Keresés

Részletes keresés

Andzsin-szan Creative Commons License 2020.06.08 0 0 8960

Na persze nem Eus -állampolgárként hamis iratokkal,más országra biztosított rendszámmal könnyű élni Ausztriában,amíg valaki fel nem jelent és komoly vizsgálat nem indul ellened. Utána meg örök életedre ki leszel tiltva.

Persze minden kínai egyforma..... :)

Van olyan barátom aki 7200 Eurot fizetett a nem honosított magyar rendszámú autója miatt,mert valami jóakaró feljelentette.

Ilyen esetben a kocsid meghatározott időpontra el kell,hogy hagyja a tartomány területét vagy akár örökre kitiltanak Ausztria területéről!

Előzmény: oldmumus_v.2 (8959)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2020.06.08 0 0 8959

Pedig lehetne még írni. Amikor is magyar hatóságok távol keletieknek állampolgárságot adva zsilipelték be EU-ba. Sok kínai - akár hamis iratokkal - mint EU-s (magyar) állampolgárként Bécsben nyitott vendéglátó helyeket. Albérletbe laktak magyar rendszámú kocsikkal, magyar alapanyagokkal, nem voltak bejelentve, illegálisan tartózkodtak. Sorolhatom még?

Előzmény: Stetten (8958)
Stetten Creative Commons License 2020.06.06 0 0 8958

Ennyit írni egy halott topicba... :-)

 

Előzmény: oldmumus_v.2 (8957)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2020.05.26 0 0 8957

Csak a tisztán látás kedvéért:

Vannak tisztességes ingázók és vannak szélhámosok. Az orvosi estet már leírtam, hogy vannak akik tényleg betegek és vannak akik megpróbálnak így betegnek lenni és jó pénzért otthon maradni. Az ilyen jellegű dolgok eltörpülnek a következők mellett:

A feketegazdaság egyik fő része az építőipar, ahol valahogy de akkor sem szabályosan vagy totál feketén azaz illegálisan alkalmazott ingázók dolgoznak. A segélyvonókészülék által sokszor leírt Win-Win szituáció mindenkire igaz csak az osztrák államnak nem. Mert hatalmas pénzektől esnek el. A feketén foglalkoztatott kap valamit ami jobb mint a semmi vagy magyar alamizsna bér. Aki foglalkoztatja annak meg olcsó munkaerő. A további csalások (alcégek, offshore) dolgokról nem is beszélve.

 

Ami ennél is nagyobb kárt okoz az amikor szerencsejáték barlangokat működtetnek. Ebben már nem a segédmunkások hanem okosabbak vannak bent. Egy tucat soproni cég épített - a felszámolások után akár hamar újra is épített - olyan játékbarlangokat amik illegálisan működtek. Olyan védelmet építettek be amikor a Finanzamt behatolt akkor pl. mérgesgázzal árasztották el a termeket. Vagy ha az automatákat feltörtént akkor is a tartályokból a gáz kiáramlott.

 

Első ilyen akció után annyi illegális pénzt találtak, hogy nem mertek hazamenni, a hivatal irodáiban aludtak és másnap reggel azonnal befizették az illegálisan lefoglalt pénzt a nemzeti bankba.

 

Nagyon sok minden van amiről sokaknak fogalma sincs. A szabad vándorlás és munkavállaláshoz ez is hozzátartozik. Az ilyen jellegű dolgok beárnyékolják a magyarok megítélését és hozzájárulnak az osztunk szorzunk elvhez. Hiszen a magyarok jelenléte nem csak abból áll, hogy pár tucat ember akit ismerünk az legálisan van foglalkoztatva.

 

A fentiekben leírt zugbarlangok a megsemmisítés után újra és újra nyitottak. Több éves harc után sikerült lassan leredukálni őket. Az építőiparban leírtakon felül szemfülesebb magyarok raktár épületekből munkásszállásokat alakítottak ki. Az illegálisan foglalkoztatottakon az építőiparban foglalkoztatottakon felül maga a szállás is illegális volt.

 

Soroljam még?

Előzmény: gjovar (8955)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2020.05.25 0 0 8956

Utána kérdeztem. Járnak hozzá magyar ingázók táppénz miatt. De ez nem mehet az echte osztrákok egészségügyi ellátásának rovására. Emiatt a szomszédos orvos besegít. De itt is szigorítottak mert kezdett elbillenni a Sozialbetrüger csoport felé a mérleg nyelve.

 

Kiemelem azt, hogy persze az ilyen csalások is jelentekenk valamit, de nem itt ment el sok pénz. Persze résen kell lenni és szabályozott egészségügyi szolgáltatást nyújtani.

Előzmény: gjovar (8955)
gjovar Creative Commons License 2020.05.25 0 0 8955

Részemröl  befejezem a diskurzust.  Mindig lehet más  irányu kérdést  feltenni, kételkedni  ebben-abban,  aztán se vége se hossza.  Ez aara is vonatkozik, ha ismernéd  a  Nickelsdorf-i  háziorvos P  környezetét,,  nem tennél fel ilyen kérdést.  Jó éjt. 

Előzmény: oldmumus_v.2 (8954)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2020.05.25 0 0 8954

A kényszer nagy Úr. Tudok néhány estet ahol a munkáját elvesztő osztrák szezonmunkásnak állt. Aztán majd lép tovább mert spárga szedésből meg  a szölőbirtokon dolgozásból hosszabb távon nem lehet megélni. Sok átképzés van jelenleg

 

Sokan a hadseregben dolgoznak.

 

"Ha  megnézed,  Nickelsdorfban   a háziorvos  parkolojában  6 autobol 5   magyar  RSZ-u. Tehát nem itt  terhelik az EÜ-t."

 

Biztos az orvosnál vannak amikor parkolnak?

Nem az egészségügy a legnagyobb gond, hanem az otthon maradó családtagok után a szociális juttatások majd a nyugdíj.

 

Szerintem másként lát, tapasztal él át valaki valamit ha itt él minden nap és más aki csak naponta átjár.

Előzmény: gjovar (8953)
gjovar Creative Commons License 2020.05.24 0 0 8953

Három órával ezelött elkezdtem irni, aztán vmit megnyomhattam és az egész törlödött. már késö van, h  ujra irjam,,  de nemcsak kb 80 e magyar  van  Aut.-ban,  ennél több németországból is,  aztán szlovák kb 30 e,. Más adatot nem tudok.  Ennyi osztrák  munkanélküli van ?  aki  majd csuszva szedi az uborkát, szölöt kacsoz,  stb  és  elvállalja  4-6EUR/ó-ért???  Hm...

Nem hiszem, mert 30 éve  sem csinálja. 

Van némi rálátásom, mert  1 fiam   CH-ban van  15 éve,  ikreim  Bécsben, lányom meg  Flughafenre  ingázik ma is.

Mindegyik ott  adózik, Eü.-t is ott  veszik igénybe ha  kell,,egyébként  , na nem részletezem.....  Ha  megnézed,  Nickelsdorfban   a háziorvos  parkolojában  6 autobol 5   magyar  RSZ-u. Tehát nem itt  terhelik az EÜ-t.

Csak mellesleg, nem hivalkodás, de 1972 -90 között  két évenként jártam  CH,D,A  országokban családilag,, azóta meg  sokszor.  Van rálátásom sok mindenre,  meg van sok  infóm tölük,  ami    nem publikus. 

 

Ez  egy rövidebb  irás,  most megyek  aludni,  Jó éjt!

Előzmény: oldmumus_v.2 (8952)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2020.05.24 0 0 8952

Nos a GySEV topicból érdemes áthozni ide a diszkurzust szerintem. Van aki nagy tévhitben van, vagy aki már kapizsgál valamit. Nem állítom, hogy én vagyok a világ esze, de az osztrák állampolgárság megszerzése során, majd mint osztrák tapasztaltam ezt-azt:

 

kwerne 1 napja
-4 0 35492

És akkor a magyar ingázokat mivel fogják szerinted kiváltani?

 

Megint előkerült az a már régóta pedzegetett téma, hogy Ausztria korlátozni fogja a szabad munkavállalást azzal, hogy feltételekhez köti azt. Ehhez még joga vis an, főleg a mostani gazdasági

helyzetben.

A fő terv, hogy csak osztrák állandó lakcímmel lehessen munkát vállani. A másik, hogy egyes

Bezirkek vörös zónává válnak (mert túl magas a munkanélküliség), és ott csak akkor lehet

külföldön élőt felvenni, ha nincs osztrák munkanélküli.

A harmadik javaslat, hogy ha az adott régióban vannak osztrák munkanélküliek az adott

szakmában, akkor a külföldi munkavállaló után a munkanélküli alapba plusz 400-800

eurót kell befizetni havonta.

Mindegyik jogilag védhető, tehát be lehet vezetni.

A magyar munkavállaló, ha kint akar dolgozni, költözzön ki. Ha nem akar, akkor majd jön

helyette szlovák, román, szerb, aki kiköltözik. Nem túl bonyolult.

 

Az ingázók és főleg magyarok kiváltását már 2017-ben az akkor már magabiztos győztem ÖVP szakértői kezdték el kidolgozni. A szociális juttatások megkurtításának alapja az volt, hogy egy magyar anyuka szétposztolta, hogy a férj kijár és annyit megkeres, hogy neki nem kell 2 gyerek mellett dolgoznia. Lakás és autó hitelre is futja. Miután ÖVP hatalomra került elővették míg az osztrák nevetségesen alacsony szociális támogatást kap addig mások királynak érzik magukat Magyarországon

 

A jelenlegi helyzet jól rávilágított arra, hogy csak akkor láthat el egy feladatot már országból származó, ha ezt helyi nem tudja ellátni. Még az átképzéstől sem riadnak vissza. Mert hosszabb távon ez jobb itteni szempontól.

 

segélyvonókészülék 1 napja
0 3 35493

Ez a grenzpendlerschaft nem csak osztrák-ostblock jelenség.

Gyakorlatilag a Lajtától nyugatra mindenhol nagy tételben megy.

És pont a keleti, bécsi régió, mi nem élne meg a félmillió pendler nélkül.

Ennyit felvenni meg a lakóövezetek nem tudnak (meg nem is érné meg sokaknak, épp nekem kb. mindegy).

 

Ötletelni ötletelnek, de fizetünk be épp elég adót, cserébe a wohnsitz nélkül amúgy is toll jár a fülünkbe.

 

Románnal, jugóval, mittudoménkivel pótolni azt a munkaerőréteget, amit a határon át ingázók jelenleg alkotnak, rövid távon a komoly kompatibilitási problémák miatt nem lehet. Hosszabb távon pedig nem éri meg, mert több a leves, mint a hús. Ugye volt szó a menekültek integrálásáról is a munkaerőpiacra, hát, eddig nem sokkal találkoztam, még a legegyszerűbb feladatokat ellátók között sem.

 

A befizetett adókkal még később vita lesz. A menekülteknél még a régi időkben elsősorban balkáni háború idejéből menekülteket tudtak.

 

 

kwerne 1 napja
-2 0 35494

Látom a közgazdaság továbbra sem az erősséged.

Az osztrákok már komoly kutatást végeztek a pendler témában, és érdekes eredmények jöttek ki.

A pendler a gazdaságnak nem akkora üzlet, mint gondolnád. A napi ingázó a neki kifizetett bér 60-90%-át kiviszi az országból, a pénzt nem Ausztriában költi el, nem ott keletkezik belőle az adóbevétel és a haszon. Ráadásul a kötelezően járó szociális juttatást az osztrák állam köteles fizetni, a családtagok terhelik az osztrák egészségügyi rendszert.

Ha a vendégmunkás viszont ott él (még ha nem is osztrák állampolgár), akkor a fizetésének 75-90%-át fogja Ausztriában elkölteni.

Tehát az a jó külföldi, aki ott is él.

Az a magyar-osztrák relációban külön pech, hogy az ex-ostblokk és a nyugati államok határán ekkora jövedelemkülönbség sehol nincs ilyen kis távolságon belül, még a görög-bolgár határnál sem.

Az Ausztriában folyó hatalmas lakópark és lakótömb projektek vajon kinek épülnek? Az ingázóknak?

Csak Neudörflben 240 új lakást adnak át idén. Wr. Neustadtban 690 új lakást.

 

Te már itt tudsz valamit. Az osztrák a következő sorrendet állította fel:

1. ingázó csak férj

2. ingázó férj-feleség

3. ideiglenes lakcímmel hétközben itt élő

4. állandó lakcímmel itt élő 10 éven belül

5. állandó lakcímmel itt élő több mint 10 éve

 

Adott esetben ebben a sorrendben jön a szankciók sokasága adott esetben.

 

segélyvonókészülék 29 órája
0 4 35501

off

Hát, arról beszélgethetünk, hogy a közgazdaságtan kinek az erőssége, kezdve rögtön a közlekedésgazdaságtannal.

 

A napi ingázók szociális juttatásait már jó ideje vastagon visszanyesték, munkanélkülit nem kapnak, a családimpótlék jelképes, ha egyáltalán, stb... Adózni viszont szépen adóznak, mindamellett nagyrészük nemhogy a családját nem hordja Ausztriában orvoshoz, de maga sem jár, mert - és itt több ok felsorolható. Épp emiatt tervezik a három nyugati megyében a magyar döntéshozók, hogy a külföldön munkát vállalók határozzák el, hol kívánják igénybe venni az eü. szolgáltatást, ott, vagy itt, mert - főleg a kettős ingázók (valahonnan hetente a határszélre, onnan naponta külföldre) miatt az eü. rendszer a Magyarországon megszokottnál is bőven túlterheltebb. Ez persze felvet jogi kérdéseket, szerintem nem vihető keresztül, de beszéd van róla, ahogy a külföldi munkavállalók extra adóztatásáról is időről-időre.

 

A munkaerőpiaci helyzet pláne azt mutatja, hogy ingázók nélkül megoldhatatlan a keleti régió, úgy, ahogy van. Azt hiszem a nagyságrend felett elegánsan elsiklottál.

Rávenni őket egyik napról a másikra a költözésre elég naív elképzelés.

A lakóparkok, meg Seestadt, meg mittudoménmi nem "majd valakiknek" épül, hanem meglévő igényeket elégít ki. Aufra senki nem ruház be ilyen összegeket, ezt elgondolni nem vall túl nagy realitásérzékre.

 

Végül, de nem utolsó sorban úniós alapjog a szabad munkavállalás, ez alól a csatlakozásokkor voltak itt-ott egyedi és átmeneti felmentések, amik már rég ki is múltak.

Valahogy biztos megoldható, hogy korlátozzák, de hogy ezt mekkora ellenszélben kellene megtenni, azt könnyel el lehet képzelni.

 

Nem hagyható figyelmen kívül továbbá az a tény sem, hogy az osztrák szociális hálót jóval súlyosabban terhelik a lakcímmel rendelkező, ám improduktív rétegek, egy- vagy nullakeresős "újosztrák" nagycsaládok (itt igen nagy családokról van szó, ráadásul komoly beilleszkedési problémákkal, illetve a minimálisan szükséges integrációnak is ellenállva), és a többi.

 

Financiálisan átgondolva lehet, hogy valamennyi - nem kevés -pénzt kivisz egy réteg az országból, de az sem hagyható figyelmen kívül, hogy beléjük fektetni sem kellett, máshol jártak iskolába, máshol kaptak szak- és egyéb képzést, azaz rengeteg spórolás is van rajtuk, idő is, pénz is. Ráadásul elvégeznek egy rakat olyan munkát, melyet egy osztrákra már rég nem tudsz rásózni.

 

Én elhiszem, hogy az a kör, mely veled egy világnézetet képvisel, szereti azt hallani, ami illik a prekoncepcióiba, és lehet egymást erősítve a hitben mindenféle gordiuszi csomós megoldásokról fantáziálni, de a valóság ennél lényegesen bonyolultabb.

Kizárni persze semmit sem lehet, de hogy milyen valószínűséggel történik meg valami, az nem mindegy.

 

Ez E.Ü. szolgáltatáson felül ne feledje el a nyugdíjat sem senki! A lenyirbált magyar területen maradt családtagok után a következő aduász a nyugdíj lesz. Hiszen hiába dolgozik valaki akár élete végéig Ausztriában utána magyar területen éli nyugdíjas éveit. Ahol az akkor érvényes nyugdíj töredékéből meg tud élni. Ezáltal itt is lesz indexálás.

 

Az integrálásra és a szociális élősködőkre nagyon ráfeküdtek. Pl. a törökök, szerbek, grúzok többsége azért akar állampolgár lenni, mert így a tartózkodási engedély folyamatos prodecúrája kipipálva. Amikor én elkezdtem az állampolgárságit elég nagy szűrés volt és volt olyan aki nagyon sok éve kérelmezi, de nem adják meg neki a fentiek miatt. Ugyan ez lett a tartózkodási és munkavállalási engedélyek tekintetében.

 

 

gjovar 13 órája
0 1 35503

Bocs , nem akarok nagyon  belebeszélni a  köztetek folyó  diskurzusba, de  :  a pendlerek   Aut.-ban fizetnek adót!!!  Nem tudom,  te hol élsz/laksz,,  de amikor rendesen mehetünk határon át,  nem véletlen  lehet a pl MERKUR- ban  a  rengeteg  magyar  meg szlovák  vásárló. Mi u.i. /nyugdijas/  tartós  dolgokat kinn  vesszük, mert  gesamte  nem drágább mint itt Óváron.!! Ezt az irányt jobb  talán nem piszkálni.   Hogy mennyien utaznak egy vonaton, azt  talán  az mv  látja legjobban,  mert szinte naponta ott megy.  / Ezt egy ismerös mv mondta nemrégen/

 

Igen akinek esze van legalább élelmiszert, mosóport a Merkurban veszi meg. De nem itt javíttatja a kocsit, nem itt vizsgáztatja, fizet adót utána. Nem itt vesz háztartási vagy barkács gépeket, ruhát, fodrászt, stb. stb. Írhatnék egy csomó mindent.

 

Az a lényeg egy idő óta kezdtek osztani-szorozni, elgondolkodni. A Covid időszak meg még rátett egy lapáttal.

d.jocov Creative Commons License 2020.04.14 0 0 8951

Esetleg ha tudja valaki, hogy ha 65 éves kor után tovább dolgozok, (nem mentem nyugdíjba) kapok-e én vagy a munkaadóm 50% SV kedvezményt?

Köszönöm előre is!

Stetten Creative Commons License 2020.02.07 0 0 8950

Nem tudom pontosan hogy müködik, de nagyon nézz utána mielött belevágsz. Nem tudom milyen mütétekröl van szó, de egy mütét több ezer Euróba is kerülhet. Szerintem az nem müködik hogy Te befizetsz havi 100€-t, a biztosító meg több mütétet finanszíroz Neked. 

Előzmény: zoo84 (8946)
Stetten Creative Commons License 2020.02.07 0 0 8949

Az pont nem jó erre. 

Arra való, ha valahol Európában (pl egy szabadság alatt) lebetegszel (megfájdul a torkod, becsípödik a derekad, stb…) elmehess vele akkor is orvoshoz, ha nem sürgösségi ellátásról van szó. 

Előzmény: Zagara (8948)
Zagara Creative Commons License 2020.02.01 0 0 8948
Előzmény: zoo84 (8946)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2019.02.25 0 0 8947

Van, UNIQA adja a legjobb ajánlatokat.

Előzmény: zoo84 (8946)
zoo84 Creative Commons License 2019.02.25 0 0 8946

Sziasztok, 

 

 Van annak valami módja, hogy egy magyar állampolgár aki magyar Lakcímmel, magyar munkahellyel rendelkezik,  Ausztriában is biztosított legyen az egszségügyben? Létezik valami Privat Versicherung, ahol nem előfeltétel az Osztrák lakcím? Elég sok kicsi műtétnek nézek elébe és lehet, hogy hosszútávon jobban járnék, ha lenne egy osztrák privat betegbiztosításom, mintha itthon műtetném magam... 

oldmumus_v.2 Creative Commons License 2018.09.28 0 0 8945

Ha van elég EUR azon a számlán akkor a bérlésnek nincs akadálya. Helyben lakva a környéket felfedezve, internetet olvasva könnyebb valamit találni.

Előzmény: basinger (8944)
basinger Creative Commons License 2018.06.13 0 0 8944

Salzburgba akarok költözni, munka, lakás...

Jelenleg egyik sincs, de munkát találok magam, a lakás a kérdéses. Gondolom, esélytelen lakást bérelni, amíg nincs kint munkám? Vagy akad megoldás? Van kint Bawag bankszámlám és annyi pénzem, hogy kaucióval letegyem egy lakás bérét. Ötlet?

 

Stetten Creative Commons License 2017.08.06 0 0 8943

Szia

 

Elsö körben arra figyelj hogy nehogy te fizess. Semmilyen indokkal. Szokták csinálni hogy a kiutazást ki kell fizetni, vagy a szállásért fizetni kell, stb.... Amennyiben ilyesmi felmerül, azonnal felejtös a történet.

Egyébként St. Pölten környékén nem nagyon van autógyár.

Előzmény: böjtiketike (8941)
Andzsin-szan Creative Commons License 2017.08.05 0 0 8942

Hello,

nos,ha hivatalos osztrák munkaközvetítőn keresztül van az ember alkalmazva és nem holmi Jóska-Pista Mari néni....,akkor a ledolgozott félév alapján időarányosan jár a 13.-14.havi bér.Javaslom,hogy a munkaközvetítő HIVATALOS oldalán...,nem holmi @gmail.com-on és hasonló oldalakon .... nézz,érdeklődj utána,hogy valóban keresnek e munkatársat.Nyelvtudás társalgási szinten alapvető,a munkához,munkával kapcsolatos szókincs meg alakul....,persze nem árt állandóan német szövegeket böngészni a témával kapcsolatban.

Előzmény: böjtiketike (8941)
böjtiketike Creative Commons License 2017.08.02 0 0 8941

Sziasztok! StPölten környéki autószerelő uzembe keresnek embereket. Tudjatok melyik gyárrol lehet szó? Munkaerőközvetitőn keresztül lenne. Ezenkívül ha valaki munkaerő kölcsönzőn keresztul dolgozik, akkor is megkapja a 13. és 14. havi fizetést? Esetleg dolgozott mar valaki ebben a gyárban? Minden információnak örülök. Köszönöm szépen!

Stetten Creative Commons License 2017.06.23 0 1 8940

Most öszintén....

Ha ez buli lenne, nyilván nem nem itt osztogatná, hanem a rokonait meg ismeröseit cuppantaná rá.

Szerintem ezzel a reklámmal el is érkezett ez a topic a legaljára.

 

 

Előzmény: -carcass- (8939)
-carcass- Creative Commons License 2017.06.22 0 1 8939

Napi 500-1000 Ft? :-o

Gondolom sorban állnak a jelentkezők...:-D

Előzmény: Távmunka Online (8937)
Stetten Creative Commons License 2017.06.22 0 2 8938

Remek ötlet volt egy halott topicban reklámot elhelyezni...

Előzmény: Távmunka Online (8937)
Távmunka Online Creative Commons License 2017.06.20 -3 0 8937

Sziasztok!

 

Szeretnétek kiegészítő jövedelmet? Otthon vagy,és rengeteg időd van? Keress pénzt csupán reklámok nézegetésével. Keress naponta 500 - 1000 Ft-t. Regisztrálj az alábbi linkeken, és a chaten keresztül mindenben segítek. Építs magadnak saját üzletet - otthon.

 

http://www.clixsense.com/?11057886

 

https://www.neobux.com/?rh=466F646F724A6163696E74

basinger Creative Commons License 2017.06.20 0 0 8936

Válaszoddal kapcsolatban egy dologgal nem értek egyet: valójában nem rossz ötlet konyhai munkát vállalni, mondjuk Tirolban, 1 szezonra. A fizu ismereteim szerint 1200€-nál kezdődik, általában ingyen szállás és ellátás jár hozzá, azaz az egész zsebben marad, a szezonvégi plusz kifizetésekkel együtt min. 5500€-t szed össze az ember, amivel már lehet szállásbérlésen is gondolkodni.

Én a 10. szezonomat töltöm így kint, van adó-visszatérítési lehetőség, a családi pótlék különbözetet is visszakérem, nem mondanám, hogy elégedetlen lennék.

 

De én is nagyon szeretnék már lakást bérelni és éves állást, igaz, akkor már nem fog zsebben megmaradni minden hónapban a mai fizetésem sem, de 50 évesen nem is szeretnék konyhai segédmunkából nyugdíjba menni...

 

A többi leírt dologgal teljesen egyetértek.

Előzmény: Stetten (8934)
Zagara Creative Commons License 2017.06.12 0 1 8935

Róluk jókat lehet hallani, igaz szállodai és éttermi munkák betöltésével foglalkoznak.

http://www.cvprof.hu/cv-prof-bemutatkozik/rolunk/

Előzmény: Stetten (8934)
Stetten Creative Commons License 2017.03.21 -1 3 8934

Szia!

 

Elsö jó tanácsként fogadd meg, hogy nem kezdesz magyar közvetítökkel... (Mind kamus!)

Másik jó tanácsom az, hogy elöbb tanulj meg németül, és csak utána keress munkát német nyelvterületen. (Kevésbbé leszel átverhetö)

Harmadik jó tanácsom hogy ha már kijössz, akkor a szakmádban helyezkedj el, ne mosogatóként. (Szart sem fogsz tudni keresni, az életszinvonalad a béka feneke alatt lesz, és elveszi a kedvedet a kinti munkától)

 

Mielött belevágsz, tájékozódj a kinti lakhatási lehetöségekröl, és föleg az árakról! Nehogy sírás legyen a vége...

Én tudnék neked biztos gyári munkát, de oda kellene a megfelelö német, és itteni lakcím. Ahhoz hogy ki tudj venni egy albérletet, és egy hánapot az elsö fizuig élhess, kb 3500€-ra van szükség.  Amig ez az összeg nincs meg, nem tudsz belevágni.

 

Viel Spaß mit Vollgas!

Előzmény: Oszkár Német (8933)
Oszkár Német Creative Commons License 2017.03.20 0 0 8933

Üdvözletem,


Jelenleg 20 éves férfi,  pályakezdő vagyok, és szeretnék Ausztriában munkát keresni. Esetleg tudna valaki ajánlani magyar munkaközvetítőt illetve esetleg tud valaki olyan helyet, ahol mosogatófiút, konyhai kisegítőt keresnek ahol a német nyelv alapfokon elégséges ?

Jelenleg 3 nyelvet beszélek anyanyelvi szinten: -horvát -szerb -magyar, 4 éves szakközépiskolät fejeztem.


Német nyelvet most kezdtem el tanulni, gyorsan haladok.

Várom mielőbbi válaszokat, köszönöm :)

 

Írni lehet az emailcimemre :)!!

Stetten Creative Commons License 2017.02.17 0 0 8932

Köszönöm a választ. Írtam még egy mailt.

Előzmény: asx (8931)
asx Creative Commons License 2017.02.11 0 0 8931

asx pont ksip pont com

Előzmény: Stetten (8930)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!