Keresés

Részletes keresés

KiforditottSuba Creative Commons License 2008.08.21 0 0 216
Én azt hallottam, hogy a határmenti településekről átjárnak a szomszédos Ausztriába vásárolni, mert a tanszerek lényegesen olcsóbbak ott.
Előzmény: rascal1 (215)
rascal1 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 215

Más téma egy kicsit, bocsi,de nekem ez a dilim, így ez ügyben néha néha visszatérek:))

Most láttam egy hirdetést a tv-ven és nagyon tetszik:

Egy házaspár mosolyogva beszéli meg, hogy de jó, itt és itt akciósak a különböző tanszerek, futnak és megveszik és a hab a tortán, hogy mindehhez még kedvező kölcsönt is fel tudnak venni, 200 000.- pénzt, csak egy telefonba kerül,és igazán kedvező kamattal (talán 17-20%:)) Így mostmár tutira meglesz a srácok tanszere az iskolakezdésre!

Mondja még valaki, hogy nem gyermekbarát ez a társadalom!

kinizsi07 Creative Commons License 2008.02.27 0 0 214
A terror háza helyett nem egy másik diktatúra szemétségeit feldolgozó múzeumot akartál írni?Nálad a  "szőlőártámogatók" a Wekler és bandája TSZ?
Előzmény: toloba (211)
toloba Creative Commons License 2008.02.06 0 0 211
Ezúton kérem, jelentkezzenek Terror Háza-, szőlőártámogatók, stb, hogy mégiscsak ők kapják a legtöbbet...
bugmenot Creative Commons License 2007.12.13 0 0 209
Akkor én ezúton kérem, hogy jelentkezzenek önkéntes autópályaépítőket fizetők, BKV-veszteséget fizetők, balatonparti fejlesztéseket fizetők -- mert én egyiket sem veszem igénybe, mégis tőlem vonnak miatta adót.
John Doe3 Creative Commons License 2007.12.13 0 0 208
OFF
Keress meg priviben.
ON
Előzmény: saukoo (127)
IDKFA Creative Commons License 2007.12.13 0 0 207
Legyen. De csak ha ez is alatta lesz: Akarja-e a cigányok segélyezését fizetni az adójából?
Előzmény: Újlaki (199)
IDKFA Creative Commons License 2007.12.13 0 0 206
Nem is. Egy közönséges bunkó vagy kisanyám. Rakj be egy képet magadról hadd röhögjünk. Azt tudjuk, hogy szellemileg debil vagy lehet, hogy testileg is?
Előzmény: geszthi (8)
rascal1 Creative Commons License 2007.12.13 0 0 205

Ezt a témába illő videót ma találtam a neten. Nem az én kislányom, de pont arról beszél, amiről én is próbáltam meggyőzni a világot. Ő már a végefelé jár, az én gyerekem talán el sem jut oda,mert a tervezett, vagy már el is döntött változások anyagi terheit már végképp nem bírja el a mi kis családunk. A médiákban hangoztatott juttatások, segítségeknek pedig a közelébe sem lehet jutni. Kap néhány gyerek ugyan, a törvény által megszabott minimumot teljesítik, de ez több száz nagyon komolyan rászurlóból talán 20-25. Pedig az értelmiségre szükség lenne ebben az országban nagyon. Persze így is lesz, de olyan szűk rétegből termelődnek majd ki, akiknek fogalmuk sem lesz a nagytöbbség életéről, csak tankönyvből fogja ismerni a szociális problémákat és persze ennek megfelelően állnak majd hozzá. Üzlet lesz számukra, mint ahogy a diplomaszerzés is üzletté válik most éppen. 

http://videa.hu/play.php?v=I2rTnaSv8kXiJi5o

meret99 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 204

Hülye a példád, már megbocsáss:(

Akar ön fizetni azért, hogy mások járják a járdát? Amikor előttünk nincs is járda!

Mán nehogy! Az államnak vannak közszolgálati feladatai, amelyeket pl. az autópályák drága építése helyett kellene ellátni! Vagy pl. az új és főleg pazarló kormányzati negyed helyett:( Pl. a vasút is közszolgálati kategória és nem profitérdekeltség!

Még jó, hogy előbb néztem és nem nyitottam topicot:) A kérdésem:

Ki fizetett közületek már vizitdíjat?

Én nem! És nem is fogok! Remélem mire kellene, már be lesz szűntetve:D

rascal1 Creative Commons License 2007.10.21 0 0 203
Húztak egy láthatatlan vonalat és aki alatt van, arra valahogy más vonatkozik, mint aki fölé került. A munkám és ismeretségi köröm kapcsán van egy bele látásom a vonal feletti életbe is, tudnék mesélni sokat, mert van összehasonlítási alapom.
rascal1 Creative Commons License 2007.10.21 0 0 202
Nem, valóban nem önként, de  fizetem. Viszont,ha mindenki ezt tenné, akkor most nem kellene beszélgetnünk, mert nem lenne témánk. Mindig is fizettem, eddig nem is sajnáltam, most viszont igen, mert látom mi mindenre szórják el és ki mindenki teszi zsebre a maga  részét belőle. Akik pedig a töredékét fizetik annak,amit valójában fizetniük kellene, azok nem kerülnek börtönbe, meg tudják fizetni a jó ügyvédeket, jogászokat. Ha én nem fizetnék be akármilyen kis összeget biztosan azonnal  észrevennék és megtorolnák:)
rascal1 Creative Commons License 2007.10.21 0 0 201
A népszavazási kérdésre pedig igennel válaszolnék, viszont,ha azt kérdeznék, hogy akarok -e új kormányzati negyedet, aminek az árából rengeteg gyerek tanulhatna, sokkal magasabb színvonalon,mint eddig, arra bizony nemmel válaszolnék. Sok mindenre válaszolnék szívesen nemmel, de ez a kutyát nem érdekli, pedig az én pénzemet is költik. Mióta dolgozom, és mindig dolgoztam, az utolsó fillérig leadóztam amit kerestem. Sokan viszont nem ezt teszik, a bejelentett minimál bérük után adóznak, a gyermekük számára az összes szociális juttatást igénybe veszik. Duplán húznak le csak ők és még hányan. Hammerral hozzák a gyermeküket iskolába, de mivel három is van, így ingyen kapják az étkezést és még sok mindent.
Előzmény: rascal1 (200)
rascal1 Creative Commons License 2007.10.21 0 0 200

Megnézted már a feltételeit?

Nem szeretném tetézni a nehézségeinket:))

Tudod amikor egy család nincs túl jó anyagi körülmények között, akkor nagy valószínűség szerint a gyermek is a nulláról indul pláne, ha már ez több generáción keresztül így volt. Nincs a háttérben tehetősebb rokon,várható örökség, anyagi utánpótlás. Úgy nekiindítani valakit az életnek, hogy már a jövőjét is elzálogosítom a mai világban nagy felelőtlenség. Talán emlékszel, az újságok tele voltak év elején avval, hogy hányan fizetik, ill. nem fizetik vissza a diákhitelt, pedig kellene már nekik.

Nos vagy elhiszed, vagy nem, de én biztos vagyok benne, hogy nem azért nem fizetnek, mert nem akarnak, hanem mert nem tudnak. Ennek tegyem ki a gyermekemet? Ugyan lesz diplomája, de munkája nem biztos, adóssága viszont jó nagy.

A másik kedves hozzászólónak pedig csak annyit válaszolnék, hogy az adóból fizetik ugyan az oktatást, de gondolom Ő is járt iskolába, azt is az adókból fizették. Vajon mit szólna hozzá, ha most benyújtaná valaki a számlát? Vagy neki járt? Azok akik most leghangossabban mondogatják, hogy a büdös kölkök, hogy gondolják, hogy ingyen tanulhatnak, azok nagy részének vagy nem is volt igénye rá, hogy tanuljon, - de ő is felnőtt valahogy, amihez kapott nagyon sok támogatást - vagy tanult és bizony az ő egy, de sok esetben több diplomáját is az adókból, többek között az enyémből, a szüleiméből fizették. Ők most visszafizethetnék csak, a most tanulni vágyóknak. Szerintem ez teljesen rendben van. Amit a szüleinktől kapunk, azt sosem tudjuk nekik visszafizetni, de nem is igénylik, a gyerekeinknek kell törleszteni, ők pedig majd a saját gyerekeiknek. Ez a fejlődés alapja. Eddig így volt, most viszont kitört mindenkiből az önzés rendesen, de meg is fizetünk érte majd. A mezőgazdaság után az oktatási rendszerünket is felszámoljuk, jó lesz:) Kialakul az új elit, akinek már csak a pénz számít - én pedig kívülről nézem,mint eddig is, csak most már több társam is lesz. 

Előzmény: Libera nos, Domine! (197)
Újlaki Creative Commons License 2007.10.20 0 0 199
Önként fizeted az adót? Hát persze, különben mész a dutyiba.

Ha nincs vizitdíj, akkor az adóból kell azt a pénzt odatenni. Ha nincs "tandíj" - a képzési hozzájárulás csak az oktatási költség egy töredékét fedezi -, akkor azt is adóból kell megfizetni.

Mit válaszolnál egy ilyen népszavazási kérdésre: Akarja-e Ön mások gyerekei után fizetni a főiskolai-egyetemi tandíjat?
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.19 0 0 198

Tíz százalékos kamatra?

Jófej állam lehúz kéccer is.

Előzmény: Libera nos, Domine! (197)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2007.10.19 0 0 197
Diákhitel.
Előzmény: rascal1 (196)
rascal1 Creative Commons License 2007.10.19 0 0 196

Sziasztok:)

Nos, úgy látom nagy lett a csend.

Azóta a kislányomat felvették az ELTE TÓFK-ra. Tanító néni szeretne lenni, mindig is ezt szerette volna.

Azóta, hogy leérettségizett már nem kap családi pótlékot, a jegyzetek, könyvek már eddig több,mint 40.000.- , ha ehhez még hozzájön a tandíj is, már végképp nem tudom mit csináljunk. Munkát nem tud vállalni, mert az óra beosztása olyan, hogy reggel 6-kor elmegyünk itthonról, és többnyire este 8 körül ér haza. Az órák között ugyanis rengeteg a lyukas óra. Ja, és majdnem elfelejtettem, még eszik és ruházkodik is a "büdös kölke". A jövedelmem mindehhez a külön pótlékkal együtt 72.000.-. A fiamé, akit betegsége miatt csak 4 órásként foglalkoztatják ehhez hozzáadódik, természetesen minimál bér. A tankönyv támogatásról( kemény 1500.-)felkérték, hogy mondjanak le, hogy a szociális segély, ami igényelhető több legyen.

Igényeltek, persze nem kaptak, úgy ítélték meg, hogy mi jól élünk, nem jár.

Vállalnék másodállást, de nem találok, pedig már egy éve keresek. Megkérdik hány éves vagyok,a többi már nem érdekli őket, pedig papíron három szakmám van, de még legalább három, amiben van tapasztalatom és értek is hozzá.

Az a sok szociális juttatás, amiről pont az ELTE igazgatója a TV-ben is beszélt sehol nincs, vagy lehet hogy nagyon eldugták, mert mi bizony nem találtunk rá, pedig higgyétek el keressük:) Elképedtem, mikor a TV-ben hallottam, mi mindet is kapnak a gyerekek és nem is értik az illetékesek, miért tüntetnek a gyerekek. Bizony azért, mert az a sok segítség csak papírokon és jelentésekben létezik,a srácokhoz nem jut el, vagy csak nagyon kevesekhez.

Úgy neveltem fel a két gyermekemet, hogy soha senkitől sem kértem segítséget soha, most sem kérnék,de legalább a tandíjat ne kéne fizetni, az már afféle kegyelemdöfés lenne számunkra.

A tanulmányi kölcsön pedig szóba sem jöhet, hiszen a feltételek olyanok, hogy a végén még az otthonunkat is elveszíthetjük, ha majd nem kap munkát mikor végez,hiszen a kölcsöt vissza kell fizetni, azért kölcsön.

Nem mi vagyunk egyedül ilyen helyzetben,ilyen paraméterekkel rendelkező család csak az én ismeretségi körömben több is van.   

Lenne még egy megoldás, nem tanul tovább, elmegy a MCdonald's-ba dolgozni, oda talán felveszik érettségivel:)    

rascal1 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 195
Lao-ce: Az út és az erény könyve (TAO TE KING)

Ha nem emelik fel az okosakat,
a nép közt rend és béke fakad;
ha nem kell többé a ritka, drága,
megszűnik a nép kirablása;
ha nem a vágy uralkodik,
a nép szíve megnyughatik.
Ezért a bölcs
a szívet kiüríti,
a gyomrot teletölti,
a sóvárgást gyengíti,
a csontot erősíti,
hogy az emberek ne tudjanak, ne vágyjanak,
az okosak veszteg maradjanak.
A nem-sürgés ez
és rend és békesség lesz.

Tegnap Tyinko Creative Commons License 2007.07.05 0 0 194
Hajlandó vagyok a kompromisszumra :-) Azt azért fenntartom, hogy az így lecsökkent adóterhet az adófizetők terheinek enyhítésére kell fordítani. Egyébként eredeti mondanivalómnak ez volt a lényege.
Előzmény: Hwang (192)
Hwang Creative Commons License 2007.07.05 0 0 192

maradjunk a felsőoktatásnál....

:)

az általános, kötelező, azt ne fizzese senki....egyetemre, meg nemm kötelező járni...

Előzmény: Tegnap Tyinko (190)
Hwang Creative Commons License 2007.07.05 0 0 191

fogalmam sincs, de erre vannak okos emberek, akik majd megmondják...

igazából az a baj, hogy mostanság a a jövedelmet nézik, és nem a vagyoni helyzetet...valahogy úgy kellene kombinálni a kettőt, hogy egy egy személy anyagi helyzetéről reális képet kaphassunk...

"jövedelem sucks" :)

Előzmény: Magic Horse (185)
Tegnap Tyinko Creative Commons License 2007.07.05 0 0 190
"Szerintem fizessen minden iskolába,"
Előzmény: Hwang (188)
Hwang Creative Commons License 2007.07.05 0 0 189

félreértettél....

van   200.000 Tanár

meg van 2000 Kőműves

akkor most melyik ér többet?

Erre akartam utalni...felselegesen túlképezzük az embereket...rengeteg "tanító" vagy "tanár" ismerősöm van akik letagadják a diplomát, amikor munkát keresnek, mert sok helyre túlképzettek...Tanárnak nem akarnak menni, mert nincs bennük szakmai elhivatottság...máshoz meg nem nagyon értenek...

ezért diploma?

Előzmény: Magic Horse (187)
Hwang Creative Commons License 2007.07.05 0 0 188

mi ez a baromság?

"Szerintem fizessen minden iskolába, egyetemre járó ember tandíjat és csökkentsék mindenki számára az adót olyan mértékben, amilyen mértékben a tandíjfizetés előtt finanszírozták az oktatást a befolyt adóból."

azért csökkentsük mindenki számára az adókat, mert a zemberke 30%-a fizet tandíjjat? Most ezt nem értem....a maradék 70%-al mi lesz?

ez így nem valami életképes ötlet....

Előzmény: Tegnap Tyinko (181)
Magic Horse Creative Commons License 2007.07.05 0 0 187
hmm, egy tanár hasznát nem lehet könnyen mérni, de kétségtelen, hogy van haszna, pl. egy kőművest valakinek meg kell tanítania, bár tény, hogy közvetlen produktív munkát nem végez
Előzmény: Hwang (183)
Tegnap Tyinko Creative Commons License 2007.07.05 0 0 186
:-)
Előzmény: Hwang (184)
Magic Horse Creative Commons License 2007.07.05 0 0 185
és ki számít majd csóringernek? mert ez a téma is előjött már...
Előzmény: Hwang (182)
Hwang Creative Commons License 2007.07.05 0 0 184

a péknek a hálapénzt ne felejts már odacsúsztatni...

:)

Előzmény: Tegnap Tyinko (170)
Hwang Creative Commons License 2007.07.05 0 0 183

"annál magasabb szintű társadalmi szolgáltatásokat tudunk nyújtani mindenkinek, minél több a magasan kvalifikált ember."

szerinted melyik ember "ér" többet? egy Tanár avagy egy Kőműves pl.angol nyelvtudással?

beszarsz, de a kőműves...és sokkal többet is tud majd keresni, mint egy tanár...

nem  a mennyiség a lényeg...

Előzmény: AT/NT (168)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!