Keresés

Részletes keresés

Julian82 Creative Commons License 2021.04.25 0 0 25

Sziasztok!

 

Télikert megoldásokat ezen az oldalon találtam. Mi a véleményetek? Elöre is köszönöm!

epitoabc.hu Creative Commons License 2021.01.17 0 0 24

Az építkezésnek nagyon sok buktatója van, amiket nem lehet kikerülni. Érdemes még az elején tájékozódni, kérdezni azoktól, akik már átestek rajta, vagy szakmabeliek. Sok hasznos információt lehet találni az epitoabc.hu honlapon teljesen ingyen!

marics Creative Commons License 2008.07.28 0 0 21

Kedveseim!

Én is úgy gondoltam, hogy amikor a vidéki házunkat újítottuk fel, elmentem minden szóba jöhető mesterember házába, titokban körbenézni.Nos sajnos egy faluban nem sokan vannak, igyekeztem a jobbfajtát válogatni.Nem a munkájuk minőségével volt a baj, hanem az ő kezük alá dolgozó segédekkel. Állítom, hogy nálunk minden ivarérett hímnemű alkoholista.CCa 5000 lakosra jut 16 kocsma (én ennyit ismerek)

A háztűznézés azért is fontos volt, hogy milyen a feleség, mert a vendégházhoz takarítás és ágynemű mosás is hozzátartozik. Ezügyben nagyon sokáig kísérleteztem, de remélem, hogy most megtaláltam a megfelelőt.

kisidi Creative Commons License 2008.07.25 0 0 20
Az építőiparban dolgozók " egy külön faj", tisztelet a kivételnek. Az én új tetőfedő-bádogos szakim a napi munka után egy cégnél vállal kisebb munkákat, ő elötte le a kalappal. Igaz, hogy egyedül jön, és mi dolgozunk a keze alá, ha kell, de még egy teára se áll meg, és végtelenül jóindulatú, nem kap le, akár még az anyagért is elmegy, számlát hozza, szóval jó lenne, ha mindenki ilyen lenne!
Előzmény: nina07 (19)
nina07 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 19

Sziasztok!

 

Új sárkányként jelentkezem közétek. Lassan úgy kezdhetném a fohászokat, hogy ......és ments meg bennünket a szakemberektől. Most fúrattunk kutat. Mire kijutottam hozzájuk megnézni, hogy mit dolgoznak, az aranyeső fámat - amit én alakítgattam fává - odakötötték egy cölöphöz. Utána minden alkalommal a felét lehántották. A sörösdobozok, cigicsikkekről nem beszélek. A térkőről a párom súrolókefével vakargatta le az agyagot, amit voltak kedvesek rákenni. És ez csak a kezdet. Amikor hozták a kavicsot, kivittem egy nagy nylonfóliát, hogy arra borítsa le az IFA, kiröhögtek. Mondtam, hogy utána nem ők fogják a fű közül évekig gereblyézni a maradékot.  Aztán arra gondoltam, hogy csak én vagyok ilyen rosszul "összerakva", hogy ezek a dolgok zavarnak. De hát látom, hogy nem.

 

 

kisidi Creative Commons License 2008.07.25 0 0 18
Nekünk is van a környéken egy kőműves, ki van írva a házára. Nem tudom, hogy gondolja, hogy ez alapján bárki becsöngessen hozzá, felhívja, mert iszonyú a ház is, meg a kupi is ami náluk van.
Való igaz, hogy akinek rendben a környezete, valószínű, hogy a munkájára is igényesebb. Sokan mondják, hogy nincs idelye a sajátjára, mert annyit dolgozik. Akkor gondolom több pénzt is keres, mert olyan iparost még nem láttam, aki ne kérte volna el az árát annak amit csinált. Akkor viszont csináltassa meg valaki mással. Az igénytelenség nem mindig pézfüggő.
Előzmény: CBNora (17)
CBNora Creative Commons License 2008.07.24 0 0 17
Nekem ennél jobb tapasztalataim vannak. Igaz, nem a házat szigetelték, hanem a melléképületet vakolták, de az se kicsi.
Nagyon bevált, hogy úgy választunk mesterembert, hogy megnézzük, hol lakik. A kőművest is úgy találtuk egy séta közben, hogy a házára ki volt téve a neve, foglalkozása, telefonszáma. Nagyon rendes, vadszőlővel befuttatott háza volt.
A mester nem is dohányzott, az emberei egy csikket sem dobtak el, sőt, be se betonozták. Mindent a beton kocsibeállón kevertek, tároltak, egy növényem se ment tönkre. Valószínűleg nem ő a legolcsóbb kűműves a környéken, de a munkája is kifogástalan volt, megérte őt hívni.
Az utcánkban lakik egy villanyszerelő, neki is megnéztük a házát. Úgy döntöttünk, nem hívjuk. Később hallottuk, hogy dolgozik, olyan trehány, mint amilyen a háza.
Előzmény: marics (16)
marics Creative Commons License 2008.07.24 0 0 16

Szevusztok Kert-építkezők!

Én is átéltem már több helyszínen kfle építkezét. Én azt tapasztaltam, függetlenül a mesterektől mindenhol az építendő felület tizszeresét teszik tönkre a munka közben. Nálunk Bp. tavaly szigeteltük a házat.Itt lakunk így 1/2 óránként körbejártam és összeszedettem, vagy magam szedtem össze a szemetet. A munka megkezdése előtt mindne reggel kitettem hamutartót(konzervdobozt) de SOHA nem került bele a csikk.Ez az a szemét amire legjobban allergiás vagyok.Én is megpróbáltam spárgakordont húzni, teljesen sikertelen volt. Az évek óta dédelgetett, keservesen fejlődő vinca minorra megemelt pallókat tettem, hogy azon járjanak, még véletlenül sem léptek rá, ki is pusztult. A legnagyobb kárról azonban a mesterek sem tehetnek.Egyik délután amikor az éppen árnyékos falra frissen felrakott cca 100 m2 friss nedves vakolatot felhúzták, felhőszakadás jött és 3 perc alatt mindent lemosott. Ők is én is sírógörcsöt katunk, mert a 100 m2 lenn volt a füvön és itt is cca ugyanannyi volt.Hogy még mi is tetőzzük, akkor már nem volt más választás, ők a falról mosták a csővel és a fűről, hogy híguljon.SZörnyű volt!!

No de túl vagyunk rajta, idén  a kipusztult helyeken legalább újra telepítettünk ültettünk.

Ugyanez volt a helyzet a vidéki házunk felújításánál is, azzal a különbséggel, hogy nem voltam minden nap velük, így egy heti szemetet szedtem mindig. Volt olyan alkalom, hogy 1628 db csikket csipkedtem fel. 70 m2 építés 2000m2 kert.

Astilbe Creative Commons License 2007.07.17 0 0 15
At elmúlt évben volt nálunk teljes tető- és vakolatcsere, ráadásul a szomszédnál ugyanez, a hortenziasövényem felett, nagyon együttérzek veled. A legnehezebb az volt, hogy egyáltalán észleljék a növények jelenlétét. Annak ellenére, hogy a vállalkozóval történt megbeszélésben külön figyelmet kértem a növényekre, egy pótolhatatlan futórózsám áldozatul esett, a teljes csatornát meg kellett tisztítanunk a beleöntött malteres víz miatt, és a többszöri kérlelés ellenére sem használt  WC helyett "megöntözött" fű azóta sem hajtott ki. Viszont az első képen látható sivatag helyén ma szépen virágzó ágyás van és a járatokban, valamint a lerakott anyagok alatt kiveszett fű is újraéledt. Egyébként a munkások nagyon élvezték a kertet, bár megjegyezték, hogy ők aztán nem dolgoznának ennyit érte. 
Előzmény: kacsura (12)
kisidi Creative Commons License 2007.07.16 0 0 14
Küld el e-mailben a címet, legalább az utcát, mert egy kicsit messzavan Budafoktól, de majd megnézzük a térképen.
Előzmény: wikinagyi (13)
wikinagyi Creative Commons License 2007.07.16 0 0 13

Érdekelne a dolog, ha a nagybátyád is vállalkozna rá. A terület kb. 330-350 nm, rózsabokrokkal és egy pár gyümölcsfával tarkított, amiket ki kellene szedni (két őszibarack, egy almafa, egy kis szilvafa). A talaj eléggé kötött, nem kimondott termőföld. Most fűnyíróval karbantartott gazos. Egy őszi képet tudok feltenni a fél kertről, de holnapra lefényképezem az egészet. Fúrt csőkutunk van, abból tudunk locsolni. A párom nem akarja aláépíteni az öntözőrendszert, majd ő megoldja a locsolást!! (Mondja):-)))))

Az anyagi részével kapcsolatban halvány gőzöm sincs, hogy mennyiért vállalnak egy ekkora területet, mert eddig mindent mi csináltunk rajta, csakhát már ez nem nagyon megy. Nekünk a szeptember második felétől lenne jó, mert most megyünk szabadságra, utána meg unokáznunk kell.

A kert hátsó részének a fele
Előzmény: kisidi (9)
kacsura Creative Commons License 2007.07.16 0 0 12

Köszi a válaszokat, és a biztatást. Ettől függetlenül szorongva várom a következő csapatot (egy már levonult).

Nálunk a ház körül nincs 5-6 méter hely dolgozni, ott burjánzó növények vannak,egyszerűen gyönyörűek, a vak is látja, csak a munkások nem. Hátul az udvarban viszont van kb 50 négyzetméter randán betonozott terület, ott lehet építőanyatot lerakni, meg a maszatot is. Nem nagyon tetszett nekik, merthogy messze van.

Persze hogy nem szívességből dolgoznak, szemrebbenés nélkül kérnek szerintem elég vérlázító összegeket, s némely csapat azt hiszi (eddig nálunk mindegyik), hogy cserébe elég, ha elvégzi a munkáját, ja hogy közben mindent tönkretesz, hát kérem, ez vele jár!

Komolyan, már én szégyelltem, hogy minden szir-szarért szólni kellett nekik, ne dobálják el a csikket, ne támasszák a létrát a hamisciprusnak, ne öntsék a cementes vizet a hortenziára, stb. Ráadásul babát várok, és így nem szeretek feleslegesen más helyett dolgozni. Meg is kaptam, mondták a férjemnek, hogy hú de rossz  természete van a szépasszonynak!

Most várom a másik kőműves csapatot, utána pedig az ácsokat. Na mindegy, majd valahogy túléljük.

Hozzáteszem, eddig megérte a sárkánykodás, mert nem halt meg semmi!

Babcianyu Creative Commons License 2007.07.14 0 0 11
Mi is tavaly tavasszal fogtunk hozzá egy bővítéshez, talán idén ősszel eljutunk a végére.
Volt néha, hogy sírhatnékom támadt, mikor minden le lett tiporva, ahol gyakorlatilag semmi tennivaló nem lett volna, ezért nem is kerítettem le. Azokat a részeket amit szerettem volna megőrizni, és félő volt, hogy oda is kerülne minden.
Nálunk sajnos elég rendetlen emberek dolgoztak, akik álomszépen csinálnak mindent, csak a már meglévő dolgokra nem vigyáznak. Így kompromisszumot kötöttem, ezért is volt olyan rész, amit lekerítettem, viszont olyan is, amit fel kellett áldozni, és később újratelepíteni - valahova muszáj az anyagokat, sittet tenni.
Mikor azt sikerült megértetnem, hogy mialatt az építkezés halad, mi itt élünk három csemetével, ezért kérem, hogy acsikket, szemetet, szöget és egyebet ne dobálják el mindenhol, kicsit könnyebb volt megőrizni a kertet, mint életteret. Így is vannak részek, amiket talán csak jövő tavasszal lehet újra kertnek nevezni, de már siker az is, hogy 1-1 részt "visszaszereztem" :)
Tehát szerintem nem kell, hogy teljes kert halálát jelentse egy építkezés, be biztos, hogy vannak olyan részek, amiket sejnos újra kell majd építeni (az viszont meg egy gyönyörű időszak)
Előzmény: kacsura (-)
agicza Creative Commons License 2007.07.13 0 0 10
A fű miatt szerintem nem fog addig ráérni a dolog, azt augusztusban, max. szeptemberben kell telepíteni, vagy jövő tavasszal, de az meg nem lesz azonnal unokaálló... ;-)
Előzmény: wikinagyi (8)
kisidi Creative Commons License 2007.07.13 0 0 9
Nekem a nagybátyám szokott néha vállalni ilyesmit, megkérdezhetem, de kellene tudni, hogy hány nm.ről van szó, csak füvesítés kell vagy más is jó e föld, vagy hozatni kell, lesz- e öntözőberendezés, és természetesen, hogy mennyit szánsz rá. Én az aug. sept. javaslom, az a legjobb a fűnek, ha tudsz locsolni.
Előzmény: wikinagyi (8)
wikinagyi Creative Commons License 2007.07.13 0 0 8

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e ajánlani olyan emberkét, aki vállalna kertrendezést, megbízható, és nem ezen a kerten akarna meggazdagodni?

Esetleg címet, vagy hol nézzek utána? Több helyen, honlapon néztem már, de horribilis összegeket kérnek, mindenféle flancos kertrendezésért.

Nekem sima füvesítés kellene, mert három unokámnak kell a hely a szaladgálásra, és ráér október-november körül. (Bp. XVIII.)

agicza Creative Commons License 2007.07.13 0 0 7
Szia, mi ugyan a nulláról csináltunk mindent, a telken a frissen kialakított tavat kivéve nem volt megóvni vagy félteni való, csak jobbnak láttuk sittmentesen tartani a termőföldet, ha egy mód van rá. Nálunk remek csapat dolgozott, megmondtuk nekik, hogy a ház körüli 5-6 méteren lehet pakolászni, és a sittet lehetőleg egy helyre tegyék, és lőn... Amikor meg a ház körüli terepet rendezgettem, akkor talátam elvétve ezt-azt, kötöződrótot, 5-10 centis betonvas-maradványokat, pur-habot, Nikecell-darabokat, a kövezésből lehullott, nagyobb kavics méretű dolgokat, de kábé ennyi, és szerintem ennek kellene a természetesnek lennie. Ja, fontos: külön legyen szemeteszsák vagy kuka, nagyon jót tesz a szemetelés ellen! ;-)

Szerintem ahhoz, hogy egy kertet ne tegyenek tönkre építkezés közben, ahhoz elsősorban olyan szakik szükségeltetnek, akiknek fontos, hogy a tulaj mit kér tőlük, és ha már ép ésszel persze nem megy, akkor lehet kordonozni, kötelet kihúzni, elbarrikádozni a védendő részt, mint a köztereken, abból valszleg érteni fognak. És persze nem árt, ha van legalább naponta valami rálátásod a munkákra és azonnal tudsz szólni, hogy ha valami olyat látsz, amit nem kéne - akár kertügyileg is.
Előzmény: kacsura (-)
magyarliba Creative Commons License 2007.07.12 0 0 6

Rossz pénz,... tudod...

De mesélj csak te is kicsit a témáról, szerintem hosszan tudnál..:))

Előzmény: vizizé (5)
vizizé Creative Commons License 2007.07.12 0 0 5
JÉÉÉ, TE MÉG MEGVAGY?? :-)
Előzmény: magyarliba (4)
magyarliba Creative Commons License 2007.07.12 0 0 4
Nálam 3 éve olyan felfordulást csináltak, hogy azóta nincs lelki erőm újabb munkákhoz újabb szakikat hívni. Pedig a kert is "nyers" volt még, ennek ellenére óránként kaptam a szívemhez az átalakítások alatt. Nálam nagyobb sárkány tuti nincsen ezügyben..:) Azzal vígasztaltam magamat, hogy nem szívességet tesznek, hanem fizetségért dolgoznak, azért pedig bizony tegyék azt és úgy, amit és ahogy én szeretném. Persze rendre "megbukott" az elképzelés és csak felhúztam magamat mindíg. A cölöpözés-zsinórozás remek ötlet, tavaly a kerítés építésénél nálam is bevált (majdnem...). Kitartás!! Csinálj sok fotót a kupiról, majd jó lesz utána nézegetni, miből teremtettél újra szépet magad körül.
Előzmény: kacsura (-)
mocskos ruca Creative Commons License 2007.07.12 0 0 3
sziasztok!

csak nyersen a szagembereknek,mert ha engedékeny vagy,akkor kihasználják.
különben sem jó,ha a szagemberekkel engedékenyek vagyunk,akkor a munkájukat is úgy csinálják,hogy "itt" ez sem számít,mindent lehet.az a szagember ki betartja a megállapodást,a munkájára is igényes lehet:)
az én udvaromon meg sem látszott,hogy építkezés ment.sőt a munkások is élvezték,mert a szép udvaron megterítettem nekik,stb....
Előzmény: kacsura (-)
berberis19 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2
Én is teljesen egyetértek, mi kb 5 éve költöztünk be a házba és még most is az építkezésből maradt követ, sódert, betondrabokat stb. szedem össze a kertből, hol innen hol onnan kell kiszednem ezeket és megpróbálnom valamelyest jobbá varázsolni a talajt.... Szóval ezerszer megbántam, hogy nem voltam határozottabb annak idején!
Előzmény: kacsura (-)
kisidi Creative Commons License 2007.07.12 0 0 1
Igazad van, ha most megengeded, hogy mindenhova pakoljanak, nincs megállás, vége a kertnek.Szerintem, karók közé huzz ki egy spárgát, hogy idáig és ne tovább, másként ugysem értik meg, úgy néznek rád, mintha a holdról jöttél volna. Mi is kijelöltük, hőbörögtek egy kicsit, erre mondjuk, hogy ekkora helyen a belvárosban emeletest, de magasat építenek, és különben is azt a részt "eladtuk", úgyhogy oda tilos.Ne hagydd magad, majd megbékélnek!
Előzmény: kacsura (-)
Kinga-Kaszi Creative Commons License 2007.07.12 0 0 0
0 kert....
kacsura Creative Commons License 2007.07.12 0 0 topiknyitó

Mit gondoltok arról, ha valakinek van egy többé-kevésbé beállt kertje, amit egyébiránt ő maga hozott létre, és közben kénytelen átalakítani, bővíteni, felújítani, vagyis építkezni, akkor az egyértelműen a kert halálát jelenti?

Én éppen most vagyok egy nagyobb átalakítás-bővítés közepén, és veszekszem a mindenféle iparossal, hova mit lehet illetve nem  lehet tenni, önteni stb, hát mit mondjak, elég nagy sárkány hírében állok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!