Keresés

Részletes keresés

Serial Slut Creative Commons License 20 perce 0 0 749637

Nem az a lényeg, hogy új volt-e vagy sem, annyira semmiféle "érdekességek", hogy ezek közül mindegyik új, csak minek vannak kategória. Ha valaki akkora újságíró, hogy olyan címet ad a posztnak, hogy 5 érdekesség a Galaxis útikalauzról, akkor ne arról beszéljen, hogy melyik magyar híresség vette abból a művésznevét. Átvág a cím teljesen.

 

Arról meg már tényleg ne is beszéljünk, hogy kapásból hazudik, ugyanis az első könyvből készült film nem lett kult. A könyv az, a film nem. Ilyen apróságok miatt kéne az ehhez hasonló cikkeket olyanoknak megírnia, akik értenek is hozzá, nem csak éppen rágugliztak hirtelen.

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (749634)
Serial Slut Creative Commons License 30 perce 0 0 749636

Azzal érvelnek, hogy majd megnézik a filmeket, ha "lecseng a divatja", mert ők nem néznek meg semmit, ami épp trendi. Mert ugye egy jó film az épp trendi csupán. Ez nem ugyanaz, mint amit te képviselsz, nagyon nem. Ezek szimplán hülye picsák. Ha csak arról akarsz írni, mi minden kimaradt, nem fikázod az adott műveket. Ők mindegyiket ilyen dumákkal: „Négy kötetet olvastam fel a gyerekeknek a Harry Potter-sorozatból, és semmire sem emlékszem belőle! A filmváltozatból sem, amit szintén láttam! Immúnis vagyok a sztárművekre!” vagy "Mivel épp egy Peaky Blinders ihlette sapkában ülök a szerkesztőségben, azt mondom: őszintén megemelem azt Zimre Zsuzsa előtt, aki egészen lenyűgöző módon olyan popkulturális mérföldköveket hagyott ki, mint a Twin Peaks (ezt én is), a Linda – és a Dallas!" (a Twin Peakst a Dallasszal és a Lindával egy mondatban emlegeti, már ezért pofán kéne verni az illetőt. Csak a butaságát hangsúlyozza ki, mert ennyi esze van.)

 

Ez meg tényleg hab a tortán: "Végigkommentáltam az egészet, és folyamatosan kérdezgettem, ki kicsoda, mert hiába az eddig megnézett mintegy 32 órányi SW-anyag, nem értem, miről szól, ki kicsoda, mi ellen harcolnak, hová mászkálnak állandóan el…” Szóval akkora kretén, hogy bár végignézett egy filmsorozatot, azt se tudja, mit látott. Azért a segglyukát még megtalálja? És büszke rá, rettenetesen, különben nem volna belőle poszt (ne legyenek illúzióink). Fogadjunk, nem mondaná ezt a Frida Kahlo-kiállításról, mert az nem menő, hogy nem érti, azzal kapcsolatban úgy tesz, mint akinél nagyobb rajongó nem létezik, kívülről fújja az életművét. Na erről beszélek.

 

Egyébként ismerek én is ilyeneket. Ami népszerű, azt csak azért sem, mert ő akkora egyéniség, hogy mindig épp az ellenkezőjét akarja csinálni, mint amit mások, ettől érzi magát valakinek. Mint aki direkt azért választja az O-t a tic-tac-toe-ban, mert mindenki más az X-et. :)

 

A South Parkhoz figyelni kell azért a közéletet, sztárpletykákat, éppen futó trendeket, akkor érted, bár sok epizód enélkül is élvezhető. Mindig csak azt kell benne keresni, mit akar mondani voltaképpen, mit figuráz ki, túloz el, bár sokszor össze is foglalják a lényeget a végén. A nyelvezete nagyon vulgáris, emiatt utasítják el sokan, pedig egyébként szerintem még abban is jók. Ha gondolod, kiválasztok belőle kifejezetten zseniális részeket (pl. az amerikai elnökválasztási kampány alatt nagyon topon voltak), és csak azokba nézz bele, hátha megtetszik.

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (749633)
Agymosó gép Creative Commons License 30 perce 0 0 749635

Faxt csökken. A direkt elvonás valóban "csak" 46,5% körüli, de az indirekt miatt(világbajnok ÁFA, ágazati adók, "tranzakciós illeték" és a többi füstadó) bőven a "szarrá adóztatott" kategóriába tartozik...

Hogy mást ne mondjak, volt nekem EVA-s cégem 1X éve, amikor 25% volt az ÁFA és 15% az adó...

Előzmény: hímsoviniszta disznó (749575)


pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 45 perce 0 0 749634

egyeshez:

nekem új volt, én nem hallottam egyiket se :)

bár ez az én hibám, egyszer nekifutottam a könyvnek, de nem kötött le, lehet, megint kéne próbálkozni vele, mert olyanok is rajonganak érte, akiknek nagyon adok a véleményére

Előzmény: Serial Slut (749632)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 45 perce 0 0 749633

a második szerintem nem arról szól, hogy ezek szarok-e vagy sem, hanem arról, amit néha én is érzek, amikor ezekről a filmekről beszélgettek, hogy zavar, hogy dunsztom nincs, miről beszéltek, meg jó lenne érteni az utalásokat meg ilyeneket, de azért annyira nem zavar, hogy meg is nézzem, mert annyira azért nem érdekel, meg helyette inkább mást csinálok

olyan mint a South Park, többnyire imádták, én megnéztem youtube-on pár részt, és nagyon nem az én világom

 

szóval inkább a peer pressure-ról szól, az én olvasatomban, meg hogy kicikiznek, ha nem ismered az épp menő sorozatokat, filmeket - én meg úgy vagyok ezzel, hogy lehet, hogy azt nem ismerem, de ismerek meg tudok egy csomó mindent mást :)

Előzmény: Serial Slut (749632)
Serial Slut Creative Commons License 3 órája 0 0 749632

WMN. Cím: 5 dolog, amit nem tudtál a Galaxis útikalauzról

 

https://wmn.hu/kult/50813-es-te-tudod-hol-a-torulkozod---5-dolog-amit-nem-tudtal-a-galaxis-utikalauzrol

 

Majd egy büdös szó nem esik a könyvről úgy igazából, bedobja a hülye picsa a törölközőt és a 42-t, amikről bár biztos mindenki hallott, de nem magyarázza meg, mit jelentenek akkor már, mert ő sem tudja. Majd ez az 5 érdekesség a világ legunalmasabb 5 "érdekessége", amik egyébként nem az útikalauzról szólnak.

 

De már virított előtte egy hasonlót:

 

https://wmn.hu/kult/50753-star-treck-igy-irjak---popkulturalis-hianyossagaink

 

Ami arról szól, hogy minden, ami népszerű, az voltaképpen szar, csak divatból nézzük, és csaósan dicsekednek vele, hogy ők elaludtak rajtuk. Ide tartozik a Star Wars, A Gyűrűk Ura, a Bosszúállók, a Harry Potter, a Trónok harca például.

 

 

Az ilyen miért nem marad az "5 dolog, ami miatt szerintem a brokkoli növény" színvonalú írásoknál? Miért erőlteti?

dos48 Creative Commons License 6 órája -1 1 749631

 

   A 444 lassú sorvadásnak fog indulni, nemsokára mán csak 222 marad belülle.    :))))

 

Előzmény: Serial Slut (749628)
Aurelius Respectus Creative Commons License 6 órája -1 1 749630

Tőlük kapták az ingyen krumplit a szavazás előtt, őket ismerik :)

Előzmény: Serial Slut (749628)
alcofribas Creative Commons License 7 órája -1 0 749629

:)))))))

Előzmény: málnaszószos_csokis_hekker (749590)
Serial Slut Creative Commons License 9 órája -3 0 749628

"Bírom", amikor meginterjúvolják a cigányokat, hogy aztán szörnyülködhessenek azon, hogy azt sem tudják, hogy léteznek más pártok is.

 

https://444.hu/2019/05/26/a-fideszre-szavaztam-nem-arra-kellett-volna

Serial Slut Creative Commons License 9 órája -4 0 749627

Nyilvánvalóan meg kell tanítani, de ez a video, amire hivatkozol, nem jó példa. Nem egy kínai gyerekre kell hivatkozni, aki teljesen egyedül utazik egy tömegközlekedési eszközön és gyakorlatilag majdnem megöli egy felnőtt férfi, csak mert párat rugdosott. Szerintem kisebb volt 7-8 évesnél, de még ha annyi is volt, ez semmiképp sem normális.

A felvétel egyébként épp a kínaiak közönyét támasztotta alá, amiről sok szó van, hogy a gyerek ott feküdt, ki tudta, mennyire súlyosan sérült meg vagy bármi, és le se szarták. Talán egy ember odament, aki végighúzta (!) a földön és felültette, ennyiből tudtad, hogy azért megmaradt. És Kínából túl sok ilyen van, amit azzal indokolnak, hogy mivel gyakran büntetik a feljelentőt, hogy mert mi köze hozzá, miért volt ott egyáltalán, miért avatkozott bele, ezért inkább elfordítják a fejüket. Egy olyan országról beszélünk, ahol a gyerek eleve sem érték, így is túl sokan vannak. Nem jó példa.

Szóval én ezt nem hasonlítanám ahhoz, amit nyugaton tapasztalunk. Még akkor sem, ha nagyon meg kéne tanítani itt is őket arra, hogy ne bosszantsanak másokat, mert tényleg pofon verhetik őket.

Az a baj, hogy úgy érzem, te sem a jó tanulságot szűrted le abból a történetből, amit megosztottam, mert csak a gyerekre fikázás megy. Pedig nem a gyerek a hibás, hanem a felnőtt. Szerintem ha a gyereknek hagyták volna, hogy elmagyarázzuk, megértette volna, hogy nem ott kéne vízipisztolyozni. Nem az ő hibája, hogy a szülei szerint azt csinál, amit akar, nem rajta kell levezetni a feszkót.

Előzmény: Calamayca! (749625)
Anyóca99 Creative Commons License 9 órája -1 2 749626

Így van . Szerintem sem a kis gyerek tehet róla , ha értetlen/neveletlen , hiszen nem ő neveli önmagát . Az majd későbbi életszakasz lesz .

Némely szülő assetuggya' már , mit engedjen meg a gyerekének , később meg majd csodálkozni fog , ha rajta csattan a saját nevelése .

Előzmény: Serial Slut (749620)
Calamayca! Creative Commons License 10 órája -2 1 749625

Nem mondtam, h jogos volt a fickó reakciója. Azt akartam kifejezni, mielőtt sokadszorra félre/el értenél, h nem szabad kitenni a gyereket ilyesminek! Az én emlékeim szerint volt a kölyök vagy 7-8 éves... Nem nem szabad földhöz baszdosni a kölyköket. De idegeneket rugdosni veszélyes. Ezért megtanítom a gyerekemnek, h ne rugdosson/ vízipisztolyozzon idegeneket, mert azok úgy pofánbaxhattyák, h kiesik az összes foga... 

Előzmény: Serial Slut (749624)
Serial Slut Creative Commons License 10 órája -3 0 749624

Ez azért nem így volt, ismerem a videót, Kínából származott. A gyerek állt (lehetett vagy 3-4 éves), nagyon lájtosan rugdosott kb. kettőt, de egyáltalán nem annyira, hogy a pasi szó szerint felemelje a magasba és földhöz bassza teljes erőből. Arra nincs mentség. Nem zavarta olyan mértékben a pasit, hogy indokolta volna, hogy majdnem megölje. Egész máshogy adod elő, a pasas egy totális idegbeteg volt.

Előzmény: Calamayca! (749623)
Calamayca! Creative Commons License 10 órája -2 0 749623

Volt fenn a YouTube-on egy videó, már sehogysem találom. Egy kölyök a buszon láblóbálva finoman rugdosta a szemben ülő fickót, aki többször türelmesen rászól a kölyökre, h ezt ne tegye. Akölyök pedig egyre inkább élvezi a helyzetet, és nem hagyja abba a molesztálást. Mire a fickó feldühödik, megragadja a kölyköt, és néhányszor földhöz bassza míg végül a gyerek nem mozdul... 

 

És mindezt köszönheti a szabadelvű szüleinek, akik így nevelték, h ilyen helyzetbe került... 

Előzmény: Serial Slut (749620)
Serial Slut Creative Commons License 10 órája -3 0 749622

Az biztos, hogy megkapnám a magamét! :)

Előzmény: Brewial Whore (749621)
Brewial Whore Creative Commons License 10 órája -3 1 749621
Ha még itt lennének a ribancék, mit kapnál te ezért...:-DDD
Előzmény: Serial Slut (749620)
Serial Slut Creative Commons License 10 órája -3 0 749620

Nem a gyerekkel volt a baj igazán, inkább a szülőket kellett volna. :)

Előzmény: Calamayca! (749616)
robopassmeet Creative Commons License 10 órája -2 0 749619

..vagy a nyakába adni a fagyit:-) Persze, abból mégnagyobb kalamajka lett vón:-)

Előzmény: Calamayca! (749616)
Serial Slut Creative Commons License 10 órája -3 0 749618

Egyelőre a sztori még nem igazán kialakult. Az első résznek az előzménye, ha jól vettem ki, de azt nem játszottuk még.

Egy hóviharban, fent a hegyekben kezdesz, ahova a banda elrejtőzni megy, miután elhagyták a várost, ahol körözik őket, emiatt kicsit lassan indul be, azok a részek engem kicsit bosszantottak, bár kapásból egy vonatrablás volt az első akciónk, az tetszett. Tavasszal jövünk le onnan, egy ismeretlen város közelében ver a csapat tábort, az a bázis, amit fejleszteni lehet azzal, hogy adományozol a közösbe pénzt vagy egyéb értéktárgyakat, amiket arra lehet váltani. Aztán itt az a feladat, hogy próbáljuk meghúzni magunkat, munkát keresni, hogy pénzünk legyen, ne keveredjünk bajba, ami persze nem mindig sikerül. :)

Elvileg vissza kell térnünk a korábbi városba, ahonnan eljöttünk, mert pénzt hagytuk ott, ami elég fontos lenne a túlélésünk céljából.

Ők főállású vadnyugati banditák egy kb. 10 főnyi csoportban, amiben vannak nők is, akik inkább amolyan háziasszony félék, asszonyi teendőket látnak el, de ők is vannak annyira rafináltak, hogy azért tudják, hogy lehet pénzt keresni, próbálnak ők is.

Szimpatikus a karakterünk és mások is, ez jó. Hogy mennyire lesz komplex sztori, meglátjuk. Viszont rengeteg side mission van benne, ez már most látszik, tehát pl. nem tudsz úgy ellovagolni a táborból a legközelebbi városba, hogy ne kérne segítséget tőled legalább 5 ember az úton, ami ugye mind az.

Előzmény: Tuk Peregrina (749615)
Calamayca! Creative Commons License 10 órája -2 0 749617

Nem ide akartam... Tudod hová való...

Előzmény: Calamayca! (749616)
Calamayca! Creative Commons License 10 órája -3 1 749616

Nyakon kellett volna önteni a kölyköt egy üveg ásványvízzel...

Előzmény: Serial Slut (749614)
Tuk Peregrina Creative Commons License 10 órája -1 0 749615

Annyit tudok róla (azon túl, hogy az ismerőseim imádják), hogy ugyanaz a cég készítette, mint amelyik a Grand Theft Auto sorozatot, és a GTA5-höz hasonlóan itt is bevezettek/bevezetésre kerül egy online multiplayer verzió.

A GTA-t kedveljük, ha a vadnyugatosnak a sztorija is erős, akkor ez is be fog jönni. :)

Előzmény: Serial Slut (749614)
Serial Slut Creative Commons License 10 órája -3 0 749614

Ja még annyi: ha megölöd az összes szemtanút, akkor viszont jó vagy. :)

Tehát mindent vagy semmit van. De dönthetsz úgy is, hogy csak megfenyegeted, hogy ha kinyitja a pofáját róla bárkinek, akkor kitéped a gerincét, szóval arról, hogy mennyire vagy gonosz, rossz ember, te döntesz, tehát a szerepjáték része is megvan.

Illetve van háromféle játékmód, van a belső nézetes (azt nem ajánlom, mert pl lovaglás közben hányingered lesz, ahogy nézed, annyira rázkódik:D), van a normál meg van egy "filmes" mód, tehát mintha egy mozifilm lenne, ahogy a többi játékban is a cinematic résznél, csak itt ez lehet állandó, ha akarod.

Előzmény: Serial Slut (749612)
Serial Slut Creative Commons License 10 órája -4 0 749613

Az a kemény, hogy egyre jobban érzem magamon, hogy sokszor én is beszólnék, csak éppen tök jogosan, ilyenekre, mint ez. De nem teszem, mert sejtem, hogy nem jövök ki belőle jól, és most itt van az élő példa, hogy valóban nem lehet. Ha ez egy tömeg közepén történik (itt gyakorlatilag az volt, tényleg sok ember állt sorba, mellettünk és mindenfelé), akkor esélyed sincs. Egy elkezdi, hangosan visít és mellé áll a többi, senkit sem érdekel, kinek van igaza. Szóval vagy túlordítod és még erőszakosabb vagy, vagy hagyod. Bár szerintem egy ilyen helyzetben, amikor azt fogják rád, hogy utálod a gyerekeket, ha agresszíven reagálsz, csak még rosszabb helyzetbe kerülsz.

Előzmény: Tuk Peregrina (749610)
Serial Slut Creative Commons License 10 órája -3 1 749612

Kurva jó! Mondom, az AC simán gagyinak tűnik mellette, márpedig az nem semmi. :)

Az is kemény, hogy kb. olyan 5 óránk van benne eddig, és ez még mindig csak a tutorial, még mindig tanít. Bár tudunk ököllel és fegyverekkel harcolni, lovagolni (a lóval is erősítened kell a kapcsolatot, nem csak olyan egyszerű, hogy felülsz és kész, időnként meg kell nyugtatni, megetetni, szarik is stb.) tábort verni, vadászni, megnyúzni, shoppingolni, craftolni, legendás állatokra vadászni és azok bőrét eladni/craftolni, van egy lovardánk, ahonnan venni lehet másikat vagy parkoltatni azokat, amink már van ÉS piálni, pókerezni. :) Sőt már le is csuktak egyszer kisebb bűnért, meg amúgy köröznek erre-arra. Az is kemény, hogy itt tétje van annak, hogy pl. hogyan vezeted a lovat, tehát ha nekimész valaminek, kurva nagyot esel és a ló is megsérül meg te is. És azért is lecsuknak, ha véletlenül lovaglás közben fellöksz egy járókelőt, szóval sokkal jobban kell figyelned vagy véletlenül bármi más módon ártasz valakinek. De ha pl. lopsz és visszaviszed, mielőtt feljelent, akkor okés.

És egyelőre ez még csak a tutorial. :)

Előzmény: Tuk Peregrina (749608)
Abszolút Igazság Creative Commons License 10 órája -5 1 749611

"Szerintem a többség nem is tudta, mi a vita tárgya, hanem csak ösztönösen melléjük állt, mert azt óbégatták, hogy utálja a gyerekeket."

 

Legalább élőben tapasztalhattad, hogy működik a feminizmus.

Csak ott az óbégatják, hogy a nőket utálod.

Előzmény: Serial Slut (749607)
Tuk Peregrina Creative Commons License 10 órája -3 0 749610

Lehet, hogy az is bejátszott, hogy egy fiatal és csinos gyerektelen pár csak kussoljon, hát mit képzeltek, hogy beszóltok, eredjetek inkább a Starbucksba trendiskedni, vagy ilyesmi. Tényleg elképesztő, hogy milyen indulatok vannak az emberekben, és ez rám is igaz, volt, amikor beszóltak nekem az utcán, és igazából sem nekem, sem a másiknak nem volt igaza, de olyan szinten felment az agyvizem, hogy magamon is meglepődtem.

Előzmény: Serial Slut (749607)
Serial Slut Creative Commons License 10 órája -3 0 749609

Utána kérdezte a fiam is, hogy miért nem baszott le nekik egy pofont, a pasim meg előadta, hogy nem úgy volt az, nem tudja elképzelni, milyen indulatok fortyogtak ott. Ha egyet kiüt, ráugrik vagy 10 ember, túlerőben voltak, innentől csak menekülni lehetett. :)

Előzmény: Tuk Peregrina (749606)
Tuk Peregrina Creative Commons License 10 órája -1 0 749608

LOL!

 

Fú, ezt már jó ideje kinéztem, de nálam ez valószínűleg az őszi nagy játékdara része lesz, addigra csak kijön minden plusz tartalom, és talán még nagyobb árengedményt is rádobnak a Nagyon Ultimate Aranydobozos Editionre.

Előzmény: Serial Slut (749564)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!