Keresés

Részletes keresés

Boldog ember Creative Commons License 2008.10.27 0 0 107
Mí sem, még most sem!
JEFFREY Creative Commons License 2007.07.12 0 0 106

Ezt ki mondta neked, mert Almunia Ur ezt soha nem mondta, hogy jó, csak azt, hogy fiskálisan, amit Böszmécskéék belebigyesztettek, az abba az írányba halad.Magyarországot szoros ellenőrzés alá vették, negyedéveként ellenőrzik a számokat és félévenként értékelik, s utmutatókat adnak.Ez nem vonatkozik az ország müködésére, mert őket az nem érdekli, mert az belűgy.Tehát lehetnek a számok, melyek megfelelő írányba mutatnak, s közben még egy millióan süllyednek le színte a megélhetésí küszöbb alá, s akkor vagy kíesnek a szocháloból, vagy kellettkeznek ujak, melyeket az államnak el kell tartani, s így a mostani számocskák egy fél éven belűl már nem tarthatok, jöhetnek a hítelek, melyek nem fejlesztésre, hanem az ország müködésére mennek el és a csabda itt van, mert a növekedésí pálya helyett a beszedési, megszoritási technikát alkalmazzáők az egyensúly felé haladó uton.S mi lesz azótán?Hogyan lehet leépüléssel gazdaságot növelni?Böszmécske majd neked elmagyarázza és Te beveszed az irraciónálist is, sőt tapsíkálsz is, addig mig egyszercsak egy Munkaűgyi Központ álldigálsz sorba.

Előzmény: zsolti05 (104)
Mblazius Creative Commons License 2007.07.12 0 0 105
Ez azert enyhe tulzas, inkabb ugy fogalmaznek, hogy figyelmen kivul hagyva a kovetkezmenyeket a celnak megfelel.
Előzmény: zsolti05 (104)
zsolti05 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 104
azóta kiderült, hogy a konvergencia-program jó
Előzmény: JEFFREY (103)
JEFFREY Creative Commons License 2007.07.12 0 0 103
Légyszíves hallgasd meg mégegyszer Orbán Interjuát a HIR-TV archivban, hátha megérted, hogy mit mondott.Nem volt szó euroról meg hallasztásról.Arról volt szó, hogy szerínte a konvergencía programm rossz(mellesleg már a Parlamentben is kífejtették anno), sz EU.-val át kell beszélni a belső szerkezetét és más írányokat venni.Az EU nem kérte a magyar Kormánytól, hogy a népet nyuzza, csak azt kérte, hogy az államháztartását tegye rendbe.A Kormány maga döntötte el, hogy sarcolásí programot ír a növekedési helyett, amihez több spiritusz, szakértelem és meló kellenne.A Pénzbeszedésí, megszoritásí alternativát egy ovodás is ki tud találni észnélkül.A GY.F konvergencía az nem konvergál, hanem fiskális szemléletet veszi elő a jópont érdekébe és a társadalmat taszajtja egy kílátástalan helyzetbe, mely nagyobb veszteség, min esetleg egy-két mutató átmeneti javulása.Egy cég terveinek ez megfelel, mert ott más a követelmény, de egy társadalommal nem lehet ezt megtenni.Na ezt nevezik Kormányzásnak, mely más kritériumokkal jár.
Előzmény: ladasamara (97)
zsolti05 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 102
a lengyelek nem akarnak eurót. Kapnak helyébe kormányválságot
Mblazius Creative Commons License 2007.07.12 0 0 101
Csak addig amig az EU tagsag inkabb politikai dontes volt, addig a MU-ba valo belepesnek kokemeny makrogazdasagi kovetelmenyei vannak, amiket legjobb esetben is az altalad vazolt datumig lehet teljesiteni, es 2 evig meg kell tartani.
Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.12 0 0 100
Mondom, ugyanígy volt az EU csatlakozásunk is! Mindenki későbbi időpontra számított.
Előzmény: Mblazius (99)
Mblazius Creative Commons License 2007.07.12 0 0 99
2009-2010

Nagy penzzel ne fogadj ra, foleg ne a datumra.
Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.12 0 0 98

Szerintem úgy lesz az € bevezetése, mint az EU csatlakozásunk volt.

Előtte sokáig hitegetés, céldátumok lebegtetése, majd hirtelen döntéssel az összes tagjelölt egyidejű felvétele.

Tehát az €-t egyszerre fogják bevezetni Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban 2009-2010-ben.

ladasamara Creative Commons License 2007.07.10 0 0 97
a hírtv-n láttam, amikor megkérdezték ov-t, hogy a konvergencia miatti megszorításokkal mi lenne? Mert ezt most az eu minél előbbi bevezetése miatt kell ilyen gyorsan lefaragni a költségvetési kiányt.
Ov válasza:
-Az eu-val leülne tárgyalni, és az enyhítéseket kérne, ami miatt tovább csúszna ez euro bevezetése.
Úgyhogy lehet, hogy a mostani elképzeléseknél még később lesz euronk.
Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.10 0 0 96

Lehet, hogy egyszer tényleg lesz eurónk?

Magyarország megfelelő lépéseket tett a költségvetési hiány 2009-re történő kiigazításáért, Brüsszel szerint egyelőre nincs szükség további lépésekre ebben az ügyben - várhatóan ezt a véleményt erősíti meg kedden Brüsszelben az uniós pénzügyminiszterek tanácsa (Ecofin) a Népszabadság információi szerint.
 A lap értelemezése alapján ez azt jelenti: a testület elismeri, hogy Magyarország akár 2009-re teljesítheti az euró bevezetéséhez szükséges gazdasági, pénzügyi feltételeket. Az Ecofin előkészítő szervezete, a gazdasági és pénzügyi bizottság úgy véli: az idei 6,8 százalékos magyar államháztartási hiánycél túlteljesítése - vagyis a tervezettnél kisebb hiány - "lehetséges és kívánatos".

Nincs vita az uniós pénzügyminiszterek és Magyarország között abban sem, hogy az államadósság egyelőre tovább növekszik majd. Az infláció a legkényesebb pont, ennek tervezett mértékét még áprilisban korrigálta a kormány 6,2 százalékról 7 százalékra, így bizonytalan, hogy elérhető-e 2008 végére a tervezett 3,3 százalékos infláció - írja a lap.

This old man Creative Commons License 2007.07.04 0 0 94
Mondj már ugyan még egy pályázatot, amin a részvétel feltétele az illető faji származása.

Amúgy ki is kezdett magyarozni? Ezek után reméltem, nem gond, ha mondjuk zsidózlak, bocsmá, hogy ezt a jogot úgy gondoltam, nekem is jár.

Es akkor ezek utan ti rinyaltok, azon, hogy de az EU az bezzeg tamogassa a magyarokat tomerdek penzzel es legyen kussban, nehogy lakossagarnyosan szavazhassanak.

Linkkirálynő, ugyan hol a bánatos lófaszban rinyáltam, hogy nyomja már nekem a pénzt az EU? Sehol nem kértem ilyet, sőt elmondtam, hogy nem kérek belőle.
Előzmény: geszthi (91)
This old man Creative Commons License 2007.07.04 0 0 93
Ne elmész a jó büdös picsába.

Ha rajtam múlna, nem lennénk EU-tagok. Írtam, hogy az EU nettó befizetője vagyok. Teljes joggal kívánom, hogy lépjünk ki belőle, mint ahogy akkor is teljes joggal kívánnám, ha haszonélvezője lennék.

A gerincedet meg neked vizsgálja meg a doktor 300-ért 2017-ben, hátha ráér addig. Az enyém egyenes ebben az ügyben is.

Haszonleső vagy te, überjüdin, olvasgasd csak végig a saját hszeidet, például amikor az EU "támogatásairól" írsz. Én nem kérek belőle, mert nem értek egyet az EU-tagságunkkal.
Előzmény: geszthi (90)
Commander Pepe Creative Commons License 2007.07.04 0 0 92
Tudod ezzel csak az a baj, hogy 1-2 éve még Fletó is akarta, aztán mióta elkúrta, már nem akarja annyira.
Előzmény: zsolti05 (2)
geszthi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 91
Hol van ebben a cikkben hogy tobbet er a romak szavazata?!

Ritka nagy rasszista lehetsz (mondjuk ez latszik alabb), ha mar az a bajod, hogy - mint a cikkben kulon kiemeltek - arra adnak tamogatast hogy munkahelyet teremtsen, adot fizessenek segely helyett.

Es akkor ezek utan ti rinyaltok, azon, hogy de az EU az bezzeg tamogassa a magyarokat tomerdek penzzel es legyen kussban, nehogy lakossagarnyosan szavazhassanak.
Előzmény: This old man (89)
geszthi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 90
"A demokrácia az, hogy 2 farkas megszavazza, hogy megeszik az 1 bárányt vacsorára. Ez a te világod."

Jelen esetben arrol van szo hogy a ket barany kovetelozik, hogy a farkas tamogassa oket de legyen kussban.

Mondtam, ha nem tetszik TESSEK KILEPNI az EU-bol! Ja, hogy ahhoz mar nem vagy gerinces, mert haszonleso modra az EU tamogatasa az bezzeg kellene!
Előzmény: This old man (89)
This old man Creative Commons License 2007.07.04 0 0 89
http://www.c-press.hu/content/view/987/100/

Tessék, a cigány máris többet ér Magyarországon, mint a magyar.

Ezt akarod?

Vegyük fel Kínát, Indiát is az EU-ba, és akkor mindenki elkussolhat, még a magadfajta überzsidók is. Miért ne tennénk, ők nem egyenlőek talán velünk? Dehonnem. Hát akkor mire várunk?

A demokrácia az, hogy 2 farkas megszavazza, hogy megeszik az 1 bárányt vacsorára. Ez a te világod.

Nekem nem kell demokratizmus, nem kell EU, nem kellenek NATO-s tömeggyilkosok. Azt hiszem, korrekt álláspont, annál is inkább, mert csak 3 millióan szavazták meg 10-ből a csatlakozást. Ez a te fene nagy demokráciád, überzsidó.
Előzmény: geszthi (85)
This old man Creative Commons License 2007.07.04 0 0 88
Neked van kuss, mert én az EU nettó befizetője vagyok.
Előzmény: geszthi (86)
This old man Creative Commons License 2007.07.04 0 0 87
Nézd, überzsidó.

Akkor folytassuk a gondolatmenetedet.

Szóval az euró csak a csóróknak biznic, yo.

De akkor mit keresnek az eurózónában a hollandok, a németek?

Folytasd még a terelést, überjüdin, hogy miért adjuk el a pénzünket is az erdőink, a vizeink, a közműveink, a légterünk és a többi után (ld. GATS).

Tudod, van, aki az anyját is eladná jó pénzért vagy rosszért is, én nem ilyen vagyok. Az erdők értékét nem szabad forintosítani / shékelesíteni, a forintét még éppen lehetne.

De akkor mondd meg, mennyit ér. És légy oly szíves, a változtatást kelljen megindokolni, ne pedig az eddigieket, azt hiszem, ez így ésszerű.

Én mondtam számokat a négyzetgyökös szavazási rendszerről, ami a kisebb lakosságszámű országoknak kedvez, arra nem reagáltál. Akkor tessék, überzsidó, bizonyítsd be, hogy az euró bevezetéséhez köthető infláció kisebb lesz, mint a pénzváltás költségei, ergo megéri a bolt.
Előzmény: geszthi (84)
geszthi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 86
Arrol mar nem is beszelve, hogy amig a nemetek fizetnek a mi tamogatasunkra addig a kovetelozo lengyeleknek, magyaroknak stb kuss van.
Előzmény: This old man (83)
geszthi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 85
Kit erdeklenek a szamok?! Nekem semmi bajom azzal hogy lakossag aranyosan szavazzanak az orszagok, ugyanis MINDEN EMBER egyenlo es egy luxemburgi, meg belga nehogy mar 6-8x annyit erjen mint egy nemet, vagy angol.

Akinek nem tetszik LEPJEN KI az EU-bol.

Mit orjongenel itt ha a kormany jonne elo azzal az otlettel, hogy X tarsadalmi csoport szavazata 5x annyit erjen mint Z csoporte. Akkor milyen jogon akarod ezt mas nemzetek ELLEN elvarni?!
geszthi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 84
Ja, hogy ha az egyik elmelet nem jon be akkor probaljunk masikat.

A ciki van, mert se a svedek, se a danok nem a euro mint maga miatt ellenkeznek, hanem mert kurva gazdagok es nekik nincs benne uzlet. Ennyi.

Rokkanjon csak meg a sved gazdasag valami ok miatt es olyan lazan fognak valtani a eurora hogy orom lesz nezni.

This old man Creative Commons License 2007.07.04 0 0 83
És mi a helyzet a svédekkel, überzsidókám?

Vagy mi a helyzet a számokkal, ha ahhoz is értesz, nemcsak a magyarozáshó'?
Előzmény: geszthi (82)
geszthi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 82
Ugyanazert zsenikem amiert az SI mertekegysegek kotelezo hasznalata ellen is lazadnak, ugyanazert amiert a sajat hatarellenorzest kiharcoltak anno, ugyanazert amiert mar evszazadok ota hiresen hagyomantisztelok.

Es semmi koze a eurohoz magahoz.
Előzmény: This old man (73)
This old man Creative Commons License 2007.07.04 0 0 81
Na mi az, de megállt az élet a topikban, pedig százszor megfogadtam, hogy nem fogok holmi számokkal pénzről szóló topikot rongálni.
This old man Creative Commons License 2007.07.04 0 0 80
Csak egy kis segítség a számoláshoz:

9/(9+16) = 36%
3/(3+4) = 43%
Előzmény: This old man (79)
This old man Creative Commons License 2007.07.04 0 0 79
Ha gondolod, pont matematikus vagyok, kiszámolhatjuk együtt, hogy mennyit nyernénk a négyzetgyökös "faszsággal". Ugye ha kiderül, hogy jobban járnánk vele, akkor egyet fogsz érteni azzal is, hogy nem kellett volna gondolkodás nélkül lesöpörnünk pont nekünk a lengyel javaslatot?

Az, hogy helytartóink nem támogatták, sőt a javaslat ellen uszítottak, az nem gyakorol ezekre a könnyen számolható adatokra semmilyen hatást, mert 30 az akkor is 30, ha a kormány"unk" szerint nácik a lengyelek.
Előzmény: Törölt nick (77)
This old man Creative Commons License 2007.07.04 0 0 78
A T-com is határeset a monopólium fogalmában. A saját területén az, másutt meg a másik társaság...

Határeset-e?

Már csak amit leírtál, már az is éppen elég bizonyíték az állításom mellett. Hát még ha kicsit jobban megkapargatjuk, hogyan történt a piacfelosztás. Igen nagyot harapott a T.

Nézz utána, mennyi a szélessávú internet ára Németországban, és mennyi itt a gyarmaton, illetve vesd ezzel össze, hogy mennyi az említett cégnek a profitja ott, és mennyi itt.

Ki is tart el kit?

Utána jöhetnek a neoliberalizált közműszolgáltatók, ha a T-t kiveséztük. Ezektől a monopóliumoktól alapjaiban függ a magyar gazdaság, köszönjük, elvtársak.
Előzmény: SaGa (74)
This old man Creative Commons License 2007.07.04 0 0 76
Tetszenénk támogatni a négyzetgyökös szavazási rendszert, és összefogni a UK-mal, Svédországgal, Dániával, Lengyelországgal és a ma még bújkáló potenciális szövetségeseinkkel.

Máris meglenne a többség, csak ugye akarni kell, nem pedig a lila ködbe burkolózó egységes Európára hivatkozva kritika nélküli helytartóként viselkedni, amikor magyar érdekekről van szó.
Előzmény: Törölt nick (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!