Keresés

Részletes keresés

b.viridis Creative Commons License 2007.07.18 0 0 10
és azt végképp nem tudom, hogy mi volt ezzel a célja a lapnak.... lehet, hogy csak ürügy a konkurens autógyárnak - de nem hiszem

Na, küzdjél még egy kicsit, fog ez menni. :-)
Nézd holisztikusan: attól, mert a digók a saját kis szaros jólétüket féltve nyafognak egyet a káeurópai munkáskizsákmányoláson, még bőven lehet igaz ez a kizsákmányolás. Így tudsz győztesen kijönni ebből a vitából. Elismered, hogy az olasz lap vitán felül az olasz munkavállalókat félti és szarik ő a magyarokra, egyúttal fenntartod azt, hogy a megállapítása némi korrekcióval igaz.

A megoldás szerinted mi lehetne?
Mert én a szakszervezeten kívűl nem nagyon látok sem mást, sem jobbat.
Előzmény: orpheline (9)
orpheline Creative Commons License 2007.07.18 0 0 9
Üdv.

Mindenesetre elég ritkán lehet olvasni hazai sajtótermékben olyat, hogy felháborítóan alacsony a hazai melósok munkabére...... annál inklább a felső vezetés juttatásairól....

pl.

/ Odavannak ezzel a telelökött Suzuki gyárral.... 11 órát melóznak.... havi 110-140 nettóért - pótlékkal, miegymással.... a 3.500 melósból minimum a fele szlovákiából jön, tudom, mert naponta 3x dübörögnek el az ablakom alatt a munkásbuszok.... 40-50 db - és hátrányosabb helyzetben van a hazai jelentkező velük szemben!!!
Vagy ott a Dorogi Sanyo..... 3 műszak, 70-80 ezer túlórával...../ az ott dolgozó ismerős szerint /
vagy az agyonimádott multi üzlet 3 műszak, 68 ezer bruttó+4 ezer utalvány......./

És ha a La Repubblica ezt írta, akkor szerintem az ottani olvasók meg lesznek győződve arról, hogy a cikkben szereplő jövedelemadatok valósak..... és nem az az 1-ső reakciójuk, hogy hazudik........ mint itt a MaNeM.....

és azt végképp nem tudom, hogy mi volt ezzel a célja a lapnak.... lehet, hogy csak ürügy a konkurens autógyárnak - de nem hiszem....... ott a szolidaritásnak sokkal régebbi hagyományai vannak, mint pl. a Lengyelországban...... és ilyen, hogy szolidaritás, kis hazánkban NEM LÉTEZIK.......... csak ugatnak róla.....
Előzmény: b.viridis (7)
pert1 Creative Commons License 2007.07.18 0 0 8

Mellesleg hülyeségeket is ít a lap a 166 eurós (44 ezer forintos) magyar alapbérről, ez havibérnek pici, mert a minimálbér alatt lenne, heti vagy napi bérnek viszont sok.

Ha 3-400 eurós havi bérrel számol, akkor meg nem mi vagyunk az utolsók, ráadásul még az olasz minifiatot semi gyártjuk.

Előzmény: orpheline (-)
b.viridis Creative Commons License 2007.07.18 0 0 7
Olasz lap jobban aggódik a munkásokért, a megélhetésünkért, mint a hazaiak

Csak ezzel volt bajom. Megkérdezném, hogy szerinted tényleg a mi munkásainkért aggódik annyira az olasz lap?
Előzmény: orpheline (6)
orpheline Creative Commons License 2007.07.18 0 0 6
Hmm... lehet, hogy igazad van, nem tudom......- de ez magánügy......

Egyébként mi a butaság? Az, hogy 1 Olasz vezető lap ilyeneket ír, vagy pedig az, hogy a MaNem+NOL, stb.... leragadtak a Gy.+OV. kölcsönös sziadalmazásánál+isten-császározásánál????

De lehet, hogy igazad van, és én vagyok a hülye......:o) és sokkal kifizetődőbb orbánozni+fletózni....... és legalább akkora élvezet, mint sündisznóbőr kesztyűben rejszolni...:P
Előzmény: b.viridis (2)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 5
Kérheted a modiknál - csak mint topiknyitó - a címbeli csúnya elírás javítását.
Előzmény: orpheline (1)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 4
166 EUR az max heti bérnek hihető
Előzmény: horex (3)
horex Creative Commons License 2007.07.17 0 0 3

Ja, 166 EUR
Fel kéne vilagositani őket , nem kicsit

Mit helyesbitettél?

by horex

Előzmény: orpheline (1)
b.viridis Creative Commons License 2007.07.17 0 0 2
Ne csinálj már hülyét magadból.
Tudod, az ilyennek komoly kockázata van: most még te is tudod, hogy butaságot írsz, de apránként előbb- utóbb el is kezded hinni az álatalad leírtakat. Majd jön egy pont, ahonnan már nincs visszafordulás.
Előzmény: orpheline (-)
orpheline Creative Commons License 2007.07.17 0 0 1
helyesen: La Repubblica..... sorry......
villamosjegy Creative Commons License 2007.07.17 0 0 0
Flet0
orpheline Creative Commons License 2007.07.17 0 0 topiknyitó
Na, ezt sosem gondoltam volna......

1 Olasz lap jobban aggódik a munkásokért, a megélhetésünkért, mint a hazaiak, akik leragadtak 2+1 idióta vezérpolitikus napi kutyakomédiája mellett......

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!