Keresés

Részletes keresés

murphy_bp Creative Commons License 2020.09.18 0 0 212

2009 óta vannak kinnt cégeim és sokkal kevesebb gondom volt vele, mint itthon a NAV-al. Persze tudni kell, hogy milyen célra hol és milyen céget alapítsunk, de nem csak offshorozásra jó egy szlovák vagy pl. egy cseh cég. Mindig kész, adószámos céget vettem a gyors átfutási idő miatt, legtöbbször ettől a cégtől: SzlovakSRO / CsehSRO

Üdv: Jani

ICONIC Creative Commons License 2020.05.11 0 0 211

Szlovák cégek EU adószámmal legjobb áron, cégalapítás , konyvelés, lakcimkártya ugyintezes.

http://szlovak-ceg.eu/

Denniz Creative Commons License 2020.05.03 0 0 210

Sziasztok!

 

 

Évek óta van tobb orszagban is szlovak cegem,e meg mindig a legjobbnak tartom legkevesebb ellenorzes es legkevesebb felesleges ellenorzes miatt.Van cseh cegunk is az auto rendszam szempontjabol a legjobb , 600-700 eur van rendszam barmilyen autora. A szlovak bankolas meg mindig olcso, kivetnel szamlat fel kell mutatni es akkor az is normalisan megy.

Ha van szlovak lakcimed hitelt is adnak a tatra bankot tudom ajanlani. Nekem a konyvelest a szlovak-ceg.com inteztek a lakcimet is meg vagyok veluk elegedve.

Csehorszagban a cseh-ceg.com rol vettem a cegem, ok intezik a rendszamozast is.

Csehorszgagban az a tapasztalatom hogy csak akkor nyitnak bankszamlat ha van lakcinkarzyad es nem adnak eu adoszamot csak kesz ceget vegyetek, egyszer alapitottam egyetvigergettek az adoszamot de vegul semmi se lett belolle.

 

jogsegelySK Creative Commons License 2020.01.24 0 0 209

Üdvözlöm!

Szlovákiában bejegyzett cég magyar állampolgárságú ügyvezetője szeretnék lenni.
Magyarországi a lakóhelyem és állandó lakcímmel is itt rendelkezem.
Magyarországon magánszemélyként 10M Forint adótartozásom van.
Lehetek e a Szlovákiában bejegyzett cég magyar állampolgárságú ügyvezetője?
A  Szlovákiában bejegyzett céget amelyben ügyvezető vagyok (a fentieket figyelembe véve) vizsgálhatja e a magyar NAV?
A fenti cég szlovákiai céges számláját, vagy annak eszközeit, árukészletét zárolhatja e a NAV a tartozás miatt?

Köszönöm válaszukat!

MustangSally Creative Commons License 2018.12.13 0 0 208

Sziasztok!

 

Erősen gondolkozom, hogy Szlovákiába költözöm és kiváltanám ott az egyéni vállalkozóit.

1: itthon ugye törvény, hogy csak olyan dolgot végezhetek, amihez van képesítésem. Ez Szlovákiában is így van? (Hogy jobban érthető legyen, egyrészt fotós lennék, ehhez persze el fogom végezni az OKJ-s tanfolyamot, nem gond. Viszont hobbiállat tenyésztésbe is szeretnék kezdeni, na erre nincs OKJ-s tanfolyam, ergo ha szó szerint be akarom tartani a törvényeket, nem fog menni.)

2: Olvastam egy helyen, hogy helyhez kötött a vállalkozás, ott kell végezni, ahol a székhelyem van. Na ez esetemben pont nem így van, a világon bárhol végezhetem. Életvitelszerűen Szlovákiában élnék, de fotózni, főleg eleinte, Magyarországra járnék. (Eleinte - lehet soha - üzletem nem is lenne, csak otthon egy irodácska, ahol az utómunkálatokat végezhetem.) Ez így már illegális lenne?

3: Nyelvtudás, mennyire kell? Szlovákul egy szót sem tudok. Azt sejtem, hogy magyarul megszólalni nem túl bölcs dolog, még a határ mellett sem, angol jól megy.

aurora2000 Creative Commons License 2018.02.01 0 0 207

http://www.aurora-eu.sk/rolunk

 

cégalapÍtás és tanácsadás

aurora2000 Creative Commons License 2018.01.29 0 0 206

Vállalkozna Szlovákián, de tart a nyelvi akadályoktól ?
Ez ne okozzon Önnek gondot. Mi segítünk elindítatani Szlovák cégét, vállakozását Szlovákián.

Székhely szolgáltatás, cégalapítás, gépjármű forgalomba helyezés Szlovákia területén Komárnoban és Pozsonyban .
Aurora.eu s.r.o.
email: aurora@aurora-eu.sk
web. www.aurora-eu.sk
Tel. +421 (0) 905 275 129

Szlovák cég specialista Creative Commons License 2016.04.23 0 0 204

Ha valaki szeretne szlovák céget vagy bármilyen szlovák céghez kapcsolódó szolgáltatást az látogasson el a szlovák cégek specialistájához: www.szlovakceg.hu 

V.Gy. Creative Commons License 2016.02.23 0 0 203

Hátha egyszer jól jöhet valakinek...

 

Találtam egy oldalt, ahol a magyarországi e-cégtárhoz hasonlóan a szlovák cégek bevételét és nyereségét le lehet ingyen kérdezni:

 

http://finstat.sk/

coccolina123 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 202

Tisztelettel köszöntök mindenkit.

 

Nos szeretném eloszlatni a rózsaszin ködöt a szlovák Kft. (s.r.o.), és főleg a kisvállalkozói (SZCO) formával kapcsolatban. Aki nem szélhámos, és offshoret mellőzve (szlovák vállalozói számla -> átutalás magyar bankszámlára osztalékadó nélkül, vagy luxusgépkocsi stb..) annak kőkeményen ki kell vennie a pénzt és AZONNAL megb@sszák a biztosítók.

 

1.választott egészségbiztositó 57,68 EUR/hó előleg + 144,81 EUR/hó szocho (ez utóbbi első évben nem kötelező, viszont ha ezt választod következő évben bevasalják egy hosszú bonyolult képletben), tehát ideális esetben 202,89 EUR (cca.60+ ezer ft) ami elmegy nekik és ez CSAK előleg

 

2., mivel a szlovák Kft./egyéni vállalkozó (SZCO) ismeretlen a tételes adó, mint pl. a KATA, a befizetett járulékok a gazdasági társaság/egyéni vállalkozó esetében durván fogalmazva a fentebb emlitett előleg 10-szerese is lehet maximum - ezt a törvény szabályozza. 

A választott MNYUP az egészségügyi hozzájárulás részt ÉVES KIEGYENLITÉSBEN JÚLIUSBAN (szlovákul rocne zuctovanie) kiszámlázza, a Socialna Poistovna (társadalombiztositó) meg az adóbevallás alapján kalkulálja ki a következő évre fizetendő szochot !! 

 

Aki tud szlovákul bővebben itt:

http://www.podnikajte.sk/dane-a-uctovnictvo/c/1570/category/socialne-a-zdravotne-odvody/article/odvody-szco-2015.xhtml

 

( a szociális hozzájárulás min. összegét azóta emelték 136,57-ről 144,81 EUR-ra, innen a különbözet amiről irtam)

 

3. Megoldás??

Az amit a szlovák cégek zöme csinál. irány MAGYARORSZÁG -> szétdobni egyéni KATA-s vállalkozásokra, itt ugye alanyi ÁFA mentes éves 6 millióig egyénenként, és csak havi 50e Ft megy a NAV fele, amely kiváltja az SZJA-t, a szochot, és TAJ-ra feljogosit + éves 50e iparűzés + 5e/év kamara.

 

Kézcsók

kov70 Creative Commons License 2015.05.30 -1 0 201

Én Írországban alapítottam céget, nem a leggyorsabb mert kb 1 hónap mire feláll a cég, de összesen 12.5% társasági adó és SEMMI MÁS nem terheli a céget. Azt mondják nagyon liberális az adóhivatal. Nem akarok itt most senkit reklámozni, keressetek rá a google-ben hogy "cégalapítás Írországban" nés nézzétek meg a találatokat, nagyon tudom ajánlani mindenkinek. Azért akárhogy is, egy ír cég mégis csak jobban hangzik mint egy román vagy horvát vagy hasonló... :-/

kftkreator Creative Commons License 2015.05.15 0 0 200

Az utóbbi időben valóban lecsengeni látszik a magyar tulajdonú szlovák vállalkozások aránya. Ennek oka a szlovák adóhivatal bekeményítésében keresendő, rengeteg vállalkozó visszaélt a szlovák cégével, így újabban már csak nagyon nehezen lehet teljesértékű közösségi adószámhoz jutni Szlovákiában.

Az utóbbi időben azonban európaszerte érezhető ez a bekeményítés, így már Németországban sem megy olyan könnyen a cégalapítás, Romániában is bekeményített az adóhivatal, ami még valóban könnyen megoldható, az a horvát cég, hiszen a horvátok még csak nemrég léptek be az Európai Unióba, így az ottani adóhivatalnak még nincs olyan nagy tapasztalata a külföldi vállalkozókkal, akik újabban elözönlik Horvátországot. Horvátországban mindössze 2 hét alatt feláll a cég közösségi adószámmal együtt, és viszonylag olcsón is megoldható, hiszen létezik ott kicsi és nagy KFT is. A kettő között a különbség a t9rzstőkében rejluk, míg a nagy törzstőkéje kb 700.000 Ft, addig egy kicsi KFT már 100 Ft tőkével is alapítható.

Szlovák könyvelő Creative Commons License 2014.02.16 0 1 199

Szevasz!

 

Én elolvastam a blogot, valóban van benne használható információ, de nagyon sok félrebeszélés is. Ha van kapcsolatod a szerzővel, szóljál neki, hogy ne keverje az adószámokat. Mint korábban írtam, Szlovákiában háromféle adószám létezik.

A másik nagyon komoly csúsztatás a szlovák lakcím. Ez önmagában még nem jelent mentességet az osztalékadó alól, ott más feltételeknek is teljesülni kell.

Előzmény: companyeur (196)
E2357 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 198

Sziasztok!

Információt szeretnék megosztani Veletek: horvát cégalapítással foglalkozunk és nagyon sokan keresnek minket, akik eddig szlovák céggel rendelkeztek vagy nemzetközi cégalapításban gondolkoznak a kedvezőbb feltételek valamint az EU-s adószám miatt. Ha tudunk segíteni, keressetek: 06-70-225-90-79 vagy www.horvatcegalapitas.hu

Abras Creative Commons License 2013.12.08 0 0 197

Szlovák, EU adószámos (rózsaszín) cégről érdeklődnék.

 

tomadam28@gmail.com

companyeur Creative Commons License 2013.12.01 0 0 196

Sziasztok!

 

Ha a Szlovák cégalapításról kerestek információkat, szerintem olvassátok el az alábbi Szlovák cégalapításról szóló cikket, sok hasznos információt találhattok benne.

Abras Creative Commons License 2013.11.11 0 0 195

Sziasztok! Szlovákiában személyautó bevihető a cégbe? Áfát nem akarom visszaigényelni, csupán arra lenne szükségem, hogy az autóval teljesíthessem a profilunknak megfelelő kiszállásokat legálisan. Most a saját nevemen lévő autómat használom erre a célra.

 

Ha nem lehet ezt megcsinálni, akkor mik a feltételei a szlovák áfa-visszaigénylős cégautónak? Azt tudom hogy N1-es kategóriába kell esnie (kombi), de lehet benzines is vagy csak diesel az elfogadott? Audi A3 Sportback (kombi) 1.6 benzines pl. elfogadható?

Bozsik Dániel Creative Commons License 2013.06.19 0 0 194

szia....szlovák cégalapítás, adózás és költségek témában keress meg minket a honlapunkon található elérhetőségek valamelyikén. Megadunk minden információt, hogy teljesen tisztában legyél a szlovák cég alapítás minden részletével és járulékos dolgaival.

http://szlovakceg.net

Bozsik Dániel

 

Előzmény: zizizuzu (193)
zizizuzu Creative Commons License 2013.06.07 0 0 193

Sziasztok!

 

Szeretnék szoláriumot nyitni szlovákiában. Új cég lenne, 1 fő alkalmazottal.

 

Milyen költségekkel/adókkal kell számolnom?

Azt már kiderítettem, hogy a minimálbér durván 500 eur lenne, valamint a társasági adó 19%, cégalapítás durván 400 EUR. Ipa, helyi egészségügy, tűzoltóság?

 

Előre is köszönöm!

sti100 Creative Commons License 2013.03.04 0 0 192

visszamentem adóhivatalba, kiderítetttük. félreértették, azt hitték áfát kérek. mert ők nem közösségi adószámnak hívják benn, hanem külföldi szolgáltatáshoz kapcsolódó (talán 7 es paragrafusú) szám.

 

előkerült a kérvény, 1 hét alatt álítják ki.

Előzmény: sti100 (191)
sti100 Creative Commons License 2013.03.01 0 0 191

tök jó hogy 5 ből hsz ből 4et törölnek. teljesen követhetetlen, pedig hírtelen kéne válasz, hiába olvasnám visza, törölve van minden.

ami keresek: áfa mentes cég. külföldre számlázna, kérték az eu számot.  egyesek azt mondják eu számmal belföldön áfás lesz a cég, egyesek azt hogy nem. mi a valós? hivatal bezárt mire odaértem kérdezősködni.

 

borzolt kollega: priviben leírom az egyénit hol kell, ha rámírsz.

Előzmény: Törölt nick (190)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.07 0 0 190

Te tudsz segíteni esetleg szlovák EV igazolvány kiváltásában? 

 

Előzmény: Szlovák könyvelő (189)
Szlovák könyvelő Creative Commons License 2012.12.20 0 0 189

Többeknek is van, de ezt nem lehet leírni, mert kimoderálnak adóelkerülés miatt. Én ugyan nem értem, mitől adóelkerülés, de a moderátor biztos tudja.

 

Akit érdekel, szívesen elküldöm emilben a jövő évi és a már hatályba lépett szlovákiai jogszabályi változásokat.

 

Mindenkinek kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánok!

 

Szlovák könyvelő

Előzmény: Törölt nick (188)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.11 0 0 188

Van valakinek szlovák cége, amitől megszabadulna? 

Vagy volna itt valaki, aki egyéni váll indításban tudna segíteni? 

Jacob Plaster Creative Commons License 2012.12.11 0 0 187

Oké, és ha kiveszed? Nem biztos, hogy egy cég mindent meg tud venni a családodnak pl. Ha tegyük fel az összes társasági (nyereség) adózott pénzt költő/magán pénzzé akarja tenni, akkor is előnyös-e Magyarországra jönnie a cégnek? Van még osztalékadó stb.

 

Gondolom ez viszont is igaz. Ha Szlovákiában van céged, ott fizetsz most 19, jövőre 23%-ot, de aztán arra is jön osztalékadó (ha jól tudom csak eddig volt az osztalék adómentes). Vagy ott fizetsz, ha szlovák vagy, vagy itt, ha magyar. Azt nem tudom, ha pl. magyar vagy, de nem élsz Magyarországon, de Szlovákiában sem pl. (Ausztriában élsz), akkor a szlovák cégedből kivett nyereség után hol kéne fizessél osztalék adót?

Előzmény: asztalosgabor (186)
asztalosgabor Creative Commons License 2012.09.11 0 0 186

Nálunk 10% az adókulcs, alacsonyabb mint Szlovákiában (ha a cégben hagyod a pénzt és nem veszed ki osztaléknak)

Előzmény: Dusan27 (185)
Dusan27 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 185

Sziasztok! Mik az előnyei és hátrányai most a szlovák cégalapításnak? Sokat hallani róla, hogy a szlovák és cseh cégek sorra jönnek magyarországra. Miért? Érdemes egyáltalán szlovákiában vállalkozni?

Pall_Mall_Man_ Creative Commons License 2012.07.26 0 0 183

Köszönjük az INFOT!

Szerintem sokan áldani fogják a nevedet, hogy nem lettek áldozatok!

 

(Ilyen emberekkel alapból nem üzletelek! Vigyázni! A külső a beszéd és a hozzáállás mindig fontos! Bár léteznek nyakkendős csalók is!)

Előzmény: Törölt nick (181)
R!ck4 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 180

Szerintem egyszerűbb, és olcsóbb is, ha valaki aki ezt ki tudja számlázni "segít" neked ebben.

Előzmény: necsináldmár (169)
stipits Creative Commons License 2012.04.19 0 0 179

csak fiókteleppel rendelkező cég-egyéni cég. milyen adókat fizet magyarországon? tb stb. székhelye szlovákiában van.

Előzmény: Törölt nick (178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!