Keresés

Részletes keresés

oramester Creative Commons License 2007.09.06 0 0 48
Medián: Kálmán Lászlónak is bejönne

* Index - ugyelet@mail.index..hu

| 2007. szeptember 6., csütörtök 08:00

Ha most vasárnap lenne a népszavazás, minden a magyarok többsége igent mondana minden kérdésre, ezzel megvalósulna mindaz, amitől a Fidesz tart. A Népszabadság számára készült Medinán felmérés szerint jelenleg a kilencigenes eredmény a legvalószínűbb.

Az augusztus elején készült közvélemény-kutatás szerint az OVB által hitelesített népszavazási kérdésekre a Medián válaszadói közül 16 százalék válogatás nélkül mindegyikre igent mond. Ez a tény is hozzájárult ahhoz, hogy a felmérés alapján nagyon valószínű, hogy pillanatnyilag a Fidesz és az ellenzéki kérdéseket kifordító Kálmán László nyelvész kérdéseit is támogatnák a szavazók.

A Fidesz tavaly ősz óta "talpon maradt" kérdéseire továbbra is igennel szavazna a többség, sőt a felsőoktatási tandíj, a kórház-privatizáció és a családi gazdaságok ügyében tavaly november óta jelentős mértékben (6, 5, illetve 4 százalékkal) nőtt is az egyetértők aránya. A legtöbben viszont az ellenzéki párt által később javasolt kérdéssel, a kórházi napidíj eltörlésével értenek egyet. A nyelvész három kérdését is helyeselné a nagy többség.

A legkisebb támogatottsága a patikán kívüli gyógyszerárusítás megszüntetését célzó kérdéseknek van. A korábbi referendumok tapasztalata szerint a népszavazáson a részvétel a fontos. 2004 novemberében, egy hónappal a népszavazás előtt 42 százalék mondta biztosra a részvételét, most 44 százalék nyilatkozott így, pontosan annyian, mint tavaly novemberben. Tavaly év vége óta viszont nőtt azok aránya, akik fontosnak tartják, hogy legyen népszavazás ezekről a kérdésekről.
A cikk szövege itt folytatódikh i r d e t é s

A Fidesz már Kálmán László beadványának OVB-s vitája előtt megfogalmazta abbeli aggályát, hogy kaotikus jogállapotokat eredményezhet, ha a pro és a kontra kérdések egyszerre kerülnek a szavazólapokra. Pokorni Zoltán azt mondta, egy jogállamban nem lehet előidézni olyan helyzetet, hogy a választók mindkét kérdésére igent mondjanak. Az érv az OVB ülésén is felmerült, de Szigeti Péter elnök szerint az országgyűlés egy ilyen helyzetben is nyugodtan el tud igazodni, ráadásul a választási bizottság törvényi jogosítványai alapján csak formailag vizsgálhatta meg a kérdéseket, más, korábbi - ebben az esetben a fideszes kérdésekhez kapcsolódó viszonyát nem vizsgálhatta.
nyiihihi Creative Commons License 2007.07.13 0 0 47
"Lampert Mónicicát tangában"


Amekkora valag azon az asszonyon van, a bundabugyi is betangásít!
Előzmény: oramester (41)
nyiihihi Creative Commons License 2007.07.13 0 0 46
És ilyen eredménnyel:


Egészségügyi reform: alig értjük

A Századvég által készített felmérés szerint az egészségügyi reformmal általában, és az egyes konkrét ügyekkel is elégedetlenek a válaszadók. Az egészségügy jelenlegi helyzetét egy százfokozatú skálán átlagosan 35-re értékelték a válaszadók. A különböző biztosítási modellek közül a legtöbben (47 százalék) az egybiztosítós-, 29 százalék a vegyes rendszert támogatja, és csak a megkérdezettek 5 százaléka állt ki a kizárólag magánbiztosítókat feltételező megoldás mellett.

A Medián ezzel szemben azt mérte, hogy a válaszadók többsége változáspárti: 47 százalékuk a vegyes, 7 százalékuk a tisztán magánbiztosítók uralta modell mellett tenné le a voksot. Az eltérő eredmények jelzik: a választók még nem alakították ki végleges álláspontjukat a témában. Ezt igazolja az is, hogy a Medián azt is mérte, mennyire értik az emberek a különböző biztosítási modellek közötti különbségeket, és bár áprilishoz képest csökkenő tendenciát mutat, a válaszadók 51 százaléka továbbra is egyáltalán vagy nem igazán érti a vita mibenlétét. Mivel nagy valószínűséggel erről a kérdésről is kiírják a népszavazást, a politikai kampányok sokat változtathatnak még a választói attitűdön.



De az SZDSZ reméli, hogy a 47%-os vegyes modell csak átmeneti állapot és cél a 7%-os tisztán magánbiztosítós modell. :) Azóta már az is kérdéses, hogy a misszter asszony, honnan a picsából fog biztosítókat toborozni, mert a vegyesbe biza' senki sem akar tolongani a jelenlegi anyagi és politikai feltételek mellett.
Előzmény: zsolti05 (29)
nyiihihi Creative Commons License 2007.07.13 0 0 45
Szerintem az lesz a kampány alapgondolata, hogy a beözönlő 23 millió román túlterheli a vizitdíj automatákat.


Vagy az, hogy eldöntsük, hogy 300 forintért a kínai 230millió vagy román 23millió bevándorlót vizionáljon-e a Szilvássy Állami Jósda.
Előzmény: özv. Bitera Sándor (24)
nyiihihi Creative Commons License 2007.07.13 0 0 44
önnek majd az "informáló" brossúrák, amin próbálják elmagyarázni, hogy miért is szükséges leszavazni a népszavazást


Na erre kíváncsi vagyok!
hogyan magyarázza azt meg, hogy tulajdonképpen nálunk a legnagyobb az össz-adóterhelés mégsem elég az a pénz amit beszedünk, további egyéni hozzájárulásokra van szükségünk 18 éves kortól a halál után is.
Előzmény: oramester (15)
nyiihihi Creative Commons License 2007.07.13 0 0 43
Pedig GYÚrcsány már tudhatná, a nyugdíjasok itt a királycsinálók. Az egész társadalommal összevezhet (ahogy teszi is), de ha a nyuggerekkel összebalhézik, az történelmi esemény lesz, Klára.

Minél több a vizit és napidíj, annál kevesebb szépkorú ül buszra szavazni menni.


Tegyétek a dolgotokat!
Előzmény: oramester (2)
nyiihihi Creative Commons License 2007.07.13 0 0 42
Indul az ellenkampány: kéccázalék. Gratulálok!
oramester Creative Commons License 2007.07.13 0 0 41
"Lampert Mónicicát tangában"

a malacképűt?pff...
ettől mentsen meg minket...
Előzmény: jungfrau (39)
Irgalmas Creative Commons License 2007.07.13 0 0 40
Csodálatos lesz:(
Előzmény: jungfrau (39)
jungfrau Creative Commons License 2007.07.13 0 0 39
Mint minden rendes reklámot, ezt is a MEZTELEN nők fogják uralni.
Láthatjuk végre Lendvai Harmónikát és Lampert Mónicicát tangában! Jippiii!
HAL9000 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 38

Ez valószínűleg igaz.

 

Most, hogy a biztosítók sem nagyon ugranak a csalira, a szociszadesznek mindenképpen valamiféle előnyt kell felmutatnia a szavazásig.

 

És ehhez idő kell.

Előzmény: oramester (37)
oramester Creative Commons License 2007.07.13 0 0 37
hát igen..
itt megint az időhúzásra játszanak szerintem...
Előzmény: HAL9000 (36)
HAL9000 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 36

Attól, hogy átlátszó, még nem biztos, hogy gyenge.

 

Az OVB ismét lehetőséget kapott a keverésre.

 

Persze ugyanarra kétféleképpen egyszerre nem lehet rákérdezni.

 

De, a földkérdéstől eltekintve, amiben nem kis csúsztatás van, gyakorlatilag mindegy, hogy melyik lesz a lapon.

Előzmény: oramester (35)
oramester Creative Commons License 2007.07.12 0 0 35
elég gyenge és átlátszó kísérlet...
Előzmény: HAL9000 (28)
zogu Creative Commons License 2007.07.12 0 0 32

Böszme lesz. 23 milliószor.

Előzmény: oramester (-)
wizes Creative Commons License 2007.07.12 0 0 31

Asztem tennap óta enyhültek a tüneteid de úllátom súlyosbonnak.

:((

meghíllak egy 1000  wizitdíj erejéig szakrendelésre!

Előzmény: Törölt nick (30)
zsolti05 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 29

pl ilyen:

 

Sikeres volt az egészségügy magánosítása Csehországban - állítja Ludek Rubás, volt cseh polgári demokrata egészségügyminiszter (1995-1998), a közép-csehországi Kolín kórházának igazgatója.

 

if(!window.goAdverticum)document.write(''); if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(39114);

1

Az 1992-1993-ban elindított magánosítási folyamat másfél évtizede alatt a korábbi kommunista éra monolit állami egészségügyi rendszere Csehországban pluralista közegészségügyi rendszerré alakult át, amelyben a magántulajdonosoknak és a magánüzemeltetőknek egyértelműen domináns szerepük van - írta Rubás a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilapban. Állításait az egészségügyi statisztikai hivatal (UZIS)adataival támasztja alá.

Az UZIS kimutatása szerint 2006 végén Csehországban 27 540 egészségügyi központ, illetve intézmény volt. Ebből mindössze 257 volt teljes mértékben állami, 241 a régiók, míg 189 a települések tulajdonában volt, a maradék 26 853 központ magántulajdonban. Ezek többségét háziorvosi rendelők, szakorvosi rendelők, illetve gyógyszertárak teszik ki.

Rubás szerint az egészségügyi intézmények privatizációja során a legnagyobb indulatokat mindig a kórházak váltották ki. Ez gyakorlatilag minden parlamenti választáskor a legfőbb kampánytémák közé tartozott. A magánosítás ellenzői az orvosi ellátás rosszabbodását jósolták, de ez nem következett be.

A jelenleg működő 169 kórházból a legnagyobb csoportot - 58 intézmény - a magánkézben lévő kórházak alkotják, amelyek száma a regionális és a települési intézmények rovására gyorsan emelkedik. Az állam kezében teljes mértékben már csak 21 kórház van, míg a városok további 21 kórház tulajdonosai.

Az egészségügyi ellátás spektrumának szélessége szempontjából az első helyen a regionális kórházak vannak, míg a magánkórházak a második helyen állnak. Ami a gazdálkodás hatékonyságát illeti, ezen a téren messze a magánkórházak vezetnek - állítja a volt polgári demokrata miniszter.

Sehol sem történt meg, hogy a magánkórházak csak a fizetős betegekkel foglalkoznának, az egészségbiztosítós betegek rovására, ahogy ezzel néhányan korábban riogattak.

Az egészségügyi intézmények magánosítása mára már átlépett egy határvonalat, s egyre inkább ezt a formát választják a regionális és a városi önkormányzatok. Az elmúlt másfél évtized tapasztalata azt mutatja, hogy a magánkézben lévő intézmények hatékonyabban gazdálkodnak, és gyorsabban igazodnak a változó szükségletekhez - szögezte le a volt miniszte

HAL9000 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 28

Már megkezdődött.

 

A kampányfőnök a nyelvész úr.

Előzmény: oramester (-)
Pitbull Creative Commons License 2007.07.12 0 0 27
Ja az Amway tipikus piramijáték stílusú értékesítési rendszer, aki elején belépett az jól járt a többi meg szívott. A termékeikkel nem volt baj csak horror áron adták.

Kurcsány viszont horron áron a F.O.S.t akarják lenyeletni a néppel.
Előzmény: Kalóz Jack (26)
Kalóz Jack Creative Commons License 2007.07.12 0 0 26
Már megindult az ellenkampány. Gyurmány pl. előadást tartott az egyetemi ifjúságnak, majd kicsivel később gondosan összeválogatott nyugdíjasoknak is arról, hogy miért is lesz mindenki boldog a vizitdíjtól.

Az egész agymosás körülbelül egy Amway-prezentációra hasonlított: öltönyös üzletember magyaráz gesztikulálva mindenféle színes ábrák és grafikonok kíséretében. Amikor hallod, azt hiszed ez a világ legjobb üzlete. Mégis tudod, hogy kamu az egész.

Szóval a kampány egy része ilyen lesz: direktmaketinges trükkök sorozata, némi burkolt orbánozással megfűszerezve.
fanyűvő Creative Commons License 2007.07.12 0 0 25
Előzmény: oramester (-)
özv. Bitera Sándor Creative Commons License 2007.07.12 0 0 24

Szerintem az lesz a kampány alapgondolata, hogy a beözönlő 23 millió román túlterheli a vizitdíj automatákat.

 

:o))

oramester Creative Commons License 2007.07.12 0 0 23
nagy valószínűség szerint
Előzmény: Törölt nick (22)
oramester Creative Commons License 2007.07.12 0 0 21
és?

attól még szánalmas volt
:-)
Előzmény: zsolti05 (18)
magichorze Creative Commons License 2007.07.12 0 0 20
és ez a lényeg
Előzmény: zsolti05 (18)
oramester Creative Commons License 2007.07.12 0 0 19
:-D :-D

ez jó
Előzmény: helci (16)
zsolti05 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 18
lehet, de szavazni tud
Előzmény: oramester (14)
pert1 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 17
Meg fogják fenygetni a népszavazókat, hogy a szavazatellenőrző bizottságok minden szavazóval külön-külön ismertetni fogják az 1994. évi LV. törvény 2002 június 15.-i állapotát az összes mellékletekkel, hogy kellően felkészülten tudjanak népszavazni :-)
Előzmény: oramester (-)
helci Creative Commons License 2007.07.12 0 0 16
Gyurcsány ellenkampánya milyen lesz?

"Barátaim! A köztársaság barátai! Tudjátok, hogy én őszinte ember vagyok! Most megmondom nektek, milyen veszélyek fenyegetik a reformokat, amikbe belekezdtünk! Náciveszély! Azt akarjátok, hogy visszajöjjön a kurva Fidesz? Rátegye szőrös mancsát erre a kibaszott országra? Nem, mi nem állunk meg, belehúzunk! Tudjátok ti is, hogy nincs alternatívája a koalíciónak! ez nem ellenzék, ez csürhe! Rohadt, kurva fasiszták! Mit mond az a híres nevezetes Orbán? Hogy az ő kormányzásuk alatt nem volt deficit rekord? Lárifári! Tessék, elnök úr, belemondani a kamerába, hogy gázáremelés lesz! Hahaha, beugrott elnök úr, mert már volt! szóval barátaim! Egy igazi demokrata a lábával szavaz! Tegye fel mindkét lábát, aki visszakívánja az antiszemitákat!"
oramester Creative Commons License 2007.07.12 0 0 15
jönnek majd az "informáló" brossúrák, amin próbálják elmagyarázni, hogy miért is szükséges leszavazni a népszavazást

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!