Nem csupán azértr, mert aktualitása van, hanem inkább azért, mert a jövőnket akarják végérvényesen elszúrni. Előtte, nem ártana alapvető kérdésekre megkapnunk a választ. A mi fiatalságunkat éppen ezek a problémák lehetettlenítették el, hogy akkor a kérdéseinket sem fogalmazhattuk meg.
Kik azok az "ezek". Nevezd már meg őket egyértelműen jó!
És tényleg felháborító, ahogy a világ minden igazságát a mellényzsebedben tudod. Nekem meg van három gyerekem, akik külön-külön is ugyanolyan aranyosak, mint az unokád, és nem egyetlen van belőle. Akkor én most többet adtam az országnak? Kapj már a homlokodhoz....
Tudod, a legelszomorítóbb ebben az egészben, hogy az EU. mindazt amit hosszú évtizedek alatt felépített, ezek pár év alatt lerombolják, semmivé tesznek mindent. 1989 és 1991 között a saját bőrünkön éreztük, hogy mire is képesek. Ezeknek se Istenük, se hazájuk! A gyűlölet és a pénz vezérli minden cselekedeteiket. Ezt bizonyították be 2006. okt. 23-án Bp-en! Tudod, a Bp-i események vidéken is eloszabadították az indulatokat. ( Debrecenben is kimentek az emberek a 4. főutra és teljes szélességben lezárták azt. Az itteni főkapitánynak embere nem lévén, mert Bp-re kellett vezényelnie őket - akik nem voltak a Bp-i utcán abban az időben- egyedül ment ki egy járőrkocsival és sértetlenül hozta vissza az embereket a Kossuth térre.) Inkább ennek az embernek hiszek mint azoknak, akik ország világ szemeláttára hazudoznak össze vissza. Tudod, a cucializmusnak az a legnagyobb bűne, hogy ilyen, minden emberi érzést nélkülöző hide4gvérű torzszülötteket termelt és zúdított az emberekre.
Ilyen alakokat ráengedni az EU. közösségére, az annak a végét jelenti. Tudod, az elmúlt öt év legnagyobb bűne nem az, hogy pénzügyileg már megint padlóra vitték az országot, hanem az, hogy az emberektől elvették a reményt, hogy valaha is ebben az országban emberként, jogállamban élhessenek. A szadizmust szabadították az országra. Mégis, mind meg kérlek nékem, kitők kaptak felhatalmazéást arra, hogy a társadalommal szembe menve, a társadalom alapját képező családot szétverve tobzódjanak az általuk kavart mocsárban?
Ezekből kiöltek már minden emberi érzést, mindent, ami emberre emlékeztetné őket.
A Tv- felvételek és a link erről ad számodra bizonyítékot. Ezt tették ezek ezzel az országgal az elmúlt öt évben.
Ezért írtam tegnap, amit ezek mívelnek ebben az országban, az maga a "politikai prostitizmus"!
Tudod, a mi fiatalságunk a mostani topicodnak a címe.
Igen, a mi fiatalságunk meglehetősen viharvertnek mondható volt és ennek ellenére, mi a gyermekeinket a valódi emberi értékekre, az értékrendekre neveltük. A dolog pikantériája csupán, hogy az ország különböző helyein, több száz Km-re egymástól, "ismeretlenül" tettük.
A "tanmese" célja csupán annyi, hogy nem biztos, hogy mi tartunk igényt bárki sajnálatára. Különben sajnálom, hogy a Te gyermekeid nem részesültek abban a szerencsében, hogy "apai nagyapjukat" megismerhessék. Egy másik topicban nem is oly rég, egy másik fórumozónak éppen azt írtam, hogy hiába élt együtt a szüleivel, én egy óra alatt a nagyapámtól több szeretetet kaptam, mint Ő egész életében. A család szerepe, fontossága az emberek életében nagyon fontos. ( az unokáim, a dédnagyapjuknak is örülhetnek, istennek hála.) A társadalom alapja a család.
1956 után, nagyon sok magyar családot szakított szét az esztelen politika. Érted már, miért nagyon fontos, hogy 2006. okt. 23-án mi is történt Bp-en?
Különben, az Egyetemen akkor, kb. 2000 voltak szemtanúi és a fórumon is van olyan aki ezt igazolni tudja , hogy nem most poénként találtam ki.
Az élet erről szól, a mi fiatalságunk sok mindent kénytelen volt nélkülözni, ezért fontos a számunkra, hogy a gyermekeink ezt már ne nélkülözzék.
Tudod, ha majd ilyen gyermekeket adsz ennek az országnak, akkor visszatérhetünk a "sajnálatra".
Milyet? Mert amit leirtál az nem egyedi eset. Ilyen történetek ezrével vannak. És honnan tudod, hogy milyen a gyerekem? Az én gyerekemnek nem adatott meg hogy az apai nagyszüleit is ismerje. Ha lehet kimélj meg a családi történeteidtöl. Nem ide tartozik. Miért hiszed, hogy csak te képviseled a jót és aki nem ugyanazt vallja mint te az a rossz?
Amit irtál miért irtad, tanmesének? Mi köze van ahhoz amit én irtam?
Egyenlőre, kapcsolj vissza kérlek pár fokozattal, vedd vissza az "arcodat".
Viszont.
Azzal kapcsolatban irj ami a téma. Személyi ismeretség hiányában hülyének és igaztalannak tünik ez az érzelgös példázódás.
Mégis arra kérlek, ne hamarkodd el a "sajnálatodat", még akkor sem, ha mi "rosszul neveltük" a gyermekeinket, mivel , habár még maradhattak volna mégis hazajöttek.
Tudod, az élet sokkal bonyolultabb annál, mint azt ti gondolnátok.
Több mint hat év után jöttek haza. Annakidején, amikor a Dr -avatójuk volt, éjfélre értek Hegyeshalomnál a határra. December lévén, a Dunántúl, egybefüggő jégpálya, mégsem állhattak meg, mert 10 óra múlva, az ország másik végén volt az "avatójuk". Mindkét unokám, a hátsóülésen ült. Mi és a nászomék, az ország különböző részéről utaztunk az avatóra. Én értem utoljára oda, mert ölég mesze tudtam leparkolni ( akkor kezdték el a Himnuszt, amikor az aulába értem ) A család, szanaszét volt a "teremben". Az avató után tudtam az unokámhoz menni, hogy üdvözöljem. Akkor, a terem másik végében lévő másik nagyapjához vittem, hogy üdvözöljük őket. Amikor odaértem, az akkor hároméves unokám egyik kezével az én, másikkal a másik nagyapja nyakát átölelve és hol egyikünknek, hol a másik nagyapjának adott puszit és annyit mondott " olyan boldog vagyok, hogy itt van mind a két papám és szerethetetem mind a kettőt".
Tudod, nekünk már ezért is érdemes volt élni. Az ország különböző részén élve, így neveltük fel a gyermekeinket, ilyen gyermekeket neveltünk.
A hazajövetelüknek valszeg az is oka lehet, hogy a nejem és a nászasszony egészsége is megromlott időközben.
Tudod, ha majd ilyen gyermekeket adsz ennek az országnak, akkor visszatérhetünk a "sajnálatra".
Egyenlőre, kapcsolj vissza kérlek pár fokozattal, vedd vissza az "arcodat".
Elfeledted Hortobágyot, a Bükkben is több olyan településről tudunk, ahova családostul telepítettek ki embereket. no és mi van Recskkel?
Semmit nem feledtem el, jártam Recsken gyerekként.
méltóképpen emlékeztek az 50 év előtti eseményekre. Ezért volt aljas tett a mostaniaktól, hogy oly brutálisan és embertelünl bántak el BP-en! az ünnepelni akarókkal
A gyujtógatókra és a ködobálókra gondolsz? Láttam az eseményeket. Nyugat
-már akik hirt adtak róla - felvoltak háborodva... a tüntetökön.
Most megint cserben hagyja az EU. a magyarokat?
Hazugság, a magyarok nem tudnak európai módon viselkedni. Tisztelet a kivételnek.
Tudod, azok akarnak most "rendet"? tenni, akik haszonélvezői, működtetői voltak annak az embertelen gépezetnek? háát, hallod erre csak azt tudom mondani, hogy ez az igazi "politikai prostitizmus".
A nép választotta.
nem 1956-ban hagytad itt ezt az országot, mert a gondolkozásmódodat megfertőzte az a métely, ami gátol a tisztánlátásodban.
Most sajnállak csak igazán ezért
Èn megszabadultam attól a mételytöl amiben te élsz, ezért te vagy inkább a sajnálatra méltó.
1945 után, európában nem sok országban voltak "kitelepítések". Elfeledted Hortobágyot, a Bükkben is több olyan településről tudunk, ahova családostul telepítettek ki embereket. no és mi van Recskkel?
1956-ban ugye a Nyugat cserben hagyta a magyar forradalmat. (nagy árat fizetett ezért európa, főleg az itthon maradt magyar nemzet. ( mentségükre legyen mondva, 2006-ban méltóképpen emlékeztek az 50 év előtti eseményekre. Ezért volt aljas tett a mostaniaktól, hogy oly brutálisan és embertelünl bántak el BP-en! az ünnepelni akarókkal. Most megint cserben hagyja az EU. a magyarokat? Már akkor nemzetközi vizsgáló bizottságot kellett volna az EU-nak felállítania , hogy kivizsgálja a Bp-i történéseket. ( számtalan nem magyar EU-s állampolgár is súlyosan megsérült akkor Bp-en.)
Csak nem @egget csinál az EU. a szájából? Hamarosan nagy árat fog fizetni azért, hogy egy ilyen gátlástalan gárdát hagy garázdálkodni még mindíg.
A jellemüket tükrözi a mostani "ügynök" manőverük.
Tudod, azok akarnak most "rendet"? tenni, akik haszonélvezői, működtetői voltak annak az embertelen gépezetnek? háát, hallod erre csak azt tudom mondani, hogy ez az igazi "politikai prostitizmus".
Ezt meglehet csinálni 2007-ban egy EU-s tagországban?
No látod, kezetfoghatsz utuliennel és megtapsolhatjátok magatokat. ( különben gondoltam, hogy nem 1956-ban hagytad itt ezt az országot, mert a gondolkozásmódodat megfertőzte az a métely, ami gátol a tisztánlátásodban.
Amiben szinte egyedülállók voltunk európában, újranyitottuk a koncentrációs táborokat, szégyenére az emberiségnek.
Micsoda badarság! A szovjetek megelöztek réges-régen minket meg a németeket is.
Nálunk csak néhány internáló tábort nyitottak (amit nem kellett volna), de azokat is
53-ban bezárták. De megnyugtatlak, hogy ilyen volt az összes akkori diktatúrákban.
Többek között, ez vezetett 1956 okt. 23-i eseményekhez. Gosztonyi J. irja; A forradalom okát: az országot uraló, idegen szuronyok segítségével hatalomra került, ostoba, primitív és a néptől elszakadt Moszkva hű kommunista funkcionárius had tehetetlensége és vezetési képességének minimalitása okozta.
Éppen ezért ezt a részt, máris lezárnám.
Ismeretek hiánya miatt....?
Amint említettem volt, 2004. 05. 01-től számítjuk az új időszámítást.
Miaz, valami antikrisztus lettél, hogy ezt igy kinyilatkoztatod?
különben, csodálom a felsőbbrendű nagylelkülságedet, ahogyan elhárítottad magadról a felelősséget az 1989 -es "gyalázatos" eseményektől. Tudod, ha nem így áltaok volna hozzá, nagyon sok embert megkímélhettünk volna a szenvedéseitől, megaláztatásoktól, és sokan az életüket sem veszítették volna el oly dicstelenül, megalázottan. bravó. - most megtapsoltalak.-
Egyes szám elsö személyben, nem áltam hozzá semmihez, engedtelek hozzáférni,
én ui. 84 óta külföldön élek. A tapsot elfogadom.
Te megméretettél. Hát mit mongyak, az ismerteid hiányosak és az érveid zagyvák.
1945 után, újraépítettük az országot ( mivel biztosan hallottad, hogy nálunk is földig volt rombolva, mint európa nagy része ), kifizettük az oroszoknak a jóvátételt ( lesöpörték a padlásokat). Amiben szinte egyedülállók voltunk európában, újranyitottuk a koncentrációs táborokat, szégyenére az emberiségnek. Többek között, ez vezetett 1956 okt. 23-i eseményekhez. Tudod, nem egyedül vagyok e hazában, aki a szűk családi közösségen belül is együtt élt azzal, hogy "meggyőződéses kommunista" próbálta meggyőzni a rendszer igazságosságáról. ( általában kompromisszumra lehetett jutni, ha amúgy mint ember, a mindennapi életében betartotta a minimális emberi értékrend szabályait. ezt a munkahelyeken is egyeekkel ellehetett érni)
1990 után, többek jöttek azzal, a nagy "pálfordulások idején", hogy nem gondolta volna xy-ról azt amit most csinál!?? általában ezt azzal zártuk rövidre, "pedig Te ott voltál közöttük, igazán ismerhetted volna őket"
Éppen ezért ezt a részt, máris lezárnám.
Amint említettem volt, 2004. 05. 01-től számítjuk az új időszámítást.
2004. dec. 05-e! a magyar nemzet cserbenhagyása a kissebbik bűn, annak megalázása már ütősebb dolog.
2006-ban, ugye ismét félrevezették a nemzetet "nagy a jólét, dübötög a gazdaság, minket irigyel európa"?????
2006. szept. 19-e. közel egy éves előkészítés után, szétverették a Tv.-székházat, beáldozták a batranyai rendőröket. - nagyon csúnya dolog-
2006. okt. 23-a Bp. @arrá verették az ünnepelni akarókat!!!! ami ezután történt a magyar parlamentben, a nemzet önérzetének a sárbatiporása, amikor "viccelődtek a sérülteken"!
A folyamatos "terror fenyegetettség" furcsa mód, csak Bp-en!??
különben, csodálom a felsőbbrendű nagylelkülságedet, ahogyan elhárítottad magadról a felelősséget az 1989 -es "gyalázatos" eseményektől. Tudod, ha nem így áltaok volna hozzá, nagyon sok embert megkímélhettünk volna a szenvedéseitől, megaláztatásoktól, és sokan az életüket sem veszítették volna el oly dicstelenül, megalázottan. bravó. - most megtapsoltalak.-
Tudod, a mostani link remélem kellőképpen megmérettette az illetékeseket és attól tartok, túl könnyűnek taléltatta.
"Amikor az ifjúság úgy érzi: nincs más választása, mint kezébe venni a dolgokat. "
.....akkor kapnak egy ellenőrzést, hogy mija fenét keresnek a szórólapjaikkal a száguldozó gépkocsi karavánok között ????
.....és mennyiért is teszik ezt, veszélyeztetve tepsi épségüket ???
---és fizet-e utánnuk becsületesen járulékokat az őket alkalmazó cég ???
Nu !!! Mostan kiderült, feketén dolgoztattyák őket !!!
Miértis ???
Miértis vállalják ezek a fiatalok ezt a munkát éhbérért ??? És feketén ????
Mert nincs elég állás !!!
Mert dolgozni akarnak !!! Csakazértis !!!
Mert némi pénzt akarnak maguknak !!!
Ha lenne más lehetőség, több pénzért, veszélytelenebb körülményekkel, akkor azt választanák !
De nincs !!!
Bezzeg a vagyonosokat nem lehet leellenőrizni, mert soha nincs hozzá elég kapacitás meg hát az az igazság, hogy zokon is vennék !!!
Szégyen !!!
A csóró diák szórólapterjesztőket kell keményen ellenőrizni ???!
Mert feketén foglalkoztatták őket ???!
Nahát !!! Skandallum !!!!
Mit gondol a kormány ?
Ezek a gyerekek miért vállalták a kizsákmányolásnak ezt a formáját ???
Mert olyan nagyon akartak dolgozni !
Még ilyen áron is akartak !!!
Ezt a kényszer szülte !
Mert egy kevés pénzt akartak keresni !
Jobb híján !
És persze, hogy a milliárdosokat nem illdomos ellenőrizni, /kiket is, hányat is foglalkoztatnak feketén.....stb.../, inkább ellenőrizzük le a szórólap terjesztőket, hátha ez is okoz egy kis katarzist !!!
.....namer a szórólap terjesztés.....már csak a legajja.....az un. nemesítő munnkának..........
Nos, a magyar lakosság 90 %-a 80 évvel ezelőtt, még petróleum lámpával világított. Nagyon sok magyar mai városban, az ötvenes évek elején vezették be az elektromos áramot. ( személyes tapasztalataim vannak )
A hatvanas években, amikor a műszaki szakmámat tanultam az iskolában ( elektronikát) még a huszas, harmincas években "csúcstechnikának" számító technológia működött. A hetvenes években olyan üzemet építettünk üzemeltünk be Mo-on, amit még akkor a BME-én is csak leméletileg "érintettek". ennyit az alpokról.
Hát ezek a rohadt kommunisták! Bevezették a villanyt, behozták a 30-40 éves lemaradást az elektronikában. Ezek csak ezt tudják :(
Igen. Akkor fogalmazd meg az ügyészi beszédet, de iziben! Légy oly kedves, vázold fel, hogy a hatályos Polgári és Büntető törvénykönyv mely paragrafusait sértették meg az érintettek. Mert egy jogállamban ez a minimális követelmény - legyen megalapozott vád. Nem vitatva, hogy hibát hibára halmoztak, de ez nem büntetőjogi kérdés. Ahogy a derék Simicska Lajos megfogalmazta: "mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni", egy rossz gazdaságpolitika, vagy egy adott helyzetben meg nem hozott döntések nem büntetőjogi kérdések. Ez politikai kategória, a választók feladata a választásokon ez megfelelően büntetni. Kizárt, hogy ne legyél ezzel tisztában. Akkor meg miért firkálsz ilyen hülyeségeket? Miért tartasz "alapkövetelménynek" nyilvánvalóan nonszenz és teljesíthetetlen dolgokat? Hogy legyen mint bosszankodni?
Már annak is örülnék, hogy ha azt elérnénk végre, hogy akik felelősek azért ami az elmúlt öt évben ebben az országban történt, elnyernék a "jutalmukat" a bíróság felelősségre vonná őket.
Egy demokratikus jogaállamban ez, alapkövetelmény!
"örök optimistaként" esetleg megoldást is tudsz adni arra, hogy a thúróba másszunk ki abbl a @arból, ahova az elmúlt öt évben imádott kormányod taszította ezt az országot?
lehetőleg most ne velünk fizettessétek meg a ti hülyeségeitek árát, mint azt a 90-es években tettétek.
Nos, a magyar lakosság 90 %-a 80 évvel ezelőtt, még petróleum lámpával világított. Nagyon sok magyar mai városban, az ötvenes évek elején vezették be az elektromos áramot. ( személyes tapasztalataim vannak )
A hatvanas években, amikor a műszaki szakmámat tanultam az iskolában ( elektronikát) még a huszas, harmincas években "csúcstechnikának" számító technológia működött. A hetvenes években olyan üzemet építettünk üzemeltünk be Mo-on, amit még akkor a BME-én is csak leméletileg "érintettek". ennyit az alpokról.
Ha most egy kicsit is kinyitod a "szemedet" ( megpróbálsz gondolkozni ) akkor magad is belátod, hogy az űrtechnikában bekövetkező fejlődés sem következhetett volna be az elektronika nélkül.
sajnálom, hogy Te még ma is a nagyszüleid szintjén vagy lemaradva ( ez is az bizonyítja, hogy nem voltál képes kihasználni a nagyszüleid szerencséjét.
van ilyen. legközelebb, próbálj meg gondolkozni, mielőtt írsz....
A Kiss Viktornak jó gondolatai vannak már évek óta, de amiről ír -"Amikor az ifjúság úgy érzi: nincs más választása, mint kezébe venni a dolgokat." - arra nem látok sok gyakorlati esélyt.
Maga KV is, marxista beállítottságúként a Munkáspárt környékén keresve a lehetőséget, folyamatosan tapasztalja, hogy Thürmert és a többi roskatag munkást csak az ásó és a kapa választhatja el a párt vezetői tisztségeitől. Hiába van pár eredeti gondolkodású, értelmes és művelt baloldali fiatalunk, nem engedik őket oda a tényleges hatalom közelébe. Néha-néha írhatnak egy-egy cikket a Népszabóba, pár évente megjelenhet egy-egy könyvük. Jelenleg ennyi.
Mégis miért nem érdekel téged, hogy kik azért a felelősek, hogy az ország, a szülőhazánk 2007-ben ebben a kilátástalan helyzetbe került. Mégis, hogyan akarunk ebből a varból kimászni, amiben az elmúlt öt évben hajtottak bennünket?
Mert tudom, hogy kik a felelösek.
A 60 évre visszanyuló történeted érdekelne a felelösöket illetöen.
Úgy is mondhattam volna, hogy az elektronikában bekövetkezett forradalmi változások az elmúlt ötven évben meghatározták az egész életünket.
az, hogy itt vagy most a net-en, mennyiben változtatta meg a mindennapi életedet? A számítástecnika a mindennapi munkádban mennyiben van jelen?
Az "ipari robotok" csak válasz volt a kérdésedre, az elektronika fejlődése az, ami meghatározó minden ember életének. ( a szüleink többsége, még petróleum lámpa mellett élte mindennapi életüket. ehhez viszonytsd kérlek a mai fejlődésünket. Ez, szerinted nem nem az alapműveltség része?
Mégis miért nem érdekel téged, hogy kik azért a felelősek, hogy az ország, a szülőhazánk 2007-ben ebben a kilátástalan helyzetbe került. Mégis, hogyan akarunk ebből a varból kimászni, amiben az elmúlt öt évben hajtottak bennünket?
Mondd, Te feszted magad, vagy valóban ennyire naiv vagy?
Tudod, a kommunisták többsége simán korrupt volt ( egy elhanyagolható kisebbség gazember. Ezt megszoktuk, kitudtuk védeni.
Most mindez párosult a neoliberális baromsággal, ami azt eredményezte, hogy az ország soha eddig nem látott kilátástalan helyzetbe került.
no látod, ez a külömbség az általunk utált cucializmus és a mostani állapot között. Mégis miben reménykedtek, hogy "megkedveljük"? azokat, akiknek mindezt köszönhetjük?
Néha, csak pihentetőül , megpróbálnátok gondolkozni? talán még nektek is sikerülhet....