Keresés

Részletes keresés

vikimarton Creative Commons License 2011.05.15 0 0 22

Eladó egy használt, de tökéletesen működő epilepsziás rohamot jelző készülék. 15 hónap garanciával!!!

 

"Az eszköz olyan fekvő személy monitorozására alkalmas, akinél fennáll a veszélye tónusos-klónusos görcsök kialakulásának éjszaka, vagy ébredés után. Ez az első jelzőeszköz, ami felismeri és megkülönbözteti az olyan erős izomösszehúzódásokat, amik például a tónusos-klónusos görcsökre jellemző, a normális éjszakai mozgásoktól. Ezen kívül érzékel olyan mikro-mozgásokat, és azok hiányát, amiket az alvó személy légzése és szívverése okoz. Tehát nem csak akkor képes riasztani, ha a beteg személy a tónusos-klónusos görcsroham állapotában van, hanem akkor is, amikor a személy elhagyja az ágyat, vagy egyéb okból szűnik meg a légzés, szívverés által okozott rezgés (funkció letiltható)."

 

Akit érdekel, az kérem jelentkezzen emailben!

vikimarton@gmail.com

 

Köszi

Viki

Prokszi Creative Commons License 2011.02.08 0 0 21

Szia,

Nekünk a Craniosacralis terápia segített. Itt részletesen leírtam a történetünket:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=107248110&t=9032064

Előzmény: szef01 (19)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.18 0 0 20
Talaltam egy ilyet, a vegen van a lenyeg, amit a gyerekeirol ir:
http://www.jetcityorange.com/meditation/fixed-pitch.html
szef01 Creative Commons License 2010.08.10 0 0 19

Kérlek Titeket aki tud segítsen SOOOOOOOOOOS!

 

Második gyermekünk most 10 hónapos.  Hónapok alatt több fül-orr gégészi vizsgálat ellenére sem diagnosztizáltak nála egy két oldali középfül gyulladást. Míg nem olyan rohamai jelentkeztek, hogy elkékült, leállt a légzése, fenn akadtak a szemei. Ezt kezdetben hetente 1 szer csinálta. Lázgörcsként diagnosztizálták, de a fül gyulladást még mindig nem vették észre.

Megelégeltük elvittük Neurolügia osztályra Tűzoltó u-i Gyermek Klinikára. Ott vették észre a középfülgyulladását. EEG-t csináltak többször, és azt mondják nem epilepszia, hanem komplikált lázgörcs. És ő neki is előírtak Convulexet, amit azóta emeltek mert a Convulex mellett is voltak rohamai.

Mostanra teljesen megrémültünk. Lázgörcs? Sosem volt láza, vírusfertőzés mentesen is megemelt Convulex mellett is de most már nem hetente, hanem naponta jönnek a rohamai. Az igaz mostani rohamai nem olyan dúrvák mint a legelsők, nem kékül és a légzése sem áll le teljesen csak kimarad.

 

Most ott tartanak, hogy még egy gyogyszert akarnak neki adni. Egyenlőre nem engedtük, mert nem láttuk megoldásnak, és tönkre tenni nem akartuk a sok gyógyszerrel.

 

Van valaki hasonló cipőben? Van valakinek bevállt alternatív gyógymódja? Akupunktúra, Biolabor, talpmasszázs, vagy bármi ami segíthet?

 

Nagy problémánk, hogy állítom, a hónapok óta tartó fülgyulladás okozott valami bajt a kis agyacskájában, de mit? Senki nem vizsgálja, sem MRI, sem CT-t nem csináltak, nem keresik a hiba forrását az agyban.

 

 Kérlek írjatok valamit, bármit SOOOOOOOOOOS !!!!

an7ea8 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 18
Epilepsziás vagyok Zonegrant szedtem,de abba kellett hagynom és most másikat szedek. Így megmaradt 2dobozzal érdeklődnék van-e valaki,akit érdekelne ez a gyógyszer?
GOMBABA Creative Commons License 2009.12.29 0 0 17

 

 

Kedves Apuka!

nagyjából már megkaptad a választ a kérdésedre, de még hozzáfűzök, nekem a 20 hónapos kicsi lányom epilepsziás 9 hós kora óta. Neki szerencsére nem okoztak eddig gondot az oltások, de ez csak szerencse... Mi is valporátot szedünk( convulex) sajna nekünk nem használt. Sajnos mellékhatásai lehetnek, mindíg figylelni kell, de ezeket gondolom elmondta a doki. Én is nézek természetes szereket, de úgy gondolom nem szabad kockáztatni gyógyszer nélkül... most ajánlották az Eskimo kidset(halolaj) a magnéziumot, és bg vitamint, de ezekte persze orvossal megbeszélni(pl. a b6 változtat a felszívódáson) a magasabb csp jár, erre a neurológustól kell kérni  nyomtatványt, és elvileg a közgyógy is ezt mi is most fogjuk intéznu( jegyző, háziorvos)

most megyek, mert felsírt a bébi, üdv:Timi

Előzmény: microdimension (15)
puzzle11 Creative Commons License 2009.02.10 0 0 16
Kedves Apuka!

Nekem az öcsém 10 éves kora óta beteg. Most 35 és még mindig vannak rohamai, sőt egymás után akár háromszor is. Az első utáni rohamok sokszor már a mentőkocsiban, vagy kórházban jönnek, amelyek csak akkor fordulnak elő, ha az öcsém nem tartja be a szabályokat (gyógyszer, kávé, kóla, villódzó fények, stb.)
Nem is ez az amit meg akarok Önnel osztani, hanem a fiával kapcsolatos észrevételem, ami persze nem alapszik semmiféle hozzáértésen csak talán tapasztalaton.
Az oltással együtt fellépő lázas állapot idézhet elő talán rohamot, ha a gyermek esetleg tényleg epilepsziás. Mivel a láz kiváltó ok.
Ezt csak hozzászólásnak szerettem volna írni, azért jobb, ha kivizsgálják a kicsit.
Azt is olvastam régebben, hogy a kisgyermekkori epilepszia nem feltétlenül jár azzal a sokak által ismert görcsös, merev rohamos állapottal. Van, hogy csak úgy tűnik, a gyermek elrévedt kicsit hosszabb ideig és nem figyel, de ha ez a révedés "merev" állapotú, tehát a szeme sem mozog és a teste sem, akkor lehetséges már egy enyhe lefolyású roham is.
Köszönöm, hogy elolvasta soraimat.
Kívánom, hogy gyermekénél sikerüljön megtalálni az okokat, és még inkább remélem, hogy ne találjanak semmilyen betegséget és egészségben, boldogságban nőjön fel!!
Üdvözlettel: Kun Gézáné
Előzmény: microdimension (15)
microdimension Creative Commons License 2007.12.22 0 0 15
Sziasztok! Apuka vagyok. Egy aranyos kis három éves utódé:-)

A sztorim a következő: három hónapos korában beadott oltást követőe éjjel nagyon nyűgös lett. Lázas, sírós állapot. Azután éjfél körül egyszer csak begörcsölt, elkékült, nem vett levegőt. El sem lehet mondani, micsoda érzés volt. Feleségem tiszta pánik. Én pedig azonnal mentőt hívtam. Szerencsére gyorsan kiértek. A tünet: kiflibe vágta magát a kezemben, szemecskéje kimeredt, elkékült, hang nem jött ki a torkán. Nem szűnt a görcs, egyre jobban kékült. Próbáltam hideg vízzel locsolgatni a tarkóját ösztönösen, mire kiértek a mentők. Azonnal oxigént adtak Neki, majd a fenekébe egy görcsoldó krémet nyomtak. Ezt követően a Szegedi Gyermekklinikán feküdt több mint egy hétig. Szedálták, próbálták vizsgálni, mi okozhatta. A mai napig nem tudunk sokat, hogy mi is volt a baj. A három hónapos oltásnak (anyu szerint, Ő adta be, mivel védőnő, természetesen rendes szakrendelésen, orvosi felügyelet mellett) nagyon-nagyon ritkán lehetnek ilyen mellékhatásai.

Három napja érdekes dolog történt. A feleségem a már három éves fiamat este játszásból ringatta a kezében, mikoris megmerevedett a gyerkőc, keze-lába, szeme kimeredt. Nem vett levegőt. Ez csak 1-3 másodpercig tartott. Gyorsan az ágyra lett téve, ott tért magához és sírni kezdett. Azt mondta, leesett az ágyra és sírt.. Tehát Ő így érezte, pedig természetesen nem esett le.

Másnap reggel azonnal vittem orvoshoz, kaptunk beutalót, csináltak EEG-t.
Szerencsére volt benne alvás is, kb. öt perc.

Az Adjunktus azt mondta, hogy nagy valószínűséggel epilepszia. Ezt kaptuk: Convulex.

Először napi 1-1 ml három napig, azután három napig napi 2-2 ml, majd ezt követően napi 3-3 ml reggel és este.

Felvetődött bennem a kérdés: kb. két hete adták be Neki a három éves di-te oltást, persze a Klinikán, megfigyelés alatt. Volt ott egy másik kiskrampusz és ami érdekes volt, hogy az anyukája elmondta, a gyerkőce epilepsziás, kezelés alatt van.

Szerintetek van összefüggés a három hónapos korban kapott oltásra kialakult reakció és a később kialakuló epilepszia között?

Tudom, hogy még csak az elején járunk, mert most következnek a vizsgálatok és nagyon bízom abban, hogy talán tévedés, vagy átmeneti állapot. Igyekeztem az elmúlt napokban a neten olvasgatni a témáról, de látom itt már felvetődött egyfajta ellen-vélemény is a gyógyszeres kezelésről. (ennek is utána fogok járni, mert azt is hallottam, ahány orvos, annyi vélemény stb... de a legfontosabb a kisfiam életminősége természetesen)

Szóval csak beírtam a tapaszatalatomat, mindenképpen jelentkezem még, ahogy előbbre jutunk.

Nektek pedig kívánok nagyon Boldog Karácsonyt és persze mindenekelőtt Jó Egészséget!

Attila

ui.: ha jól tudom, elvileg emelt szintű családi pótlék és közgyógy is jár, ha beteg gyermek van a családban.

mimi1 Creative Commons License 2007.11.05 0 0 14

Sziasztok!

 

Gondolom közületek van olyan, akinek a csemetéje Convulexet szed/szedett. Tapasztalt valamelyikőtök mellékhatásként agressziót?

Csabikám (7 éves) két-két és fél hete kezdte el szedni és olyan másfél hete kezdtem észrevenni, hogy folyamatosan provokál, mindent és mindenkit üt vagy fenyeget, simán nekemjönne, ha nem tartaná vissza a maradék önuralma. Egyszerűen ijesztő és még nem sikerült elérnem az orvost.

bozita Creative Commons License 2007.10.05 0 0 13

a Bethesdában nagyon jó ep. dokik vannak

megnézik, vannak bentfekvős vizsgálatok (tudom, hogy ez nem nagy élmény)

mi is oda jártunk

a fiam évekig szedett ep. gyógyszer

mivel rohama sose volt, és rendeződött az idegrendszeri probláme, szépen lejöttünk a gyógyszerről

2 éve gyógyszermentesen is rendben van az EEGje

Előzmény: Maggancs (9)
Maggancs Creative Commons License 2007.10.05 0 0 12

És azt monták még vezessek rohamnaplót, azis segíthet, mit írjak bele? Kiváltó ok, időpont, időtartam? Ennyi elég egy szakembernek?

 

(az affektív apnoe miatt gondolom annak is jelentőség eleht, hogy sírás kíséri/megelőzi-e, nekem az az ijesztő, hogy nem, előtte sem sírt, csak reszketett, utána meg nyöszörgött)

Előzmény: dalia (10)
Maggancs Creative Commons License 2007.10.05 0 0 11

3 ilyenje volt azóta.

 

Orvos távdiagnózisa apnoé volt (ő erre hajlamos volt neki több, ébren is, szívritmuszavarral kísérve). Csak az benne a furcsa, hoyg nem sírás közben volt,, amit írnak az affektív apnoé-ra, hanem kvázi sírás helyett.

 

Az orvos azt mondta, hogy az apnoés oxigénhiány okozhatja a tuatvesztést, csak a reszketésre nem tudott mit mondani.

 

Köszönöm szépen!

 

 

 

 

Előzmény: dalia (10)
dalia Creative Commons License 2007.10.05 0 0 10
én nagy valószínűséggel azt mondanám ige,n ez roham volt.

eseteg ha megoldható tarts kéznél egy kamerát, telefont ha van kamera funkciója és ilyenkor vedd fel és akkor meg tudod mutatni szakembernek. tudom, hogy hülyén hangzik, de nagyon sokat segítene az orvosnak.
nekem is ezt javasolták, mert a ányomnak nagyon ritka 2-3 naponta jlentkező 1-2 mp-es rohamai voltak, és _mindig_ épp egyedül voltam vele, és már keztem megzakkani, hogy nem tudom megmutatni senkinek.
Előzmény: Maggancs (9)
Maggancs Creative Commons License 2007.10.02 0 0 9

remélem tudtok segíteni:

 

az előbb volt egy furcsa rohama(?) a Lócinak (15 hónapos, idegrendszeri károsodás van előzményben, 6 hetesen csináltak neki EEG-t, ami negatív volt). Letettem az ágyába, és elkezdett hangtalanul reszketni, majd hirtelen meredt maga elé, nem vett levegőt és összecsuklott. Lógott mindene, szinte magzati pózba vágta magát. levetkőztettem, rázogattam, akkor sem vett levegőt, belilult a feje, majd egy kis idő múlva (6 mp, számoltam az időt) nyöszörgni kezdett. Szólongattam és nem nézett rám. Utána rögtön a játékáért nyúlt, mindent úgy csinált mint az előtt.

 

Próbálok orvost utólérni, de örülnék, ha valamit tudnátok írni, nézhet így ki egy epilepszia roham?

 

Előzmény semmi nem volt, festettek a tesójával, akit elvittem megmosdatni (mert befestette feketére a kezeit, hogy ő feketebőrű), és addig betettem a kicsit az ágyba, mert  folyt mindenütt  festék, és nem akartam, hogy őt is összekenje..

 

nem volt korábban ilyen. Állítólag egyszer az apjával volt, amikor sírás közben belilult, de az nem ilyen lehetett.

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8

A szenhidrat talan nem annyira, mint a nagy mennyiseg, bar nem ertek hozza. Amit eddig olvastam errol a betegsegrol a te gyereked kapcsan, azt mondja, az agy jo verellatasa fontos, es a nagy mennyisegu etel hirtelen fogyasztasa egy csomo vert, oxigent visz el az agybol.

Előzmény: Gyorgyi (7)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.08.14 0 0 7
Kedves Aspen!

Csak most neztem meg ezt a topikot, ugyhogy azert nem irtam eddig. Mindenesetre, koszi a valaszod.
Gyogyszert nem fogok adni a gyereknek, mert kb. 100 orvosi cikk elolvasasa utan erre a kovetkeztetesre jutottam.
Ki fogom elemezni a ver eredmenyet, amint megkapom a korhazakbol. Talan valami mineral vagy vitaminhiany lehet (pl. magnezium). Az egyik szulo irta valahol az interneten, hogy az orvosok nem tudtak a gyereken segiteni, sokadig gyogyszer ellenere sem, es o maga talalta ki, hogy B12 vitaminhianya van. Nagy mennyisegben adtak neki, es megszuntek az elajulasok.
Az teljesen biztos, hgoy a cukor, feldolgozott etelek nem jok. Annal tobb zoldseg-gyumolcs.

Az allati feherjerol nem vagyok meggyozodve. (marmint, hogy jo vagy nem) Egyes gyerekeknel mukodik a ketogenic dieta, ami nagyon boseges zsirban, es nagyon szenhidrat szegeny. MIndenesetre, az iskola, amit most kezd el, is vegetarianus.

Egyebkent, valami osszefugges lehet a "rossz" szenhidrat es az elajulas kozott. A 3 elajulasbol 2-szor nagy mennyisegu tesztat evett, es nagyon hirtelen.
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.02 0 0 6
Es - bar hosszu ismeretsegunk alapjan ez talan nem derult ki  - en regota majdnem vegan dietan elek, hal es sajt hozzaadasaval, es szivesen segitek barmiben, ha ez szerinted is jo.
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.02 0 0 5

Gyorgyi, lapozgattam egyik konyvemet a friss gyumolcs- es zoldseglevek aldasos hatasairol, es irnak az epilepsziara is ajanlasokat, talan hasznotokra valik.

Epilepsziara ezt ajanlja:

Az orvossal egyuttmukodve a leheto legkisebb dozisu gyogyszer

Sok mozgas, sport, az agy verellatasat javitani

Etel: kis adagok, surun. Lehetoleg keves allati feherje. Ital is surun, keveset.

Kerulni: mesterseges edesitoszerek, cukor, es persze alkohol, koffein, es a feldolgozott elelmiszerek.

Az ajanlott vitaminok es asvanyi anyagok, es hogy mit kell a gyumolcscentrifugaba tenni:

Folsav (spenot, kaposzta, ceklalevel, brokkoli)

B6 vitamin (kaposzta, spenot, paprika, krumpli)

Magnezium (ceklalevel, spenot, petrezselyem, fokhagyma)

Mangan (spenot, "turnip" level, ceklalevel, sargarepa

Cink (gyombergyoker, turnip, petrezselyem, fokhagyma, sargarepa)

Choline (zoldborso, krumpli, zoldbab, kaposzta)

Taurine (tablettaban) hasznos lehet

 

Ezek nem feltetlenul a legjobb izu zoldseglevek, de pl paradicsomlebe, almalebe remekul keverhetoek, es naponta tobbszori fogyasztasra ajanlottak.

Előzmény: Gyorgyi (3)
bozita Creative Commons License 2007.07.18 0 0 4

nálunk az eeg mutatott  állandóan görcstevékenységet

ma meg már nem mutat semmit, ezért jöttünk le a szerről lassan

és értem, amit mondasz

emellett fenntartom, amit írtam

nekem sok volt a 3 gyógyszer, úgy tűnt viszed, ahová csak tudod

próbálod megoldani, de az orvosi javaslatot, valamiért nem tartod be

leírtam a tapasztalataimat

gondoltam, hátha segít, ha mondok egy tuti helyet, ami már többünknek bevált

és igazad van minden gyerek más és az eeg sem mindenható

Előzmény: Gyorgyi (3)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.07.18 0 0 3
Kedves Bozita!

Koszonom, hogy irtal.

" az én fiamnál epilepsziát állapítottak meg, még nem volt 1 éves
nálunk tünet sose volt "

Ha nem volt tunet, hogy allapitottak meg az epilepsziat? Es milyen eredmenyei lettek jobbak?

" és egy biztos, hogy gyógyszer nélkül ez nagyon veszélyes "

Eloszor csak szuloi osztonbol nem adtam neki. Aztan rengeteg orvosi szakirodalmat elolvastam (Epilepsia, Neurology, stb.), es gyakorlatilag ezek a cikkek is ezt irjak: az epilepszia gyengebb formajara nem szukseges gyogyszert adni, sot egyenesen karos.

Az EEG sem egy mindenhato dolog. A gyerekeknel honaprol honapra valtozik az EEG. Vannak gyerekek, akiknek abnormalis az EEG-juk, es megsincs epilepsziajuk, soha nem jon elo semmi tunet. Es vannak gyerekek, akik gyakran elajulnak, es megis normalis az EEG-juk.
Előzmény: bozita (2)
bozita Creative Commons License 2007.07.17 0 0 2

szia,

az én fiamnál epilepsziát állapítottak meg, még nem volt 1 éves

nálunk tünet sose volt

más a helyzet tehát

de, én dolgoztam ep. gyerekekkel is és a sajátom is érintett

és egy biztos, hogy gyógyszer nélkül ez nagyon veszélyes

én majd 3 évig adtam a gyógyszert tünetek nélkül

és lekopogom, de ahogy nőtt gyerek, úgy lettek jobbak az eredményei

most már 2 éve nincs gyógyszer és normál eeg

szerintem keress egy orvost, akiben megbízol, és ha ő azt mondja gyógyszer kell, akkor én beadnám

a bethesda a legjobb ep. kórház jelenleg, nem tudom eddig hová jártatok

Előzmény: Gyorgyi (1)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.07.16 0 0 1
Ugy latom, hogy senkinek sincs ilyen gondja (hal' Istennek). De azert felhozom a topikot, hatha valaki ir bele.
Gyorgyi Creative Commons License 2007.07.09 0 0 0
Azt elfelejtettem irni, hogy a kislanyom most nem egeszen 5 1/2 eves. Egy eve kezdodott ez a dolog nala.
Előzmény: Gyorgyi (-)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.07.09 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

A kislanyomnal ezt allapitottak meg. Varom azok hozzaszolasait, akik hasonlo cipoben jarnak, vagy orvosok. Egy ev alatt 3 "elajulasa" volt. Az elso ketto kozott 6 honap, a 2. es 3. kozott 4 honap telt el. Mindig este tortenik, eloszor hany, majd elveszti az eszmeletet, felreforditja a szemeit es a fejet. Kb. 30-40 percig tart, de meg utana orakig nem ter teljesen magahoz.
Abnormal EEG-je van, de amikor az EEG kilengest mutat, akkor semmi kulonos nem tortenik. Az EEG 2-3 mp-es generalizalt kilengest mutat.
3 kulonbozo orvos 3 kulonfele gyogyszert ajanlott (Depakote, Lamictal, Kepra). De en egyiket sem adom.
Amugy teljesen normalis gyerek, sot atlagon folotti.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!