is képesek demonstrálni.

Minden jelentkezőtől az ismerőskénti bejelöléssel egyidőben BEMUTATKOZÓ ÜZENETET is kérünk, enélkül a jelentkezést automatikusan elutasítjuk.

Koedukált klubtagság bonyolítaná az életet, ezért elnézést kérve a hölgyektől, kizárólag felnőttkorú férfiak jelentkezését fogadjuk.

Az ismerőskénti elfogadás, azaz a tagfelvétel eddigieken kívül belépődíjhoz is kötött, eszerint minden új tag köteles haladéktalanul a klub pillanatnyi tagságát teljeskörű vendéglátásban részesíteni, magától értetődő módon saját készítésű ételköltemények és természetes italok gazdag választékával.

Igen, minél nagyobb létszámú lesz a tagság, annál magasabb lesz a belépés költsége, ezért a taglétszámot egyelőre 33 főben limitáljuk.

Tisztelettel: a KURATÓRIUM,
azaz a Lucullus Kör alapító tagjai:

- Eperjesi László ügyvezető igazgató (Baja)
- Gálai Antal matematikus-informatikus (Vancaga)
- Héhn László jegyző (Bácsbokod)
- Kricskovics József gazdálkodó (Gara)
- Muity Mijo szabadúszó (Baja)

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!