Keresés

Részletes keresés

rettentó Creative Commons License 2007.07.13 0 0 1
Nyírtam a füvet alattuk, amíg volt (kb. 10 évig, amíg kisebbek voltak!), befér a gép :-) Nem vészesen nagy terület, elég elszórtan állnak, a kert többi részén pedig szép a fű. Nagyon köszönöm a segítséget, akkor nem vesződöm vele.
Előzmény: ruborits (0)
ruborits Creative Commons License 2007.07.10 0 0 0

mint frissen végzet kertépítő technikus lebeszélnélek a tuja alatti terület füvesítéséről. bár nem tudom mekkor, milyen fekvésű részről van szó.

jól tudod a nyitvatermők tű, jelen esetben pikkelylevelei  ( elpusztítják a konkurens növényeket)ezt  allelopátiának nevezzük.

hogyan nyírnád a füvet a tuják alatt? a fűnyírás megkönnyítésére nagy összefüggő területeket szoktunk kialakítani. a Fű fényigényes növény árnyékban szenved majd kikopik(néha látni a boltokban árnyéktűrő fűnyagkeveréket, de azok a fűfajok is csak sínylődnek)

ha mindenképpen ragaszkodnál valamilyen zöld folthoz a tuják alatt amiről lebeszélnélek mert sok plusz munka révén lehet csak életben tartani bármit is, akkor árnyéktűrő vagy árnyékkedvelő évelőkkel alacsony cserjékkel próbálkozz.( borostyán azért megél, Cotoneaster, Pachysandra is megoldás lehet)

de a pikkelylevelek eltávolítása, a talaj folyamatos javítása(komposz) elengedhetetlen a nönyévek szép fejlődéséhez.

a legjobb lenne fenyőkéreggel leszórnod a területet.

jah még valami, bár én nem vagyok moderátor  nem javaslom hogy nyissunk minden problémának 1 topikot, cserjék,  melyik a legjobb kerítésnövény vagy más topikokban is rákérdezhetsz hasonló problémáidra.

üdv

Előzmény: rettentó (-)
rettentó Creative Commons License 2007.07.10 0 0 topiknyitó
20 éve ültetett tujáink, fenyőfáink alatt mára kipusztult a pázsit. Úgy tudom, az általuk kibocsátott sav az oka. Van-e valami megoldás arra, hogy a fű megint kinőjjön? Újra kell-e vetni? Van-e ellenszer?
Nagyban javítaná a kertünk szépségét, ha segítene valaki.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!