Gyerekkorunkban halálra izgultuk magunkat ezen a nyilvánvaló paradoxonokon: a hagyományos indiánnemzet Német Demokratikus Köztársaság által készített, szerb főszereplőt csatasorba állító kalandfilmeken. S milyen jó volt, hej...
Nagy filmrajongó vagyok, régóta gyűjtöm a külföldi filmek, azon belül is a Gojko Mitic filmek, Magyarországi tv-bemutató időpontjait, vagyis, hogy mikor volt a tévében ???
Már elég sokat meg is találtam, de még mindig hiányzik 1 film, amiről sehol, semmit sem találok.
1. Vértestvérek - 1975.
Annyi segítséget tudok adni, hogy 1984 és 1987 között, adták. Hátha tudnátok Nekem segíteni benne.
Úgye hogy jó. És most lassan kiadják a régi filmeket lemezen. A Nagy medve fiai nekem még VHS-en volt meg felíratosan, most szinkronos, és nagy meglepetésre nagyon jó hangok.
Én csak most találtam erre a forumra. Én is szerettem Gojko Mitic indiános filmjeit. A filmek miatt kezdtem el regényeket olvasni. Azóta is szeretek olvasni. Nekem is jobban tetszenek az Ő filmjei, mint a többi indiános film. Szerintem is korához képest jól néz ki még mindig.
Nagy rajongója vagyok az indiánfilmeknek. Szerintem ha Gojko Mitic nem az "átkosban" él és filmez, hanem mondjuk angol vagy neadjisten Amerikába vándorolhat mint mostani kollegája Goran Visnic akkor a karrierje nagyon magasra ível. Nézegettem a mostani akcióhősök fizikumát és nem volt szégyenkezni valója.
Szerintem Gojko nagyon jó "indián" volt. Hitelesebbek számomra az NDK filmek, mint az NSZK-Francia-stb. kooprodukciós filmek. Ha jól tudom a volt SU-ban is forgattak(talán a Kaukázusban). Persze nem akarom Pierre Brice érdemeit kisebbíteni. Valószínűleg azért azonosítják Gojkot Winnetouval, mert pierre Brice kiöregedése után a Bad Segeberg-i játékokon ő alakította a nagy Apacs vezért. Egyébként tavaly vonult vissza.
Sok sikert a kereséshez! Én anno kettőt vettem meg (APACSOK, ULZANA), mert gyerekkoromban nagyon tetszettek. Megnéztem őket, s úgy döntöttem, ennyi nosztalgia elég lesz. Egyébként csodálkozom, hogy pont a VADÖLŐ-t nem adták ki, melyben a szépséges Wahtawah szerepét Drahota Andrea játssza. Láthatjuk viszont Bús Katit az OSCEOLÁ-ban, de ugyanőt nem láthatjuk a HALÁLOS TÉVEDÉS-ben, mert az viszont nem jelent meg.
Hej, azok a régi jó kis indiános múvik... háttérben a balkáni hegyekkel... :)
Mondjuk én inkább az NSZK-s Winnettou-sorozatot ismerem, azt többet játszották. De akkor honnan ered az a tévhit, hogy Gojko Mitic volt Winnetou, pedig nem is volt?
Amúgy a Nagy Medve Fiait látta vki? Nekem megvan könyvben (és a folytatása is, a Tokei-ihto visszatér), nagyon jó könyv sztem. A film mindkettőt feldolgozza, vagy csak az elsőt? Mert annak eléggé függővége van... De bírom benne a karaktereket. A legjobb fej Ravasz Hód, a néger dakota :) Tiszta Odüsszeusz :P
Ha gondolod, mivel úgyis megyek nagybevásárolni, a címüket is meg tudom mondani később. Amúgy ha szereted az ilyen filmeket, a Tesco kánaán lesz neked:) legalábbis filmek terén:)