Keresés

Részletes keresés

hiper fizikus Creative Commons License 2020.10.05 0 0 116
Előzmény: hiper fizikus (113)
pert2 Creative Commons License 2020.09.25 0 1 115

Az internet manapsag tenyleg ol. Az ember mit sem sejtve rakattint a mailfiokjara vagy egy honlapra, es akkor feltolakodik helyette egy szemelyisegi adatvedo loszar, amit sokszor el sem lehet tuntetni

 Idegesebb netezoknek ettol felmehet a vernyomasa, ami megroviditi az eletuket, es egy picit hulyulnek is mert nem sikerul megszerezni azt az infot it szeretnenek. Amilyen jok.az internetes osszefonodasok, egy felhasznalonak eleg lenne evente egyszer felmutatni ezt az akarmit.

Előzmény: mmormota (114)
mmormota Creative Commons License 2020.09.25 0 1 114

Szerintem a legrosszabb lehetőség egy célzott szűréssel megtámogatott véleménybuborék globális kialakítása. És pontosan ez a folyamat zajlik.

hiper fizikus Creative Commons License 2020.09.25 0 0 113
hiper fizikus Creative Commons License 2020.09.23 -1 0 112

https://sg.hu/cikkek/it-tech/142664/europai-kivonulassal-fenyegetozik-a-facebook

 

Tudtam hogy ez lesz belőle ő miatuk . Az őt nem nevezhetem meg, mert az már politizálás lenne .

pert2 Creative Commons License 2020.09.08 0 1 111

A cigaretta meg az alkoholarusok.is raterhelik.a plusz adokat a vasarlokra, attol hogy digitalisnak nevezik, ugyanolyan mint a szeszado.

Előzmény: hiper fizikus (110)
hiper fizikus Creative Commons License 2020.09.04 0 0 110

Ráterhelik a digitális adót az ügyfeleikre az IT-cégek

https://sg.hu/cikkek/it-tech/142423/raterhelik-a-digitalis-adot-az-ugyfeleikre-az-it-cegek

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 108
Kétség sem férhet hozzá. De nem kell aggódni. Perceken belül van másik nick-nevem és kész. Most fórumfüggők vagyunk, vagy nem? :-) Ez itt a kérdés. És a válasz sem marad el:

"Bármely bolond tud kritizálni, elítélni és panaszkodni - és a legtöbb bolond meg is teszi." /Dale Carnegie/
Előzmény: Belekotty (104)
Belekotty Creative Commons License 2007.07.17 0 0 107

"Persze te előnynek tartod, hogy "szűrt", de miért bízol abban, aki szűri?"

 

Nem bízom abban aki szűri..  Az egész kérdés baromi összetett. Most sajna mennem kell... majd holnap fojtattyuk!  :-))

Előzmény: _Fefe__ (106)
_Fefe__ Creative Commons License 2007.07.17 0 0 106

> Hmmm... pedig a profizmus és hatékonyság fontos dolog.   Sajnos a világ tele van gondolati szeméttel.

 

Ez a gondolat azt feltételezi, hogy van a világban egy jó, hatékony, profi, szemétmentes irányvonal, ami előre viszi a dolgokat. Nos, politikai-gazdasági téren én ezt "erősen kétlem" :)

(illetve előre, csak merre előre, ugye :)

 

Amúgy te mit értesz gondolati szemét alatt?

 

> A TV is, de az internet méginkább.

 

A neten mindenféle nézet jelen van, valszeg a "szemét" is több. Ugyanakkor a TV-t mind politikailag, mind kulturális téren gazdasági szempontok irányítják, így nyilvánvalóan a kapitalisták szócsöve lesz, így aztán meglehetősen féloldalas. Persze te előnynek tartod, hogy "szűrt", de miért bízol abban, aki szűri?

 

Egyébként én a hatékonyság-kultusz istenítését és a "gondolati szemét" kifejezést is szélsőséges liberálkapitalista (nem magyar értelemben, mert nálunk mást hívnak annak :) emberektől hallottam.

 

Előzmény: Belekotty (80)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 105

Az interneten bármely önjelölt hülye terjeszheti úgyszolván ingyen a baromságait. 

 

Eddig is terjeszthette, csak más eszközökkel (gondolj pl. MLM, DM rendszerekre, szektákra stb.). Egy Internetes oldalra látogatót csalogatni pedig jelenleg az egyik legnehezebb feladat, mivel tömérdek site van! Önmagában az, hogy valaki közzétesz egy baromságot valahol a neten, még nem jelent tömeges terjesztési lehetőséget, mert adott esetben arra az oldalra kevesebben fognak odatévedni, mintha kipostázott volna 1000szórólapot hagyományos postával.

 

Viszont sok értékes ember és gondolat megjelenhet az interneten befektetés nélkül.  Ez jó.

 

De ismét felmerül a kérdés, hogy mit nevezünk értékesnek? Ami az egyik ember számára érték, a más számára értéktelen. Évezredek óta így működik.

 

Viszont semmilyen szűrő nincs.  Ami jó is , rossz is.

 

Ebben az esetben igazolódik, hogy a topikindító cikk hülyeség. Ugyanis a cikk alapvetően csak a vélt, vagy valós "rosszal" foglalkozik, míg a vélt, vagy valós "jóval" nem.

Egyébként a szűrés minden esetben egy kis csoport feltételrendszere alapján működik, tehát objektivitása megkérdőjelezhető. Ráadásul a ma már szinte mindent uraló pénzérdek, vagy hatalmi és egyéb érdekek által "szűrt" tartalmakról ne is beszéljük.

Az internek egy új forma. Ahogy a televíziós média is képes volt generációkat átformálni -agymosni pl.-, úgy ez is egy ilyen változást hoz majd.

Az internet olyan mint a kés. Lehet vele ölni is, és alkotni is. Felhasználás függvénye, mely minden esetben a felhasználóján, az egyénen múlik.

Előzmény: Belekotty (102)
Belekotty Creative Commons License 2007.07.17 0 0 104
Akkor astronom mind2nket kizárat már ez biztos. :-)))
Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.17 0 0 103
Bólcs vagy barátom! Tetszik amit és ahogyan írsz!
Előzmény: Belekotty (102)
Belekotty Creative Commons License 2007.07.17 0 0 102

Nem értek veled egyet.  Az interneten bármely önjelölt hülye terjeszheti úgyszolván ingyen a baromságait.   Ez káros.  Viszont sok értékes ember és gondolat megjelenhet az interneten befektetés nélkül.  Ez jó.

Viszont semmilyen szűrő nincs.  Ami jó is , rossz is.

Előzmény: Törölt nick (100)
pint Creative Commons License 2007.07.16 0 0 101
szóval neked a lenyugvás a kitiltással egyenértékű. csak idegesen tudsz létezni?
Előzmény: Törölt nick (99)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.16 0 0 100

Teljesen egyetértek. Ez a cikk egy oktalan hülyeség.

A jelenlegi, szerkesztett kultúrmaszlag is káros. Az újságírás, és a jelenlegi tömegmédia, néhány ember kezében összpontosul, a közöltt híreket pedig igen ritkán mozgatja az igazság. Ehelyett, valamilyen célcsoport érdekei alapján működnek, és ez nem csak a politikai jellegű témákra vonatkozik, hanem szinte minden területre.

A gárázszenekarokkal is csúsztat az író. A warezolások nagyrésze eleve az értéktelenebb kultúra termékeit érinti. Komolyzenei műveket, művészfilmeket szinte egyáltalán nem találni warez oldalakon. Úgyhogy ez is csak egy légből kapott marhaság, a gyakorlattal köszönő viszonyban sincs. 

A többi állítása is kb. ez a kategória.

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.16 0 0 99
és szinte hibernációba süllyedvén lenyugodni

Kiüldözni, ha nem megy, kitiltatni. Mármint a neked nemtetsző fórumtársakat. Persze. Ismerünk. Miből gondolod, hogy újra és újra be kellene mutatkoznod?

Ne fáraszd magad! Ennyi volt veled az összes beszélgetésem és lehet ezt is megbánom. Pá!
Előzmény: pint (98)
pint Creative Commons License 2007.07.16 0 0 98
gondolhattam volna, hogy nem érted meg. elmagyarázom. én nem arról beszélek, hogy ez a fórum tele van hülyével, akik szerint jogi kérdés, hogy kinek van igaza. hanem csak reagáltam egy itt elhangzott idézetre, amit te magad írtál be ide, gondolom azért, mert egyetértesz vele.

az idézet azt írja, hogy akinek igaza van, annak nem kell elveszteni a nyugalmát. azt nem mondja, hogy nem is szabad, vagy nem helyes. csak hogy nem kell.

az idézet azt is írja, hogy ha valakinek nincs igaza, az viszont nem veszítheti el a nyugalmát, mert nincs hozzá joga (nem szó szerint nyilván, hanem hanem úgy értve, hogy erkölcsi alapja nincsen).

az egy másik kérdés, hogy én ezzel a mondással nem értek egyet, de ha te igen, akkor nem ártana magadra nézve kötelezőnek ismerned el, és szinte hibernációba süllyedvén lenyugodni, ám azokat, akik értenek is valamihez, nincs jogod nyugalomra inteni, max javasolhatod nekik.
Előzmény: Törölt nick (97)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.16 0 0 97
Nem értem miről beszélsz. Én nem látok példákat arra amiről te itt valamiféle következtetést szűrsz le. Hanem épp az ellenkezőjére!

Szerintem az internetes fórumok az intelligens szórakozás eszközei. Van aki erre használja, és van aki az ellenkezőjére. Ez utóbbiak a nemkívánatos elemek.

Annak eldöntése viszont, hogy ki hová tartozik, "kecskére a káposztát" módon kerül sor jelenleg. Majd egyszer lesz másképpen is. Addig meg hiába akarsz te itt szerecsenmosdatást tartani, te magad is pont a nemkívánatos csoportba tartozol internetfórumos begyakorolt viselkedésed alapján. Szerintem. És ehhez jogom van. Mármint ahhoz, hogy ezt a véleményemet itt, ebben a fórumban, -ami pontosan ezzel a témakörrel foglalkozik-, közzé tegyem. Te meg ilyenkor szaladsz a moderátor haverjaidhoz segítségér. Itt tartunk most. És azt is tudjuk, hogy ilyenkor hamarosan mi következik. De mondom, ne aggódj, nem sokáig fog már ez tartani. Örökké az eső sem eshet...
Előzmény: pint (96)
pint Creative Commons License 2007.07.16 0 0 96
érdekes. én ebből azt a következtetést vonom le, hogy a tudománytagadóknak és egyéb ködös fejűeknek joguk sincs ugrálni, az értelmes embernek joga van, csak nem érdemes. ám én élek a jogommal mégis, ha értelme nincs is.
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.16 0 0 95
:-)))
Előzmény: Belekotty (94)
Belekotty Creative Commons License 2007.07.16 0 0 94
Mahatma Ghandi nem ismerte annak az örömét milyen pofán vágni egy kötöszködőt. :-))
Előzmény: Törölt nick (92)
Belekotty Creative Commons License 2007.07.16 0 0 93
*inted 400 emenos letiltás után nincs tapasztalatom? :-))
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.16 0 0 92
és ha megsérted őket szaladnak a macerához

Látom helyén van az eszed. Azért idézek ide neked valamit:

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd." /Mahatma Gandhi/
Előzmény: Belekotty (87)
jee_c Creative Commons License 2007.07.16 0 0 91

A DARPA versenyeken azért látszik, hogy bár az elvi alapok megvoltak már rég az autonóm autók (ez vicces :) megépítéséhez, de a kellő számítási kapacitás, és egynéhány technológia azért még kellett hozzá. Most már elég jól áll a dolog, de kell még neki néhány év.

 

Az asszisztensnek pont az az értelme, hogy időt spóroljon meg neked. Te is meg tudsz mindent csinálni, amit az, de ha az megcsinálja a munka nem (annyira) kreatív részét, akkor miért ne?

 

Az automata váltó egy kicsit más tészta: drágább tőle az autó, többet fogyaszt, és esetleg nem megy annyira (nagy motornál már majdnem mindegy, de átlagos autóknál még számíthat).

Automata autókat még nem lehet kapni. Szerintem, ha majd lehet, akkor ez jobban el fog terjedni. Sőt nem tartom kizártnak, hogy közlekedésbiztonsági okokból kötelező lesz az ilyenek használata.

 

Hogy egy kisegítő program(rendszer) mennyire jó, az attól függ, hogy hogyan van megcsinálva, sőt attól is, hogy hogyan használják. Pl. a windowsnál is biztos be lehet konfigurálni, hogy az idegesítő kis segítőfigurácskák ne kergessenek az őrületbe.

Előzmény: Krokofánt (89)
Belekotty Creative Commons License 2007.07.16 0 0 90
Igaz.  Én speciel megőrülök amikor a windows elkezd tanácsokat osztogatni.   Bill rendesen csuklik akkor *intem.
Előzmény: Krokofánt (89)
Krokofánt Creative Commons License 2007.07.16 0 0 89

személyi asszisztens program: lol! nekem már van, bár a neve rövidebb. szerényen csak úgy hívom, hogy "az agyam" :-))))

autóból sem árulják még az önjáró modelleket, pedig a technológia évtizedek óta megvan.

úgy tűnik, egy bizonyos határon túl az emberek nem szeretik az automatákat. még az automata váltó sem tud széles körben elterjedni ott, ahol váltós kocsin tanulnak vezetni a népek.

szvsz a legtöbb ember úgy áll hozzá, hogy "majd én eldöntöm, milyen gyorsan megyünk, majd én megmondom, hogy írom azt, hogy mammut (csakazértis!)" stb. :-))))

Előzmény: jee_c (86)
Belekotty Creative Commons License 2007.07.16 0 0 88

Ahogy jee mongya lesz/van mód arra hogy az oldalak hitelességéről informálóggy.

Ott a www.scholar-google.com,  a www.freepatentsonline.com  ahol azért hitelesebb infókat lehet találni.

Előzmény: PelikánJózsef (85)
Belekotty Creative Commons License 2007.07.16 0 0 87
Sok moderátorral ujjat húztam én már...  astronom nem ijeszt +!  :-))  Ráadásul *intem ő nem macera, csak jófiúnak minősül itt.  Ijjenek minden fórumon vannak, ők a nagy okoskák, rendtartók, "threadkillerek"  és ha megsérted őket szaladnak a macerához.
Előzmény: Törölt nick (84)
jee_c Creative Commons License 2007.07.16 0 0 86

Egy integrált információs rendszerben (ami fele haladunk, ha nem is egyenletes sebességgel), vagy mondhatnám, egy intelligens házban igenis megjelnhet ilyen üzenet a képernyőn ( Jucus! Kifut a leves! :)

 

Az internet, vagy általánosan az információs társadalmunk még fejlődés alatt áll, sőt modnhatnám most kezdi a fejlődést.

Az inteligens ágansek hozzák majd azt a pluszt, ami még jobba használhatóvá teszi ezt a nagy információhalmazt. Akkor majd a személyi asszisztensed (egy program) fog szólni, hogy az, amit éppen olvasol mennyire vitatható, illetve, hogy esetleg éppen sültbolondság. Ez a program fog majd neked javasolni oldalakat híreket, amiket szerinte érdemes lesz elolvasnod, és kommentezi is majd azokat.

A gugli deszktop pl. egy ilyen kis hasznos eszköz, bár még nem elég intelligens, de a gépeden levő adathalmazban már segít eligazodni.

 

Ez a fejlődés párhozamba vonható az autók feljődésével: a zszépen halad abba az irányba, hogy beülsz az autóba, megmondod hova akarsz menni, majd hátradőlsz és élvezed az utazást (közben olvashatsz, netezhetsz, filmet nézhetsz, vagy csak beszélgethetsz, telefonálhatsz, ...).

 

Szerintem.

Előzmény: PelikánJózsef (85)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!