Keresés

Részletes keresés

Előkelő idegen Creative Commons License 2007.12.22 0 0 141
:D

Hát ennek jegyében kívánok mindenkinek boldog karácsonyt :D
Legalább valami vidámat is olvastam, ez már tényleg igazán vicces :D
Előzmény: lopikula (140)
lopikula Creative Commons License 2007.12.19 0 0 140
Hát az eszem megáll!
Hogy egy hölgyemény a beégés után még így próbálja magát tálalni, az példa nélküli.
Ifjúság húnyjátok be a szemeteket, mert bízom benne, hogy így nem lehet érvényesülni, még akkor sem, ha egy pinológus külügyér a papa barátja.
--------------
Portré Dobolyi Alexandra európai parlamenti képviselőről

2007. december 19. 20:01

"Mindig imádtam utazni, számomra sohasem volt nyűg immár harmadik éve hetente ingázni Budapest és Brüsszel között" - biztosít a hasznosság és a kellemesség életformájában is jelen lévő harmóniájáról a szocialisták 36 éves brüsszeli delegáltja, aki pontatlannak bizonyult cím- és ranghasználata miatt több kálváriát is megjárt az idén.


A mindig többre jutás vágya mellett egy talentum is a sajátja, "szinte ragadnak rám a nyelvek, oroszból pedig még érettségiztem is". A sok külszolgálatot teljesítő szülők mellett ésszerűnek tetszik a fővárosi Petőfi-gimnázium német tagozata. És az ausztriai nyelvgyakorlás: "Apácáknál voltam nyelvtanfolyamon és Biblia-kurzuson, ahol koszt-kvártélyért takarítottam, később bébiszitterkedtem is." Aztán amikor "apukám éppen Írországban dolgozott, mellette éltem egy ideig, és tanultam az angolt", és mert egy ideig "idegenvezető is voltam Görögországban, belebányásztam magam abba a nyelvbe is".

Ami a tanulmányokat illeti: a külkereskedelmi főiskolai két szemeszter után mégis inkább Pécsre megy, ahol a személyügyi szervezéssel ismerkedik főiskolai fokon, majd a Janus Pannonius Egyetemen a humánszervezéssel. A jövőt illetően azonban csak egy Kovács László korábbi külügyminiszterrel - a papa egykori iskolatársával -, akkor pártelnökkel a Fény utcai piacon történt találkozás nyit teret számára. Hamarosan már az MSZP-frakció külügyi titkára. 2004-ben pedig az MSZP jelöltjeként európai parlamenti képviselő lehet, és azóta főtagi, póttagi, valamint szóvivői funkciót is ellát. De ezt is kevésnek érezhette, mert 2007 tavaszától újra elfogadta a párt külügyi titkári címét, ám erről a nem teljesen megalapozott életrajzi adatok okán indított, figyelmeztetéssel zárult etikai vizsgálatot követően nemrég lemondott.

"Remekül rajzolok, ha van időm, festegetek, de az igazi hobbim a sütés-főzés. Finom Sacher-tortákat sütök" - tesz viszont egy könnyen ellenőrizhető kijelentést a közgazdász végzettségű, ismert vendéglátós férjével és 4 esztendős Zsófi lányukkal egy óbudai apartmanház panorámás lakását birtokló képviselő asszony.

HVG: Ha vágyott volna arra, hogy önnel foglalkozzon a sajtó, akár sikeres évet is zárhatna. De persze a tartalom sem mindegy. Ez alapján a legjobb esetben is vegyes a kép...

Dobolyi Alexandra: Szakmailag rengeteg volt a siker. Kína az én területem, és szervezésemben ott járt például az Európai Szocialisták Pártjának vezetése, és fogadott bennünket a kínai államfő is. Annak viszont nem örültem, hogy a magyar sajtó ennyit és ilyen minőségben foglalkozott velem, mert az valóban nem volt kifejezetten pozitív, és nem is esett jól. Azt meg, hogy ellenem etikai eljárás folyik, előbb tudtam meg a Népszabadságból, mint hogy bármilyen értesítést hivatalból megkaptam volna.

- Ez tényleg több a soknál! De mit lehet ilyenkor tenni?

- Bejelentést tettem, kértem, legyenek szívesek kivizsgálni, mert ha valami nem etikus, és rosszat tesz a szocialista pártnak, akkor nem az, hogy én hányban kezdtem az egyetemet és a doktoranduszt, hanem az, hogy egy ilyen ügy ki bír szivárogni.

- Szóval csak hirtelen felindulásában mondott le a párt külügyi titkári pozíciójáról?

- Miközben tudom, hogy nem én vagyok pártom legnagyobb gondja, nem is szeretnék azzá válni. Úgy véltem, az a tisztességes, ha a pártfunkciómról lemondok. Ettől függetlenül, csendben megjegyzem, hogy ennek már egy hónapja, de a mai napig nincs utódom, és mindenki engem kérdez mindenről. Merthogy azért itt csak "bejön a képbe" a szakmai tudás.

- Gondolom, úgy helyes, ha teret adunk annak, hogy ennek részleteit is ecsetelhesse...

- Letettem annyit az asztalra, hogy a nemzetközi fórumokon ismerik a nevem, meghívnak folyamatosan, és kikérik a véleményem. Például Kínával kapcsolatosan, miközben erősen benne voltam a román és a bolgár csatlakozás intézésében is. Ezért a bolgár házelnöktől állami kitüntetést is kaptam. Csak ez utóbbi nem érdekelte a magyar sajtót.

A cikk második oldala

- Kérjük finoman disztingválni, hiszen lám, mi is ámulva adjuk közre a jó hírt. Pedig nyilván most már óvatosabb, mint amikor engedte internetes honlapján azt szerepeltetni, hogy a budapesti I. kerület díszpolgára, vagy hogy doktori címet birtokol és így tovább...

- Ha valaki a munkájával van százszázalékosan elfoglalva, nincs ideje arra, hogy naphosszat mások által szerkesztett honlapokat olvasson. Amúgy persze akár örülhetek is, hogy ennyire fontos vagyok, hogy már így kell rám lőni. Az inkriminált passzusokat egyébként természetesen már kijavítottam, ami pontatlan volt, azt pontosítottam, és hamut szórtam a fejemre.

- Tényleg néha körültekintés nélkül sétál be a célkeresztbe: például amikor egy Romániában tett villámlátogatása nyomán azt nyilatkozta, hogy ha többször mehetne, biztosan azonnal könnyebb lenne a kinti magyarság helyzete. Mire alapozta ezt a kijelentést?

- Nagyapám ott tanult és tanított Kolozsvárott, volt tehát erős személyes kötődés és kíváncsiság is bennem. Nem beszélve arról, hogy Tuzson egykor még az ő nagypapája alapította az ottani botanikus kertet, ahová külön el is vittek. Mint magánember utaztam, eszem ágában sem volt nyilatkozni. De azóta már azt is megtanultam, hogy nem lehetek magánember.

- Most mi is egy tanulási folyamat részesei lehetünk, hiszen ismerkedhetünk azzal a női politikusi attitűddel, amit egyes liberális politikusok kötelező női kvótával erősítenének a politikai közéletben. Ön is üdvösnek tekintené, ha a parlamentben az eddiginél is nagyobb eséllyel csatázhatnának olyan politikai amazonok is, mint Cser Ágnes, Morvai Krisztina, Hegedűs Zsuzsa vagy Havas Szófia...

- Bevallom, nem olvastam Magyar Bálinték indítványát, és nem ismerem a pró és kontra érveket sem. De itt vagyok én, ahol vagyok, 36 éves nőként, és nem kvótás helyen. Ha valaki elég ambiciózus, több nyelven beszél, és elég agilis is, akkor szerintem bármit el tud érni, függetlenül attól, hogy milyen nemű. Ha viszont nem ilyen típus, akkor bármilyen női kvóta sem biztos, hogy segíteni fogja.

- Valahol azt is nyilatkozta, hogy igenis nem szégyelli bevetni kétségkívül létező női erényeit sem érvei súlyának a növelésére. Női mosoly mint csodafegyver? És még mi?

- Van ilyen, biztos. Kedvesnek és szókimondónak kell lenni. Ez utóbbi persze akár még hátrány is lehet. Mert hiába mosolygok, érvelek, míg egy másikról, aki ott ül végig marcona arccal, mert olyan buta, mint egy tök, azt sem érti, mi folyik körülötte, mégis azt mondják: ez igen, bölcsen, konstruktívan hallgat.

- Férje most leginkább gasztronómiai szaktekintély, a Barabás-villa üzemeltetője. De mintha korábban politizálgatott is volna. Elment a kedve?

- 2002-ben SZDSZ-MSZP-támogatással tényleg bejutott a XII. kerületi önkormányzatba, sőt már előtte is benne volt négy éven át, de amikor én 2004-ben európai képviselő lettem, eldöntöttük, vagy ő, vagy én. És hát ugye az Európai Parlament azért mégiscsak nagy dolog.

- Azért biztosan nagy áldozat volt ez a részéről...

- Ugyan. Nem akart komoly karriert a politikában. Ő üzletember. Mi pedig nem nézzük azóta sem, kinek több a megjelenése, miközben tudom, hogy van olyan politikus házaspár, akik csak ezzel vannak elfoglalva.

LINDNER ANDRÁS - HORVÁTH ZOLTÁN
smafu Creative Commons License 2007.12.05 0 0 139
Az MSZP máshogy döntött: Őszinte volt, mint Gyurcsány Öszödön.
Előzmény: maplesyrup (137)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.12.05 0 0 138
De megfeddték az elftársak, az neked semmi? :D
Most már bűntudattal teli a lódoktornéni :D
Előzmény: maplesyrup (137)
maplesyrup Creative Commons License 2007.11.13 0 0 137

Hihetetlenül bunkó és kicsinyes, valamint hazug - és aki egy dologban az, mindenben az. Ki kellene rúgni és visszahívni az eu-s képviseletből. Politikában nincs helye többé.

Na, de nálunk ilyen úgysem lesz soha. :(((

Kormányzati Jós Creative Commons License 2007.11.13 0 0 136
Magic Horse Creative Commons License 2007.10.26 0 0 135
vagy ő magát, önkritikát gyakorolva
Előzmény: marmota (134)
marmota Creative Commons License 2007.10.26 0 0 134

Vkiknek böki a csőrét eza Dobolyi (dr.)

Esetleg a SzabóGé megy majd a helyére? (Ő jelentette fel talán?.:-)

Előzmény: Magic Horse (133)
Magic Horse Creative Commons License 2007.10.26 0 0 133
Magic Horse Creative Commons License 2007.08.10 0 0 132
nem értem mit csodálkozol : a II. Gyurcsány kormány is csak kormányváltáskor jött rá, milyen nehéz örökséget vett át az I. Gyurcsány kormánytól
Előzmény: Előkelő idegen (131)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.08.09 0 0 131
Biztos olyan ez is, mint a horngyula 89-ben, aki a feltáró bizottságnak lett a tagja és szegény AKKOR TUDTA MEG, HOGY MIFÉLE CSÚNYA DOLGOK TÖRTÉNTEK ITT 40 ÉVIG :D

Hát azt hittem besírok a röhögéstől, amikor ezt olvastam...
Előzmény: Magic Horse (129)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.09 0 0 130
téényleg, a BSc és az MSc mintájára a ballibes önjelöltek számára tudományos fokozatként bevezethetnénk a MSp (ejtsd: em-esz-pí) fokozatot, ..ami a Master of Spoofing (= az átverés mestere) rövidítése
Magic Horse Creative Commons License 2007.08.09 0 0 129
megint csak azt tudom mondani, hogy dobolyi odaszólhatott volna Honlapszerkesztő Jóskának, hogy "törüljed már ki onnan azt a Dr.-t mert nem bitorlom még a titulust"

bár lehet, hogy az elvtársnő sosem látta a honlapját, esetleg nem ért a zinternethez
Előzmény: Előkelő idegen (127)
teacher11 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 128

Hallottál már az ugyanazt, csak ugyanazzal-lehet magyarázni-ősi szabályáról?

Idem, per idem, mondta a latin 2000 éve!

Ennek ma is érvényesnek kéne lenni.

Nem úgy, mint egy óvodás gyerek, aki sírva kérdezi, hogy óvónéni kérem, de hát a petike is betojt, akkor  nekem is szabad!

Előzmény: Törölt nick (124)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.08.09 0 0 127
Háááháháhá.... ahelyett, hogy bújna a sárga föl alá:

http://index.hu/politika/belfold/dobolyi07080/#more

Az izgi pont, amikor rákérdeznek:

"Ennek ellenére egy bizonyos honlapon a nevemet Dr. Dobolyiként emlegették, de erről én nem tehetek. A honlapot nem én szerkesztettem."

Ó a francba! Hány képviselő szerkeszt honlapot amúgy? Ismertek ti ilyet? :D

Na hát akkor én Dr Előkelő leszek, a névjegykártyámon, ha meglátjátok, mindig elmondom, hogy "sajnos nem én szerkesztettem a névjegykártyát"


Ehhez kell a jó vastag arcbőr... hihetetlen...
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.08.02 0 0 126
A bársonyszék előtt a szerencsétlen fürtompika szépen az egész ország előtt elment és levizsgázott (nyilván mert olyan okos volt) :D
De nem sunyított legalább, pedig máskor szokott.


No, de ezt vártam, fideszezés elindult, várom az Orbánozást is :D
Előzmény: Törölt nick (124)
Magic Horse Creative Commons License 2007.08.02 0 0 125
és ő is kamuzta, hogy doktor?
Előzmény: Törölt nick (124)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.01 0 0 124

...namost szandra elég szépen támogatott karriert futott be !

Szerencsés emberke. Diplomája van.

Eddig még nem hallottam róla...........

 

Két felsőfokú nyelvvizsgájához gratulálok !

 

....amúúúúúgy meg emléxem rá......, hogy  miniszteri bársonyszékkel vártak egy olyan fid eszest, akinek még diplomája sem volt.......:)

 

 

Előzmény: Kormányzati Jós (-)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.08.01 0 0 123
Ja, de azért ismerjük, milyen az a nagy visszhang, ami mégse olyan nagy, mint ha másik pártból való lenne az érintett, ugye érted a dolgot :)

Népszabi meg HVG ide vagy oda :D
Előzmény: prenotalis (113)
Magic Horse Creative Commons License 2007.08.01 0 0 122
akkor is a zorbán volt, telepatikusan vagy kézivezérléssel vezérelve
Előzmény: John Doe(520i) (121)
John Doe(520i) Creative Commons License 2007.08.01 0 0 121

A Zorbán nem lehetett.

Bekapcsolni sem tudja a sz.gépet.

Ezek tények4

Előzmény: Magic Horse (120)
Magic Horse Creative Commons License 2007.08.01 0 0 120
sőt a zorbán volt :)
Előzmény: Magic Horse (119)
Magic Horse Creative Commons License 2007.08.01 0 0 119
a fidesz volt
Előzmény: Freiwilliger (118)
Freiwilliger Creative Commons License 2007.08.01 0 0 118
"Ami pedig Dobolyi Alexandra személyes honlapjait illeti, Csobánczy Gábor állította: az azon szereplő anyagokat nem a felesége helyezte el,"

Meghekkelték? Férj'uram meg most rájött?

:-DDD
Előzmény: Magic Horse (115)
Magic Horse Creative Commons License 2007.08.01 0 0 117
vagy úgy volt vele, hogy majd elintézik az elvtársak azt a buta dr. előtagot :)
Előzmény: ini (116)
ini Creative Commons License 2007.08.01 0 0 116
Miért nézte volna meg, vizitdíjat is csak egyszer fizetettek az elvtársak, csattogó vakuk előtt közháromszázasból, aztán soha többet.

Ezeknél így megy: kifizetik a jó pénzt, aztán basznak rá. Imitt-amott becsusszan egy dr. előtag, máshol lemarad a felelős neve, nem probléma.

Lényeg, hogy ragadjon a bélyeg.
Előzmény: Magic Horse (115)
Magic Horse Creative Commons License 2007.08.01 0 0 115
az mi a töcs az a humán szervező?

eddig azt se tudtam, hogy ilyen létezik. igaz nem vagyok doktor, mint dr. Dobolyi

Ami pedig Dobolyi Alexandra személyes honlapjait illeti, Csobánczy Gábor állította: az azon szereplő anyagokat nem a felesége helyezte el, nem ő tölti fel az adatokat, hanem egy kft. Azt, hogy a cég kinek a megbízásait, utasításait teljesíti, most próbálják kideríteni. A jogi helyzet tisztázása után felesége új, hivatalos honlapot indít majd.

hihihi hehehe hahaha

és soha meg nem nézte Alexandrácska a személyes honlapját? mer ha megnézte volna, mennyibe lett volna odaszólni a designer-nek, hogy "figyelj már jóska, vedd már le a dr. titulust!"?
Előzmény: lopikula (100)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.01 0 0 114

Nahát!

 

Pfujjjjjjjj !!!

 

Mit képzel magáról ez !

 

Ez a "DR" ??????????????????????

 

 

Mikor nemisaz ???!!!

 

.....pedig én is dr. zsigeri vagyok, csak azért nem használom, mert sokan irigyelnének érte ! :)

prenotalis Creative Commons License 2007.08.01 0 0 113
most szívesen általánosítototk, persze az ilyenkor már kimarad, hogy a másutt pártsajtózott HVG, a Népszabadság és a Népszava is rendesen megfingatta ezt az öntelt libát. ezek a vonatkozások valahogy mindig lemaradnak ilyenkor a nagy komcsizásban :)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.08.01 0 0 112
Lehet, hogy mi tényleg olyan fasiszták vagyunk, hogy nem ismerjük el a diplomáját, mint ahogy a horngyuszi se doktor már, pedig volt :D
Előzmény: naiv (111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!